Hvor er alle <3 Kabul statusene?

Ser dere hva som mangler på Facebook i dag?

Brûssel <3

Paris <3

London <3

Stockholm <3

Manchester <3

Nok en gang har det gått av en bombe, denne gang i Kabul. Men, i forskjell fra alle de andre selmordsaksjonene som skjer så reagerer vi ikke på samme måte som når det skjer nærmere oss. Bryr vi oss ikke fordi det er så langt borte?

Er det dessverre et faktum at det eneste vi egentlig hører på nyhetene fra “borti der” følgende :  bla bla bla bla midtøsten bla bla bla bla terror bla bla bla bla selvmordsbomber bla ba bla bla bla”….og nå sport.

Jeg må dessverre innrømme at det blir litt sånn. Nyhetene har jo rapportert om disse aksjonene siden jeg var ung og begynte følge litt med.

Kan du med hånden på hjertet si at du er like engasjert i dag, som pr nå 49 er drepte og over 300 skadde i følge media, som du var i forrige uke da det samme skjedde i Manchester?

Jeg kan ikke det…

#terror

Parti(y)et er tilbake!

Dette er det politiske partiet for deg.

Etter å ha ligget litt i brakk i noen år er endelig Parti(y)et tilbake. Det er jo snart #valg2017 så nå gjør Parti(y)et som alle andre politikske partier som ikke har gjort en dritt på 3,5 år, vi krummer hempa og gjør en innsats for å smiske til oss nok stemmer for å havne på Stortinget for å kunne ikke gjøre en dritt på nye 3,5 år, men med mye høyere lønn selvsagt.

Fortsatt skal det jobbes for folket og folkets ønsker. Kampsaker som: Fri sprit og bredere fortau, kun snø i fjellet, sol hele sommeren, kun nedoverbakker i skiløypa, paraplydrinker som bare smaker digg, topless-soling på moten igjen, deportering av veps, alltid en fridag rett etter en ferie, mer tomgangskjøring for global oppvarming, ikke lov å bruke klær som ikke passer offentlig, 17 mai og slike dager skal alltid skape inneklemt fredag, avskaffing av sandstrand-sand som setter seg i rumpesprekken og andre “unevnelige” steder, etc etc.

Parti(y)et førsøkte å være med på en litt annen politisk plattform og ble en del av Partiet De Vinglete, men syntes de rett og slett bare til slutt ble hmm.. ehh.. litt for vinglete så derfor er Parti(y)et tilbake. Men; tidene har jo forandret seg, så Parti(y)et føler trang til å nevne noen av de mer seriøse sakene innenfor politikken også.

Likestillingspolitikken. Dette er jo meget bra, men ikke for lenge av gangen. Alle som er litt skrantete i kropen vet jo at å sitte eller ligge i samme stilling for lenge av gangen ikke er bra. Man må røre på seg en gang i mellom for ikke å stivne helt.

Fordelingspolitikken. Dette avskaffes med en gang. Det er da ingen som skal ha hverken noen fordel eller bakdel.

Skattepolitikken. Dagens politikk er litt underlig da det stadig vekk viser seg at folk må betale masse til staten selvom de ikke har finnet en eneste skatt. Dette ligner mer på landeveisrøveri mener Parti(y)et. Avskaffes.

Skole- og helsepolitikken. Da det viser seg at dagens regjering ikke har gjort noen verdens ting siden forrige valg så viderefører Parti(y)et dette med en galtt underskrift.

Vei- og infraskrutre..ifnrskruter…inafrtrusek…infrastrukter-… drit og dra.. Vei og sånne ting. Det må vi ha.

Parti(y)et tar selvfølgelig gjerne imot tips på flere brennhete kampsaker.

#politikk #valg2017 #parti #program #partiprogram

Religion har ikke noe i arbeidslivet å gjøre

Du betales for å gjøre en jobb. Liker du ikke jobben så slutt å snyte arbeidsgiveren din.

Nok en gang (Sverige) så er debatten oppe med hensyn til det å reservere seg mot å være med på abort basert på tro eller personlig overbevisning. Denne debatten har vi stadig vekk også i Norge. Svaret er uansett for meg alltid det samme; Religion har ikke noe i arbeidslivet å gjøre. Det spiller egentlig ingen rolle hva det handler om:

Det er såre enkelt: Søker du på en jobb, kommer til intervju, blir tilbudt jobben og tar den så kan du ikke etterpå komme å reservere deg mot den instruksen du godtok for å få jobben.

Søker du på jobb på et sykehus så får du følge de retningslinjer den norske stat har lagt for sykehus. Søker du på jobb som buss-sjåfør så skal du jo gjøre jobben som sjåfør, du kan jo ikke reservere deg mot å kjøre fordi du er miljøverner, etter å ha fått jobben.

Veldig enkelt sagt så betaler en arbeidsgiver deg for å gjøre ett stykke arbeid. Vil du ikke gjøre den så er kanskje ikke den jobben noe for deg.

Det er selvfølgelig helt greit å ha sin egen overbevisning om ting og tang, men da bør det vel være slik at du går etter, og tar en jobb som ikke går løs på din tro/overbevisning. Hvorfor skal arbeidsgiver måtte betale for 90% utført jobb fordi arbeidstaker "løy" på ansettelsestidspunkt og i ettertid vil reservere seg?

Når det gjelder dette spesifikke med hensyn til helsepersonell; Jeg synes det bør være et skjema når du starter utdannelsen; Har du problemer med A, B, C eller D? Hvis ja så er kanskje ikke dette jobben for deg.

Hvor skal reserveringen ende? Har egentlig personlig tro noe i arbeidslivet å gjøre? Jeg mener nei. Du kan ha en tro selvsagt, men jobben du har fått har en instruks som skal følges. Det er noe helt annet om du har fått jobben på tross av å ha sagt "det og det gjør jeg ikke".

#religion #arbeidsliv #tro #reservasjon

Happy-hour og duggfrisk er forbudt

Molbo-Norge sitt reklameforbud eier ikke skam.

Det er altså ifølge en eller annen i en eller annen nemd, helt sikkert med utspring i tjukkeste bibelbeltet, helt i strid med alkoholreklameloven (hvis den heter det) å skrive at man har Happy-hour i sitt etablissement. Dette kan jo selvsagt føre til at man selger hus og hytte for å bælme mest mulig på den timen, så det tas det ikke sjansen på.

Videre slås det også fast at det heller ikke er lov å skrive på en reklame at man kan nyte en duggfrisk inne på etablissementet. En duggfrisk forbindes altså med øl og er derfor ikke lov.

Jeg går jo da videre ut ifra at det heller ikke er lov å skrive, men skulle ønske noen gjorde det:

-kom inn og nyt en murer

-kom inn og ta deg en pokal

-kom inn og ta deg en pinne

-kom inn og ta deg en bjørnunge

(flere gode forslag?)

Det som derimot er helt innafor er å reklamere for at det er en pub/bar/restaurant. At man da har skjenkebevilling er jo en selvfølge, men det har man heller sikkert ikke lov å skrive.

Det skal altså fungere slik at du skal kunne lokkes til puben fordi det er en pub, ikke fordi det sies hva som finnes på puben, DET har du ikke lov å oppdage før du går inn døra.

Det virker som om Norge fortsatt lever i den villfarelsen at bare man forbyr det så er alt i orden.

En politikk som jo har virket i 100 år..

not..

#Norge #alkohol #politikk

Apotek-dilemma for menn: Vil du ha den billigere pilla?

Hva? Hva er gærent med den da?

Det tenker nå hvertfall jeg da jeg står der med huskeliste og fullmakt til å hente ut resepten legen har fikset. Vet egentlig apotekansatte hva slags prøvelser de utsetter menn for da de foreslår å bytte ut den reseptskrevne medisinen med noe “som er helt likt men billigere”? Vet de hva slags vrede menn risikerer i ettertid OM man bytter ut for noe billigere..?

Det er jo ikke få kjærester, samboere, ektemenn, etc som har gått ærend for sin utkårede som ligger hjemme kleinere enn en mann med 38,5 i feber og nær uhelbredelige svettetokter. Rak i ryggen går mannen inn på apoteket, trykker på kø-greia og venter på tur. Når det så endelig er din tur stepper du opp til kassen, forteller ditt ærend, legger frem fullmakt og legitimasjon. Deretter følger en liten stund med skriving, før det stadig tilbakevendene spørsmål kommer: “Vil du bytte medisinen til noe som er helt likt men billigere?”…

Nei, nei og atter nei… Det vil jeg ikke… aldri..

Hvorfor er den billigere? Hva er det de har spart inn penger på? Emballasjen? Størrelsen? Hva? Virker den egentlig like godt? Ser jeg fattig ut? Hvorfor sier hun det til meg? Hvorfor gir hun meg dette valget?

Kan du tenke deg hvordan fremtiden vil se ut om du kommer hjem med “kjipa-medisinene” og så ender det med at mottaker ikke blir frisk? Kan du tenke deg hvor lenge du vil få høre.. “nå skal du høre her… husker du da du sparte 14 kroner på medisinen til meg for 32 år siden og jeg ikke ble frisk og måtte til legen en gang til….?”

Nei, for meg er det enkelt. Jeg bytter aldri. Har legen sagt at den og den medisinen til 47 kroner pilla skal inn i gapet 4 ganger om dagen i 12 dager så tar jeg rett og slett ikke sjansen på å prøve spare en hundrings…

Apotekansatte bør se hvem medisinen er til før de spør. Er det en mann som står der og resepten er til et kvinnenavn så bør respten bare effektueres uten annet sagt enn: “Jeg tenker vi tar det som står her jeg”.

God bedring.

#apotek #medisin #resept

Dobbeltmoralske om flaggbruk?

Den store snakkisen før hver eneste 17 mai er jo dette med andre flagg enn det norske i barnetoget. Tygg litt på den, i barnetoget…

Aviser har avstemninger om dette og mange sier sin mening. Mange er positive og mange er negative. De negative har stort sett bare ett argument, som er: "Dette er feiringen av Norge og Norges nasjonaldag, andre flagg har ikke noe i barnetoget å gjøre".

Men; Hva gjør nordmenn på andre lands nasjonaldager/feiredager da? Respekterer nordmenn det landet sin dag slik man ber om her på 17 mai?

Litt leting på nett viser jo at nordmenn går i tog/parader/etc og feirer det land de bor i med norsk flagg og bunad på. De stiller altså opp i det "norskeste" vi har, flagget og bunaden. Er det innafor? I USA har de, etter hva jeg har blitt fortalt, riktignok regler på størrelse flagg, men at folk viser sin opprinnelse er null problem, de er jo med og hedrer landet.

Bunaden er jo mer eller mindre det "norskeste" som finnes. Den er jo nesten å regne som er flagg. Burde bruken av den kun begrenses til innenfor landets grenser? Eller skal nordmenn ha lov å flashe at de er norske samme hvor de er i verden, men her hjemme gjelder andre regler?

Sånn til slutt.. Er det ikke de vi ikke ser på 17 mai vi burde bekymre oss for?

Edit: Bare så det er sagt: Jeg digger Norge og det norske flagg. Samtidig ser jeg ikke noe problem i å vise sin opprinnelse innenfor visse rammer i barnetoget.

#Norge #nasjonaldag #flagg #bunad

Hurra for 17 mai og alt det dærre der..

Vannblemmer, gnagsår, bakteriekaker og rennaræv…


 

Det er nok en gang 17 mai og som vanlig krangles det om flagg og hvem som skal ha lov til det ene og det andre. De om det..
 
Vi andre starter selvfølgelig 17 mai med å sitte lenge oppe 16 mai, gjerne med et glass rødt eller to, før vi så våkner grytidlig opp 17 mai og oppdager at nok en gang har vi ikke forberedt noenting annet enn hva vi skal grille senere på dagen.
Først må vi finne frem klærne som ungene skal ha på seg, og deretter håpe at tiden fra de får de på seg ca 08.00 til de skal se nogenlunde presentable ut i barnetoget klokka 10.00 ikke medfører spesielt med grising på klærne.
 
Hvilke sko ungene skal ha på seg er jo et evigvarende diskusjonstema, for her i Hønefoss har 17 mai-komiteen underlig nok fortsatt lagt inn ei ekstrasløyfe på en kilometer eller to slik at 12 gamlinger kan strekke kalkunnakken over balkongkanten og rope hurra-hurra før de blir foret middag og lagt for dagen. Dermed går ungene så langt i tog at et hvilket som helst skopar som ikke er inngått på forhånd vil medføre gnagsår og vannblemmer på størrelse med Mjøsa.

Etter at ungene er sørget for på morgenen så er det til med å lete etter dressen, skjorta, småskoene, bundaden, bunadssølvet, bunadsskoene, flagg, sløyfer og alt annet som forventes å være i bruk. Det er omtrent på denne tiden man unisont i et byggefelt kan høre brøl ala “møkkadag, kan vi ikke heller være hjemme” osv.. men sakte men sikkert finner man tingene man trenger og blir klare for nok en 17 mai. Innimellom leting og påkledning har selvfølgelig unger mast om mat, katter blitt sluppet inn og ut 14 ganger, mobiler og bilnøkler forsvunnet, funnet og forsvunnet igjen opptil flere ganger.

Bilen parkeres, unger møter opp til tog-gåing, foreldre finner sin plass på torget og gjør så godt man kan i å unngå diskusjoner med garvede torg-ståere som nok et år mener å vite at løypa til barnetoget har forandret seg. Så begynner det:

Pelle politibil kommer først og viser vei, akkurat der de gikk i fjor. Deretter kommer skolekorps og skoler på lang-lang-laaaaang rekke med innslag av “profesjonelle” korps innimellom. Herved har jeg et ønske for 17 mai i Hønefoss i år : Kan dere vanlige skolekorps når dere kommer over torget være så vennlige og holde dere til “barabapp barabapp barabappappappappapp” på skarptromma når dere tusler over torget og heller overlate spillingen til de som kan det. Det blir ærilg talt for dumt å høre en jamrende svak versjon av gammel jegermarsj spilt på en blåsetut i plastikk og fine farger kjøpt på kiosken når korpset 40 meter bak faktisk kan spille.

Etter så å ha jaktet på og funnet barna sine i parken etter barnetoget så bærer det ut til de forskjellige skolene man hører til. Og her får man servert kaffe og kaker, gjerne av ungdommer som ikke akkurat bruker antibac daglig. Penger-kake-penger-pølse-penger-kake-penger-pille buse-penger-kake-tørke snørr-penger-kake-is-penger lager en salig bakteriecoctail i eventuelle litt sarte mager og kan lett føre til ett særdeles hurtig behov for en rammeavtale…og det er ikke alltid like lett på 17 mai. Utover dette så løper vi jo som huggerne høner med egg på skje. Vi går på stylter, kaster på boks, drikker kaffe og ser på klokka i håp om at det er ferdig snart.

Til slutt bærer det hjem. Finstasen byttes ut med behagelige klær. Terrassen skal benyttes. Bilen parkeres for dagen. Duggfrisken fiskes hendig frem fra kjøleren og 17 mai er endelig igang. Hvorfor gjør vi alt dette egentlig kan man jo egentlig spørre seg, og tør man spørre en i en 17-mai-komite så får man høyst sannsynlig et svar som dette: “Vi gjør jo dette for ungene sånn at de får det som de vil ha det”.

Feil, feil og atter feil!!!

Hadde vi feiret 17 mai for ungene, feiret slik de vil, gjort alt på ungene sine premisser så hadde toget gått ca 500 meter før alle fikk hver sin is og brus og dro hjem. Ikke en eneste kjiperud lang tale hadde de måttet lide seg gjennom. Vel hjemme hadde de fått enda mer brus, is, vaffel, pølse, etc før de hadde hivd på seg shorts eller lignende og daffet resten av dagen.

DET hadde vært 17 mai for ungene.

Nåvel…

Hurra for 17 mai og Norge og alt det derre der…

Barn må kun bråke i arbeidstid!

Årets dimling har sagt sin mening i Ringerikes Blad

(tekst fra Ringerikes Blad)

Jeg kan si meg enig i at tidlig på morgenen og seint kveld på lørdager og søndager er det greit å ikke klippe plen og sage ved.

Men;

Det å henstille alle til å drive med "lydaktiviteter" i normal arbeidstid fordi de som har vært på jobb trenger hvile blir jo bare tøys.

Skal man ta seg fri fra jobb for å klippe plen? Ta ungene fri fra skolen så de får hoppet litt?

Har bare en kommentar: Kokkos!!

Topptur med #naking slik det skal gjøres

Her skulle tåfisen få jobbe for penga.

Blogginnlegget er dessuten krydret med naking-bilder slik alle, spesielt damer, bør ta nakingbilder på fjelltopper. Kjente vil jo se at dette er en liten editert og redigert re-post…men pyttsann, det er vår, det snør annenhver dag, det er nesten 17 mai og det tyter over av topp-tur bilder alle steder…

I relativt jevnt og utrent trav skulle fjellsiden forseres helt uten tau og sikring. Kart og kompass var ikke med siden vi selvsagt ikke skjønner noe av det alikevel. Instruksen var klar; Følg blå løype oppover. Pust og pes minst mulig. Grining ække lov. Smil og lat som alt er i orden når du møter folk på stien.

Oppi der skulle vi. Bildene er ikke for mørke, det var bare jeg som hadde øya litt igjen da jeg tok de. Blå sti fører oss altså mer eller mindre rett til en sprekk i fjellet. Nå skal det sies det må ha vært lenge siden Åsa og Krokkleiva Budoir- og Undertøyshekleforening har hatt dugnad i blå løype opp mot Mørkonga. Der trengs det seriøs rydding og raking. Noen matstasjoner samt massasje-salonger på veien opp hadde også gjort seg.

 

Det gikk oppover og oppover, oppover og oppover, oppover og oppover… Knehasene skrek om nåde. Lårene kjentes ut som to tømmerstokker med seriøst angrep av barkebiller. Leggene kunne like gjerne vært bytta ut med falukorv og rompeballene verket som om noen hadde satt opp en påle, sett på deg med Molina-øyne og sagt “sett deg på denne og roter”..

Men opp skulle vi. Siste 100 meter er det en fordel å være A) Fjellgeit, B) Født med sugekopper på bena, eller C) 12 år. Tungt er det, men når man først er oppe er jo utsikten fantastisk..!

Men… Det må jo og tas noen fine bilder også, her kommer de:

Det ble dessverre litt shady bilder her siden toppen av Mørkonga er mer travel enn en 7-Eleven midt på lørdagsnatta. Omsider forsvant det eldre ekteparet fra “selveste” utsiktstuppen og vi kunne ta bilder bloggossfæren fortjener å se…

Men sånne “naking” bilder er jo bare tull, så det måtte jo tas bilder slik som alle topptur-naking bilder bør tas..

Så.. Etter å ha slappet av en stund så var det å kaste seg rundt og gå ned igjen 😉

Denne turen er virkelig å anbefale. Man må ikke gå ned igjen samme vei…men er man Fjellgeit, Født med sugekopper på føtta og/eller 12 år så gjør man jo det.

Ny tur en annen dag 🙂

#naking #tur #topptur

Må vi krangle om dette flagg-greiene nå igjen?

Hver eneste forbanna 17 mai…

Jada, det er Norges nasjonaldag. Vi skal feire Norge. Enkelte ønsker i tillegg å stille med flagg for å vise hvor de opprinnelig kommer fra, spiller det noen rolle? Blir virkelig dagen din ødelagt om det går folk i toget med andre flagg enn det norske?

Norge har blitt et flerkulturelt samfunn med nasjonaliteter fra hele verden boende her. De er med å feirer Norge ved å gå i tog, pyntet og feststemte. Det snakkes jo som om det kommer til å bli et overtall ikke-norske flagg i barnetoget, det blir jo ikke det, det er bare bullshit å bruke som argument.

Hvis man er så fryktelig redd for utlendinger i forbindelse med 17 mai så er det vel bedre å være redd for de som er her men som komplett driter i Norges nasjonaldag. De som er med i toget feirer jo Norge. Det er de som ikke vil feire Norge vi bør "passe på".

Er det ikke bare å lage en regel for barnetog med en gang, en gang for alle, og slippe denne tullediskusjonen i årene som kommer?

#norge #flagg #barnetog #17mai