Oldboys nedlagt? Neida, vi spiller 4 div vi..

Tusener på tusener dedikerte fans av Ringerike Geriatriks har sendt sms, mms, e-post, røyksignaker og vanlig post og spurt.. Hva skjer med Geriatriks? Er oldboysgruppa lagt ned? Har mannen med ljåen henta halve laget? Hvor blir det av slædding på isen, finter man ikke skjønner selv, flipp-flopp-pasninger, innlegg på bakre, uautoriserte tryn samt vanndrikking i verdensklasse?

Jeg kan med dette avkrefte alle slike undringer. Geriatriks lever i beste velgående. Ringerike Geriatriks har kun litt pause fra oldboysserien. Vi har slettes ikke glemt alle de flotte motstandere våre i oldboysserien, kanskje med Ullensaker "dickface" Flyers i spissen. Vi kommer tilbake etter hvert for å berike oldboysserien med alle våre utsøkte kvaliteter.

Litt forlaring på den kan du få om du leser denne 🙂

Ringerike Geriatriks har rett og slett tatt grep og hjulpet moderklubben sin slik at det finnes et breddetilbud for voksne. At vi som er med på dette fra Geriatriks samlet er eldre enn hele bortelaget tilsammen får så være.

Jaja; Tilbake til nåtiden..

Vi spiller altså 4 divisjon. Vi spiller mot Glenn Jensen og han dærre fra Erik og Kriss på Jar2. Vi spiller mot Spetz.. Vi spiller mot Forward som har noen svensker på laget som igjen har Paradise Hotel Charlotta Hedlund på tribunen. Vi spiller mot veldig mye yngre spillere enn oss, men pyttsann.

Det er ikke bare-bare å gå fra null-takling til full-kontakt. Fra ikke lov å løfte kølla fra isen på skudd, til lade i taket. Fra ColorLine-svinger til start og stopp hele tiden. Det er ikke til å underslå at vomma skriker i panikk, knærne ber om nåde hver morgen, låra er nummere enn yngvar og ryggen stivere enn morrabrødet når man våkner.

Nåvel, vi har det morro.

Hvem av Geriatriks-gutta er det som satser kjeks-kroppen på dette opplegget spør du deg selv nå kanskje.. vel? Det er..

Trond W Olsen (ca 35 år?): Steeldogsmålvakt som stepper inn som målvakt eller utespiller ettersom det trengs. Svakhet for Lillehammer og det gufne kanelbrennevinet.

Kenneth Egeli (ca 35 år?) Målvakt med fortid i Ringerike, Vålerenga og Ringerike igjen. Jobber med bil og bygger biler på fritiden.

Sondre Skar (42 år): Tversoverpasningens far, bestefar og oldefar. Spilt back og absolutt bare back i en mannsalder. Personlig beste = 3 mål på en sesong. Pynter seg med blåveis hver sesong.

Johan Eskelund (34 år): Fyller 35 snart men vært oldboys i hue i lang tid. Spesialitet er harde og høye håndleddskudd samt relativt heftig skjegg.

Runar Bækkevold (44 år): Verdens sprekeste oldboysspiller…bare synd, for oss da, at han er i Bangladesh for tiden på humanitært oppdrag. Personlig beste = Skøyt målvakt i svime fra blå.

Jim Gallagher (47 år): Forfatteren av dette makkverket. Ringerikes lengstspillende spiller. Klarte å lure seg vekk fra back-plass men er nå tilbake uten at kjennemerket slagskuddet enda er benyttet.

Per Ø Johansen (43 år): Ringerikes mest kjeksede kropp. Betaler aldri mer enn halv årsavgift, er stort sett det kroppen holder. Har slitt ut nettet i høyre kryss i flere haller opp igjennom årene.

Ulrich Falkeid (47 år)Innebandymannen som ble hockeyspiller. Prater enhver trener, motstander og medspiller i senk. Arbeidsjern av de sjeldne, både privat og på skøyter.

Henning Hansen (39 år):Televimsen. Spiller med stort hjerte og massivt forbruk av sportstape på høyre håndledd pga en skade i 93.. Svetter mer hårvoks på en kamp enn Jan Tomas gjør på ei helg.

I tillegg til denne ekstremt gode samlingen av kvalitetsspillere har 4 div også rasket med seg Espen og Kjetil Gulbrandsen, Jarle Ellefsen samt Steffen Solbakken fra Steeldogs.

Pepperkakehus 2017: Kan vi toppe dette?

Dette var altså fjorårets pepperkakehus

Jeg holdt meg langt unna pyntingen og lot fruen (med bittelitt hjelp fra ungene) stå for dekorasjon og ferdigstillelse. Huset var ca 70 cm bredt, ca 1 meter høyt og ca 25 cm på det bredeste. Det ble brukt knust drops i vindu for å lage glass, sukker for liming, melis, marshmallows og non-stop til pynt. Belysning er led-lys.

Dette var jo da det ferdige produkt. Vi tok selvsagt mange bilder underveis. Det er en juletradisjon på linje med å snike seg unna julegudstjenesten, brenne grøten, banne over at svoren ikke blir sprø fort nok, stresse med julegaver, lete etter juletrefoten og spise seg altfor mett i hele desember. Vi skal lage pepperkakehus, og ikke et sånt pinglelite hus du kan kjøpe på butikken, nix, vi konstruerer og lager selv.

Det ble en rekordtidlig start i fjor. Her kommer bildedryss fra dag 1:

Her er altså skissen vi jobbet ut i fra.

Så måtte det planlegges litt

Julebrus for store og små

Vi lager sammen (hvert fall en stund)

Har man kreative barn så lages selvsagt også hus m/pipe, bil, hundehus og en baby som rir på hunden….

Knuste drops legges i vindu for å lage glass

Ingen kommentar….

Her skulle huset stå

Platene til 1 etasje. Pinnekjøtt i vann i baljen.

Nærbilde pinnekjøttet.

Dag 1 av pepperkakehusbyggingen gikk som den pleide. Ungene var med littegrann men det endte selvfølgelig som vanlig, 2 voksne som kjevler, steiker og bygger.

 

Flere vegger måtte lages

Kun sukker som duger som “lim”

Montere..

Montere…

Montere…. Legg merke til hjertepepperkakene som brukes til høydeutjevning

1 etasje råbygg montert. Legg merke til hull i etasjeskiller.. Det er her lys føres ned.

Nye vegger stekt

Ny etasje montert og kjølt ned og så løftet på plass.

Montert og lys plassert inni. Etasje 2 av planlagt 4 er på plass.

Så skulle “råbygget” gjøres ferdig

Her er råbygget, upyntet men med lys inni

Bordet blir gjort klart

Vegger støpes på løpende bånd

Tak monteres

Deler limes sammen

Tak over inngang.

Det bygges på 🙂

Råbygget ferdig montert. Nå gjenstår pynting. Det kan du skrolle til toppen igjen for å se.

Lurer på hva vi får til i år 🙂

#jul #julepynt #pepperkake #pepperkakehus

Ulven raserte kjøleskapet

Dum som jeg var plasserte jeg en melkekartong i kjøleskapet etter handleturen i går. Jeg tenkte ærlig talt ikke over faren ved å sette en kartong med en ulv på inn i kjøleskapet og det ble jammen meg litt av et feilskjær.

Da jeg åpnet kjøleskapet i dag vrengte det seg i meg. Salamipakka lå der halvt oppspist. Roastbiffen var maltraktert og så rett og slett helt makaber ut. Pakken med løvtynn skinke så ut til å ha blitt lekt med og jaget rundt i skuffen siden det lå små skinkebiter absolutt over alt.

Grønnsakene, nærmere bestemt agurken og tomatene så ut til å bare ha vært en tyggeleke.

Biffen vi kjøpte dagen før som lå til tining på øverste hylle så ut som slintrer med små kjøttklumper på. Den var rett og slett ødelagt og slitt i filler.

Det var da jeg plutselig kom på at jeg satte en kartong melk inn sammen med brus og øl i det indre kjøleskapet der hvor sjokoladekaken kona hadde lagd dagen før også stod. Da jeg åpnet døren så det tilsynelatende i orden ut bortsett fra spor på glasuren etter ulvens streifing etter mat. Ved en nøye sjekk så jeg at den hadde gnagd på kanten av en ølboks…

Den melkekartongen ligger i søpla for å si det sånn.

#ulv #melk #melkekartong

Drit og dra, slutt å kaste ting i dass!

Fett, mat, filler, sminkeservietter, bind og annet snacks.. Det var synderen.

I natt, altså natten til i dag, har jeg vært ute sammen med vann og avløp og funnet ut hvorfor 2-3 kummer var smekk fulle av dritt, og da samtidig hvorfor kloakkvann slo opp i sluk og på gulvet i fyrrommet vårt.

Vi fant synderen.. en kladd av fett, matrester, filler, truser, bind etc etc som folk hiver i dass og som sammen lager proppen over alle propper.. Hvis du synes slimproppen var litt ekkel, så burde du tatt en titt på en sånn propp..

Da proppen løsnet så kom dagesvis med oppsamla 2-kiloser reisende. Det rant og rant, skvulpet og klukket, i kloakk. Damn..

Nå gjenstår bare å overdøve duften fra det som har skjedd.. salmiakk, wunderbaum, grønnsåpe, duftlys.. alt mulig må inn i det rommet for å motvirke lukta..

Men folkens.. kom igjen da.. bruk dassen til det den skal….ikke pælm annet i den.. det starter bare opp masse problemer.

Takk.

Hurra! Mette-Marit har krystallsyke.

Hvis nå bare Kronprinsen eller en av ungene får ME og litt uforklarlige ledd- rygg- og hofteplager så kan det hende det blir litt orden på samfunnet.

Selvfølgelig er det ikke slik at jeg synes det er ufattelig bra at Mette-Marit har fått krystallsyken, jeg gjør ikke det, jeg synes det er synd at hun har fått dette. Ikke vil jeg selfølgelig heller at Kronprinsen eller ungene deres blir sjuke…

Men det er nå engang slik at når en av de vanlig dødelige i Norges land får en av disse sykdommene som vanlige almennleger ikke helt synes er en skikkelig sykdom, eller jævlig nok til at du ikke kan leve med den, så avfeies de lett. Derimot når en rikspolitiker, kjendis eller Royal person får noe av det samme så settes alle kluter til. Leger og eksperter forklarer og utreder. Media forklarer og kjører store featurestykker. Det skapes en aksept i samfunnet for nettopp det som feiler denne kjente personen.

Absolutt ikke noe av dette skjer når en vanlig arbeidstaker/innbygger i Norge har det samme problemet.

Det er nemlig forskjell på folk i Norge.

Det er dessverre slik at det finnes en elite i dette landet som får hjelp når de trenger det, og så er det alle oss andre som må slite oss frem, og ofte ender opp med å ofre mer eller mindre hele privatøkonomien i jaget etter å bli frisk.

Vi vanlige må ikke bare kjempe mot sykdommen. Vi må kjempe mot systemet i tillegg. Vi må kjempe for en aksept på at vi faktisk er syke. Hvor mange ganger har man ikke lest meninger, artikler, intervjuer, personlige historier fra mennesker som ikke blir trodd?

Norsk velferd er en god ordning…men den har sine mangler, sine smutthull… Det er bare så synd at det må kjendiser sine sykdommer/plager til før noen gidder å ta tak og sette i sving tiltak.

#velferd #Norge #sykdom

 

Ishockeyglede !

Idrett på høyt plan utført av de små 🙂 

Milevis fra diskusjoner om hodetaklinger eller ikke, milevis fra diskusjoner om taklingen var for hard eller ikke, milevis fra diskusjoner om hvor lange karantener den og den spilleren skal ha lett basert på hvilke supporterbriller du har på, milevis fra diskusjoner om hvor dustete dømmingen er, selvfølgelig sett gjennom supporterbriller osv osv.

Rundt omkring i Norge sitter nå folk og ser på U11 ishockey på TV2 Sportskanalen. De ser barn med små og store ferdigheter utfolde seg på isen og gå foran som skikkelig flotte representanter for vår sport. De ser barn som støtter hverandre, som gir hverandre high-five, som hjelper hverandre, som klapper målvakta på skinnene samme om han redda eller ikke.

Sendingen på sportskanalen er en ren gledesreklame for ishockey og idrett for barn.

Som mor og far kan du, hvis du slår på tv’n, se barn som spiller ishockey og har det gøy. Barna er langt unna slike ting du tror du vet om ishockey. Glem NHL-klipp på tv, glem tv-klippene NRK-sportsrevyen yndet å vise før i tiden, glem overskriftene du har lest i avisene og på nett. Det er ikke slik det er. Ishockey for barn er trygg idrett der barn lærer kroppskontroll, samarbeid, koordinasjon og fremfor alt glede over mestring.

Som litt over middels ishockeyentusiast:

Tusen takk til TV2 Sportskanalen for at dere gjør dette. Tusen takk til Storhamar og Lillehammer for at dere stiller opp.

Dette er gøy!!

#ishockey #hockey #2hockey #idrett #glede #barn