Sparta – Stavanger i går… fra nøytralt hold…

Jepp, det hagler som vanlig med kommentarer etter semifinalekampen i går i Sarpsborg.

Twitter og Facebook fylles med kommentarer om situasjoner på isen. De hvite ser de blå’s feil, og de blå ser de hvite’s feil. Noen sier god kok mens andre sier at dette bare understreker hvor lite respekt spillerne har for hverandre.

Det interessante med denne kampen, på tross av alt etterspillet, er jo at det ble delt ut svært få 2-minuttere i kampen. Bordson en for puck over vant, Hoff en for interference (glitrende rompetakling, bare ørlite grann for sen), og Soudsky en 2-min for roughing i forkant av 5+liten både han og Søberg fikk da de danset litt 2.26 ut i andre.

 

3 key-situasjoner som det “debatteres” om.. 

Matchstraff på Ponomarenko i første.

Matchstraff på Hurrød i tredje

Det som skjer etter at kamp er slutt

 

Ponomarenko: takling mot hode/nakke

Det er duell ute ved vant. Hoff skjønner at Burton kommer til å slenge puck inn i rundvant og inn bak mål. Ponomarenko bryr seg ikke noe om pucken men avskjærer Hoff isteden og ville med et “snillere” treff fått en klink interference-utvisning. Dessverre treffer han hode på Hoff og dommerne kan ikke annet enn å gi match. Jeg tipper Ponomarenko får 3+ kamper for denne. Han fikk 3 matcher i disiplinærsak 1 denne sesongen for takling mot hode/nakke, så det kan godt hende Disu legger på en kamp for denne forseelsen.

 

Hurrød: takling mot hode/nakke

 

Grönberg inn i sone med puck og skal skyte. Han har Bryhnisveen foran seg og Burton bak seg. Inn fra høyre kommer Hurrød og treffer hodet med skulderen. Det var ikke så lett å se først, jeg skal innrømme jeg så den mange ganger slik situasjonen vistes først.. Men da bildene kom fra en annen vinkel så man at treffet var klokke i hodet og ikke noe annet å gjøre enn å dømme match på denne. Jeg tipper 3 kamper på denne. Fagerudd fikk 4 kamper for den han hadde på Ellis.. det kan godt hende Disu lander på samme resultat her.

 

Det som skjer da kamp er slutt:

Det som skjedde skal jo selvsagt ikke skje.. men det gjorde det.. og da er det greit å ta av supporterbrillene om man skal ha en relativt edruelig gjennomgang av situasjonen.

Fakta:

-det starter med at #18 Fagerudd slasher #90 Burton på låret/buksa

– #90 Burton gjengjelder slashingen med en i magen (ser det ut som)

-inn som tredjemann kommer #11 Whitney og krysstakler #18 Fagerudd lavt i siden, og som så faller inn mot vant

-både Burton og Whitney stuper så etter Fagerudd

-så kommer kobbelet med spillere anført av #28 Roest

– #28 Roest krysstakler gjentatte ganger i nakke/rygg på Burton

-hva annet som skjer inni mølja der er ikke godt å si

 

Det eneste som står i boxscore etter matchen fra denne siste situasjonen er 5+20 på Burton for slashing-gjengjeldelsen.

 

Fagerudd skulle selvsagt hatt minutter for slashing

Burton fikk minutter, som han skulle

Whitney som tredjemann inn skulle selvsagt også hatt minutter

(det skulle mange andre her også, men det blir bare symbolsk)

Men jeg tipper det blir noe på Roest, siden han kan sees som den mest aktive.

Jeg ser at mange snakker “sommerferie” på Roest.. Da menes det vel å ta høyde for resten av semifinalen + inntil 7 finalekamper?

Den størrelse på straff tror jeg ikke skjer. Får han noe tipper jeg det lander på 1 eller 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvalifiseringen: Spenning til siste slutt

Hvem rykker opp fra kvalifiseringen?

Grüner og Manglerud Star?

Grüner og Narvik?

Manglerud Star og Narvik?

 

Så tett er det om opprykket fra kvalifisering denne gang.

Tabellen:

Grüner 11 poeng

Manglerud 10 poeng

Narvik 8 poeng

Comet 1 poeng.

 

For at Narvik skal rykke opp i Fjordkraftligaen er forutsetningen såre enkel:

Narvik må ta 3 poeng mot Comet, alt annet betyr fortsatt tilværelse i 1-divisjon. 

(Narvik ligger bak Manglerud Star på innbyrdes så 2 poeng holder altså ikke)

 

Videre forutsetning er like enkel nå:

Det må bli en 3-poenger på enten Grüner eller Manglerud Star i siste kamp for at Narvik skal rykke opp. 

Alle andre resultater, dvs uavgjort og poengfordeling 2-1 eller 1-2 mellom Grüner og Manglerud Star vil bety at Oslo-lagene fortsetter i Fjordkraftligaen.

 

Torsdag 31 mars avgjøres dette:

19.00 : Grüner – Manglerud Star

19.00 : Comet – Narvik

 

.. med mindre flere folk har vært på pilketur….

 

 

 

 

 

 

 

Regjeringen Støre er en skandale for det norske folk

Det hjelper heller ikke at Lysbakken og SV forsøker kysse rompe for å få mest mulig av sine sinnssvake forslag litt eller delvis godtatt av regjeringen.

Regjeringen Støre er komplett totalt ute av synk med hva nordmenn flest, altså de såkalte vanlige folk, ønsker.

De virker å være tafatte og handlingslammet med tanke på å faktisk hjelpe de som trenger det skikkelig, og akkurat nå, og i en stund nå, så er det alle de med lave og vanlige inntekter som rammes av priser hinsides godtatt for nordmenn flest.

Strøm, drivstoff, mat.. og nå faktisk renter også. Støre står som vanlig å tåkeprater i de vanlige politikerfloskler om ditt og datt. Vedum svarer ikke på noe..han bare slenger dritt om hva forgjengerne gjorde eller ikke gjorde..og resten av regjeringen møter ikke opp.

Regjeringen Støre har faktisk vært en skandale i forhold til hva de lovet før valg. De har vært en skandale på tross av strømpakken de var så stolte av..men som viste seg for mange å kunne blitt brukt som dasspapir om den hadde kommet ut i papirs form.

Innbyggerne blør penger daglig pga strøm,mat og drivstoff mens Regjeringen håver inn 10-talls milliarder i MER-inntekter. Inntekter man bare kunne drømt om tidligere. Og hva gjør Regjeringen Støre..jo de beholder mer eller mindre alt selv..istedenfor å feks si at :

«Nordmenn skal ikke betale mer enn maks 50 øre kwh.. og heller ikke mer enn 16,- literen for drivstoff. Alt over dette gjør at vi avstår fra å ta inn avgifter»

Støre og Vedum står beint frem og juger når de sier at feks strømpakke er en kostnad. Det er feil. Det er rett og slett bare en reduksjon av inntekter man aldri ville hatt om det ikke ble kraftkrise i resten av Europa.

 

 

 

 

Årets viktigste for Grüner i dag?

Selv om det det er første semifinale mellom Stjernen og Storhamar i dag så er det en kamp som er mye viktigere for ganske så mange andre spillere og supportere av 3 forskjellige klubber, samt mange av de som interesserer seg for hvilke lag som blir værende, evt rykker opp i Fjordkraftligaen.

I dag spilles “hengekampen” mellom Grüner og Comet. En kamp som skulle gått lørdag, men som måtte vente pga sluttspillet i Bambusa-ligaen som gikk i Grünerhallen den helgen. Man må jo bare ta seg tid til å skrive;  Gratulerer så mye til Hasle-Lørens damer med Norgesmesterskapet.

 

Kvalifiseringen:

Manglerud Star i føringen med 10 poeng på 5 kamper.

Narvik ligger som nummer 2 med 8 poeng på 5 kamper

Grüner da altså i dag på tredje med 8 poeng på 4 kamper

 

Det gå nesten ikke an å tenke annet enn at et Narvik-lag med opprykk som mål og i sikte vinner borte mot Comet i siste og ender på 11 poeng på 6 kamper. Jeg legger hvert fall det som en forutsetning. Narvik har Grüner på innbyrdes om de ender likt. Manglerud Star har Narvik på innbyrdes om de ender likt. Innbyrdes Grüner og Manglerud Star avgjøres siste runde (Grüner vant første på sudden).

 

Grüner 3 poeng i dag:

Har da 11 før siste kamp mot Manglerud Star. Ligger bak Narvik på innbyrdes og må ta minst 1 poeng for å være sikker på opprykk. Tar de 1, og da MS 2 poeng, ja da er Oslolagene videre i FKL

 

Grüner 2 poeng i dag:

Har da 10 før siste kamp mot Manglerud Star. Må da ta 2 eller 3 poeng mot Manglerud i siste for å være sikker på opprykk. Tar de 2 i siste har Grü 12 og MS 11 og fortsatt Oslolagene videre i FKL

 

Grüner 1 poeng i dag:

Har da 9 før siste kamp mot Manglerud Star. Tar de 2 i siste er de på 11, MS på 11 og Narvik på 11. Da blir det plussmål som bestemmer. Er det også likt er det laget med flest scorede mål som rangeres først. Tar Grüner 3 i siste er de sikret opprykk sammen med Narvik.

 

Grüner 0 poeng i dag:

Har da 8 før siste kamp og må ta 3 poeng for å fortsette i FKL. Tar de 2 i siste vil de ende på 10.. og de to andre på 11, og da Manglerud/Narvik i FKL

 

 

 

Det er bare 26 dager til Hringariki Norsemen – Ringerike Geriatriks

Lørdag 23 april klokka 16.00 droppes pucken i hva som er vårens vakreste, flotteste, mest fantastiske, deiligste eventyr av en ishockeykamp, nemlig:

BBQ Spring Classic mellom Hringariki Norsemen og Ringerike Geriatriks.

Påsken er da unnagjort og en hel uke unna. Alt som er av påskekilo, som har festa seg rundt allerede ikke akkurat topptrimmede vommer (bortsett fra på Runar og et par til), skal til pers i 3 x 20 beinharde minutter i denne klassikeren av en ishockeykamp.

Lagene har møttes ved flere anledninger nå i offisielle kamper og Geriatriks har vunnet dem alle. Dog har Norsemen nærmet seg betraktelig til tider.

Vi håper på masse folk på tribunen denne dagen. Norges ishockeyforbund la jo merke til at denne klassikeren skulle går på samme dag som en av finalene og fortet seg da å gjøre om på terminlisten for finalene slik at dette ikke kræsjer.

Så da er det bare å ta med seg kjærester, samboere, koner, elskerinner og elskere, barn, foreldre, besteforeldre samt tanta til hepstars og komme på kamp denne dagen.

Vi garanterer underholdning, mål, finter, fall og andre greier du ikke ser på elitekamp.

 

Er været fint så fyrer vi griller utenfor etter match.

 

Til gjennomføringen trenger vi:

-hoveddommer:

-linjedommer:

-linjedommer:

-utvisingsboks: mutters

-utvisningsboks :

-klokke : Aina

-musikk og lys:

-“protokollfører”:

-speaker (siden Knut er grilldresskonge på Montebello den helgen :

-iskjører:

-kiosk : Linda-Merethe

-filmer : Sissel (kanskje)

-fotograf : Sørensen (kanskje)

 

Det spilles etter følgende regler: 

Slagskudd er ikke lov, dog er det fritak om du er alene med målvakt.

(med slagskudd menes løfte kølla i taket for skudd, knehøyde er alltid innafor)

Taklinger: Kroppskontakt og kamp om puck er lov. “Bønner” la vi være. Det er ikke påbudt å flytte seg, så skater du rett i en “vegg”.. ja da får du tåle det. Det er lov å stoppe spiller mot vantet.

Vi spiller med hybrid-icing.

Det spilles 3 x 20 effektiv tid.

Sutring er forbudt. Deler man ut litt gruff foran eget mål..ja da må man tåle å få litt gruff foran motstanders.

 

 

3 lag spiller om 2 plasser i Fjordkraftligaen

Det tetner seg til i kvalifiseringen, siste runde blir avgjørende.

Nå er det riktignok slik at Gruner skal spille mot Comet på tirsdag for å komplettere runde 5, men den kampen avgjør ingen ting, den kan kun gi Gruner et gunstig utgangspunkt før siste kamp i kvalifiseringen.

Manglerud Star topper nå tabellen med 10 poeng. Narvik er nummer 2 med 8 poeng. Gruner er nummer 3 også med 8, men bak Narvik på innbyrdes. Comet er sist og kan ikke blande seg i opprykksstriden.

Nå vet man jo aldri helt hvordan «vi er ute av det» påvirker. Noen blir forbanna og andre gir opp. Tirsdagens kamp mellom Gruner og Comet blir interessant i så måte. Jeg gjør en gjetning på at Gruner banker på i den kampen for å ta 3 poeng. Skjer det har vi følgende situasjon i topp 3 før siste kval-runde:

Gruner, 5 kamper, 11 poeng

Manglerud Star, 5 kamper, 10 poeng

Narvik, 5 kamper, 8 poeng

I siste runde spilles så Gruner – Manglerud Star og Comet – Narvik. Viktig og å ha med seg at Narvik er foran Gruner på innbyrdes (1-1 i kamper, bedre på mål) og at Manglerud er foran Narvik på innbyrdes (1-1 i kamper, bedre på mål). Innbyrdes Manglerud – Gruner avgjøres i siste, Gruner vant første på sudden.

I dette samme tenkte scenario gir jeg Narvik 3 poeng borte mot Comet og da slutt-score på 11 poeng. Da gjelder følgende for oppgjøret Gruner – Manglerud Star:

3 poeng MS = Manglerud og Narvik opp.

2 poeng MS = Manglerud og Gruner opp.

2 poeng Gruner = Gruner og Manglerud opp

3 poeng Gruner = Gruner og Narvik opp.

Dette er altså gitt at Gruner vinner og tar 3 poeng tirsdag samt at Narvik vinner i ordinær tid borte mot Comet i siste. Skulle Comet vinne tirsdag, og/eller vinne hjemme i aller siste kamp for sesongen, ja da forandrer alt seg.
Vi kan fort ende i en situasjon i årets kval der det er målforskjellen som avgjør hvem som rykker opp og ikke.

Jeg vet det finnes et regelverk på dette ved likhet. Hyggelig om noen i Forbund kunne gi en kort liten brief om hva som skjer dersom poeng og innbyrdes er likt samt at målforskjell er lik. Jeg mener da å ha lest et sted at det er antall scorede mål som teller? Dvs at 15-10 er bedre enn 13-8? Begge +5 men 15 bedre enn 13?

Taper Gruner ordinær tid tirsdag og vi har MS-10, N-8, G-8, så blir det en særdeles interessant siste runde.

 

Være Narvik-kommentarer litt i forkjøpet…

Det er kvalifisering igjen, Narvik er involvert igjen og kommentarene vil komme igjen. Dette fordi Narvik nå står på øverste trinnet i trappa, har løftet beinet og skal straks tråkke opp det siste trinnet til ny deltakelse i Fjordkraftligaen.

Narvik kan altså i dag, 26 mars 2022, sikre nytt opprykk med en 3-poenger.

Jeg tenkte jeg kunne være alle sure kommentarer litt i forkjøpet og gå gjennom Narvik-sakene igjen slik at de som tenker komme med kommentarer kanskje kan krysse noen punkter vekk fra listen sin før de begynner.

 

Narvik-saken sommeren 2018

Narvik kvalifiserte seg ikke sportslig, de hadde muligheten men tapte på målstreken for Ringerike. Narvik ble selvsagt skuffa. Narvik slikket sårene sine litt før de begynte arbeidet mot en ny sesong i 1-divisjon. Narvik skaffet sponsorer etc for et 1-divisjonsbudsjett. Narvik forberedte seg for et nytt år i 1-divisjon.

Forbundet innvilget ikke Lørenskog ny lisens (ca 1 juni)

Narvik fikk tilbud om plass i Get. Narvik ba om spilleplan som passet bedre til det budsjettet de hadde for 1-divisjon. Narvik fikk ikke dette innvilget av forbundet.  Narvik takket da nei til deltakelse i Get på så kort varsel på grunn av den forskjellen deltakelse i Get og 1-div betyr i rene penger.

Narvik tok en, i mine øyne, meget fornuftig beslutning basert på totaløkonomi for lag og klubb.

 

Narvik-saken sommeren 2021

I motsetning til saken 3 år tidligere så mener jeg fortsatt at Narvik i denne saken ikke tok en fornuftig beslutning. Jeg mener fortsatt at Narvik-ledelsen sov i timen eller var arrogante nok til å tenke at “sisteplassen,det blir Grüner og ikke oss” basert på den gode sesongen året før.

Jeg vet at alle lag i Fjordkraftligaen ble involvert om retningslinjene ved flere anledninger, så det argumentet kjøpte jeg aldri. Jeg vet også at andre lag spurte Forbundet om retningslinjene skulle forstås som jeg og stort sett alle andre gjorde, og fikk bekreftet dette.

Men; når det er sagt..

Mange hadde forståelse for at Narvik forsøkte klage på nedrykket. Det er forståelig at man forsøker redde ansikt når man innser at man har sovet i timen. Det ikke veldig mange hadde forståelse for var det som skjedde etter Narvik fikk avslag på anken/klagen. Det å dra inn Flod og gå til retten tror jeg skadet Narviks anseelse i hockey-norge mye.

Det anseelsen tror jeg de må jobbe litt for å få tilbake.

 

 

Nå gjenstår bare å se om Narvik klarer kvalifisere seg.

Gjør de det så kommer snakken om terminliste ganske fort tenker jeg. Diverse supportere kommer til å hevde en masse bambus, kokkos og vrøvvel om krav fra Narvik etc.. som jo er tøys. Elitehockey/Topphockey/Forbund/klubber samt Tv2 muligens vil vel ha noe å si på alle høringsutkast som kommer. Narvik kan ikke, som de heller ikke gjorde forrige gang, kreve dobbeltkamper hverken hjemme eller borte. Skjønt kan klubbene seg imellom avtale, deale, herte, kall det hva du vil for å gjøre programmet og pengebruken lettere for alle.

 

Det å gå på kamp i Nordkraft Arena er på min bucket-list. Det sammen med noen duggfriske før og etter kamp på nærmeste pub.. det være seg Tøtta, Trappa, Narvikguten, Rallar’n eller Astrup.

Det mange misforstod og mente sommeren 21 var at jeg var ute etter å “ta” Narvik. Det var jeg aldri. Jeg startet å snakke om retningslinjene generelt, og da Grüner og Narvik skilte seg ut i bunn snakket jeg om de begge. Når så Narvik skilte seg ut på sisteplass, ja da var det naturlig å snakke om Narvik og den skjebnen de ville få basert på retningslinjer gitt. At kanskje ikke enkelte i styret i Narvik er mine aller aller aller beste venner får jeg bare leve med. Alle jeg har snakket/mailet/snappet med fra Narvik har jeg bare gode ting å si om.. og skulle gjerne møtt de pre-game Narvik – Ringerike om det er slik det blir.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Fjordkraftligaen #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Kvalifisering Fjordkraftligaen: Hva kan skje i dag?

Det skal spilles 1 kamp i kvalifiseringen i dag. Manglerud Star tar imot Narvik i Garasjen, Gruner mot Comet spilles tirsdag. Dette fordi Bambusa-ligaen har sluttspill i Grunerhallen i dag. Ingen dramatikk i dette, alle lag har godkjent og vært kjent med dette lenge.

Før dagens kamp ser tabell ut som følger;

Narvik, 4 kamper, 8 poeng (11-6)

Gruner, 4 kamper, 8 poeng (10-9)

Manglerud, 4 kamper, 7 poeng (16-13)

Comet, 4 kamper, 1 poeng (11-20)

Gruner sin kamp mot Comet går som sagt på tirsdag. Gruner tapte mot Narvik i Narvik nå sist. Ingen unnskyldninger fra Gruners hold, men etter hva jeg har fått med meg hadde mange av spillerne influensasymptomer/feber, men gjennomførte uansett. Jeg tipper laget slår hardt tilbake på tirsdag mot Comet. Comet som ikke har annet enn æren å spille for nå møter nok opp for å gjøre en best mulig figur, det er aldri noe morsomt å tape ishockeykamper.

I dag spilles altså Manglerud Star – Narvik

-tar Narvik 3 poeng er de klare for Fjordkraftligaen. Da kan ikke Manglerud Star ta de igjen med 3 poeng siste kamp selv om Narvik taper siste.

-tar Narvik 2 poeng og da Manglerud 1 poeng så vil stilling være 10-8 i poeng disse to lagene imellom før siste der Narvik møter Comet og Manglerud Gruner.

-tar Narvik 1 poeng og da Manglerud 2 poeng vil stilling være 9-9 i poeng disse lagene imellom før siste kamp.

-tar Narvik 0 poeng og da Manglerud 3 poeng vil stilling være 8-10 i poeng disse lagene imellom før siste kamp.

Viktig også å ha med seg at Narvik har Manglerud Star på innbyrdes (som teller før målforskjell)

Jeg tipper jo at Gruner står med 11 poeng før siste kamp i kvalserien. Comet har ikke klart å sette sammen en hel kamp enda og tatt en 3-poenger..og med tanke på at ingenting-betyr-noe-nå tanken kan spre seg så tror jeg ikke motivasjonen er 100% i Comet-laget lenger.

Står så Gruner med 11 før siste match mot Manglerud Star så gjelder mye av forutsetningene som beskrevet for Narvik sin del. Alt avhenger av hva Narvik og Manglerud Star får til i dag.

Manglerud Star må egentlig ta 3 poeng i dag for å være med i siste kamp tror jeg. Det å håpe på at Comet vinner siste mot Narvik samt at de selv nå slå Gruner tror jeg blir en long-shot..

Konklusjon:

Narvik opp med 3 poeng i dag.
Da kan også Gruner sikre plass med 3 poeng på tirsdag.
Alle andre resultater gir litt mer spenning

 

 

 

Litt sesongskryt til de som ikke oftest får skryt

Dette blir en litt annerledes oppsummering av sesongen enn mye annet som gjøres.

Sesongen er slutt for Ringerike Panthers. Et “hårete mål” hengende innerst i trenergarderoben til Martin Boork og Per Braxenholm der det stod 45 poeng og sluttspill ble nådd. Det skal trenerne og alle spillerne har enormt med skryt for. Som Martin Boork sa på avslutingsfesten på Gledeshuset : Disse gutta ga Storhamar match i kamp 1 denne sesongen og så seg aldri tilbake.

For at Ringerike Panthers skal kunne prestere og spille kamper på øverste nivå kreves ikke bare gode trenere og gode spillere som legger ned den jobben som må gjøres, det kreves også en hel masse rundt laget.

Laget selv har lagleder, materialforvaltere og en lege tilknyttet seg. Disse er uvurderlige for gutta og laget. Men for at laget skal kunne spille kamper, og prestere, så må alt rundt laget fungere mest mulig optimalt.

Klubbens medlemmer jobber som vakter av forskjellige slag, hjemme- og borte-verter, kioskpersonale, tilretteleggere etc etc.. Det er mange mennesker i sving for at alle som kommer til Schjongshallen hver kamp som spilles skal føle seg velkomne. Hver og en skal ha skryt.

Det være seg publikum, hjemmelag, bortelag, dommere, delegater, observatører, alle skal og blir tatt imot med Ringerike-ånden av alle de frivilige som er i sving hver eneste kamp. Alle dere fortjener masse skryt og vit at dere alle har bidratt til den beste sesongen i Ringerike Ishockeyklubbs historie. Jeg tror ikke mange gjester til hallen føler noe annet enn at her er en klubb som virkelig tar imot dem.

Alle som har med iskvaliteten i løpet av sesongen og på kamper fortjener skryt. Håkan, Vegard, Ulrich, Larry, Kenneth og alle de som sporadisk har bidratt med iskjøring og prepping, sette mål, rydde pucker etc..

De som bidrar i pausen med feks puckkasting, Aina og hennes medhjelpere skal ha skryt.

På slutten av sesongen har vi hatt powerbreaks og snørydding… alle dere som har bidratt der skal ha skryt.

 

De siste jeg skal nevne i denne oppsummeringen er de som jobber i sekretariatet og sørger for at kampavviklingen går smidig unna.

Sekretariatet på Ringerike er en samkjørt gjeng som har mange sesonger bak seg. De er stort sett på plass på absolutt alle hjemmekamper og har vært det i mange sesonger.

Sondre som kjører lys og lyd og fikser alt rundt det

Isaac som kjører video

Felix som er backup for både Sondre og Isaac + tar utv.boks om nødvendig

Charlotte som fører hockey-live

Tonje som fører hockey-live

Joakim som har hjemme-boks

Knut som har borte-boks

Gunnar som kjører klokka

meg selv, Jim, som er speaker

(og når det kniper.. så sitter daglig leder i klubben Janka og fører hockey-live)

 

Vi samarbeider alle i sekretariatet om å få alt det formelle riktig. Statistikker skal være riktige. Skudd telles og blodsjekkes på video for at det skal bli riktig. Jeg tør påstå at sekretariatet på Ringerike er en av de sekretariat med mest riktig skudd-telling, kanskje på grensen til å være “litt for nøye”.

De i utvisningsboksene skal også, ved mål, holde orden på hvilke spillere som er på is. Dette blir som oftest riktig, men også her er video i bruk..samt at lagledere på begge lag kommer med evt rettinger. Det er ikke alltid vi klarer se en puck snidde en hockeybukse slik at assister blir rett.

Lys og lyd er viktig, og vi er i stadig utvikling. Klokke skal føres og føres riktig. Hockey-live skal føres hurtig og riktig med hensyn på hvem som skyter, dropper, vinner dropper etc.

Min egen rolle er å opplyse om hva om skjer i kampen. Jeg skal formidle i best mulig grad slik at alle får en god opplevelse. Jeg videreformidler og samarbeider med dommerne.

 

Til slutt:

 

God sommer til absolutt alle sammen i Ringerike Ishockeyklubb.

 

men.. det er ikke helt slutt:

 

23 april : Hringariki Norsemen – Ringerike Geriatriks klokka 16.00

 

Dagens kamper : kvalifisering for Fjordkraftligaen

Meget viktig dag for alle 4 lagene. Grüner kan sikre kontrakt i kveld!

 

Grüner leder kvalifiseringsserien med 8 poeng på 3 kamper. 2-0 hjemme mot Narvik, 2-5 borte mot Comet og så en 2-3 sudden-seier borte mot Manglerud Star.

Narvik ligger på andreplass med 5 poeng på 3 kamper. 2-0 tap for Grüner i Oslo, 3-2 hjemmeseier mot Manglerud Star og så en 3-2 straffeseier hjemme mot Comet.

Manglerud Star på tredjeplass med 4 poeng på 3 kamper. 4-5 borteseier mot Comet, 3-2 bortetap mot Narvik og så et 2-3 sudden-tap hjemme for Grüner.

Comet på sisteplass med 1 poeng på 3 kamper. 4-5 hjemmetap for Manglerud Star, 2-5 hjemmetap mot Grüner og så et 3-2 bortetap for Narvik på straffer.

 

Grüner vil med 3 poeng i dag ha 11 poeng, mens Narvik blir stående på 5.

Skjer dette er Grüner klare for neste års Fjordkraftliga allerede i kveld. Narvik vil da med 3 poeng i de 2 siste havne på 11 poeng totalt, men vil uansett være bak Grüner på innbyrdes.  Comet vil med full uttelling ikke få mer enn 10 poeng totalt (med 3 stk 3-poengere på slutten), mens Manglerud Star fortsatt kan kjempe med Narvik om plass nummer 2.

 

Spinner man videre på dette over her og sier at Manglerud Star også tar 3 poeng i dag mot Comet så vil stilling være Grüner 11, Manglerud 7, Narvik 5 og Comet 1 før neste runde som spilles 26 og 29 mars.

26 mars : Manglerud Star – Narvik

29 mars : Grüner – Comet

 

Siste runde er 31 mars (Grüner – Manglerud og Comet – Narvik) og kan enten bli en drit spennende aften for Manglerud og Narvik.. eller den kan være en transportetappe dersom 26 mars kampen starter med Manglerud 7 poeng og Narvik 5.. og Manglerud tar 2 eller 3 poeng i den.

 

Men… så skal dagens kamper spilles da…

..og hva da om Narvik og Manglerud tar 3 poeng i dag.. ja da blir det straks tettere.. Da vil man ha Grüner 8, Narvik 8, Manglerud 7 og Comet 1.

 

…og så skal man ikke avskrive sterke Comet-resultater heller.. med 7-9 poeng på slutten og noen andre greie resultater så kan ting skje…

 

Det eneste som er sikkert:

Grüner er i Fjordkraftligaen 2022-2023 om de tar 3 poeng i dag

 

snap: Jimbo-33