Ta ditt religiøse kors og la det vandre…

Integrere eller segregrere?

Det er jo ikke til å komme ifra at tilogmed jeg har fått med meg denne kors- og symbolproblematikken og dermed hiver meg på denne flyktninge- og asylsøkerdebatten som pågår. Midt i suppa denne gang står altså UDI som mulig leietaker av diverse religiøse og ikke-religiøse lokaler rundt omkring i Norge.

Jeg har lyst å slå fast noe med en eneste gang, som ikke har noe med rasisme eller fremmedfrykt å gjøre:

Vi er i Norge. Flyktninger og asylsøkerne kommer hit. Jada, de er flyktninger og asylsøkere, men likefullt kommer de til et land med en annen hovedreligion og kultur enn det de er vant til. Derfor vil det være bygninger med både det ene og det andre religiøse symbol på som ikke nødvendigvis sammenfaller med enhver flyktning eller asylsøkers religion.

Når så det er sagt så må det sies at det faktisk er UDI som skaper uroen som florerer nå. De vil ikke bruke lokaler som er pyntet med kristne symboler som kors og lignende..på samme måte som de ikke vil bruke lokaler som er dekorert med muslimske eller andre trossamfunns symboler. UDI vil altså kun leie og bruke religionsnøytrale lokaler for å huse flyktninger og asylsøkere. Dette er i og for seg greit bok, men:

Burde man ikke nå kanskje kaste seg rundt og tenke litt nytt? Kanskje burde man fri seg litt fra prinsipprytteriet denne gangen? Kanskje burde UDI nå tenke at de som kommer hit bare har godt av å se mangfoldet av mennesker og trossamfunn som vil hjelpe?

Jeg regner jo ikke med at feks Frelsesarmeen-soldater blir bedt om å hjelpe, men uten uniformen sin? Likeså blir vel heller ikke imamer og lignende religiøse overhoder bedt om å ta på seg joggedress når de vil hjelpe? En prest som deler ut mat vil vel ikke få pålegg om å ta av seg kragen sin?

Jeg kan ikke få understreket nok det faktum at det er ikke de kristne eller muslimene som har tullet til denne saken.. Det er UDI. Nett-trollene får si hva de vil om hvorfor og ditt og datt.. De får syte og klage og påstå det ene og det andre.. Det forandrer ikke faktum i denne spesifikke saken.

Så for en gangs skyld støtter jeg kirkens syn, og moskeens faktisk, byggene stod der før flyktningene kom med sine symboler på, og de bør få stå også med flyktninger boende inni.

#flyktninger #asylsøker #religion #kirke

Dårlig i norsk? Da mister du trygd!

Kan du ikke reglene for være/hver, og/å og alltid/aldri? Da er du i trøbbel!!

En eller annen tasseladd i Frp har altså kommet med et forslag om at innvandrere/asylsøkere må lære seg norsk innenfor en viss tid om de ikke skal få avkorting i trygden sin. Han mener at 5 år kunne være en grei grense å sette på å lære seg norsk.

Jeg lurer jo på et par-åtte ting her..

1) Hvor dypt inn i norsk-materien skal man gå? Skal man bare kunne snakke norsk eller må man kunne skrive det også?

2) Hvordan skal man gradere dette? Starter man før testen på 100% trygd og så setter man igang. “Du hadde 43% feil så trygden din avkortes med tilsvarende prosent”..

3) Hva om en person er en kløpper på norsk muntlig men ikke kan skrive på tørre møkka.. “Da blir det 50% trygd på deg…”

4) Skal testen gå så langt at asylsøkerne og innvandrene må analysere dikt? Som for eksempel det som inneholder “der bor en underlig gråsprengt en…”, altså Terje Vigen av Ibsen.

5) Hvor mye avkorting i trygden blir det om det snakkes “kebab-norsk”?

6) Hvor lang tid tar det før dette også innføres for etnisk norske trygdemottakere? Blitt arbeidsledig sier du? Bare ta denne norskprøven her så skal vi se hvor mye trygd du skal få!

7) Må pensjonistene eventuelt og ta disse testene..? “Hei hei Olga, velkommen som pensjonist. Nå har du 100% pensjon. Etter denne testen i norsk og nynorsk grammatikk så skal vi se hva du skal leve av som pensjonist”..

8) Er dette bare et forslag for å få alle lærere som mister jobben pga dusteforslaget til utdanningsdepartementet ut i jobb igjen?

Ps! Jeg har nå rettet dette innlegget 8 ganger.. Det har sin pris å være gift med en lærer… 🙂

Kroppen min innkalt til “EU” kontroll..

0,1 tonn mann skal sjekkes. Kaldsvetten renner bare ved tanken…

Det finnes endel lapper/brev som jeg frykter og/eller blir forbanna over å få inn i hjemmet vårt. Innkalling tannlege for eksempel.. Lapp om skidag… Sånne ting.. Men en lapp har jeg aldri fått før, nemlig innkalling til full kontroll hos legen. Det har seg jo slik at jeg er som menn flest…jeg går til legen når det er noe galt og knapt nok det, så når denne lappen da kom (forøvrig et litt dodgy samarbeid mellom fruen og fastlegen min) så fikk jeg jo vondt i alt fra øreflippene til knehasene samtidig…litt sånn som du får tannverk med en gang innkallingen dit kommer… Nåvel, alt dette satt til side så var jeg i godt humør

da jeg dro fra jobb i dag for å rekke laboratorietimen klokka 10.10. I bilen begynte så de tunge tankene.. Hva skal jeg egentlig nå? Hva er det de skal gjøre med meg? Full sjekk? Plutselig er jeg ikke bare midt i ei rundkjøring utenfor Hønefoss, jeg er og på rommet til helsesøster på Eikli skole i 1981 og tar rip.. bcg.. og må brette ned undikken så legen får kjenne at begge nøttene har detti ned i påsan..

Heldigvis bryter jeg meg løs fra disse tankene tidsnok til å huske å svinge av (seff etter å ha blinket i god tid) og kjøre inn til legesenteret. Bilen parkeres, jeg er på plass 10 minutter før tiden så drøyer litt før jeg går inn. Når jeg nå engang går inn så har jeg altså ikke mer enn fått plantet skinkene ned i filtstolen før de kommer og henter meg.. Nå er det din tur sier de…nå skal vi ta blodet ditt…

…og det gjorde de. Ei nål tjukk som en nr 4 blyant ble banka inn i armen rett etter at de satte et sånt narkomanbånd på overarmen min.. Deretter tømte de kroppen min for 4 svære bøtter med blod. Jeg kjente jo at jeg ble slappere enn innsatsen til norske landslagsspillere i fotball bare på noen få sekunder.. De kan vel ikke gjøre mer med meg nå..

Joda.. Rett inn på neste rom. Kle av deg på overkroppen sa den unge damen.. Gjør det selv da vel tenkte jeg..men blodfattig som jeg var orket jeg jo ikke si det. Opp på benken og i vannrett posisjon.. Hey hey…massasje.. Nix.. Damen ville klistre møbelknotter på hele overkroppen min hun..men siden hele overkroppen min ikke er glattere enn ei barnerumpe så måtte høvelen frem. Så nå har jeg et par dekorative flekker midt i jungelen på kassa.. Så plugget hun meg til en maskin med masse ledninger festet til møbelknottene og trykka “rec” for å ta opp hjertet i arbeid..

Etter den seansen fikk jeg kle på meg igjen og så skulle pusteprøve tas. Trekk pusten og blås sa hun. Jeg har jo ikke akkurat jogga rundt tyrifjorden i det siste så det var jo ikke sånn at det blafret i papiret på motsatt side av rommet. To forsøk gikk det før hun forklarte at vi må gjøre det litt annerledes fordi nå sier maskinen at du har lunger som en 59-åring.. Riiiiight tenkte jeg… To forsøk etter så var vi der.. Helt på normalen.

Så var det å tusle ut og vente på tur hos lege. Nok en gang kom de tunge tankene.. Hva skal jeg nå? Ser jeg legen dra frem en plasthanske og vaselin så løper jeg… Her er det ikke snakk om å stå i hockey før slalomskia er på beina og bakken er bratt… Er du klar spurte plutselig en stemme.. Jada svarte jeg.. Så tuslet jeg knipende og litt bekymret bortover gangen da med en litt snodig gange..

…for det er helt greit at jeg spiller hockey mot Prostata…men det er og så langt jeg går i den retningen.. Så dette ansiktsuttrykket får vi vente med til jeg blir skikkelig gammel…

Nåvel.. Det var ikke det fastlegen hadde planlagt heller.. Han tok blodtrykket og gikk bare igjennom prøvene og sa at sålenge de ikke fant noe snodig i de fire bøttene med blod annet enn litt bøss vaskedama ikke hadde skylt vekk fra sist gulvvask så er hele kroppen tippelitoppers….ja bortsett fra alle de andre skavankene som ikke kan behandles da..

Så da er det bevist.. Jeg er sånn passe frisk.. Inntil noe annet bevises.. Om ett år tar vi sjansen igjen..

#helse #sjekk #menn #lege #blod #blodprøve #fastlege

Tigger-bløff?

Tiggere med morgenmøte på Shell…..

På vei til jobb i dag så stoppet jeg innom en lokal bensinstasjon i utkanten av sentrum for å kjøpe meg en brus… Det er ikke ofte jeg kjøper brus så tidlig på morgenen men i dag var jeg rett og slett så tørst at jeg bare måtte…

Da jeg så skrider inn i etablissementet så ser jeg 2 relativt velkledde damer og en herremann, alle av utenlandsk opprinnelse som står borte ved kaffemaskinen. Det tar meg 5-6 sekunder å gjenkjenne mannen som en av de som pleier stå i helt annerledes klær og forfatning ned i sentrum og rasle med kaffekoppen og be om noen kroner. Begge damene kjenner jeg så og igjen da jeg henter brusen i skapet rett ved siden av. Dette er tre av de 5-6 folka som pleier stå og sitte litt rundt omkring i byen med et relativt fattigslig utseende og tomme gamle kaffekopper foran seg…

Hvordan kan du kjenne igjen disse folka tenker du nå kanskje… vel, Hønefoss er ikke så svær og tiggerne er ikke så mange… Derfor kjenner jeg de igjen.. Jeg kjenner de og igjen fordi de sitter/står utenfor dørene på matbutikker etc og er innimellom faktisk rett og slett i veien….

Nåvel, det jeg så oppdager da jeg henter brusen min er at disse to damene står med hver sin kaffekopp og fordeler mynter seg i mellom og legger de opp i de nye koppene de har tatt ut av stativet ved kaffemaskinen. Mannen brummer litt med stemmen, småkjefter litt på de og går ut…han ser litt grinete ut fordi jeg så det..

Da jeg så går ut av bensinstasjonen så legger jeg merke til en hvit varebil som den tidligere omtalte mannen går til. Jeg “somler” litt med å starte bilen min og ser at det hopper en to-tre stykker til ut av varebilen.. Det er ingen av de nå 5-6 menneskene jeg har sett denne morgenen som er i nærheten av å se så fattige og stakkarslige ut som det man ser når de sitter nede i sentrum hele dagen.

Jeg gir av prinsipp aldri penger til tiggere som bare sitter der med en kaffekopp foran seg….

Denne morgenens opplevelse bare understreker min beslutning om det..

Tiggerne får gjerne bløffe og ha morgenmøte på Shell for min del…

…men penga mine får de ikke..!!

#tiggere #penger #bløff #lureri #jobbeforpenga

Jim’s matblogg, del 7

I dag: Pinnekjøtt dampet på selvjaktede pinner m/kålrotstappe og potet.

Dagen er kommet. Pinnekjøtt skal fortæres for første gang denne vinteren. Pinnekjøttet denne gang het ett eller annet pluss “meget kjøttfullt” som jo da betydde at kostnaden for et par kilo beløp seg til ei kvart månedslønn omtrent. Nåvel; Dette spesielle pinnekjøttet er endel av bursdagsgaven til fruen så det er bare å kjøre på.

I går var det jo da å huske at pinnekjøttet måtte legges i vann for å ehh.. utvannes. Det gjorde jeg jo selvfølgelig, lett, før ettermiddagen slo til med Panthersseier over Tønsberg. Så, litt utpå dagen i dag så var det bare å ta på seg pinnekjøtthatten…

Og så begynne forberedelser. Det første man må gjøre er å finne frem øksa..

For skal man lage pinnekjøtt skikkelig så må det være selvlagde bjørkepinner i bunnen av kjelen..og da må man jo ut å jakte på pinner..

Denne gang var det en umiddelbar suksess. Jeg fant en flokk med frittgående pinner ikke så langt fra huset. Jeg har selvsagt ikke bilder fra den seansen som der var for å spare sarte sjeler.

Etter så å ha sløyet og renset pinnene så legges de på kryss og tvers nedi kjelen slik at de danner en rist (det er her juksepaver bruker metallrist so jo kan sammenlignes med å være italiensk fotballspiller) og så legger du så pinnekjøttet også på kryss og hvers og hulter til bulter i kjelen. Fyll så på med litt vann..

For pinnekjøtt skal bare dampes. Blir akkurat samme som å dampe wiener vet dere.. Der var det mange som nikket anerkjennende ja..

Så er det bare å la dette stå på ovnen i timesvis. Jo lengre jo bedre. Men; arbeidsledig blir du ikke.

To kålrot or not to kålrot. Now I shall skrell ju

Kålrota skrelles, kappes i skiver og så i raffe små flotte kokbare terninger.

Nå blir det mye lettere å først koke kålroten myk og god for deretter å lage kålrotmos. Det kan ikke jeg selvfølgelig for da må man kunne dette med en dæsj av dett og en klype av datt pkuss fløte…

Så jeg setter assistentkokken min Kålbein til å passe på mens jeg tusler ut i stuen og drikker en kopp kaffe.

Men først må potetene skrelles…vel, etter at du har vært ute og skutt de da.. Det er jo rett før de flyr til Bahamas for vinteren. Fangsten ble ikke så dårlig egentlig i dag til å være såpass sent i november.

Det er også her en fordel å dele de opp før koking. Husk å fjerne paven når du rensker og skreller.

Da anser jeg Jim’s matblogg del 7 som avsluttet. Nå skal det bare kokes og fikses og så spises…og der går grensen altså.

#pinnkjøtt #matblogg #mat

Okay da…sånn ser det ut nå. Blir bare bedre og bedre utover ettermiddagen 🙂

God søndag!!

Søndagstanker.. Om drikkekultur og sånn..

..med “derfor blir du så full”.. og er julen bare for barna?

Det er rett før vi går inn i desember og juletiden. Det har vel vært og vil i en god stund til være julebordstid med alt det innebærer. Avisene fråtser i artikler om julebordsfyll osv. Artikler som “Derfor blir du for full” og “Derfor blir du fyllesyk” etc.. Jeg tenkte jo jeg nå skulle legge den ballen død med en gang jeg da og forklare med enkle og forståbare ord hvorfor du blir A: for full og B: fyllesjuk dagen etter.

Du har drekki for mye!!

Sånn, da var det unnagjort. Mye er sagt om norsk drikkekultur og hvorfor kulturen viser seg å være “grøftefyll” istedenfor den litt mer kultiverte tilnærmingen. En liten historie fra 15 år tilbake. Det var en fin sommerdag og vi avtalte på jobb at vi skulle møtes på en uterestaurant etter jobb og ta et par pils i solen. En kollega var ikke interessert og på spørsmål om han var opptatt så svarte han: “Neida, men det er onsdag. Hvis jeg skal drekke så skal jeg bli dritings”. Der ligger nok mye av problemet i den norske drikkekulturen.

Jeg får nok avholdsorganisasjoner på nakken når jeg sier at vi får ikke kultur på alkohol i norge før vi får normalisert bruken av alkohol. Den eneste måten å få det til på er å sette ned prisene slik at folk kjøper og drikker lovlige varer og med tid lærer seg til at man må ikke drikke seg selv under bordet hver gang en flaske åpnes. Dette vil bety at de samme folka som kommer til å drikke seg ihjel fortsatt vil gjøre det, bare raskere, og så kan vi kanskje begynne bygge landet på nytt mht kultur.

En annen ting som kommer opp hvert bidige år er spørsmålet hvorvidt alkohol skal eller bør konsumeres på julaften. Om du ser i kommentarfelt på slike artikler så tyter det av folk som mener alt ifra null-konsum til “gi unga en grandis og send de på rommet”.. Jeg synes personlig avisene mangler ett syn hver gang de kjører disse artiklene, nemlig det at det finnes en mellomting. Det virker som å være veldig sort/hvitt for aviser og avholdsforeninger.

Først og fremst; Julen er da ikke bare for barna, julen er til for hele familien. Det er en tid for kos og glede for alle. Så er det opp til oss voksne og sørge for at det blir det.

Når det er sagt så er jeg 100% bastant på at om du er en “skal jeg drikke skal jeg bli dritings” type så får du la være å så mye som sniffe på korken inntil evt barn har lagt seg eller reist hjem fra besøk. Hvis man ikke klarer å håndtere alkohol og sovner eller driter seg ut på andre måter foran ungene ja så får man la være. DA er jeg enig i null-konsum på julaften. Men om man er en type voksen som fint klarer drikke en øl eller to, ta seg vin i en eller annen form og samtidig sørge for at julekosen går som den skal…ja da er du med på -i mine øyne- og avmystifisere dette med alkohol og viser barna at man må ikke “bli dritings” selvom alkohol drikkes. Da skaper man drikkekultur.

Når alt dette er sagt: Det er ikke noe galt med de familier som bestemmer seg for null alkohol så lenge de små er våkne. Dette er personlige valg som hver enkelt person og familie tar…og som skal kunne tas uten at det sette spørsmål ved det. Det er akkurat det samme som for de som av en eller annen grunn bestemmer seg for å bli avholds.. De skal da ikke måtte forklare seg hver gang de ikke drikker.. Vi som tar oss en øl på julebordet blir jo sjeldent avkrevd en forklaring på hvorfor vi drikker den øllen..

Jeg liker ikke de som i egenskap av en eller annen tittel eller jobb-stilling mener de skal bestemme over familiers privatliv.

Jeg oppfordrer heller til: Bruk hodet!!

Julen er til for alle, barn og voksne 🙂

#jul #glede #barn #voksne #alkohol #avholds

JIMTELOVEN !

1) Du skal tro på deg selv.

2) Du skal tro på din plass i samfunnet.

3) Du skal stole på din egen kunnskap.

4) Du skal vise hensyn.

5) Du skal være høflig.

6) Du skal være ydmyk til at du ikke kan alt.

7) Du skal tro at du er god nok.

8) Du skal bry deg om andre.

9) Du skal bry deg om deg selv.

10) Du skal være du.

 

Gratulerer med dagen kjære kona mi !!!

For et fantastisk flott menneske du er <3

Den 20 november i 19kremt ble du altså født..og nå er det 20 november igjen 🙂

Jeg håper du får en fantastisk dag <3

 

Du er det mest empatiske mennesket jeg vet om <3

Men du har også dine meninger : Ja, jeg er lærer !

Innimellom føles det tungt, men du gyver på alikevel : Hva, jobber du ikke i helgene?

 

Du er en fantastisk mor, fostermor, kone, lærer, kollega, venn…. <3

 

Du er også superflink til å synge og har en fantastisk stemme <3

Her kan du klikke for å høre Line synge mange forskjellige sanger !

Som for eksempel: Whiskey Lullaby, Bruises, Foolish games, Euphoria, Rolling in the Deep og Hallelujah.. bare å klikke seg inn og nyte 🙂

 

Du, min kjære kone, er vakker inni og utenpå <3

 

Gratulerer så mye med dagen !!

Love you <3

Pappa, er dette guds vilje og?

En gang imellom så spør en av gutta mine meg følgende: Tror du på gud pappa? Tror du det finnes en gud? Jeg har hver eneste gang svart dønn ærlig at “nei, det gjør jeg ikke”.. Videre har jeg da snakket objektivt om alle mennesker rundt omkring i Norge og verden som har en tro og troen på at det finnes en gud og at vi skal respektere alle mennesker uansett hva eller hvem de tror på..

Nå er jeg ikke like sikker på hvor objektiv jeg kan være..

Hvordan skal en ikke-troende pappa nå klare å snakke objektivt om en allmektig gud som lar denne tidens hendelser skje? Hvorfor stopper ikke den allmektige all slaktingen av uskyldige? Hvorfor lar den allmektige gud folk bli regelrett henrettet på gata? Hvorfor griper ikke den allmektige inn og stopper disse bødlene? Hvordan skal vi egentlig forklare barn hva som skjer? Hva slags gud er det man vil at mennesker skal se opp til og la seg lede av når den samme guden lar små barn bli henrettet? Hva slags gud er det som lar all dævelskapen skje?

Jeg skjønner bare ikke på tørre møkka hvordan vi skal kunne forklare noe av dette til ungene våre..

Er alt guds vilje? Vil virkelig guden deres, den allmektige, dette som skjer nå?

Det skjer så mye mer enn Paris, Frankrike… DET sier jeg unnskyld for med dette innlegget: Trist på vegne av Paris og mitt hode

Jeg mener ikke at dere som har en tro er idioter altså… Jeg forstår bare ikke hvordan man kan tro på en gud som i mitt hode har vært på ferie en stund..

Jims Mannkasse..!!

Adams matkasse og Godt levert, ta dere ei bolle!! Nå kommer konkurransen!

I reklame etter reklame på tv de siste par årene har det gått inflasjon i å starte business med å levere mat i ei kasse på døra som skal fø hele familien en hel uke. Den ene kokken etter den andre står frem med sine fantastiske løsninger og middager for å få middagen sunnere og bedre..og ikke minst mer økonomisk forutsigbar. Alle råvarer skal være på plass og du skal bare trenge et minimum av kokkekunnskaper for å trykke frem de herligste middager.

Men, det er jo en gruppe av den norske befolkning som blir glemt. De er stuet bort i et hjørne. De blir rett og slett diskriminert. Hvor er ordningene for de single gutta? Hvor er kassa til ungkarene? Hvor er det mannfolka som skal være hjemme alene skal henvende seg? Hvor er redningen da du kommer hjem på fredag etter jobb dritsliten og høljer neppå den ene duggfrisken som står i kjøleskapet for så å tenke “shit, jeg burde jo kjørt på butikken først”…

Vel, redningen er her…

Jeg introduserer herved Jims Mannkasse! Du ringer, vi bringer!! Du kan selvsagt bestille på nett også på www.JimsMannKasse.no

Standard innhold i alle kasser er en sixpack med øl, pølser, pølsebrød, lomper, ketchup & sennep, en grandiosa, potegull, peanutter, en dassrull, en glasscola, en ost/skinke baguett samt en liten pose assortert smågodt.

I tillegg kan det bestilles ekstra ingredienser som stekt eller rå løk til pølsene, ekstra ost til Grandiosaen, dip og/eller salsa til potegullet samt en standard rødvinsflaske og et lite utvalg kondomer om du planlegger damebesøk.

Jims Mannkasse satser på å utvide tilbudet etter hvert som dette tar av. Jeg ser ingen grunn til å ikke kunne tilby flere retter som ikke krever mer kunnskap enn å koke vann eller sette på stekeovnen. Det vil også være mulig med sterkt rabatterte kjøp ved feks bestilling til private sports-titte-samlinger.

Skulle det vise seg at det er et marked også innenfor single/enslige kvinner-markedet så skal du ikke se bort fra at en kvinnekasse også kan bli en realitet. Dog er det slik at jeg da trenger tips til hva som da skal oppi kassen utover tamponger, rusbrus, angrepille samt en boks med is og ei skje..

Så kom igjen damer.. Hva skal eventuelt oppi Jims Damekasse?

#mat #levert #på #døra #menn #ungkarer #enslige #