Hvor er alle <3 Kabul statusene?

Ser dere hva som mangler på Facebook i dag?

Brûssel <3

Paris <3

London <3

Stockholm <3

Manchester <3

Nok en gang har det gått av en bombe, denne gang i Kabul. Men, i forskjell fra alle de andre selmordsaksjonene som skjer så reagerer vi ikke på samme måte som når det skjer nærmere oss. Bryr vi oss ikke fordi det er så langt borte?

Er det dessverre et faktum at det eneste vi egentlig hører på nyhetene fra “borti der” følgende :  bla bla bla bla midtøsten bla bla bla bla terror bla bla bla bla selvmordsbomber bla ba bla bla bla”….og nå sport.

Jeg må dessverre innrømme at det blir litt sånn. Nyhetene har jo rapportert om disse aksjonene siden jeg var ung og begynte følge litt med.

Kan du med hånden på hjertet si at du er like engasjert i dag, som pr nå 49 er drepte og over 300 skadde i følge media, som du var i forrige uke da det samme skjedde i Manchester?

Jeg kan ikke det…

#terror

Parti(y)et er tilbake!

Dette er det politiske partiet for deg.

Etter å ha ligget litt i brakk i noen år er endelig Parti(y)et tilbake. Det er jo snart #valg2017 så nå gjør Parti(y)et som alle andre politikske partier som ikke har gjort en dritt på 3,5 år, vi krummer hempa og gjør en innsats for å smiske til oss nok stemmer for å havne på Stortinget for å kunne ikke gjøre en dritt på nye 3,5 år, men med mye høyere lønn selvsagt.

Fortsatt skal det jobbes for folket og folkets ønsker. Kampsaker som: Fri sprit og bredere fortau, kun snø i fjellet, sol hele sommeren, kun nedoverbakker i skiløypa, paraplydrinker som bare smaker digg, topless-soling på moten igjen, deportering av veps, alltid en fridag rett etter en ferie, mer tomgangskjøring for global oppvarming, ikke lov å bruke klær som ikke passer offentlig, 17 mai og slike dager skal alltid skape inneklemt fredag, avskaffing av sandstrand-sand som setter seg i rumpesprekken og andre “unevnelige” steder, etc etc.

Parti(y)et førsøkte å være med på en litt annen politisk plattform og ble en del av Partiet De Vinglete, men syntes de rett og slett bare til slutt ble hmm.. ehh.. litt for vinglete så derfor er Parti(y)et tilbake. Men; tidene har jo forandret seg, så Parti(y)et føler trang til å nevne noen av de mer seriøse sakene innenfor politikken også.

Likestillingspolitikken. Dette er jo meget bra, men ikke for lenge av gangen. Alle som er litt skrantete i kropen vet jo at å sitte eller ligge i samme stilling for lenge av gangen ikke er bra. Man må røre på seg en gang i mellom for ikke å stivne helt.

Fordelingspolitikken. Dette avskaffes med en gang. Det er da ingen som skal ha hverken noen fordel eller bakdel.

Skattepolitikken. Dagens politikk er litt underlig da det stadig vekk viser seg at folk må betale masse til staten selvom de ikke har finnet en eneste skatt. Dette ligner mer på landeveisrøveri mener Parti(y)et. Avskaffes.

Skole- og helsepolitikken. Da det viser seg at dagens regjering ikke har gjort noen verdens ting siden forrige valg så viderefører Parti(y)et dette med en galtt underskrift.

Vei- og infraskrutre..ifnrskruter…inafrtrusek…infrastrukter-… drit og dra.. Vei og sånne ting. Det må vi ha.

Parti(y)et tar selvfølgelig gjerne imot tips på flere brennhete kampsaker.

#politikk #valg2017 #parti #program #partiprogram

Religion har ikke noe i arbeidslivet å gjøre

Du betales for å gjøre en jobb. Liker du ikke jobben så slutt å snyte arbeidsgiveren din.

Nok en gang (Sverige) så er debatten oppe med hensyn til det å reservere seg mot å være med på abort basert på tro eller personlig overbevisning. Denne debatten har vi stadig vekk også i Norge. Svaret er uansett for meg alltid det samme; Religion har ikke noe i arbeidslivet å gjøre. Det spiller egentlig ingen rolle hva det handler om:

Det er såre enkelt: Søker du på en jobb, kommer til intervju, blir tilbudt jobben og tar den så kan du ikke etterpå komme å reservere deg mot den instruksen du godtok for å få jobben.

Søker du på jobb på et sykehus så får du følge de retningslinjer den norske stat har lagt for sykehus. Søker du på jobb som buss-sjåfør så skal du jo gjøre jobben som sjåfør, du kan jo ikke reservere deg mot å kjøre fordi du er miljøverner, etter å ha fått jobben.

Veldig enkelt sagt så betaler en arbeidsgiver deg for å gjøre ett stykke arbeid. Vil du ikke gjøre den så er kanskje ikke den jobben noe for deg.

Det er selvfølgelig helt greit å ha sin egen overbevisning om ting og tang, men da bør det vel være slik at du går etter, og tar en jobb som ikke går løs på din tro/overbevisning. Hvorfor skal arbeidsgiver måtte betale for 90% utført jobb fordi arbeidstaker "løy" på ansettelsestidspunkt og i ettertid vil reservere seg?

Når det gjelder dette spesifikke med hensyn til helsepersonell; Jeg synes det bør være et skjema når du starter utdannelsen; Har du problemer med A, B, C eller D? Hvis ja så er kanskje ikke dette jobben for deg.

Hvor skal reserveringen ende? Har egentlig personlig tro noe i arbeidslivet å gjøre? Jeg mener nei. Du kan ha en tro selvsagt, men jobben du har fått har en instruks som skal følges. Det er noe helt annet om du har fått jobben på tross av å ha sagt "det og det gjør jeg ikke".

#religion #arbeidsliv #tro #reservasjon

La meg melke ditt svulmende bryst

Jeg har ikke akkurat vært noen stor Farmen fan, ei heller kan jeg skryte på meg å ha sett så mye mer enn noe av sesong 1.

Men;

Det kan godt hende kjendis-sesongen nå blir en overtruffen greie. Aune Sand er med. Mannen med flere synonymer for musa til damer enn det finnes maur i ei maurtue skal stå ovenfor ei ku med melkespreng bryst og 4 fallos-lignende "brystvorter". Det kan jo ikke bli annet enn episk. Jeg tror familier antakeligvis bør kjøpe ørepropper til unga før det skjer. Alternativt bør tv2 legge på sånn "piip"..

Jeg husker jeg kjøpte Aune Sand sin film Dis på VHS video ene og alene fordi den ble kåret til årets kalkun det året. Filmen gikk forøvrig sin seiersgang i venneflokken fordi A) den VAR håpløst dårlig og B) Siv Stubsveen var naken. (De litt yngre leserne må sikkert google, både VHS og Siv Stubsveen)..

Aune Sand har i alle år etterpå gitt alt av seg selv hver gang han har vært på TV. På kjendis-farmen slipper han nok å bli kåret til en kalkun, men jeg kan ikke annet å glise i barten med tanke på hva Aune kommer til å komme med av uttalelser om det er høner på gården for eksempel. Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan Aune kommer til å reagere om han skulle se ei hoppe i brunst om en hingst går forbi…

Det som virkelig er synd er at ikke selvutnevnt kvinneforkjemper Kari Jaquesson er med nå når Aune Sand er med. De "samtalene" tror jeg ville gått inn i verdenshistorien.

Aune, kjør på!!

Få storbonden til å kjøpe hembrent og nyco; Da kan du hvert fall lage Ådals-sjampis.

#Farmen #Kjendis #Kjendisfarmen

Gud er en underlig skrue..

Denne allmektige skikkelsen, Gud, må være den underligste skruen som finnes, vel, hvis han finnes da.

Han skapte jorden sies det. Ikke bare skapte han jorden, men han skapte også tyngdekraft og alt annet som gjør at vi mennesker kan leve på denne planeten.

Han skapte kvinnen

Han skapte mannen

Han skapte alle slik at de er i stand til å tenke (de fleste av menneskene hvertfall). Han skapte menneskene istand til å bygge de flotteste byggverk, de fineste veier, de deiligste matretter, de mest fantastiske malerier, de morsomste temaparker, de medt dramatiske teaterstykker, de mest spennende morsomme og hysteriske filmer.

Gud skapte alt dette.

Åsså skapte' n mygg..

#Gud

Happy-hour og duggfrisk er forbudt

Molbo-Norge sitt reklameforbud eier ikke skam.

Det er altså ifølge en eller annen i en eller annen nemd, helt sikkert med utspring i tjukkeste bibelbeltet, helt i strid med alkoholreklameloven (hvis den heter det) å skrive at man har Happy-hour i sitt etablissement. Dette kan jo selvsagt føre til at man selger hus og hytte for å bælme mest mulig på den timen, så det tas det ikke sjansen på.

Videre slås det også fast at det heller ikke er lov å skrive på en reklame at man kan nyte en duggfrisk inne på etablissementet. En duggfrisk forbindes altså med øl og er derfor ikke lov.

Jeg går jo da videre ut ifra at det heller ikke er lov å skrive, men skulle ønske noen gjorde det:

-kom inn og nyt en murer

-kom inn og ta deg en pokal

-kom inn og ta deg en pinne

-kom inn og ta deg en bjørnunge

(flere gode forslag?)

Det som derimot er helt innafor er å reklamere for at det er en pub/bar/restaurant. At man da har skjenkebevilling er jo en selvfølge, men det har man heller sikkert ikke lov å skrive.

Det skal altså fungere slik at du skal kunne lokkes til puben fordi det er en pub, ikke fordi det sies hva som finnes på puben, DET har du ikke lov å oppdage før du går inn døra.

Det virker som om Norge fortsatt lever i den villfarelsen at bare man forbyr det så er alt i orden.

En politikk som jo har virket i 100 år..

not..

#Norge #alkohol #politikk

Apotek-dilemma for menn: Vil du ha den billigere pilla?

Hva? Hva er gærent med den da?

Det tenker nå hvertfall jeg da jeg står der med huskeliste og fullmakt til å hente ut resepten legen har fikset. Vet egentlig apotekansatte hva slags prøvelser de utsetter menn for da de foreslår å bytte ut den reseptskrevne medisinen med noe “som er helt likt men billigere”? Vet de hva slags vrede menn risikerer i ettertid OM man bytter ut for noe billigere..?

Det er jo ikke få kjærester, samboere, ektemenn, etc som har gått ærend for sin utkårede som ligger hjemme kleinere enn en mann med 38,5 i feber og nær uhelbredelige svettetokter. Rak i ryggen går mannen inn på apoteket, trykker på kø-greia og venter på tur. Når det så endelig er din tur stepper du opp til kassen, forteller ditt ærend, legger frem fullmakt og legitimasjon. Deretter følger en liten stund med skriving, før det stadig tilbakevendene spørsmål kommer: “Vil du bytte medisinen til noe som er helt likt men billigere?”…

Nei, nei og atter nei… Det vil jeg ikke… aldri..

Hvorfor er den billigere? Hva er det de har spart inn penger på? Emballasjen? Størrelsen? Hva? Virker den egentlig like godt? Ser jeg fattig ut? Hvorfor sier hun det til meg? Hvorfor gir hun meg dette valget?

Kan du tenke deg hvordan fremtiden vil se ut om du kommer hjem med “kjipa-medisinene” og så ender det med at mottaker ikke blir frisk? Kan du tenke deg hvor lenge du vil få høre.. “nå skal du høre her… husker du da du sparte 14 kroner på medisinen til meg for 32 år siden og jeg ikke ble frisk og måtte til legen en gang til….?”

Nei, for meg er det enkelt. Jeg bytter aldri. Har legen sagt at den og den medisinen til 47 kroner pilla skal inn i gapet 4 ganger om dagen i 12 dager så tar jeg rett og slett ikke sjansen på å prøve spare en hundrings…

Apotekansatte bør se hvem medisinen er til før de spør. Er det en mann som står der og resepten er til et kvinnenavn så bør respten bare effektueres uten annet sagt enn: “Jeg tenker vi tar det som står her jeg”.

God bedring.

#apotek #medisin #resept

Slik snakker du med barna dine om terroren:

Siden vi nå har opplevd at terroren og terroristene har tatt steget ned på et nytt nivå av lavmål ved å gå etter barn på konsert så er det på tide å snakke med barna.

Det er på tide å sette seg ned med barna.

Det er på tide å fortelle de at de nå skal få vite noe viktig.

Det er på tide å fortelle dem sannheten om terrorister.

(har du funnet frem penn og papir for å notere?)

-se barnet/barna rett i øynene

-si med klar røst

Noen folk er bare idioter.

 

#terror #terrorister #bombe #idioter

Sirkus er ikke det det engang var

..og spesielt ikke når undertegnede må i manesjen


Neida, det er ikke Dee Snider fra Twisted Sister som var på besøk i Hønefoss, det er undertegnede som ble plukket med for å være delaktig i et klovnenummer på sirkus i går.

La meg si det med en gang: Sirkus er ikke som det engang var. For en som meg som har vokst opp 200 meter fra “sirkusplassen” og derfor sett det meste av sirkus på midt 70 til midt 80 tall, så er ikke dette det samme. Ja, bevares, det var severdig og morsomt å oppleve igjen. Men jeg må nok innrømme at vi aldri ville betalt de prisene sirkuset krever for billettene når dette er det man får av valuta for grunkene.

Sirkus har ikke lenger dyr. Vel, joda, det var en hund og et par ponnier.. men elefanter, hester, etc var fraværende. Det er både bra og dumt på en gang, for sirkus, skikkelig sirkus, hadde skikkelige dyr.

Jeg vet ikke hvor mange av dere som kan skryte på dere å ha blitt sparket av en elefant, vel, det kan jeg. Det var nemlig sånn at dengang sirkus hadde skikkelige dyr så kunne man gå til dyrene i pausen. Det gjorde jo selvsagt vi. Jeg ble litt for nærgående og plukket på en elefant, som ble irritert, og vips, der spratt og rullet en 10-11 år gammel gutt bortover gresset. Spiste skyggelua mi gjorde den og..  jupp, det het skyggelue dengang 🙂

Nå handler sirkus mer om sjonglering og balanse, helt greit, men for en 70-tallsgutt er ikke det sirkus. Sirkus var stor flate med masse campingvogner, lastebiler, etc. Sirkus var å forsøke å få hjelpe til med oppsett av teltet for å få fribilletter til forestillingen. Sirkus var å snike seg inn hvis man ikke fikk penger til billett eller fribillett. Sirkus var noe helt eget, og da spesielt med tanke på dyrene.

Jeg skjønner og forstår at tidene med elefanter etc er borte. Dyrevernerne har gjort en god jobb der. Det er helt greit. Men det minsker gleden litt mht det å gå på sirkus. Blir nok en stund til neste gang.

#sirkus #underholdning #dyr #elefanter #hester #dyrevern

Vil Norge virkelig ha MDG i regjering?

Nå ryker parkeringsplassene..

Ved forrige kommunevalg så var det tydeligvis en gjengs oppfatning blant folk i Oslo at “la oss stemme Miljøpartiet De Grønne” for å vise de sittende arrogante byrådspartiene at de er der for oss og ikke omvendt.

Haha Oslo, Dere får dritten dere stemte for!

Vel, man kan trygt si at den planen backfired til de grader. Oslo med MDG har blitt dyrere på til og med kollektivtrafikken.

Nå ønsker MDG å få reell makt i Norge også. MDG som med all tydelighet viser at de knapt vet at det finnes et Norge utenfor Oslo ønsker altså å innføre sine kampsaker i hele landet.

I disse dager starter miljøbyråden i Oslo arbeidet med å fjerne alt som er av parkeringsplasser innenfor Ring1 i Oslo. Man kan jo bare lure på hva hun og MDG vil komme til å stelle istand om de klarer røre seg skikkelig inn i regjeringskontorene.

Latterlige miljø-Norge!

Egentlig bør Rasmus, Lan og deres partifeller måtte bosette seg i mer landlige omgivelser en stund. Så bør de gis en 8-4 jobb og ha ansvaret for 2 barn som skal i hhv barnehage og skole (i stikk motsatt retning av hverandre selvsagt) før de selv drar på jobb i tide. På ettermiddagen skal barna hentes, det skal handles og lages middag. Alt dette skal Rasmus, Lan og gjengen gjøre uten bil. For de hater jo bil. Forresten, de trenger ikke bosette seg i grisgrendte strøk engang…bare prøv…

Jeg spår totalt anarki i Norge om MDG kommer til mer makt enn den galskapen de har klart å innføre og tukle til i Oslo.

Oslo lever i en Monty Python sketsj!

Politisk mangfold i et demokrati er flott. Idioti er ikke flott.

Nåvel, MDG har vel egentlig vist at de står for noe bare tre-klemmerne i indre Oslo vil ha. Problemet er bare at da MDG får fjernet muligheten til å kjøre bil inn i sentrum for å tvinge folk over på kollektivtrafikk så sørger hun samtidig IKKE for at kollektivtrafikken blir billigere å bruke. Neida, da bare økes prisen i den monopolsituasjonen MDG tvinger frem med sin anti-bil-holdning.

Jeg har absolutt ikke noe imot miljøtiltak, men det må henge på greip. Det kan ikke være slik at større hinder og mer kostnad på bilbruk OGSÅ fører til økte priser på kollektivtrafikken. Det blir akkurat like dumt som å foreslå økte priser på polet for å jobbe mot smugling av brennevin til Norge.

#politikk #Norge #demokrati