Jim’s mat-tips: Det nærmer seg jul.

Taco, Pizza, Pinnekjøtt og Wok!

Fryktelig travel tid.. Er det ikke det alle sier om førjulstiden da? Vi stresser rundt som gærninger og har knapt tid til å lage mat.. Vi har hvertfall ikke tid til å lære oss noe nytt om det innebærer å slå opp i en kokebok med alle de kulinariske uttrykkene som brukes av kokker og forfattere.. Hvem i all verden ønsker eller gidder stå der i alt stresset og forsøke finne ut hva man egentlig skal gjøre når det jo er mye lettere å bare sette lap-topen på benken og følge Jim’s matblogg i steg for steg.

Wok for dummies En meget god guide til å lage ditt helt egne herremåltid!

Hjemmelaget pizza fra bunn Her er fredagskvelden sikret om man ikke liker taco på fredag!

Tacokveld med kjøttdeig til tørk Her er fredagskvelden sikret om man liker taco på fredager!

Pinnekjøtt m/tilbehør Her er steg for steg guiden til et perfekt måltid med pinnekjøtt og tilbehør!

Alle innleggene er selvsagt skrevet i “Geriatriksk” ånd…dvs at jeg jo håper du smiler litt og når du blar deg igjennom disse pulitzer-pris muligens vinnende matoppskrifter og guider.

Velbekomme 🙂

#mat #matblogg #pinnekjøtt #wok #pizza #taco

Ta ditt religiøse kors og la det vandre…

Integrere eller segregrere?

Det er jo ikke til å komme ifra at tilogmed jeg har fått med meg denne kors- og symbolproblematikken og dermed hiver meg på denne flyktninge- og asylsøkerdebatten som pågår. Midt i suppa denne gang står altså UDI som mulig leietaker av diverse religiøse og ikke-religiøse lokaler rundt omkring i Norge.

Jeg har lyst å slå fast noe med en eneste gang, som ikke har noe med rasisme eller fremmedfrykt å gjøre:

Vi er i Norge. Flyktninger og asylsøkerne kommer hit. Jada, de er flyktninger og asylsøkere, men likefullt kommer de til et land med en annen hovedreligion og kultur enn det de er vant til. Derfor vil det være bygninger med både det ene og det andre religiøse symbol på som ikke nødvendigvis sammenfaller med enhver flyktning eller asylsøkers religion.

Når så det er sagt så må det sies at det faktisk er UDI som skaper uroen som florerer nå. De vil ikke bruke lokaler som er pyntet med kristne symboler som kors og lignende..på samme måte som de ikke vil bruke lokaler som er dekorert med muslimske eller andre trossamfunns symboler. UDI vil altså kun leie og bruke religionsnøytrale lokaler for å huse flyktninger og asylsøkere. Dette er i og for seg greit bok, men:

Burde man ikke nå kanskje kaste seg rundt og tenke litt nytt? Kanskje burde man fri seg litt fra prinsipprytteriet denne gangen? Kanskje burde UDI nå tenke at de som kommer hit bare har godt av å se mangfoldet av mennesker og trossamfunn som vil hjelpe?

Jeg regner jo ikke med at feks Frelsesarmeen-soldater blir bedt om å hjelpe, men uten uniformen sin? Likeså blir vel heller ikke imamer og lignende religiøse overhoder bedt om å ta på seg joggedress når de vil hjelpe? En prest som deler ut mat vil vel ikke få pålegg om å ta av seg kragen sin?

Jeg kan ikke få understreket nok det faktum at det er ikke de kristne eller muslimene som har tullet til denne saken.. Det er UDI. Nett-trollene får si hva de vil om hvorfor og ditt og datt.. De får syte og klage og påstå det ene og det andre.. Det forandrer ikke faktum i denne spesifikke saken.

Så for en gangs skyld støtter jeg kirkens syn, og moskeens faktisk, byggene stod der før flyktningene kom med sine symboler på, og de bør få stå også med flyktninger boende inni.

#flyktninger #asylsøker #religion #kirke

Dårlig i norsk? Da mister du trygd!

Kan du ikke reglene for være/hver, og/å og alltid/aldri? Da er du i trøbbel!!

En eller annen tasseladd i Frp har altså kommet med et forslag om at innvandrere/asylsøkere må lære seg norsk innenfor en viss tid om de ikke skal få avkorting i trygden sin. Han mener at 5 år kunne være en grei grense å sette på å lære seg norsk.

Jeg lurer jo på et par-åtte ting her..

1) Hvor dypt inn i norsk-materien skal man gå? Skal man bare kunne snakke norsk eller må man kunne skrive det også?

2) Hvordan skal man gradere dette? Starter man før testen på 100% trygd og så setter man igang. “Du hadde 43% feil så trygden din avkortes med tilsvarende prosent”..

3) Hva om en person er en kløpper på norsk muntlig men ikke kan skrive på tørre møkka.. “Da blir det 50% trygd på deg…”

4) Skal testen gå så langt at asylsøkerne og innvandrene må analysere dikt? Som for eksempel det som inneholder “der bor en underlig gråsprengt en…”, altså Terje Vigen av Ibsen.

5) Hvor mye avkorting i trygden blir det om det snakkes “kebab-norsk”?

6) Hvor lang tid tar det før dette også innføres for etnisk norske trygdemottakere? Blitt arbeidsledig sier du? Bare ta denne norskprøven her så skal vi se hvor mye trygd du skal få!

7) Må pensjonistene eventuelt og ta disse testene..? “Hei hei Olga, velkommen som pensjonist. Nå har du 100% pensjon. Etter denne testen i norsk og nynorsk grammatikk så skal vi se hva du skal leve av som pensjonist”..

8) Er dette bare et forslag for å få alle lærere som mister jobben pga dusteforslaget til utdanningsdepartementet ut i jobb igjen?

Ps! Jeg har nå rettet dette innlegget 8 ganger.. Det har sin pris å være gift med en lærer… 🙂

Kroppen min innkalt til “EU” kontroll..

0,1 tonn mann skal sjekkes. Kaldsvetten renner bare ved tanken…

Det finnes endel lapper/brev som jeg frykter og/eller blir forbanna over å få inn i hjemmet vårt. Innkalling tannlege for eksempel.. Lapp om skidag… Sånne ting.. Men en lapp har jeg aldri fått før, nemlig innkalling til full kontroll hos legen. Det har seg jo slik at jeg er som menn flest…jeg går til legen når det er noe galt og knapt nok det, så når denne lappen da kom (forøvrig et litt dodgy samarbeid mellom fruen og fastlegen min) så fikk jeg jo vondt i alt fra øreflippene til knehasene samtidig…litt sånn som du får tannverk med en gang innkallingen dit kommer… Nåvel, alt dette satt til side så var jeg i godt humør

da jeg dro fra jobb i dag for å rekke laboratorietimen klokka 10.10. I bilen begynte så de tunge tankene.. Hva skal jeg egentlig nå? Hva er det de skal gjøre med meg? Full sjekk? Plutselig er jeg ikke bare midt i ei rundkjøring utenfor Hønefoss, jeg er og på rommet til helsesøster på Eikli skole i 1981 og tar rip.. bcg.. og må brette ned undikken så legen får kjenne at begge nøttene har detti ned i påsan..

Heldigvis bryter jeg meg løs fra disse tankene tidsnok til å huske å svinge av (seff etter å ha blinket i god tid) og kjøre inn til legesenteret. Bilen parkeres, jeg er på plass 10 minutter før tiden så drøyer litt før jeg går inn. Når jeg nå engang går inn så har jeg altså ikke mer enn fått plantet skinkene ned i filtstolen før de kommer og henter meg.. Nå er det din tur sier de…nå skal vi ta blodet ditt…

…og det gjorde de. Ei nål tjukk som en nr 4 blyant ble banka inn i armen rett etter at de satte et sånt narkomanbånd på overarmen min.. Deretter tømte de kroppen min for 4 svære bøtter med blod. Jeg kjente jo at jeg ble slappere enn innsatsen til norske landslagsspillere i fotball bare på noen få sekunder.. De kan vel ikke gjøre mer med meg nå..

Joda.. Rett inn på neste rom. Kle av deg på overkroppen sa den unge damen.. Gjør det selv da vel tenkte jeg..men blodfattig som jeg var orket jeg jo ikke si det. Opp på benken og i vannrett posisjon.. Hey hey…massasje.. Nix.. Damen ville klistre møbelknotter på hele overkroppen min hun..men siden hele overkroppen min ikke er glattere enn ei barnerumpe så måtte høvelen frem. Så nå har jeg et par dekorative flekker midt i jungelen på kassa.. Så plugget hun meg til en maskin med masse ledninger festet til møbelknottene og trykka “rec” for å ta opp hjertet i arbeid..

Etter den seansen fikk jeg kle på meg igjen og så skulle pusteprøve tas. Trekk pusten og blås sa hun. Jeg har jo ikke akkurat jogga rundt tyrifjorden i det siste så det var jo ikke sånn at det blafret i papiret på motsatt side av rommet. To forsøk gikk det før hun forklarte at vi må gjøre det litt annerledes fordi nå sier maskinen at du har lunger som en 59-åring.. Riiiiight tenkte jeg… To forsøk etter så var vi der.. Helt på normalen.

Så var det å tusle ut og vente på tur hos lege. Nok en gang kom de tunge tankene.. Hva skal jeg nå? Ser jeg legen dra frem en plasthanske og vaselin så løper jeg… Her er det ikke snakk om å stå i hockey før slalomskia er på beina og bakken er bratt… Er du klar spurte plutselig en stemme.. Jada svarte jeg.. Så tuslet jeg knipende og litt bekymret bortover gangen da med en litt snodig gange..

…for det er helt greit at jeg spiller hockey mot Prostata…men det er og så langt jeg går i den retningen.. Så dette ansiktsuttrykket får vi vente med til jeg blir skikkelig gammel…

Nåvel.. Det var ikke det fastlegen hadde planlagt heller.. Han tok blodtrykket og gikk bare igjennom prøvene og sa at sålenge de ikke fant noe snodig i de fire bøttene med blod annet enn litt bøss vaskedama ikke hadde skylt vekk fra sist gulvvask så er hele kroppen tippelitoppers….ja bortsett fra alle de andre skavankene som ikke kan behandles da..

Så da er det bevist.. Jeg er sånn passe frisk.. Inntil noe annet bevises.. Om ett år tar vi sjansen igjen..

#helse #sjekk #menn #lege #blod #blodprøve #fastlege

Tigger-bløff?

Tiggere med morgenmøte på Shell…..

På vei til jobb i dag så stoppet jeg innom en lokal bensinstasjon i utkanten av sentrum for å kjøpe meg en brus… Det er ikke ofte jeg kjøper brus så tidlig på morgenen men i dag var jeg rett og slett så tørst at jeg bare måtte…

Da jeg så skrider inn i etablissementet så ser jeg 2 relativt velkledde damer og en herremann, alle av utenlandsk opprinnelse som står borte ved kaffemaskinen. Det tar meg 5-6 sekunder å gjenkjenne mannen som en av de som pleier stå i helt annerledes klær og forfatning ned i sentrum og rasle med kaffekoppen og be om noen kroner. Begge damene kjenner jeg så og igjen da jeg henter brusen i skapet rett ved siden av. Dette er tre av de 5-6 folka som pleier stå og sitte litt rundt omkring i byen med et relativt fattigslig utseende og tomme gamle kaffekopper foran seg…

Hvordan kan du kjenne igjen disse folka tenker du nå kanskje… vel, Hønefoss er ikke så svær og tiggerne er ikke så mange… Derfor kjenner jeg de igjen.. Jeg kjenner de og igjen fordi de sitter/står utenfor dørene på matbutikker etc og er innimellom faktisk rett og slett i veien….

Nåvel, det jeg så oppdager da jeg henter brusen min er at disse to damene står med hver sin kaffekopp og fordeler mynter seg i mellom og legger de opp i de nye koppene de har tatt ut av stativet ved kaffemaskinen. Mannen brummer litt med stemmen, småkjefter litt på de og går ut…han ser litt grinete ut fordi jeg så det..

Da jeg så går ut av bensinstasjonen så legger jeg merke til en hvit varebil som den tidligere omtalte mannen går til. Jeg “somler” litt med å starte bilen min og ser at det hopper en to-tre stykker til ut av varebilen.. Det er ingen av de nå 5-6 menneskene jeg har sett denne morgenen som er i nærheten av å se så fattige og stakkarslige ut som det man ser når de sitter nede i sentrum hele dagen.

Jeg gir av prinsipp aldri penger til tiggere som bare sitter der med en kaffekopp foran seg….

Denne morgenens opplevelse bare understreker min beslutning om det..

Tiggerne får gjerne bløffe og ha morgenmøte på Shell for min del…

…men penga mine får de ikke..!!

#tiggere #penger #bløff #lureri #jobbeforpenga

Miraklenes tid er ikke forbi..!

Mindblowing og sjokkerende..!!

Tirsdag 24 november var dagen et reint skjært mirakel skjedde på Hønefoss…

Man skulle kanskje tro det miraklet som skjedde hadde noe med denne fyren å gjøre siden det jo på dagen er en måned til et annet angivelig mirakel skjedde for 2015 år siden..

Niks..

Det som skjedde er faktisk større enn da en hippielignende fyr i sandaler gikk på vannet…

Det som skjedde er faktisk større enn da den samme hippielignende fyren i Nerdrumkjortel matet flere tusen med 4 skøldaua gjedder og et par formloff..

Det som skjedde var faktisk større enn det ville vært at norges herrelandslag i fotball ville kommet til et mesterskap..

Det miraklet som skjedde var faktisk større enn det miraklet alle HBK supporterne håpet på de siste 14 serierundene i årets Obos-liga..

Det miraklet som skjedde i dag var noe jeg nær sagt aldri har sett…

Hva var det så som skjedde?

Hva?

Hva?

Hva?

Wait for it……

Det stod faktisk en bil for en handicappet på Hcp parkeringen utenfor butikken….

#folkeskikk #hensyn #parkering #handicappet

Hei Miljøpartiet De Grønne… Hva med joggeskoavgift?

Sykler du til jobb med joggesko på?…. Dobbel avgift !!

Miljøpartiet De grønne vil at alt skal bli dyrere….bortsett fra grønnsaker da… så nå er det bare å vente på biffavgift, pølseavgift, burgeravgift for å nevne noen nye avgifter MDG vil innføre i matveien…men om du klarer å servere dette med økologiske grønnsaker til.. ja da går det opp i opp fordi MDG vil fjerne momsen på økologiske varer. Om noen så klarer å finne opp økologisk diesel nå så er jeg redda hvertfall.

Om det kalles en skatt eller en avgift er jo for oss vanlige folk rett og slett revnende likegyldig…det er samma greia… Det blir som den gang jeg trente U10 fotball-laget til guttungen i sin tid og jeg la blant annet vekt på at vi skulle oppføre oss ordentlig.. Vi var på kamp og en av motspillerne fikk ballen relativt hardt rett i nutsacken og en av våre spillere med en rå latter peker og sier “hahaha….han fikk fotballen rett i balla!!!”… hvorpå jeg ser på han og sier “eyyyy, sier vi sånn……?” som stopper munnen på han et lite øyeblikk..før han så kommer med: “ehhh….øhhh… i pikken?”….

Det er jo ikke måte på hva slags tiltak denne flotte gjengen med lekepolitikere -“Vi var ikke klar over at det var så mye å gjøre og at pressen skulle følge oss så nøye”- ønsker å innføre i Oslo. I og for seg så er det jo en snedig tanke det…ikke en eneste privatbil innenfor Ring 3…vel, annet enn politi, sykebiler, brannbiler, varebiler, busser, drosjer og alle de andre som bare simpelthen må tillates å kjøre innenfor.. Men, dette tiltaket, slår ikke det litt ihjel det ikke lenger fullt så hemmelige forslaget vedrørende merinntekter på parkering innenfor Ring 3? Hvis det ikke er masse privatbiler der så blir det jo ikke behov for særlig feilparkering…eller?

Jeg regner jo med at det kun tar nanosekunder fra til og med politikerne i MDG skjønner akkurat det til det begynner å hagle inn forslag om nye avgifter for å demme opp for dette tapet av innkomst av kroner i statskassa på toppen av alle andre avgifter som betales fra før av… Og da ville vel ikke MDG vært MDG om ikke forslagene var noe i nærheten av disse her?

Joggeskoavgift: Massivt oppsving i kjøp av joggesko borger jo for en ny avgift på joggesko.. Hva med et eget joggeskodepartement?

Sykkelavgift: Stor investering i nye sykler som tåler bruk i 5 år fremover gir grunnlag for en avgift.

Sykkelhjelmsavgift: Sier seg selv..flere sykler = flere hjelmer = flere avgifter..

Sykkelparkeringsavgift: Hvorfor skal man få parkere sykkelen gratis på jobb? Fordelsbeskatning?

Dusjeavgift: Man må dusje etter sykling til jobb.. Hvorfor skal det være gratis? Fordelsbeskatning?

Fortausslitasjeavgift: Mange nye mennesker på fortauet gir mye mer slitasje. Fortausbommer?

Det er jo rett og slett ikke måte på hvor mange måter det kan hentes inn penger for å dekke opp den tapte inntekten som biltrafikken -hvor uendelig plagsom den måtte være- i Oslo tross alt gir. Man kunne jo tenke seg at idet du for eksempel smetter inn i Bogstadveien enten ved Slottsparken eller på Majorstua så står det fortausbommer.. Putt på en femmer og så kan du gå…

 

#bommer #trafikk #Oslo #avgifter #skatter #MDG

Slik blir du kvitt film-dritten i fotball!

Det er så enkelt !

Suarez beit i forrige VM og ble videodømt vekk fra fotball i lang tid. Situasjoner som det klarer faktisk dommere og dommerkomite i etterkant av kamper å gi rette straffen for.. Men all den forbanna filmingen og lureriet for å narre dommer til å gi fordeler i form av frispark/straffe/gule og røde kort er den egentlige trusselen og jævelskapen som ødelegger fotballen..

Spillerne er over alt…dvs skuespillerne er over alt.. Robben på Nederland faller bare en eller annen etterligner Jan Thomas og legger lanken fisefint på skulderen hans.. Hele Italia og halve Sør-Amerika tryner som skutt av hagle bare vinden overstiger flau pust.. Spillere faller og tar reka på vei ned i gresset og får stående ovasjon av Valderama for all rulling over 4 rotasjoner.. Og det verste… Vi har det i Norge og.. Det er flaut… Det er kvalmt… Tilsynelatende barske menn faller og sutrer for ikke noe i det hele tatt…

Hvordan så bli kvitt dette…Det er såre enkelt.. Men da må vi gi faen i Davy Wathne og andre “vi må ha alt som før grinebitere i fotballedelsen”  sine innsigelser mot ny teknologi og tillate at man i tillegg til målteknologi går igjennom kampene på video umiddelbart etter kampen og ved enhver filming påvist pr video så utløses en karantene på 5 kamper.. Ingen diskusjon.. Ingen anke..

Da er det muligens ikke så kult å filme på en motspiller et gult kort lenger..!!

I tillegg er det kanskje mulig å tenke tanken på at om du må ha “legehjelp” utpå matta så må du være ute i 10 minutter…Han som da stod for frisparket han må bli med ut. I etterkant av kampen så sees det gjennom på video og ilegges karantener hvis det er påvist filming.

Det ville heller ikke skadet fotballens rykte om det gikk litt sport i å være ærlig og redelig…

Det vannvittige med fotballsporten er jo at der man i alle andre idretter jobber med holdningsendringer og god oppførsel blant barna så er det rett og slett slik at i fotball så er det hos hos proffene vi må begynne. Det er for ille at det man må innprente i unger at “du skal ikke gjøre som helten din gjør…han bare jukser”…

 

#fotball #juks #filming #video #karantener

Vi har Iron Tom Tyson Mosengen !!

Men det forhindret ikke et stortap 10-5 for Geriatriks borte mot Jutul Oldtimers.

Kom hit så skarru få knoke !!

Nå skulle man kanskje tro at de tapre menn på Ringerike Geriatriks hadde utviklet en ny taktikk for ishockeykamp som sa noe som at “Hei gutter, nå lar vi mostanderne få en 7-8 mål i første periode og så ser vi om vi klarer ta de igjen i 2 periode”… Men det var altså ikke tilfelle. Det var bare en “sånn” dag.. Vi kom skikkelig bakpå, faktisk mer bakpå enn Per Øyvind var forrige helg etter en to-dagers, og satt til pause med 8-3 på tavla.

Geriatriks var skjerpa. Geriatriks var klare. Blikket var glassklart. Kroppene føltes fine. Hodet var skjerpet. Beina var fulle av trøkk. Armene kunne ikke vente på å bli brukt. Geriatriksspillerne var rett og slett klare for kamp. Det eneste som var synd at dette var på lørdag og da som tilskuere på 1 div kampen der Panthers grusa Tønsberg med krystallklare overbevisende 4-3… Søndag kveld var vi ikke fullt så klare… (nå kan du lese avsnittet over igjen for å se at vi virkelig ikke var klare)

Så kommer vi til dagens opplevelse.

Først og fremst…hvis det er noen som lurer på hvor det har blitt av Rønningen-brødrene, altså bryterne, så kan jeg fortelle at de har løst lisens sammen på Jutul Oldtimers og spiller som en spiller der en sitter på skuldrene til den andre litt sånn som de dvergene…unnskyld, de kortvokste fra eventyret Snevit og de 7 kortvokste.. Så; Rønningene kom i fint driv med puck inn i vår sone men kom seg ikke forbi Tom “topptrent” Mosengen… Nede ved mål tilter så den øverste Rønningen’n og tar en omvendt dobbel nelson med fullt kvælertak på Tom… 

Da blir Tom irritert…..

Tom viser et utmerket fotarbeid selv med skøyter på… han tripper hepp-tiddi-hepti-depti-floppa-fleppa-huppti-dupti… og tildeler den øverste Rønningen to tette og ei badehette så begge Rønningene seiler bortover mot rundvantet (det rundvantet bør dere sjekke ut forresten Jutul…det nede ved porten diagonalt fra isbilgarasjen). I en kort kommentar sier Iron Tom Tyson Mosengen : “faen a…jeg ble drittlei han idioten som tok kvælertak på meg, lar meg faen ikke pelle på nesa en gang til, det holdt med han i fjor”… Roughing og i dusjen på begge to var helt greit og i henhold til veteranregler.

Gårsdagens poengplukkere på Geriatriks

mål 1 : Jan Erik

mål 2: Henning fra Jan Erik

mål 3: Ulrich fra Per Øyvind

mål 4: Jan Erik fra Henning

mål 5: Lars

Neste kamp allerede onsdag 25 november hjemme klokka 20.30 mot Skedsmo Oldtimers.

#ishockey #geriatriks #jutul #2hockey #oldboys #veteran

Jim’s matblogg, del 7

I dag: Pinnekjøtt dampet på selvjaktede pinner m/kålrotstappe og potet.

Dagen er kommet. Pinnekjøtt skal fortæres for første gang denne vinteren. Pinnekjøttet denne gang het ett eller annet pluss “meget kjøttfullt” som jo da betydde at kostnaden for et par kilo beløp seg til ei kvart månedslønn omtrent. Nåvel; Dette spesielle pinnekjøttet er endel av bursdagsgaven til fruen så det er bare å kjøre på.

I går var det jo da å huske at pinnekjøttet måtte legges i vann for å ehh.. utvannes. Det gjorde jeg jo selvfølgelig, lett, før ettermiddagen slo til med Panthersseier over Tønsberg. Så, litt utpå dagen i dag så var det bare å ta på seg pinnekjøtthatten…

Og så begynne forberedelser. Det første man må gjøre er å finne frem øksa..

For skal man lage pinnekjøtt skikkelig så må det være selvlagde bjørkepinner i bunnen av kjelen..og da må man jo ut å jakte på pinner..

Denne gang var det en umiddelbar suksess. Jeg fant en flokk med frittgående pinner ikke så langt fra huset. Jeg har selvsagt ikke bilder fra den seansen som der var for å spare sarte sjeler.

Etter så å ha sløyet og renset pinnene så legges de på kryss og tvers nedi kjelen slik at de danner en rist (det er her juksepaver bruker metallrist so jo kan sammenlignes med å være italiensk fotballspiller) og så legger du så pinnekjøttet også på kryss og hvers og hulter til bulter i kjelen. Fyll så på med litt vann..

For pinnekjøtt skal bare dampes. Blir akkurat samme som å dampe wiener vet dere.. Der var det mange som nikket anerkjennende ja..

Så er det bare å la dette stå på ovnen i timesvis. Jo lengre jo bedre. Men; arbeidsledig blir du ikke.

To kålrot or not to kålrot. Now I shall skrell ju

Kålrota skrelles, kappes i skiver og så i raffe små flotte kokbare terninger.

Nå blir det mye lettere å først koke kålroten myk og god for deretter å lage kålrotmos. Det kan ikke jeg selvfølgelig for da må man kunne dette med en dæsj av dett og en klype av datt pkuss fløte…

Så jeg setter assistentkokken min Kålbein til å passe på mens jeg tusler ut i stuen og drikker en kopp kaffe.

Men først må potetene skrelles…vel, etter at du har vært ute og skutt de da.. Det er jo rett før de flyr til Bahamas for vinteren. Fangsten ble ikke så dårlig egentlig i dag til å være såpass sent i november.

Det er også her en fordel å dele de opp før koking. Husk å fjerne paven når du rensker og skreller.

Da anser jeg Jim’s matblogg del 7 som avsluttet. Nå skal det bare kokes og fikses og så spises…og der går grensen altså.

#pinnkjøtt #matblogg #mat

Okay da…sånn ser det ut nå. Blir bare bedre og bedre utover ettermiddagen 🙂

God søndag!!