Hvordan ender Fjordkraftligaen denne sesongen?


Det er kun knapt halvannen måned til kjøret er i gang igjen. 10 lag i øverste liga skal igjen kjempe om de 8 øvre plasser og dermed sluttspill istedenfor plass 9 og 10 og kvalifisering.

Det er vel heller ikke lenge til TV2 Hockeyprat, Hockeypodden, Puckpodden, Nitten og alle andre relevante podder og magasiner skal komme med sine ekspert-tips mht tabell i begynnelse mars 2023.

Stavanger, Stjernen, Sparta, Vålerenga, Frisk Asker, Storhamar, Lillehammer, Ringerike, Gruner og Manglerud Star ble rekkefølgen i fjor på en tabell rangert på prosent etter best oppnåelige poeng på de kamper man klarte spille.

Det at Stavanger lå i topp var vel ingen overraskelse. At Stjernen og Sparta var i toppen var en overraskelse for mange. Topp-tippede Vålerenga fikk en treg start og kom aldri i gang skikkelig på grunn av mye covid-trykk på Jordal. Frisk Asker litt bedre enn tippet og Lillehammer litt dårligere. Den store overraskelsen i negativ retning var Storhamars prestasjon og plassering i seriespillet. Nå skal det sies at Storhamar og fikk covid så det holdt. Ringerike best av den tippede trio neders med dobbelt så mange poeng (og da prosent) som Gruner på plass 9. (fra Ringerike igjen var det ca 30 poeng opp til plass 7)

Hvordan ender det så i år?

Det skal vel mye til at ikke Stavanger ligger i toppen, mulig helt i topp, også denne sesongen? De er et maskineri av et lag og har stort sett alltid 4 femmere som bare pøser på. Det er vanskelig å stå imot.

Like «sikkert» er det vel at Ringerike, Gruner og Manglerud Star kommer til å kjempe om plass 8, 9 og 10? Hvordan styrkeforholdet blir disse lagene imellom gjenstår å se. Jeg personlig lar meg selvsagt gjerne overrraske av Ringerike og poengfangst (i positiv retning), men å nå opp til 60-70 poeng fra 45 i fjor krever mye. Ingenting er umulig, men en 7-plass virker foreløpig veldig langt unna.

Hvordan plassene under Stavanger fordeles er vanskeligere å tippe synes jeg. Klarer Stjernen og Sparta to sesonger etter hverandre i topp? Hva får Vålerenga til med nytt trenerteam? Har Frisk Asker klart å erstatte de som gir seg? Hva skjer med Mjøs-lagene?

Jeg tror Stavanger, Storhamar, Vålerenga og Sparta havner øverst kommende sesong, i den rekkefølgen. Hvordan Stjernen, Lillehammer og Frisk Asker plasserer seg.. nja.. Frisk Asker femte, Stjernen sjette og Lillehammer sju..

Ringerike på 8-plass, Manglerud Star med ny piff pga Roy Johansen på 9-plass og Gruner på 10 plass. Tipper Gruner nederst fordi jeg tror ikke Papillons erstatter klarer det kunststykket han gjorde i kamp etter kamp som gjorde at Gruner plukket de poengene de tross alt gjorde.

 

 

Ringerike Panthers; 1 uke til første istrening

Jepp… 1 august har Ringerike annonsert at første istrening sesongen 2022-2023 finner sted. Mandag 1 august klokka 16.00 får vi da se laget mer eller mindre komplett på is antar jeg.

Ringerikes Blad kunne melde at Petter Ellefsen selv bekreftet at han legger eliteskøytene på hylla. Det vil da si at jeg hadde rett i min antakelse om Petters fremtid/ikke fremtid i Ringerikes tropp. Som Panthers-supporter kan man ikke annet enn å gi en stor takk til den jobben Petter Ellefsen, Nikolai Dalen, Karl Markström, Brett Perlini og Henrik Eriksson har gjort for klubben. Alle er nå bekreftet vekk fra Ringerike. Jeg tipper jo også at hverken Andreas Hilbertsen, Viktor Näslund, Eivind Eiken Andresen eller Jonas Skirstad Hodt tilbys noen ny kontrakt siden det ikke har vært offentliggjort noen ting på en stund.

Synd man ikke er like på hugget fra klubbens del med å takke av, med offentliggjøring, de som ikke tilbys ny kontrakt som man er med de som signeres/re-signeres. Det er visse hensyn å ta selvfølgelig, men nå med 1 uke igjen til sesongoppkjøring er i gang burde/kunne man gått ut med samla tropp.. med evt åpne plasser for sen signering inn som en interessant del av det.

Jeg er fortsatt litt opphengt i at Ringerike bør ha en klasseback og en klasseløper til inn i troppen for å stå bedre rustet med alle de kamper som kommer. Lagene rundt Ringerike på tabellen, Grüner og Manglerud, ser ut til å signere godt om dagen og kan vise seg å bli enda tøffere å ta poeng fra denne sesongen enn de var i den forrige.

Jeg går jo ut ifra at de vanlige lagene kommer til å kjempe i toppen, så legger en 2-3 lag seg litt bak, og så 3 lag på nedre del av tabellen. Jeg er hockey-vis nok til å skjønne at det skal mye til før Ringerike ikke er en de av de 3 nedre, men håpet om mer stabil poengfangst i form av 3-poengere er der, og skal være der. Da må Ringerike tette enda mer igjen bakover, samt produsere enda mer forover.

Da trenger laget en skikkelig god produserende første-femmer, samt en andre-femmer som også leverer. Tredjefemmer skal primært inn, holde nullen og kanskje levere ett og annet mål. Fjerdefemmer i ethvert lag er delen av laget som skal inn og levere 40-50 sekunder med tempo og null bakover. Det skal smelles på og gi pustepause for de tre første femmerne. Slik er hockey på toppnivå. Alle er ikke stjerner, alle er ikke produserende. Noen spillere skal rett og slett inn og spille fysisk og med tempo. Poenget er å ikke se ut som man spiller i undertall hver gang man får de 50 sekundene.

Den dagen lag Ringerike spiller mot må spille seg til mål og ikke bare utnytte feil som gjøres, da har man kommet et stykke på vei.

Disiplin sett opp imot utvisninger blir nok en sesong et nøkkelord. La beina jobbe og ikke bruk kølla som reneste Zorro for å forstyrre. Det trenger ikke være knockout-slag på hanskene for å dømmes for slashing.. det trenger heller ikke være en distinkt hekte-bevegelse heller for å bli tatt for hekting.. Tempo og bruk av kropp er alfa omega.

Overtallsspillet må fungere. Det har normalt vært en god greie for Ringerike, det får vi håpe fortsetter. Som laget på 8-plass er det helt innafor med en 5-plass i PP-uttelling. Undertallspillet derimot har Ringerike litt å hente på. Ringerike kom nest sist på penalty-kill, (og var forøvrig eneste laget i Fjordkraftligaen som ikke hadde mål forover i eget undertall).

 

Her er troppen slik jeg ser den i dag. Det kan jo hende det dukker opp en “joker” eller to..men det har jeg ikke sett noe om enda.

 

Målvakter:

Mattias Petterson, re-signert

Mathias Schippers Landa, re-signert

Magnus Danielsen (tror jeg), egen klubb

 

Backer:

Dennis Ryttar, re-signert

Linus Rosdahl, re-signert,

Håkon Nilsen, ny fra Stjernen.

Kristoffer Thomassen, ny fra Frisk Asker

Håkon Opheim Engh, re-signert

Jonas Slettebø Haughom, re-signert

Erik Wang Bjerketvedt, re-signert

Robin Bjørnstad, re-signert

 

Forwards:

David Åslin, re-signert

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, re-signert

Elias Antonsen, re-signert

Thor Jørgen Torp Friestad, ny fra Lillehammer, (RIK-gutt opprinnelig)

Sole Marius Ryen, ny fra Vålerenga

Mathias Holst Jenssen, re-signert

Thomas Bækken, re-signert

Dustin Parks, kontrakt

Michael Söderberg, kontrakt

Even Tangen Fosse, re-signert

Reid Petryk, re-signert

Leonards Rimjans, re-signert

Marius Carho Hansen, ny fra Grüner

Johnny Corneil, ny fra Canadisk OHL

 

 

 

 

 

 

Ringerike Panthers; Laget begynner å formes

Eller er troppen mer eller mindre ferdig nå?

Med den siste signeringen, senteren Johnny Corneil fra Canada, som kanskje da skal være den senteren som vinner de spesielt offensive droppene et lag som Ringerike må vinne for å være i angrepssonen enda mer enn tidligere, så er kanskje troppen så og si komplett?

Målvaktene Petterson og Landa skal bære ansvaret sammen, og ved sykdom etc så er det vel en Ringerikegutt på 17-18 år, Magnus Danielsen, som skal steppe inn og bekle tredje-målvaktsrollen.

Det er slik jeg forstår det 8 backer i oppstilligen nå. Jeg setter Bjerketvedt på back-plass fordi jeg tror det er der han vil bli brukt. Jeg tippet tidlig at det ville bli 8-9 backer. Skulle jeg ønske meg noe sånn sett på back-plass så var det en signering av en klasse-back som står for produksjon også.. på samme måte som Ryttar har drevet med en år-rekke.

Nå er det da 8 backer + 14 løpere i troppen. Jeg tror egentlig ikke det kommer noen flere re-signeringer etter den siste ny-signeringen av Corneil. Men; skulle det komme en til hadde det ikke gjort noe om dte kom enda en spiller med Åslin/Pappalardo ferdigheter offensivt. Det betyr at jeg faller ned på at vi ikke kommer til å se Andreas Hilbertsen, Viktor Näslund, Eivind Eiken Andresen, Petter Ellefsen eller Jonas Skirstad Hodt i Panthers-drakt kommende sesong.

Av disse kommer jeg nok til å savne Ellefsen mest. Han har vært en stor kriger for Ringerike i mange sesonger. Det å se “2-meter Ellefsen” gi jernet inn i rundvant, mot spillere atskillig over i vektklasse, har vært en nytelse å se på fra sekretariat-plass. Petter Ellefsen har stått for kontinuitet og innsats alle klubbens spillere har sett opp til. Nå kan det nok hende at noen vil arrestere meg her og sier at “vi vet ikke noe om Ellefsen eller de andre enda”… men dette er det jeg tror.. men har selvsagt ikke noe imot å ta feil her heller.

Det er så enkelt som at skal Ringerike kjempe om 6 plassen, dvs ikke være blant 7-8 som velges først i sluttspillet slik Ringerike ble forrige sesong, ja da må det tas atskillig flere poeng enn de som ble innkassert 21-22 sesongen. Da trenger Ringerike offensive kvaliteter samt et defensivt ledd som både hindrer motstander samt er kreative i oppspill når det trengs mer enn de faste situasjoner.

 

Målvakter:

Mattias Petterson, re-signert

Mathias Schippers Landa, re-signert

Magnus Danielsen (tror jeg), egen klubb

 

Backer:

Dennis Ryttar, re-signert

Linus Rosdahl, re-signert,

Håkon Nilsen, ny fra Stjernen.

Kristoffer Thomassen, ny fra Frisk Asker

Håkon Opheim Engh, re-signert

Jonas Slettebø Haughom, re-signert

Erik Wang Bjerketvedt, re-signert

Robin Bjørnstad, re-signert

 

Forwards:

David Åslin, re-signert

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, re-signert

Elias Antonsen, re-signert

Thor Jørgen Torp Friestad, ny fra Lillehammer, (RIK-gutt opprinnelig)

Sole Marius Ryen, ny fra Vålerenga

Mathias Holst Jenssen, re-signert

Thomas Bækken, re-signert

Dustin Parks, kontrakt

Michael Söderberg, kontrakt

Even Tangen Fosse, re-signert

Reid Petryk, re-signert

Leonards Rimjans, re-signert

Marius Carho Hansen, ny fra Grüner

Johnny Corneil, ny fra Canadisk OHL

 

 

Vi venter på avklaring på:

Andreas Hilbertsen

Viktor Näslund

Eivind Eiken Andresen

Petter Ellefsen

Jonas Skirstad Hodt

 

 

Bekreftede spillere bort fra Ringerike:

Karl Markström, til Lillehammer

Nikolai Dalen, lagt opp

Brett Perlini, til Herning

Henrik Eriksson, til Lillehammer

 

 

 

 

 

Man lærer og lurer stadig på noe nytt

Blir fugler slitne i vingemuskulaturen?

Sitter her på solsenga og ser småfuglene hoppe rundt på flisene her og lete etter mat. Rett før dette fløy de over alt her i en rasende fart. Kursendringer menneskekroppen aldri ville tålt gjøres uten snev av svimmelhetsanfall når de lander. Det flappes i kjempetempo og spørsmålet bare melder seg ; Blir fugler slitne i vingemuskulaturen?

Hender det at en fugl kvitrer til en annen og bare «slapp av litt nå a.. Nå har jeg flappet og flydd i hele dag.. nå må jeg ha en pause! Kan vi ikke ta en 5-minutt borte på den greina der?

Apropos fugler som hopper rundt her. Jeg har jo ofte lurt på hvorfor de hopper rundt og ikke bare flyr? Det hadde jo jeg gjort hvis jeg kunne fly.
Etter å ha vært en uke her snart skjønner jeg hvert fall hvorfor de hopper og ikke går rundt og leter etter mat. Hellene er så varme at det kan stekes biff på bakken rett ved siden av solsengen. Holder fuggelen seg for lang tid på bakken her så kan de rimelig fort ende opp som beinløse fugler som kun kan buklande hver gang de eventuelt blir slitne i vingemuskulaturen..

 

 

 

 

Krigen om solsenger og parasoll

Chartertur…

Frem mot en ferie gleder man seg til å endelig komme i varmen. Endelig få litt sol på kroppen. Endelig kunne tusle rundt i shorts og slippers hele dagen uten å oppleve straks-høst idet sola dukker ned i horisonten. Fremfor alt å endelig kunne sove bittelitt lenger på morgenen siden det tross alt er ferie.

Men slik er det jo ikke.

Sol, shorts, varme, slippers og alt det der er helt ok. Men, det å sove lenger på morgenen kan du rett og slett (her tar jeg i litt) drite i!

Krigen om solsenger og parasoll starter 06 på morgenen. En av oss må opp og ut omtrent klokka 06 og kreve vår solseng med pålegging av håndkle om vi i det hele tatt skal få plass rundt bassenget.

Kommer du dinglende ned klokka 07 er det flaks om du i det hele tatt ser en solseng uten håndkle på. Kommer du senere enn det er det bare å ty til stoler og en og annen slenger av en solseng som blir ledig.

Opp må man. Ut med håndkle og så sette alt inn på at det står der etter frokost er inntatt et par timer senere.

Krigen om solsenger er no forbanna møl. Det skulle ikke vært lov noe sted å legge ut 7 håndkler etter hverandre klokka 05.30 og så komme dinglende klokka 11.00.

Småbarnsforeldre kommer med hele følget og stæsjet og må bare snu. På tross av 50 «ledige» seter rundt barnedelen av bassenget er det null sjanse på grunn av folka som er oppe 05.30, tar en seng, en tur til sentrum, sover litt, og så skal ligge ved bassenget på ettermiddagen.

Håpløst opplegg som alle hoteller bør avskaffe. Basseng-området bør ikke åpne engang før 08… og da kun for de som skal være der og bade/sole seg.

For oss som ikke er avhengige av solseng klass ved bassengkanten er det litt, men bare bittelitt, greiere å finne en solseng, men for de med barn er håpløst.

Takk for meg.

 

 

 

 

 

Nei, jeg spurte ikke om det går bra!

Jeg spurte om du ville spise med oss!

«Det går bra» skal altså ifølge en språkprofessor være greit å svare istedenfor  «nei takk» når man blir spurt om noe.

Dette er ikke greit!

Dette er like ille som at uttalelser som schøtt, schylling og schøttkaker skal være innafor å si, fordi det i følge enkelte er utvikling av språket.

Det er heller ikke greit.

«Vil du spise middag med oss?»

»Det går bra»

»Så flott at det går bra, men vil du spise middag med oss eller ikke?»

»Det går bra»

»Jeg forstår ikke.. hva går bra?»

»middag..jeg sa det går bra»

»så da vil du ha middag?»

»nei, det det vil jeg ikke»

»hvorfor sa du at det går bra da?»

Dette her blir jo bare absurd.

Tenk hvor lett det er å svare «ja takk» eller «nei takk» på spørsmål istedenfor annet. I tillegg er det ren skjær høflighet og folkeskikk å svare ordentlig og.

Les også : Skjære unge mennesker i dagens Norge. Klikk -> https://geriatriks.blogg.no/1459927786_skjre_unge_mennesker_.html

 

 

Hensyn… Er det gått av moten det?

Det virker sånn.

Det å vise hensyn til andre og andres liv virker å være noe som faller tungt for noen. Joda, noen ganger er det ting som må gjøres som dessverre går utover andre, eller forstyrrer andre, men ofte er det ren og skjær egoisme som regjerer.
Jeg har i mitt voksne liv forsøkt å leve med å vise hensyn.
Jeg synes det går veldig bra faktisk.
Jeg setter ikke i gang med bråkete ting på kvelden da jeg vet barn i nabolaget har lagt seg.. som et eksempel.
Da ungene var små sendte vi de ikke ut for lek før etter «vettug» sovetid i helger var ferdig.

Sånne små ting er ikke vanskelig. Man må bare tenke litt før man gjør noe.

Ser du feks naboen få gjester så lar du være å fyre gressklipper/motorsag/etc akkurat da. På samme måte som at du forventer at naboer som ser deg og din familie sette seg ut for å spise middag kanskje lar være å begynne med redskap som bråker. Det er jo faktisk ganske hyggelig å kunne høre hva de andre rundt bordet sier.

På lørdag kveld klokka 21.30 fyra en eller annen i nabolaget motorsag og satte i gang med noe. Ikke ulovlig selvsagt..men er det å vise hensyn?

Det er slik at noen barn bråker/skråler/skriker mer enn andre. Det er greit nok det. Barn skal leke og ha det morsomt. Da tenker jeg at det å vise hensyn er å tenke på om det er noe lurt å sende de ut på trampolinen klokka 08 søndag morgen. Det kan jo hende noen gjerne vil sove litt mer på de få fridagene de har.

Det er blitt mye meg, meg, meg. Da barna våre var små og lekte ute i gata satte jeg meg ofte i veikrysset for å følge med. De bilene som da kom (det er 30-sone på hele feltet) rundt svingen fikk da frontlys «pekende ned i asfalt» da de så meg. De lurket seg altså ut av sin parkering, dvs viste hensyn til egne barn, men tråkket så flat pedal bortover sletta der vi og andre med barn bodde. Dette er 15 år siden. Vi legger merke til at samme «kjøre-oppførsel» er i gang igjen nå.

Jeg vet at jeg risikerer surpomp, grinebiter, gæmlishelvete, etc etc etc ved å skrive et slikt innlegg. Det får så være. Jeg tar meg retten til å bli oppgitt over de som ikke viser hensyn.

Det å vise hensyn til, og respekt for de rundt seg er en viktig sak for meg.
Det gjelder over alt det. Det gjelder også på noe så banalt som feks rulletrappene/rullefortauene på kjøpesenter. Du står ikke stille 2 i bredden. Stå til høyre, gå til venstre. Vis hensyn. Ikke stopp og ha symøte på toppen av trappa, vis hensyn og gå litt unna.

Jeg tenker jo at samfunnet vårt ville blitt et mye snillere et om alle sammen var enige om å vise hensyn til hverandre.

 

 

 

 

Nøkkelord for Norge fremover: “mindre”

Det går vel ikke an å tolke finansminister Vedum på noen annen måte?

Det brilliante svaret Vedum ga i forbindelse med et spørsmål om drivstoff-priser var jo da “kjør mindre”.

Egentlig et vanvittig svar fra en representant som egentlig skal tale distriktenes sak. Distriktene som jo ikke har t-bane, trikk, og busser i hue og ræva.. vi er vel sånn sett heldige om det går en buss.

Man kan jo da ikke lure på annet enn om ordet “mindre” blir nøkkelordet fremover for nordmenn, spesielt med tanke på at en “som har greie på det” (altså ikke en politiker) denne uken kom med den oppsiktsvekkende nyheten om at om vi ikke tar drastiske grep nå mht strøm, så kommer Norge til å måtte innføre rasjonering på strømbruk kommende vinter.

 

Hva er så Vedums svar på prisene på:

Drivstoff

– kjør mindre (måtte jo ha den med)

 

Fyringsolje

– fyr mindre (det finnes bio-olje)

 

Strøm :

-fyr mindre (2 lag klær på inne må vi tåle)

-vask mindre (alle tåler å være litt møkkete)

-tørk mindre (sett opp tørkestativ ute igjen)

-lag mindre varm mat (spis kald mat)

-dusj mindre (bruk deo.. gammal svette blir som ny)

-lad mindre (kjøre mindre må jo gjelde elbil og)

 

Mat:

-kjøp mindre (vi blir en slankere nasjon igjen)

 

Alkohol

-drikk mindre (dessverre tror jeg at med den nasjonen Støre/Vedum styrer oss mot.. så blir det nok heller “drikk mer”

 

Renter:

-lån mindre (enkelt og greit)

 

Klær, varer og tjenester, alt mulig:

-gjør det mindre…

 

 

 

 

Ringerike Panthers Elite.. sånn rett før ferien..

Det er ikke mange dagene til ganske så mange slenger jobb-taska innerst i gangen og tar fatt på 3 uker med enda mer latskap enn vanlig. Datoen er 4 juli, noe som betyr at det kun er i overkant av 10 uker til seriekamp nr 1 sesongen 22-23 for Ringerike.

15 september åpnes det mot Grüner hjemme i Schjongshallen. 2 dager etter spilles det borte mot Manglerud Star. Kommer Ringerike skikkelig ut av startblokka så vil man etter disse 2 kampene allerede ha skrudd til skruen mot 2 av de lagene man normalt sett kommer til å kjempe med om en sluttspillsplass i mars 2023.

9 spillere produserte mer enn 10 poeng forrige sesong. Åslin og Pappalardo er med videre.. der er det 46 og 39 poeng. Perlini og Henke er ikke med videre.. der forsvinner 35 og 31 poeng, en grei produksjon som må erstattes. Söderberg og Ryttar, 30 og 24, er med videre. Rimjans og Ellefsen, 20 og 16, ikke offentliggjort noe om enda. Siste spiller over 10 poeng var Parks med 14.

Det er hevet over enhver tvil at Ringerike må erstatte den offentlige kvaliteten til Perlini og Eriksson. Det må inn en avslutter og en som kan vinne de viktige offensive droppene.

 

Andreas Hilbertsen, Viktor Näslund, Eivind Eiken Andresen, Petter Ellefsen, Jonas Skirstad Hodt, Reid Petryk, Leonards Rimjans

Dette er alle spillere som bekledde drakta i fjorårets sesong, men som det enda ikke er skrevet noe om denne våren. Jeg har hvert fall ikke hørt noe den ene eller den andre veien om disse spillerne.

Hilbertsen spilte 9 seriekamper, gjorde 0 poeng.

Andresen spilte 10 seriekamper, gjorde 0 poeng.

Petryk spilte 9 seriekamper, gjorde 3 poeng.

Hodt spilte 44 seriekamper, gjorde 2 poeng.

Näslund spilte 44 seriekamper, gjorde 9 poeng

Ellefsen spilte 43 seriekamper, gjorde 16 poeng.

Rimjans spilte 43 seriekamper, gjorde 20 poeng.

Jeg tipper jo at Ellefsen og Rimjans kommer til å presenteres som Panthers-spillere ganske snart. Det ville også forundre meg om ikke Näslund dukker opp som re-signert back.

Litt mer overrasket blir jeg om ikke Petryk snart dukker opp, eller bekreftes bort. Det siste ville forøvrig være litt snodig, siden jeg antok at det måtte være en plan med å hente en som var såpass ute av form som det han var mesteparten av den tiden han spilte forrige sesong.

Litt mer usikker på Hilbertsen, Andresen og Hodt. Skal Boork og Brax lage plass til en joker eller to inn mot seriestart kan ikke stallen fylles helt opp enda.

 

Målvakter:

Mattias Petterson, re-signert

Mathias Schippers Landa, re-signert

 

Backer:

Dennis Ryttar, re-signert

Linus Rosdahl, re-signert,

Håkon Nilsen, ny fra Stjernen.

Kristoffer Thomassen, ny fra Frisk Asker

Håkon Opheim Engh, re-signert

Jonas Slettebø Haughom, re-signert

Erik Wang Bjerketvedt, re-signert

Robin Bjørnstad, re-signert

 

Forwards:

David Åslin, re-signert

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, re-signert

Elias Antonsen, re-signert

Thor Jørgen Torp Friestad, ny fra Lillehammer, (RIK-gutt opprinnelig)

Sole Marius Ryen, ny fra Vålerenga

Mathias Holst Jenssen, re-signert

Thomas Bækken, re-signert

Dustin Parks, kontrakt

Michael Söderberg, kontrakt

Even Tangen Fosse, re-signert

 

 

Vi venter på avklaring på:

Andreas Hilbertsen

Viktor Näslund

Eivind Eiken Andresen

Petter Ellefsen

Jonas Skirstad Hodt

Reid Petryk

Leonards Rimjans

 

 

 

Bekreftede spillere bort fra Ringerike:

Karl Markström, til Lillehammer

Nikolai Dalen, lagt opp

Brett Perlini, til Herning

Henrik Eriksson, til Lillehammer

 

 

 

 

 

 

Nok en gang lyver altså Vedum i et intervju

På en tur til et eller annet øysamfunn som nå har fått bro til flere hundre mill svarer Vedum på spørsmål i en avis. Han svarer som politikere skal han, men så kommer den sedvanlige løgnen når han blir spurt om å gjøre mer for folk mht priser på for eksempel drivstoff og strøm.

Svaret: “det blir dyrt, vi kan ikke gjøre alt, det må være balanse”.

-at de ikke kan gjøre alt folket vil, greit nok.

-at det må være balanse, greit nok det også.

-at det blir dyrt å for eksempel kjøre makspriser på drivstoff og strøm, er blank løgn,

Det kan ikke gjentas for ofte..

Det koster ikke staten en eneste krone å sette makspris på strøm til feks 50 øre, og literpris på drivstoff til feks 17-18 kroner.

Det eneste som skjer er en reduksjon i mer-inntektene til staten sammenlignet med statsbudsjettet de jobber etter.

Det siste 10 årene har 37 øre kwt vært normalen, og da også høyst sannsynlig det tallet de opererer med i statsbudsjettet med hensyn til beregning av avgiftsinntekt på strøm. En makspris på 50 øre ville da bety ca 30% økning av inntekten de har budsjettert med. Altså ikke en kostnad, men en mer-inntekt.

Jeg er rimelig sikker på at beregnet inntekt på drivstoff-avgifter heller ikke baserte seg på dagens galopperende priser på 24-28 kroner… men snarere en literpris på feks 13-14 kroner. Det ville da også for drivstoff være slik at en makspris på 17-18 ville bety en rimelig fet mer-inntekt til staten.

Jeg fatter ikke hvorfor ikke journalister, som tross alt får snakke med Støre og Vedum, snakker med de om dette. Bare arresterer de med en gang, og sier “men det stemmer jo ikke at det blir dyrt, det koster dere jo ikke en eneste krone, dere får bare litt mindre avgifter inn”.

 

Utsiktene er ikke gode…

Nå tar matvarepriser heisen oppover

Bensin og diesel nærmer seg faretruende 30 kroner literen

Strøm kommer til å bli et helvete til vinteren på grunn av ned-tapping av reserver på grunn av et ikke-eksiterende fjell med masse snø på. De ansvarlige for dette, 3-millioners-gutta, har altså ikke hørt på en eneste hytte-eier som har sagt “det er nesten ikke snø i fjellet”.. Disse direktørene bør ta sin hatt og gå.

Den nye nettleie-modellen er et hån mot husholdninger med flere boende og særlig barnefamilier.

På toppen av det hele kom nå en renteøkning på 0,5%. For en familie med 3 mill i lån betyr det 15 000 kroner mer i rente i året.. Ligger den inne i Vedums trylleformular som skal gjøre livet bedre for vanlige folk?

Vedums beregningsmodell tar utgangspunkt i en familie som har 1 mill å rutte med etter skatt. Da skjønner du at noen har vært for lenge på stortinget med altfor god lønn og gode ordninger. Veldig mange av de som skal klare seg i Støre og Vedums nå litt skakk-kjørte Norge har knapt 1 mill før skatt de.

 

Men fortvil ikke.. uansett hvor trangt det nå blir.. Vedum slår seg stadig på brystet og forteller at det går bra.. for de har tross alt senket priser på barnehage og sfo….