1 divisjon ishockey 2017-2018: Serien er ferdig

Det ble ingen forandring helt i bunn på tabellen etter de to kampene som ble spilt i dag. Grüner passerte Tønsberg på tabellen med sin seier, men det medfører kanskje ikke den helt store jubelen og tenna i tapeten det å avansere fra 7 til 6 plass

Grüner vinner solide 6-0 over Gjøvik (i den kanskje viktigste matchen Gjøvik har spilt i år) og Ringerike vinner 1-4 borte mot Furuset. Dette betyr at Furuset sikrer seg 8-plassen med ett poeng mer enn Gjøvik og dermed slipper nedrykkskval.

Søndag begynner kvalifiseringen for Get for Narvik og Ringerike.

Get-lagenes supportere levner som vanlig ikke 1-divisjonslagene noen sjanse i havet for å ta poeng annet enn mot hverandre. Basert på denne sesongen i Get og 1 div tror jeg vi skal la kampene spilles først og så være skråsikre etterpå.

Lykke til i kvallik alle sammen.

 

1) Narvik, 32 kamper, 76 poeng, SERIEMESTER

2) Ringerike, 32 kamper, 75 poeng

3) Nidaros, 32 kamper, 63 poeng

4) Comet, 32 kamper, 61 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Grüner, 32 kamper, 33 poeng

7) Tønsberg, 32 kamper, 31 poeng

8) Furuset, 32 kamper, 21 poeng

9) Gjøvik, 32 kamper, 20 poeng

 

Les veldig gjerne: Slutt å trykke på linker i messenger for F***

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

Dagbøter for ikke betalt bilforsikring?

Hvem var det som fant på det?

Med en fryktelig irriterende og ryggmargsgrøssende dårlig radioreklame om forsikringsbransjens nye påfunn, 150 kroner i dagbot for hver dag man ikke har betalt forsikringen på bilen sin, på radioen! i bilen så kan jeg ikke annet enn å undre på om dette er noe smart i det hele tatt..

Jeg fikk med meg på nyhetene at det finnes 84000 biler i Norge som kjøres rundt på norske veier uten forsikring. Dette koster samfunnet mye penger selvfølgelig, og derfor har man ønsket å ta et grep. Det grepet er altså dagbøter for hver dag man ikke betaler.

Dagbøter der altså.

La oss nå tenke at bare ett mindretall av disse 84000 ikke betaler fordi de ikke gidder. Det betyr at en fryktelig masse mennesker kjører rundt i en bil uforsikret fordi de ikke har råd til å forsikre den. Svaret på dette burde jo være å parkere bilen, men det gjøres ikke. Bransjen ville da ta grep. Finne nye gode løsninger. Svaret på det er altså ifølge bransjen: Krev enda mer penger!

Blir ikke det som om en person havner på sykehus med tette blodårer pga et usunt levesett…og deretter får beskjed av legen “hmm.. mye hamburger og pommes frites ja… Nåja, bare fortsett sånn du så ordner det seg nok”.  Eller som staten Norge er så flinke til: Straffeskatt til folk som allerede er i trøbbel pga lite penger. “Hm.. her er en småbarnsfamilie som har fått baksmell på 36 tusen og ikke har betalt. Hvordan løser vi det: Jo, Straffeskatt.. Det fikser nok saken”.

Hva med å heller bruke ressursene på å få disse bilene parkert? Bilene er jo registrert, de er jo ikke vanskelig å finne om man vil luke de ut av trafikken. Tror forsikringsbransjen virkelig at en person som har kjør rundt uten forsikring i lang tid og risikert vanvittige gjeldsbyrder om noe skulle skje åpner posten, får tårer i øynene og utbryter; “nei og nei… 150,- i bot, det var dråpen… sett bilen i garasjen”.

Som vanlig prøver man i Norge å løse et problem med å kreve inn penger istedenfor å se på andre mer effektive løsninger.

I dette tilfelle: Intensivering av kontroller og avskiltinger.

#bil #trafikk #forsikring #avskilting #dagbot #dagbøter #samfunn

1 divisjon ishockey 2017-2018: 2 siste seriekamper

I dag avgjøres nedrykkskval-kampen

Men først må jo gårsdagens Get-liga-runde nevnes. Forutsetningene for runden var klar. Vant Vålerenga og Stjernen i ordinær tid så havnet Lørenskog i kvalifiseringen. Alle andre resultater ville putte Stjernen i kvalifiseringen. Vålerenga gjorde jobben og vant mot Lørenskog, og det så ut til at Stjernen også var inne for en seier i ordinær tid. Men; Etter å ha vært slappere bak enn en som har hatt rennaræv i 14 dager i slutten av matchen ender den med tap etter å ha ledet 3-0 og 4-3. Stjernen blir da siste lag i hva Fredrikstad Blads journalist kalte kokkos-kval. Han om det..

Get-liga kvalifiseringen blir jo da SLIK  <– link

Så til dagens 2 siste seriekamper i 1 divisjon.

I dag møtes altså Furuset – Ringerike og Grüner – Gjøvik. Det er jo ingen hemmelighet at det kun er Furuset og Gjøvik som har noe spesielt å spille for i disse to kampene. Det handler om å bli nummer 8 istedenfor nr 9 på tabellen. Furuset er vel sånn sett i føringen da de leder med ett poeng på Gjøvik og vel også tar de på innbyrdes. Lørdagens runde endte med 3-4 Grünerseier i Fjellhallen og 6-5 suddenseier Ringerike i Schjongshallen,

Ringerike har vel ikke skremt mange de siste 2 kampene og har sånn sett skutt mer og truffet mindre enn en kjempedrita NRK-journalist på landskytterstevne så sjansen for Furuset til å gjøre en god siste kamp for sesongen og unngå nedrykkskval er vel der den. Grüner har vel også lyst å avslutte med seier hjemme og gå til ferie med godfølelsen istedenfor å avslutte serien som den startet.

Hva er så forutsetningen for Gjøvik i dag?

Vinner Gjøvik i ordinær tid må Furuset ha 2 poeng for å slippe kval

Vinner Gjøvik på sudden/straffer må Furuset ha 1 poeng for å slippe kval

Alle andre resultater fører Gjøvik i kval.

 

 

1) Narvik, 32 kamper, 76 poeng, SERIEMESTER

2) Ringerike, 31 kamper, 72 poeng, kan få maks 75 poeng

3) Nidaros, 32 kamper, 63 poeng

4) Comet, 32 kamper, 61 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Tønsberg, 32 kamper, 31 poeng

7) Grüner, 31 kamper, 30 poeng, kan få maks 33 poeng

8) Furuset, 31 kamper, 21 poeng, kan få maks 24 poeng

9) Gjøvik, 31 kamper, 20 poeng, kan få maks 23 poeng

 

Dette betyr:

Ringerike og Narvik er klar for opprykkskval

Kun Furuset eller Gjøvik kan havne nedrykkskval.

Narvik er seriemester

 

Les veldig gjerne: Slutt å trykke på linker i messenger for F***

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

Ishockey: En liten guide for nye tilskuere

Ringerike Panthers skal spille Get-liga-kvalifisering og alle vi som er i hockeymiljøet håper at Schjongshallen fylles opp i alle de 3 hjemmekampene Ringerike har i denne kvalifiseringen. Det regner jeg det som sikkert at de andre lagene i kvalifiseringen også håper på for sine haller. Narvik er jo kjent for å ha flust med folk på tribunen hvert fall på lørdagsmatchen så der blir det nok bra med folk.

Det er bare å markere søndag 4 mars klokka 17.00, torsdag 8 mars klokka 18.30 og torsdag 22 mars klokka 18.30 i kalenderen og så ta turen ned i Schjongshallen sammen med forhåpentligvis over 1000 andre. Nye Schjongshallen har en tilskuerrekord på ca 750 satt i denne sesongen, men det er plass til flere, mange flere.

Så alle trofaste tilskuere: ta med en venn eller sju. Det spiller ingen rolle om du ikke har sett en hockeykamp før, dette er topp underholdning.

Hockey er best “live”.

Husk å være ut i god tid og vær med på å ta imot spillerne idet de går på is til kampstart.

Husk også å kle deg skikkelig. Schjongshallen er ikke en t-skjorte-hall foreløpig.

Her kommer så en liten guide til deg som er ny tilskuer.

(og en liten oppfriskning for noen og enhver)

 

 

 

LAGET:

Stort sett stiller et lag på kamp med 2 målvakter og ca 18 utespillere. På isen til enhver tid er det 1 målvakt og 5 utespillere hvis det da ikke er noen utvist selvsagt. (Man kan og ta ut målvakt og spille med en ekstra utespiller hvis man ønsker det). Utespillerne deles opp i backer og angripere. 2 backer og 3 angripere danner en femmer. De 3 angriperne kalles en rekke. Så laget består da som oftest av 2 målvakter, 3 backpar og 4 rekker. Dette gjelder da selvsagt mest på de lagene som befinner seg i de øvre divisjonene der spillere ikke sliter så mye med barnevakt-trøbbel, jobb-trøbbel, ikke råd til ny kølle-trøbbel etc etc. Virkeligheten da er lett 3 backer og 2 rekker…

 

BANEN:

Banen deles i tre nesten like deler av 2 blålinjer. Offensiv sone, midtsone og defensiv sone. En rød linje deler banen i 2 like deler. Blålinjene har sin hovedmisjon i forbindelse med offside mens rødlinjen har sin misjon i forbindelse med icing og mål-dropp. I tillegg er det endel sirkler ute på banen. Dette er droppepunkter og ikke curling-sirkler. Droppepunktene brukes hver gang det er stopp i spillet.

 

OFFSIDE:

For å kunne gå inn i angrepssonen så må pucken være den første av de 5 på angripende lag som krysser den blå linjen. Du kan altså ikke krysse den blå linjen før pucken, da dømmes offside og pucken droppes rett utenfor blå linje. Hvis du i tillegg står inne i offensiv sone og får pucken spilt til deg så vil det idømmes vilje-offside og puck trekkes helt ned i defensiv sone for dropp. Det går altså ikke an å luse nede ved målvakt og rope hit-a, hit-a. 

Du vil noen ganger se at linjedommerne står med handa i været. Dette er ikke for å lufte armhulen sin eller vise mamma hjemme hvor høye de har blitt, neida, de viser noe som heter “avventende offside”. Da har det oppstått en offsidesituasjon, men andre laget har pucken og man ser ikke noen grunn til avbrekk i spillet såfremt ikke laget som laget offsiden ikke har hjerneceller nok til å følge med på dommerens tegn og gå ut av den offensive sonen, og dermed oppheve offsidesituasjonen. Det er også noe som heter “offside i målgården” (ikke Oscar i målgården som mange tror) som er så enkelt som at du som angriper ikke kan stå inne i den blå halvsirkelen foran mål og vente på puck.

 

ICING:

Hvis jeg står på min banehalvdel, altså på min side av den røde linjen, og spiller puck over den tynne røde linjen som går tvers igjennom målgården i sonen til motstandren så idømmes icing, en straff for defensivt spill som medfører dropp helt nede i egen defensiv sone. Nå er det sånn at fra U16 og oppover dømmes det med hybrid-icing som rett og slett betyr at det ikke skal blåses med en gang men heller se hvem av angriper/forsvarer som først krysser en tenkt linje på tvers av banen gjennom droppepunktene inne i sonen. Er angriper først så blåses det ikke, er forsvarer først så blåses det. Icingregelen har selvfølgelig ikkenoe med icing i tenna å gjøre.

 

DOMMERTRIO:
 
Trioen består av hoveddommer og assistentdommere. Hoveddommer dømmer kun mål og utvisninger mens assistentdommere (eller linjedommere da) de sørger for å dømme icinger og offsider osv. Det nytter altså ikke å sutre på hoveddommer pga icinger. Nå synes jeg uansett jeg da at spillere får konse om eget lag og motstandere og ikke bruke energi på dommertrioen. Hadde jeg vært manager på topplag hadde jeg innført bot, løkspising, knoke samt nakendusjing med Ottargruppa hver gang man pådro seg straff for sutring på dommer.
 
Nå i kvalifiseringen er det vel gjerne slik at det skal være 4 dommere. 2 hoveddommere og 2 linjedommere. Dette betyr enda større mulighet for å bli utvist om du ikke har kontroll på ettersleng-genet.
 

UTVISNINGER:

Du kan bli utvist for alt mulig rart. Enkelt sagt så skal hockeykølla brukes til å daske til pucken med, all annen bruk fører lett til 2 eller flere minutter utvisning og da en fordel det andre laget. De mest vanlige 2-minutterne er:

Tripping = Rett og slett å slå på skøytene så motspiller faller/hekte kølla inn mellom beina på motspiller så han faller.

Slashing = Å slå med kølla på motspiller som da ikke nødvendigvis trenger falle..

Hooking = Å hekte spiller..dvs bruke kølla til å “bremse farten” på motspiller…

Holding = Du bruker en eller begge hender til å holde motstander..dvs gripe tak med handa..

Interference = Takling av spiller som ikke har puck.. dvs en som ikke er involvert i spillet.

Roughing = Røffing, slåssing, knuffing, småslåssing.. uten at hansker “kastes”..

 

I tillegg til reglene så har vi:

KAFFE: Svart gugge som skal nytes før kamp og i hver pause.

VAFFEL: Snodig utseende “bakst” som smaker fortreffelig på hockeykamp.

PØLSE: Lang tynn kjøtt-ting som severes i lompe eller brød eller begge deler eller tilogmed i vaffel (gærninger)… Duger godt som lørdags/søndags-vente-middag.

NEGLESPRETT: Nesten utdødd men kan fortsatt oppleves i diverse ishaller samt utendørs ved is-skraping.

HÅR-RØSK : Skjer ofte ved forspilte sjanser. Røsk helst i eget hår. Er du skalla, spør sidemann

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #get-kvalifisering #Ringerikepanthers #Narvik #Kongsvinger #Lørenskog #Stjernen

Dette er Get-liga kvalifiseringen

Her er datoer og kamper

Ringerike og Narvik er i kvalifiseringen fra 1 divisjon. Kongsvinger og Stjernen er i kvalifiseringen fra Get-ligaen

Lagene er rangert som nummer 1, 2, 3 og 4 i en ny miniserie. Get-lagene er 1 & 2 mens førstedivisjonslagene er lag 3 & 4.

Spilledager er torsdag 18.30 og søndag 17.00. Det er ikke mulig med avvikende kampstart i kvalifiseringen, alle kamper skal starte likt. Poengsystemet er som i seriespillet. Ved uavgjort fulltid spilles det sudden i inntil 5 minutter i spill 3 mot 3, og ved fortsatt uavgjort skal det avgjøres på straffer.

 

Kvalifiseringsserien

Lag 1 = Stjernen

Lag 2 = Kongsvinger

Lag 3 = Narvik

Lag 4 = Ringerike

 

Søndag 4 mars:

Kamp 1Stjernen mot Narvik, og kamp 2Ringerike mot Kongsvinger

 

Torsdag 8 mars:

Kamp 1Ringerike mot Stjernen, og kamp 2Narvik mot Kongsvinger

 

Søndag 11 mars:

Kamp 1 : Kongsvinger mot Stjernen, og kamp 2 : Narvik mot Ringerike

 

Torsdag 15 mars:

Kamp 1Narvik mot Stjernen, og kamp 2 : Kongsvinger mot Ringerike

 

Søndag 18 mars:

Kamp 1Stjernen mot Ringerike, og kamp 2 : Kongsvinger mot Narvik

 

Torsdag 22 mars:

Kamp 1Stjernen mot Kongsvinger, og kamp 2Ringerike mot Narvik

 

Så gjenstår det å se om førstedivisjonslagene klarer å gjøre gode nok kamper til å plukke poeng fra get-lagene. Skulle Ringerike og Narvik plukke poeng fra hverandre er det nok kjørt. Det laget fra første som vil opp må nok plukke 6 poeng i oppgjørene dem imellom og så karre til seg poeng der de kan mot Get-lagene.

Jeg lurer på noe som forbundet kanskje må svare på: Hvem har ansvaret for sending fra kval-matchene? Er det hjemmelag og Live-arena når det spilles i førstedivhaller, og da Zumo når det spilles i Get-haller?

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33

 

#ishockey #2hockey

1 divisjon ishockey 2017-2018: Gratulerer Narvik

Gratulerer som seriemestere 1 divisjon ishockey 2017-2018

Det hersket ingen tvil i Nordkraft Arena i dag. Narvik ville vinne og de vant. Forutsetningen for dagens kamp var klar. Vinner de kampen så vinner de årets serie.

Gratulerer så mye til spillere, trenere, apparat og supportere i Narvik.

Om ikke Get-ligaen nås så kan dere nå for alltid titulere dere som seriemestere 2017-2018 og samtidig ha vært med å skape norsk ishockeyhistorie.

 

Dagens kamper: Narvik – Tønsberg 4-1 og Comet – Nidaros 3-7

 

Dermed ble altså topp 4 som følger: 1 Narvik, 2 Ringerike, 3 Nidaros og 4 Comet.

 

Ny gjenganger:

Kval om Get-liga plass består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

 

Gjenstående kamper i 1 divisjon: 

Grüner-Gjøvik og Furuset-Ringerike.

 

1) Narvik, 32 kamper, 76 poeng

2) Ringerike, 31 kamper, 72 poeng, kan få maks 75 poeng

3) Nidaros, 32 kamper, 63 poeng

4) Comet, 32 kamper, 61 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Tønsberg, 32 kamper, 31 poeng

7) Grüner, 31 kamper, 30 poeng, kan få maks 33 poeng

8) Furuset, 31 kamper, 21 poeng, kan få maks 24 poeng

9) Gjøvik, 31 kamper, 20 poeng, kan få maks 23 poeng

 

Dette betyr:

Ringerike og Narvik er klar for opprykkskval

Kun Furuset eller Gjøvik kan havne nedrykkskval.

Kun Ringerike og Narvik kjemper om seriemestertittelen.

 

Les veldig gjerne: Slutt å trykke på linker i messenger for F***

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 divisjon ishockey 2017-2018: Narvik er i føringen

Jeg tror faktisk at jeg skal gå så langt som å si at det er en 95% sjans for at Alvarstein kjører ny dans i dag foran fullstappet tribune i Nordkraft Arena. Basert på gårsdagens resultat mot Tønsberg så tror jeg det og er ganske trygt å ta med champis og gullhjelmer til hallen i dag. Narvik kan vel i dag bli historiske i ishockeysammenheng som det første lag fra nordnorge som blir seriemester i en av toppdivisjonene i ishockey?

Jeg skjønner at de går all-in for dette. For, om man ryker skikkelig på ræva i kvalliken så har man alltids seriemesterskapet igjen for sesongslitet. Man kan alltid si at man ble seriemester 1 divisjon 2017-2018. Det er ikke alle ishockeyspillere som får oppleve det.

Egentlig har jeg lyst til å si : GRATULERER NARVIK for jeg tror ikke dere skusler bort dette.

 

Gårsdagens kamper:

Comet – Nidaros 3-5. Gjøvik – Grüner 3-4. Narvik – Tønsberg 9-0 og Ringerike – Furuset 6-5 e.sd. Disse resultatene betyr at det blir “cupfinale” i Halden ishall i dag om 3 plassen på tabellen. Den matchen er i tillegg en bamsekamp så det er bare å møte opp og støtte Hockey mot Kreft. I bunnen av tabellen er det nå sånn at Furuset har ett poeng mer enn Gjøvik. Skal Gjøvik redde seg fra sisteplassen må de ta minst 2 poeng på onsdag og Furuset kan ikke ta noe særlig med poeng fra Ringerike. Furuset kan sikre plassen sin på hjemmebane i aller siste kamp, det bør sikre litt tilskuere også.

Vinner Narvik sin kamp i dag mot Tønsberg så er de seriemestere fordi Ringerike avga poeng mot Furuset. Det vil samtidig plassere Narvik som lag 3 og Ringerike som lag 4 i kvalifiseringen for Get..og de ivrige kan da plotte datoer inn i kalenderen. Oppsettet ser du i linken under. Når det gjelder Get-ligaen så ligger Lørenskog 2 poeng foran Stjernen i kampen om siste sluttspillplass (og da kamp om å unngå nedrykkskval). Stjernen har M/S i siste kamp mens Lørenskog skal til Furuset Forum og møte Vålerenga.

 

Ny gjenganger:

Kval om Get-liga plass består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

Les: Slik foregår Get-Liga kvalifiseringen

 

Gjenstående kamper i 1 divisjon: 

Comet-Nidaros, Narvik-Tønsberg, Grüner-Gjøvik og Furuset-Ringerike.

De to siste kampene spilles onsdag 28 februar.

 

1) Narvik, 31 kamper, 73 poeng, kan få maks 76 poeng

2) Ringerike, 31 kamper, 72 poeng, kan få maks 75 poeng

3) Comet, 31 kamper, 61 poeng, kan få maks 64 poeng

4) Nidaros, 31 kamper, 60 poeng, kan få maks 63 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Tønsberg, 31 kamper, 31 poeng, kan få maks 36 poeng

7) Grüner, 31 kamper, 30 poeng, kan få maks 33 poeng

8) Furuset, 31 kamper, 21 poeng, kan få maks 24 poeng

9) Gjøvik, 31 kamper, 20 poeng, kan få maks 23 poeng

 

Dette betyr:

Ringerike og Narvik er klar for opprykkskval

Kun Furuset eller Gjøvik kan havne nedrykkskval.

Kun Ringerike og Narvik kjemper om seriemestertittelen.

 

Les veldig gjerne: Slutt å trykke på linker i messenger for F***

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 divisjon ishockey 2017-2018: Spennende lørdag

Avgjøres det i dag?

Det er i skrivende stund ca 5 timer til Ringerike og Furuset skal gjøre opp om 3 poeng i Schjongshallen, og Narvik og Tønsberg det samme i Nordkraft Arena. For mange er disse kampene det det handler om i dag, men for mange andre så er de to andre kampene like viktige. Hvem tar 3-plassen av Comet og Nidaros, samt klarer Grüner å kapre 6-plassen (takk Brynhildsen) fra Tønsberg. Gjøvik sine to gjenstående kamper er for “gjøvikingene” minst like viktige som Narvik og Ringerike sine kamper.

Så: Kan seriemesteren kåres i dag?

Hvis Ringerike vinner mot Furuset og Narvik taper for Tønsberg er Ringerike seriemester i dag.

Hvis Ringerike vinner mot Furuset og Narvik vinner mot Tønsberg må søndag/onsdag også spilles før det blir avgjort.

Hvis Ringerike taper mot Furuset og Narvik vinner mot Tønsberg kan avgjørelsen komme i Narviks kamp i morgen.

Hvis Ringerike taper mot Furuset og Narvik taper for Tønsberg må søndag/onsdag også spilles før det blir avgjort.

(snakker kun om rene 3-poengere) 

 

Det er gromt å bli seriemester, samme i hvilken serie, kjør på !!!

 

Ny gjenganger:

Kval om Get-liga plass består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

Les: Slik foregår Get-Liga kvalifiseringen

 

Gjenstående kamper i 1 divisjon: 

Comet-Nidaros, Gjøvik-Grüner, Ringerike-Furuset, Narvik-Tønsberg, Comet-Nidaros, Narvik-Tønsberg, Grüner-Gjøvik og Furuset-Ringerike.

De to siste kampene spilles onsdag 28 februar.

 

1) Ringerike, 30 kamper, 70 poeng, kan få maks 76 poeng

2) Narvik, 30 kamper, 70 poeng, kan få maks 76 poeng

3) Comet, 30 kamper, 61 poeng, kan få maks 67 poeng

4) Nidaros, 30 kamper, 57 poeng, kan få maks 63 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Tønsberg, 30 kamper, 31 poeng, kan få maks 37 poeng

7) Grüner, 30 kamper, 27 poeng, kan få maks 33 poeng

8) Furuset, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

9) Gjøvik, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

 

Dette betyr:

Ringerike og Narvik er klar for opprykkskval

Kun Furuset eller Gjøvik kan havne nedrykkskval.

Kun Ringerike og Narvik kjemper om seriemestertittelen.

 

Les veldig gjerne: Slutt å trykke på linker i messenger for F***

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 divisjon ishockey 2017-2018: Siste 1-divisjonshelgen denne sesongen

6 av gjenstående 8 seriekamper går i helgen

Seriemesterskapet kan godt avgjøres denne helgen. Narvik og Ringerike er helt likt på poeng på toppen og kun innbyrdes setter Ringerike foran på tabellen. Da sier det seg selv at det skal lite til før tabellen ser annerledes ut. Men, Det kan også hende vi må vente til onsdag for å krone seriemeteren 2017-2018.

Når det gjelder seriemesterskapet og avslutningen av sesongen. Man kan si og skrive mye om taktiske disposisjoner etc nå inn mot kvallikspill, men en ting er sikkert, og det er at når alt er over og kval er unnagjort så kommer det til å stå oppskrevet hvem som ble seriemester 1 divisjon ishockey 2017-2018 i annualene til Norges Ishockeyforbund. Det er det nest høyeste seriemesterskapet du kan vinne i norsk ishockey og er ikke alle spillere forunt å oppleve. Min oppfordring: Kjør på og vinn kampene. Bli seriemester 2017-2018. Få gleden av å ha det på resymeet ditt. Det er det publikum vil.

Det var nå min tanke

Som sagt, 6 av 8 gjenstående kamper i serien spilles denne helgen. Ringerike kan sikre muligheten til å toppe tabellen til slutt med å vinne hjemme mot Furuset og avgjøre borte på onsdag. Narvik kan toppe tabellen med masse poeng hjemme mot Tønsberg og må evt vente til onsdag og Ringerikes bortematch mot Furuset for å se hvordan det gikk. Comet og Nidaros møtes og gjør opp om 3-4 plassen på tabellen. Gjøvik møter Grüner, Gjøvik med alt å spille for møter Grüner med ikke noe å spille for annet enn den iboende følelsen av å hate å tape matcher. Lørdag/onsdag er “matchballer” for Gjøvik og Furuset for å unngå 9-plass og nedrykkskval.

Nåvel.. kampene er:

 

Comet – Nidaros (lør+søn)

Helåpent oppgjør i Halden Ishall. I tilsvarende oppgjør i Trondheim vant Nidaros 3-1 den ene matchen og Comet 3-4 e-sd. i den andre. Comet har vel lyst å avslutte årets sesong på en god måte, og med 3 poeng lørdag blir søndagsmatchen (bamsekamp?) en kamp uten betydning på tabellen siden Nidaros da ikke kan ta igjen Comet. Skulle Nidaros vinne blir søndagskampen finale om 3-plassen.

Jeg setter penga på 3 poeng til hvert av lagene.  

 

Narvik – Tønsberg (lør+søn)

I tilsvarende oppgjør tidligere i serien yppet Tønsberg seg hjemme på lørdagen og tapte kun 3-5. Dagen etter var kreftene slutt og Narvik øste på med det de hadde, og ga seg ikke før de vant 1-10 i Tønsberg ishall. Tønsberg har sikret seg fornyet kontrakt i 1-divisjon og kan spille helt uten press på seg. Narvik spisser formen inn mot kval, og kan med full pott også kanskje sikre seg et seriemesterskap om Ringerike feiler i innspurten. Regner med Narvik som klubb ville satt det seriemesterkapet ganske høyt på lista hva man har oppnådd.

Jeg setter penga på full pott Narvik

 

Gjøvik – Grüner

Hvis det er et lag Gjøvik har “hatt taket på” denne sesongen så er det Grüner. Gjøvik vant 1-3 borte og 3-2 hjemme da de møttes tidligere i sesongen og kan med tilsvarende poengfangst i disse oppgjørene antakeligvis sikre seg fornyet 1-divisjonskontrakt siden rival Furuset jo skal opp mot Ringerike. Grüner på sin side har ikke noe å vinne/tape på denne matchen annet enn æren og kjipafølelsen inntil første 3-4 lørdags-duggfriskene er svelget unna i bussen hjemover langs Einafjorden.

Jeg setter penga på 3 poeng Gjøvik

 

Ringerike – Furuset

Tilsvarende oppgjør endte med Ringerikeseier 1-2 e.sd. i Furuset Forum og 5-1 hjemmeseier i Hønefoss. Jeg tipper hele troppen til Ringerike fra matriss Morten og Tormod til lagleder Randi og trenere Martin og Per sammen med alle spillerne har lyst å vise publikum i Schjongshallen litt annen hockey enn de viste nå på onsdag mot Gjøvik. 5 mål forover er isolert ikke gærent i en 1 divisjonskamp, men det kom 6 bakover også. Når så skuddstatistiken var 47-19 i favør Ringerike så var det ikke en god dag på jobben hverken forover eller bakover for serielederen. Furuset må banke på i denne matchen. Det er poeng som teller samme hvordan de gjøres siden sjansen er stor for at Gjøvik plukker poeng fra Grüner.

Jeg setter penga på 3 poeng Ringerike

 

Ny gjenganger:

Kval om Get-liga plass består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

Les: Slik foregår Get-Liga kvalifiseringen

 

Gjenstående kamper i 1 divisjon: 

Comet-Nidaros, Gjøvik-Grüner, Ringerike-Furuset, Narvik-Tønsberg, Comet-Nidaros, Narvik-Tønsberg, Grüner-Gjøvik og Furuset-Ringerike.

De to siste kampene spilles onsdag 28 februar.

 

1) Ringerike, 30 kamper, 70 poeng, kan få maks 76 poeng

2) Narvik, 30 kamper, 70 poeng, kan få maks 76 poeng

3) Comet, 30 kamper, 61 poeng, kan få maks 67 poeng

4) Nidaros, 30 kamper, 57 poeng, kan få maks 63 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Tønsberg, 30 kamper, 31 poeng, kan få maks 37 poeng

7) Grüner, 30 kamper, 27 poeng, kan få maks 33 poeng

8) Furuset, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

9) Gjøvik, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

 

Dette betyr:

Ringerike og Narvik er klar for opprykkskval

Kun Furuset eller Gjøvik kan havne nedrykkskval.

Kun Ringerike og Narvik kjemper om seriemestertittelen.

 

Les veldig gjerne: Slutt å trykke på linker i messenger for F***

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

1 divisjon ishockey 2017-2018: Poenglikt i topp og bunn

Siste 2 kamper avgjør i begge ender av tabellen

Det var vel ikke mange,meg inkludert, som egentlig levnet Gjøvik noen sjanse i oppgjøret i Schjongshallen i går kveld. Men som i alle andre kamper i denne divisjonen så er det pip åpent resultatmessig om det ene laget løfter seg litt og det andre ikke helt har dagen. Så gratulerer til Gjøvik, dere klarte noe ikke mange andre lag har klart denne sesongen.

Gjøvik kom til Hønefoss og Schjongshallen i går med et soleklart mål om å ta poeng. Innsatsen lå utenpå drakta og spillerne til Gjøvik la ned ett stk hardt arbeid for å ta sårt tiltrengte poeng. Ringerike var rett og slett ikke “helt der” i går. Det var liksom den lille piffen som manglet, noe som kanskje kan skyldes A) Det er bunnlaget som kommer, B) “vi” er i kval allerede, og C) ingen skader før kval.

Det er lett at det blir sånn, men man skal og passe seg for å senke seg for mye. Det å gå inn i kvalifiseringen med for eksempel 3 tap i lomma fordi man skal spare seg kan heller ikker være spesielt gunstig mentalt. Nåvel, resultatet i går betyr at Ringerike og Narvik nå begge har 70 poeng men Ringerike leder på innbyrdes. I bunnen har Gjøvik og Furuset begge 20 poeng men Furuset ligger over på innbyrdes.

Spenningen varer helt til slutt.

Kampen ender 5-6 (2-2,1-2,2-1,0-1) etter sudden med skuddstatistikk 47-19. 0-1 Øvergaard, 1-1 Andresen, 1-2 Sijan, 2-2 Kristensen, 2-3 Kulstad, 3-3 Hansson, 3-4 Kulstad, 3-5 Pokorny, 4-5 Parks, 5-5 Ryttar, 5-6 Hulleberg

 

Ny gjenganger:

Kval om Get-liga plass består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

Les: Slik foregår Get-Liga kvalifiseringen

 

Gjenstående kamper i 1 divisjon: 

Comet-Nidaros, Gjøvik-Grüner, Ringerike-Furuset, Narvik-Tønsberg, Comet-Nidaros, Narvik-Tønsberg, Grüner-Gjøvik og Furuset-Ringerike.

De to siste kampene spilles onsdag 28 februar.

 

1) Ringerike, 30 kamper, 70 poeng, kan få maks 76 poeng

2) Narvik, 30 kamper, 70 poeng, kan få maks 76 poeng

3) Comet, 30 kamper, 61 poeng, kan få maks 67 poeng

4) Nidaros, 30 kamper, 57 poeng, kan få maks 63 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Tønsberg, 30 kamper, 31 poeng, kan få maks 37 poeng

7) Grüner, 30 kamper, 27 poeng, kan få maks 33 poeng

8) Furuset, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

9) Gjøvik, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

 

Dette betyr:

Ringerike og Narvik er klar for opprykkskval

Kun Furuset eller Gjøvik kan havne nedrykkskval.

Kun Ringerike og Narvik kjemper om seriemestertittelen.

 

Les veldig gjerne: Slutt å trykke på linker i messenger for F***

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey