Dagbøter for ikke betalt bilforsikring?

Hvem var det som fant på det?

Med en fryktelig irriterende og ryggmargsgrøssende dårlig radioreklame om forsikringsbransjens nye påfunn, 150 kroner i dagbot for hver dag man ikke har betalt forsikringen på bilen sin, på radioen! i bilen så kan jeg ikke annet enn å undre på om dette er noe smart i det hele tatt..

Jeg fikk med meg på nyhetene at det finnes 84000 biler i Norge som kjøres rundt på norske veier uten forsikring. Dette koster samfunnet mye penger selvfølgelig, og derfor har man ønsket å ta et grep. Det grepet er altså dagbøter for hver dag man ikke betaler.

Dagbøter der altså.

La oss nå tenke at bare ett mindretall av disse 84000 ikke betaler fordi de ikke gidder. Det betyr at en fryktelig masse mennesker kjører rundt i en bil uforsikret fordi de ikke har råd til å forsikre den. Svaret på dette burde jo være å parkere bilen, men det gjøres ikke. Bransjen ville da ta grep. Finne nye gode løsninger. Svaret på det er altså ifølge bransjen: Krev enda mer penger!

Blir ikke det som om en person havner på sykehus med tette blodårer pga et usunt levesett…og deretter får beskjed av legen “hmm.. mye hamburger og pommes frites ja… Nåja, bare fortsett sånn du så ordner det seg nok”.  Eller som staten Norge er så flinke til: Straffeskatt til folk som allerede er i trøbbel pga lite penger. “Hm.. her er en småbarnsfamilie som har fått baksmell på 36 tusen og ikke har betalt. Hvordan løser vi det: Jo, Straffeskatt.. Det fikser nok saken”.

Hva med å heller bruke ressursene på å få disse bilene parkert? Bilene er jo registrert, de er jo ikke vanskelig å finne om man vil luke de ut av trafikken. Tror forsikringsbransjen virkelig at en person som har kjør rundt uten forsikring i lang tid og risikert vanvittige gjeldsbyrder om noe skulle skje åpner posten, får tårer i øynene og utbryter; “nei og nei… 150,- i bot, det var dråpen… sett bilen i garasjen”.

Som vanlig prøver man i Norge å løse et problem med å kreve inn penger istedenfor å se på andre mer effektive løsninger.

I dette tilfelle: Intensivering av kontroller og avskiltinger.

#bil #trafikk #forsikring #avskilting #dagbot #dagbøter #samfunn

Slutt å trykke på linker for F***

Hva i alle dager er det som får deg til å trykke på en link ala denne?

(for ordens skyld: Der det står Roy vil det stå ditt navn..så slipper vi kveruelere om akkurat det)

Hva er det som gjør at du faktisk klikker på en link som denne nå du får den i messenger? Lever du et så vilt og spennende liv at det faktisk eksisterer en video eller sju av deg der ute? Har du gjort så spesielle ting at det faktisk er spennende for offentligheten å spre en video av deg?

Ringer det ingen alarmbjelle som sier at dette er kanskje ikke noe du skal trykke på? Er det ikke noe i deg som sier “Hm.. han her har jeg ikke hørt fra på 6 år og nå sender han meg jammen meg en videolink gitt..lurer på om det kan være noe skit?”..

Nåvel..

Trykker du på denne type link så skjer 2 ting:

1) Samme type link spres til dine kontakter

2) Linken vil ha deg til å skrive inn brukernavn/passord for å få se linken.

Det er altså om du går på limpinnen og skriver inn brukernavn/passord at du blir hacket. Da må du bytte, alle steder.

Bortsett fra det:

Slutt å trykke på linker du får tilsendt!

Skulle du være i tvil om dette er reelt eller ikke så kan du vel sjekke med avsender?

Måten å stoppe dette på er 1) ikke trykk på linken, og 2) ehh.. samme som 1

Bare slett meldingen når du får en slik.

#virus #messenger #trykk #ikketrykk

#Biltoo – Finnes det et sånt varsel?

Eller, strengt tatt burde vel varselet hete #gåogleverinnlappen

I går var undertegnede med frue etc nok en gang på harry-tur fordi det begynte bli slunkent i beholdningen av husholdningsost (som lages av melk fra billig-kuer), kjøttdeig (som lages av kjøtt fra billig-kuer), brus (som lages ehh.. billig) samt litt av hvert annet som også er billig. Faktisk så er det eneste som ikke er billig med en harry-tur alle bommene man må igjennom fra Hønefoss til grensa.

Jeg likte utsagnet: Nå har de skutt opp en el-bil i verdensrommet, da er det ikke lenge før Norge sender opp en bomstasjon.

Nåvel…

Turen til Sverige gikk ganske så greit siden vi dro før fugla feis om morgenen. Trafikken fløyt skikkelig bra, mest fordi vi var ganske alene på veien i lange tider, men og fordi amøber tydeligvis ikke står opp så tidlig.

Men, alle gleder tar slutt. Rett etter en stopp på en burger-pusher borte på gamle Svinesundsområdet, du vet der det bodde en høne som het Agda, så bar det ut på motorveien og strake veien hjem. 2-felts vei, cruisecontrol på, dette blir bra. Men så:

Jeg kjører forbi en rekke biler som ligger i 100 på vei med grense 110 (hvorfor gjør de det?) og tar så igjen en bil som ligger i venstre fil. Bilen gjør ingen tegn til å legge seg ut i høyre felt, som er ledig, som jo er der den skal ligge når det ikke skal kjøres forbi noen. Etter 10-15 sekunder med meg bak gjør den endelig det riktige og blinker seg til høyre så jeg kan kjøre forbi.

Men hva skjer?

Da jeg har passert legger bilen seg tilbake i venstre fil? Hvorfor? Why? Warum? Hva f*** er i veien med folk som gjør sånt? Er de redde for høyre grøftekant? Tror de høyre fil er buss-fil?

Denne gang var sjåføren en relativt ung jente, men jeg har opplevd at sjåfører i alle aldre og av begge kjønn kjører slik.

Det er feil.. FEIL!!!

Hvis det er ledig så skal du ligge i høyre fil. Basta! Hvis det finnes en kjøreskole, en kjørelærer, en mamma eller pappa, som lærer bort at du skal ligge i venstre fil: FEIL

Skjerpings!!!

Takk.

#trafikk #bil #2-felt #førerkort #lappen #varsel

Nei, det er ingen katastrofe at idrettsutøvere i OL blir sjuke

Buse i nesa og rennaræv er ingen katastrofe.

Det har f*** meg gått inflasjon i bruk av sånne ord i media. Det blir bare for dumt. “Alle går rundt og er livredde”.. Hva er de livredde for da? At Sør-Korea har et avlivningsprogram for folk som blir smittet? Nå er det greit å stikke fingen i jorda tror jeg og se på dette for hva det er, det er et idrettsmesterskap. Det er ikke en krig, det er ikke en arena der du dør om du taper.

Jeg går faktisk så langt som å si at jeg er møkk lei av å lese/høre at det er katastrofe om en idrettsutøver blir småsjuk. Når man så vet at spedbarn dør uten at man skjønner hvorfor, at eller friske folk bare faller om og dør, at folk får kreft og dør i løpet av kort tid..så blir det noe så inn i gamperæva håpløst å lese om “katastrofer” på et idrettsmesterskap.  

Det er OL igjen. OL er viktig. OL skjer bare hvert fjerde år. Jeg vet det, jeg vet og at om idrettsutøvere skal yte maks og prestere på høyeste nivå så er det ikke noe sjakktrekk å blir sjuk. Men, og dette er det viktig å få med seg:

Det er ingen katastrofe!

Ja, det er dritkjipt å ha reist langt, forberedt seg godt, trent og ofret, men: Det er ingen katastrofe!

 

Tusenvis av barn som dør pga sult…

Flyktninger i hundretalls som drukner…..

Jordskjelv som raserer byer…

Jordskred som begraver og dreper hundrevis av folk…

Terroristangrep som utsletter familier…

Sånne ting…

Det er katastrofer.

 

Det at idrettsuøvere er samlet til et mesterskap og blir sjuke, får buse i nesa og rennaræv, er ingen katastrofe. Det er så langt fra katastrofe som du kan komme. Ja, det er synd at det skjer, men nå må vi vel for f*** snart få krigstypene ned på jorda igjen. Bruk de der det fortjenes. Det at vi nå i dagesvis har måttet se forsider med “katastrofe, det er virus i leiren” blir bare for dumt. Kjedelig ja, katastrofe nei.

OL for meg betyr ishockeyturneringen. Ja, jeg ville syns det ville være dritkjedelig om 4-5 av de norske spillerne ikke kunne være med fordi de satt og spraymalte porselenet med bakstussen samtidig som de tømte nesegrevet for “litervis” med gugge. Det ville være dritkjedelig, men ingen katastrofe. Du dauer ikke av rennaræv og buse i nesa.

Og når jeg først er i gang:

Det er ikke bikkjekaldt, dritkaldt, monsterkulde, sibirkulde, etc etc når gradestokken viser -12. Det er god gammal norsk vintertemperatur.

Takk!

 

#OL #katastrofe #media #overskrifter #clickbait

Hva vet du egentlig om den som er syk?

..naboen, kollegaen, en bekjent, kompis, venn av en venn, etc.

Hva vet du egentlig?

Måtte du egentlig komme med din mening? Måtte du egentlig si det du gjorde? Måtte du komme med ditt forslag basert på din helsetilstand til en som åpenbart ikke har samme helse som deg? Tenk om ditt spørsmål/din mening vedrørende noens helse eller helsetilstand er akkurat det lille som sender personen over kanten og rett i bakken?

De fleste har vel vokst opp med regelen om at var man borte fra skolen så måtte man være hjemme fra trening på kvelden. Som voksen har man jo gjerne litt mer vett og ser an formen utover dagen hvis det var noe forbigående som plaget en på morgenen. På samme måte gjør man jo det også som helt eller delvis sykmeldt. Man tilpasser seg. Man forsøker å bidra. Men da gjerne med litt tilrettelegging og forståelse.

Tenk deg om før du sier noe neste gang du ser en som du vet er sykemeldt gjøre ett eller annet. Tenk på om du må si noe i det hele tatt. Hva vet du egentlig om den personen? Hva vet du egentlig om lidelsen? Kan det være slik at den du ser i slalåmløypa, langrennssporet, på sykkel, i hagen, på fortauet etc i dag kommer til å være sengeliggende i morgen?

Hva vet du som “bare må” si noe om motivet den syke har for å være ute i bevegelse feks? Hva vet du om hvordan den syke betaler for moroa i dagene som kommer? Hva vet du om hvordan den syke må planlegge dagene til minste detalj i de vondeste periodene? Hva vet du om hjemmesituasjonen, den virkelige hjemmesituasjonen, ikke den du ser på Instagram og Facebook?

Så til: Er det lov å være blid osv når man er syk?  

Selvfølgelig er det det. Man kan jo ha gode og dårlige perioder, like fullt er man syk. Det er jo ikke forbudt å prøve å skaffe seg god livskvalitet i de gode periodene. Leve litt når man kan, og så kjempe mot det som er vondt.

Vær varsom med uttalelser om alt og alle. Ikke tro at noe er sånn eller sånn. Vær sikker. Bry deg om, ikke med. Det har dessverre blitt litt for mange som bryr seg med negativt fortegn.

tenk…

Det bildet du ser på Facebook kan være fra de 3 timene den sykemeldte orket være “våken” den helgen.

Tenk deg om neste gang du føler for å si “Men du kan jo bare”.

For noen finnes ikke “bare”…

Bruk hodet, alle er ikke som deg.

 

#sykdom #syk #kronisk #usynlig #tenk #hensyn #helse #helsetilstand #forståelse #varsom #

Ulrikke Falch og Kristin Gjeldsvik: Stå på, fortsett sånn.

Kjemp mot kroppspress og overfladiskhet med alle midler.

Drit og dra med hele Vixen for denne gang. Det finnes viktigere ting her i verden enn en prisutdeling som fremstår mer rigget enn amerikansk wrestling og russisk valg tilsammen.

Skjønnhetstyranniet må kjempes mot med alle midler. Det er skremmende hvordan kropp har blitt en så stor kilde til følelsen av mislykkethet.

Som pappa til ungdommer, og som mannen til en lærer på barne- og ungdomsskole får jeg med meg hvor ille dette har blitt. Unge, spesielt jenter, sluker rått dette med kropp og hvordan man helst skal se ut som presenteres på blogg.

Ulrikke Falch og Kristin Gjeldsvik står for en motvekt til alle disse kvinnelige, såkalt vellykkede, bloggerne som tar botox her og silikon der, som slanker seg og lever på oppkok av hybelkaniner samt skvisede salatblader. Hadde det vært opp til meg så burde enkelte av de bloggerne disse to prøver å være motvekt til hatt alderssperre for å kunne bli lest.

Hvor i all verden er integriteten til desksjefer og redaktører når de for eksempel fronter en blogg der overskriften er «min neste operasjon»? Har de så lite gangsyn, og så stort pengejag, at de ikke ser at slike blogger ødelegger for unge jenters kroppssyn? Der sitter altså ei dame med opererte pupper og klager.. og samtidig sitter ei 13-14 år gammel jente med halvutviklet kropp og føler seg mislykket pga at puppene ikke er like store.

Jeg skjønner at mange av disse bloggene er kjempestas å få lesere til, men et snev av siling hadde vel ikke gjort noe. Det viser seg jo at mange av disse kropps-bloggerne har NULL gangsyn på å være sitt ansvar bevisst. Da bør kanskje allmennheten gjøre det for de.

Vi har kommet så gærent ut her i Norge nå at folk kvier seg for å dusje annet enn i ene-dusj. Livredde for å bli sett, få kommentarer, føle seg utsatt, etc. Det er jo ikke slik vi vil ha det.

Slutt med opphausing av kroppsinnlegg med mindre det handler om sunnhet og at man er bra nok som man er. Tenk om redaktører etc sendte en melding til alle disse som bruker kropp i innleggene sine for å få klikk og fortalte at de ikke vil være med på dette lenger. «Det er flott å lese at du skal på ferie, men vi trenger ikke se rompa di i en stringtruse for det»…

Det hadde vært noe det.

Les gjerne: Kan en blogg uten kropp, sex og silikon nå Topp10 i Norge?

#kropp #kroppspress #branok #sex #pupp #pupper #rompe #vekt #slanking #kristingjelsvik #ulrikkefalch #samfunn #Norge #blogg #blogger

Kan en blogg uten rompe, pupp og silikon nå topp 10 i Norge?

Attpåtil skrevet av en 47-åring med sans for sport, humor og generell oppdragelse?

Nok en gang opplever jeg at klikktall på bloggen bikker langt over det vanlige. Jeg skulle selvsagt håpe det var en Pulitzer-verdig tekst som gjorde det denne gang, men det var selvfølgelig ikke det, det var rett og slett dette: Åpent brev til Frode Øverli/Pondus. Dette omhandler, ehh.. vel, du får klikke deg inn og lese selv.

Det er ikke til å komme bort fra at det gir en viss god-følelse å se klikktallene på en blogg fyke i været, ikke like mye som SophieElise og alle andre av disse såkalte rosa- sminke- outfit og fitnessbloggerne selvsagt, men ganske så greit oppover skalaen. Det morsomme hadde jo vært om man klarte blande seg med topp 10 som den eneste ikke-Nettavisen-promoterte bloggen. Jeg klarte det nesten i går. Havnet på 13 plass.

Hvordan havnet jeg ved en tidligere anledning på topplisten? Jo, jeg skrev følgende innlegg: En mann forelsker seg ikke i kjønnsleppa di. Dette er et innlegg der jeg rett og slett prøver å fortelle jenter/damer/kvinner at det er ikke nødvendig å forandre på alt mulig ved kroppen. Les gjerne også : Gi mer faen damer! Les innleggene, del det om du er enig og vil at så mange som mulig av ungjenter i norges land skal få dette med seg. Til nå har 35 tusen mennesker lest dette. Jeg skulle ønske 350 tusen hadde lest. Hei Nettavisen, VG, Dagbladet og Aftenposten. Kjør artikkel!

Nåvel:

Innlegget nevnt over har fått mange kommentarer, takk så mye for det for det. Men, jeg er selvsagt ikke ferdig med å stå frem for for mannen. Rett og slett gi mannen et ansikt, ikke fjellet mannen da, den norske mann..

Er det noe en mann stort sett ikke vil så er det å gå til legen. Det lar vi være inntil vi blir jaget dit. Men, noen ganger må man bare, som jeg opplevde for noen år siden. Dette er kanskje den flaueste opplevelsen jeg noensinne har hatt; innlegget: En mann, En rompe, En lege! 

 

 

For halvannet år siden tok jeg så steget og lot fruen få sjansen til å slutte med hormoner etc i kroppen. Jeg bestilte time hos en snipp-snipp-doktor. Steriliseringsprosessen ble selvsagt behørig blogget om: En mann, En pung, En skalpell!

For noen år siden leste jeg en nord-norsk sak om menn og bruk av hårfjerningskrem. Det er ikke noe hemmelighet at jeg lå i fosterstilling av latter etter å ha lest den saken. I ettertid av dette så tok jeg den teksten og bokmålifiserte den: En mann og hårfjerning i intime soner!

Den siste saken jeg vil dele med dere er en skikkelig mannemann-sak. Fikse ting sjæl sak. Nuff said: Når oppvaskmaskinen ikke vil starte!!  (banna bein, denne har mange spart mye penger på)

Les og del gjerne.

…og om du mener du har lest noe jeg har skrevet før, kanskje det var denne: Skjære unge mennesker i dagens Norge.. Jeg er like forbanna på skjøtt, skjino og skjærlighet enda jeg…

 

#sex #kropp #vagina #kjønnsleppe #pupper #rompe #penis #skalpell #hårfjerning #mann #menn #kvinne #dame #jente