De hellige skispor….

Hvor stort er egentlig dette “tråkke i løypa” problemet…?

Se for deg en nydelig vinterdag… Det er knallblå himmel…ikke en sky er å se… En sterk og god sol har solstråler som varmer i kinnene da de treffer.. Skiføret har bare simpelthen nødt til å være gnistrende pga de 2 minusgradene som gjør smøring av ski til en lek og snøen helt fantastisk å gå på. Det er klart for en flott skitur for familiefaren som har gledet seg som en unge siden han stod opp, drakk en kopp kaffe, spiste frokost, tok med seg løypekartet inn på lillerommet, satte seg på ramma og planla en 20 km treningstur. Kjøreturen opp til skistadion gikk flott selvom det var mange som hadde tenkt seg ut  samme ærend som han. Bilen ble så parkert, skisko og ski på og så er han klar… Men til hans store skuffelse…han kommer seg altså ikke ut fra parkeringen engang….det er plent umulig… skuffet må han bare innse det…

Noen har tråkket i skiløpya….

Det er plent umulig å komme seg ut i skogen på tur… det er fotspor i løypa.. hvertfall 3-400 meter innover forteller en som var tidlig oppe og gikk ut rett etter løypene ble kjørt opp den morgenen… Det ser ikke ut forteller han….minst 2-3 stk som har gått innover…Familiefaren innser at her, på parkeringen, blir han eventuelt stående helt til løypemaskinen kommer og lager nye spor… For en skuffelse… Han hadde jo gledet seg sånn….Han lot tilogmed være å ta seg en knert kvelden før for skikkelig å kunne ta i på skituren… Skuffet glir han bare tilbake til bilen sin og setter seg inn og drar hjem og sverger på å stå tidligere opp neste dag…

Nåvel… de som kjenner meg vet at langrenn og langrennski er jeg ikke noe stor fan av… (jada Lars, jeg vet) men det forhindrer meg uansett ikke i å undre meg litt på hvor stort dette problemet med tråkking i skiløypa egentlig er?

-Hvor langt inn i skogen går egentlig disse fotturistene?

-Er det virkelig ikke mulig å gå på ski oppå fotspor?

-Hva om det har snødd i skisporene? Snur man da og går hjem?

-Hva om elg og rådyr har tuslet i skisporet? Snur man da og går hjem?

-Hva om noen faller og lager groper osv i sporet…stopper man da opp og gir de streng beskjed om “Øyyyhhh… det er ikke lov å falle og lage groper i skisporet”…

Jeg skjønner at det ville være irriterende om hele skoleklasser gikk på fottur i lysløypa osv… men bortsett fra det…

Hvor stort er egentlig problemet….? Er alle blitt så gode til å gå på ski nå at de må ha perfekte løyper?

Om noe er et I-landsproblem så må det jo være dette…

Sånn sett må det jo være mye værre at bikkjer driter i/ved siden av sporet uten at eiere gjør noe med det….

eller?

#ski #skitur #skispor #tråkking #lysløype

Barneoppdragelse….

Det menneskelige vepsebol..!

Da jeg dristet meg til å legge ut endel ord vedrørende temaet barn/ungdom og foreldre sett opp imot skole og idrett så vekket jeg tydeligvis noe i ganske mange. Innlegget het “Oppdra ungen din selv – Læreren og treneren har ikke tid”.. (Les det gjerne om du ikke har gjort det).. Noen av leserne av innlegget er negative, noen kommenterer på blogg, noen kommenterer på FB, noen klikker “like” på FB og noen gjør ikke noe annet enn bare lese. Men hovedmengden av lesere ser hvertfall ut til å være enig med meg. Uansett står hovedbudskapet mitt stødigere enn Dovre..

Det er foreldre som har hovedansvar for oppdragelsen til et barn.

Det er hjemme barn skal lære folkeskikk. Der er hjemme barn skal lære å oppføre seg. Det er hjemme barn skal lære gode spisevaner. Det er hjemme barn skal lære gode rutiner for søvn og hvile. Det er hjemme barn skal lære gode rutiner for hygiene…. på kropp, hår og tenner.. Det er hjemme barn skal lære å gå, stå, sitte.. Det er hjemme barn skal få sin første lærdom i å bli små mennesker som vil fungere ute i samfunnet.

Hvis man som voksen…og i voksent par ser for seg å få barn, og planlegger å få barn, men ikke er klar for feks å stå opp om morgenen… ikke er klar for å følge opp på skole.. ikke er klar for å dele tid… ja da bør du kanskje la være å få barn.. Så enkelt er det. Barn trenger struktur. Barn trenger å lære gode rutiner fra de er små.. Barn trenger mye fra de er små..de trenger det hjemme..og lærer de ikke basisen så har de et “handicap” i oppveksten i forhold til alle de andre barn som står der med riktig ballast hjemmefra.

Selvfølgelig skal hjem og skole samarbeide. Men de skal samarbeide på toppen av det grunnlaget hjem (og evt barnehage) har lagt sammen for barnet slik at barnet er istand til å komme på skolen for å motta lærdom. Det er derfor læreren er på skolen…for å undervise…for å lære bort…i hovedsak kunnskap….

Det er foreldrene som har hovedansvaret for barnet og barnets oppdragelse..!

Ikke barnehagen…..

Ikke skolen….

Foreldrene…!!!

(Jada, det finnes spesielle tilfeller og spesielle barn…som vi har ordninger for..men det er fortsatt foreldrene som har ansvaret).

#barn #foreldre #oppdragelse #hjem #skole #struktur #rutiner

Utstyrshysteri og dumskap..

Det var engang….

…en liten gutt som ville bli hockeyspiller..!

Tidlig en vinterdag så troppet gutten opp på sin første ishockeytrening kun med egne skøyter. Han fikk låne hjelm og kølle og hadde det tilsynelatende veldig morsomt på treningen så mammaen og pappaen bestemte seg raskt for å ta en tur på sportsbutikken og skaffe det som gutten burde ha når han skulle spille ishockey.

Bukse fikk han låne av klubb, men kølle, hjelm, hansker, vest, albuebeskyttere, susp, leggskinn, drakt og strømper ble handlet inn som en pakke som mamma og pappa syntes det var en overkommelig pris på og fornøyde kom de hjem en lørdags ettermiddag med dette til gutten sin. Storøyd kledde han alt på seg med en gang og kunne nesten ikke vente til onsdag og trening..

Men gleden varte ikke lenge…

“Pappa… Jeg får ikke til å gå skikkelig på skøyter med disse skøytene…jeg får ikke til skikkelige svinger.. Jeg klarer ikke gå skikkelig fort heller… Jeg må ha nye skøyter..” Pappaen syntes jo det var synd om ikke gutten skulle kunne gå skikkelig på skøyter så sammen dro de på ishockeybutikken og handlet nye skøyter…mye dyrere enn pappaen egentlig likte men han ville jo ikke stå i veien for guttens utvikling..

Et par uker går…

“Pappa… Jeg må ha nye hansker og ny kølle… Det går bare ikke an å skyte med det jeg har…”.. Igjen tenkte jo pappaen at det ville jo være synd om litt penger skulle stå i veien for om gutten ble god til å skyte eller ikke..så igjen dro de til ishockeybutikken og handlet nok en gang varer som pappaen nok syntes var i overkant dyrt.. Det var hansker med skinn i og en hockeykølle med grip og 50 flex… Nå blir det saker nå sa gutten..

Et par uker til går..og mammaen og pappaen står på tribunen for å se på guttens første kamp. Mammaen og pappaen heiet hver eneste gang gutten var på isen…men de så jo at han ikke holdt følge med de andre..de så at han ikke kunne hverken ta imot eller gi pasninger og aller minst skyte når han fikk sjansen til det.. Det de derimot så var en annen gutt som herjet ute på isen..

Han herjet ute på isen med skøytegåing.. Han spurtet og tok svinger med glans.. Han sendte og tok imot pasninger og hver gang han fikk muligheten så skøyt han fine skudd. Pappaen snudde seg mot mammaen og sa “se han der da..helt likt det startutstyret vi kjøpte gutten vår”…..”Det er det samme utstyret” svarte mammaen…. “de kjøpte det brukt av gutten vår”..

Etter kampen snakker pappaen med treneren og lurer jo på hva de og gutten kan gjøre for å komme opp på nivå med de andre.. “Vel, jeg tror vi kommer langt om dere i første omgang får gutten deres til å orke å bli sliten” svarte trener før han forsvant ut garderobedøren..

Moralen på historien…?

Er man rævva så er man rævva samme hva slags utstyr man handler…

Du må trene for å bli god…du får ikke kjøpt deg god..

Få rævva i gir…ikke bilen….på vei til sportsbutikken..

En oppfordring skal dere alle få i denne utstyrsdebatten som raser i Norge:

Er det mulig!!! Skjerp dere!!

Bruk hue og ikke lommeboka hver gang ungene vil ha noe nytt “fordi de da blir bedre”….

#utstyr #økonomi #barn #hysteri #idrett #bortinatta

Oslo – Hønefoss på en fredag ettermiddag…

Gi meg styrke…!!!!

Utgangspunktet er enkelt. Kjøre til Oslo, hente kona på hotellet, kjøre hjem, åpne en duggfrisk, lage mat, spise mat, slenge seg nedpå i sofaen og la helgen omfavne oss med fred og masse ro. Turen innover gikk greiere enn å gå på butikken og handle klokka halv elleve om kvelden..mer eller mindre smokk alene på veien. Vel, inntil jeg hadde kommet meg på motorvegen hvertfall var det sånn.. Det gikk nå greit nå og men jeg ante endel ugler på mosen da jeg brukte vidvinkelsynet og titta på trafikken som gikk andre veien..Avkjøringsfilen til Sandvika var full nesten tilbake til Ramstadsletta…men optimist som jeg er tenkte jeg jo at dette løser seg fort opp… Ble sittende med skjegget fullt av postkasser mht den tanken gitt..

Det var kø på motorveien…

Det var kø gjennom Sandvika…

Det var kø i tunnellene etter Vøyenenga..

Det var kø oppover Sollihøgda…

Det var kø nedover i Nestunnellen…

Det var kø etter rasteplassene..

Det var kø fra Sundvollen til Vik..

Det var kø over hele steinssletta…

Det var kø opp ved eplehagen..

Vi brukte småpene 2,5 timer på turen fra Oslo til Hønefoss.. En tur som normalt tar ca en time.. Vi holdt altså en snittfart på i underkant av 30 km/t på E16. Vi satt egentlig i en konstant kø hele veien.. Dette faktum rimer jo og særs dårlig med fjorårets Fjotte-pris-vinner fra fylkesadministrasjonen i Drammen som proklamerte høyt og tydelig “Det er ikke kø på E16”..

Hvordan klarer dere dette hver fredag og søndag? Jeg fatter det ikke.. At dere ikke gjør opprør i køen er meg og en gåte.. Det finnes ingen kø-kultur.. Folk kjører filbytteslalom og skaper farlige situasjoner og oppbremsinger som skaper enda mer kø. Følgende har jeg opplevd ofte: “Alle” innfinner seg med kø og ligger i høyre fil. Så kommer den og annen fjott og kjører forbi alle og skaper flette-kø helt der fremme. Kokkos-oppførsel i trafikken. Snodig nok har nesten alle de bilene Bærumsskilter. Jeg skjønner at dere vil på fjellet..jeg trodde bare dere ville dit i levende tilstand..

Avslutningsvis vil jeg henvise til et tidligere innlegg som heter “Pappskaller i trafikken” som hyttelektyre. Om dere alle begynte å kjøre som reglene tilsier så tror jeg dere ville komme dere fortere på fjellet og faktisk..

Oppdra ungen din selv..!!

Læreren og treneren har ikke tid..

Hva er det med foreldre som bare leverer fra seg ungen sin og forventer at alle andre skal sørge for oppdragelsen? Hva er det med foreldre som ser på skole og idrettsklubb som barnevakt?

Det finnes et utall med arenaer der barn og ungdom oppholder seg og hvor man er 100% avhengig av at de har en viss form for ballast hjemmefra..så som litt sosiale antenner og oppdragelse for eksempel….så hvorfor er så mange så dårlig på dette? Hvem sin feil er dette så? Barnet? Foreldrene? Kan man egentlig forvente noe av et barn/ungdom hvor foreldrene ikke deltar? Hvor foreldre ikke følger med eller følger opp?

Hva er det som får foreldre til å sende barn på skolen uten å ha spist frokost eller ha med seg frokost om man må litt i bevegelse før maten glir ned? Hva er det som får foreldre til å sende barnet på skolen uten en eneste form for lunch/matpakke? Hva er det som får foreldre til å sende ungene på skolen uten det de trenger og uten å være forberedt? Hva er det som får foreldre til å la barn være oppe så sent at det er umulig for de å være konsentrerte dagen etter? Hva er det som gjør at foreldre synes det er greit at deres barn tar opp 50-60% av lærerens oppmerksomhet fordi de som foreldre ikke gjør jobben sin? Man kan kanskje spørre:

Med hvilken rett hindrer disse foreldrene våre barn i å få den utdannelsen de har krav og rett på? Hvorfor skal vi andre som følger opp ungene våre godta det?

Det samme kan så sies om idrettsarenaen. Det er faktisk lett å dra parallellen fra skole. Jeg har selv sett foreldre som nærmest åpner bildøra i fart og tar en brekksladd utenfor ishallen så ungen deres triller ut av bilen før bilen holder 60 km/t vekk fra hallen igjen. Jeg har selv måttet jage foreldre inn i hallen etter å ha “truet” de til å parkere bilen for å gå inn og knyte hockeyskoleskøytene til deres eget barn. Hva er der som får foreldre til å gjøre sånt? Mente de at å levere barnet på hockeyskole var det samme som å levere i barnehagen..bare billigere?

Hva er det som får foreldre til å se på idrettsarenaen som barnevakt?

Videre: Hvorfor skal man som foreldre godta at stadige minutter av en trening går til å se på at et barn trenger oppdragelse? Hvorfor skal vi som foreldre godta å betale treningsavgift og hall-leie for at barna må stå stille og høre på at et annet barn oppdras av treneren på laget? Hvor gamle skal ungene bli før vi sier at vi ikke godtar oppførselen deres og at de heller kan komme tilbake når de har fått litt mer oppdragelse og folkeskikk?

Jeg skjønner ikke sånt jeg.

Jeg misliker kollektiv avstraffelse like mye som jeg misliker kollektiv dumskap.

Lærere og trenere har da jammen meg nok å ta seg av om de ikke skal måtte stå for oppdragelsen til barna og.

Edit: Ps! La meg legge til: Jeg snakker altså ikke om barn med spesielle behov. De vet man om og har egne ordninger for. Dette handler om alle de som ellers står på lik fot men rett og slett mangler oppdragelse og folkeskikk.

#barn #ungdom #oppdragelse #folkeskikk #skole #trening #lærer #trener #hverdagsliv

Det å være et lag..

..og stå sammen også når man taper…

Stadig vekk støter man på problemer i idrettens verden…men sjelden er det noe som påvirker et lag mer enn da man havner inn i en sirkel av tap. Man finner liksom ikke ut av det og man blir bare mer og mer sur og oppgitt til og med før kampene har begynt. Det skal gjerne ikke mer til enn ett mål imot så starter rakningen av nok en kamp og spillerne viser heller sitt ego-jeg enn sitt lag-tilhørighet-jeg. Det ender stort sett alltid bare opp som en katalysator for enda dårligere resultat…for en hockeykamp vinnes ikke en og en… den vinnes sammen.

Så er det opp til ledere og trenere da å prøve finne ut hvorfor man taper og hvordan man skal løse problemet.

Hvorfor får et lag så baklengsmål? Er det fordi målvakten er dårlig eller gjorde noe feil? Er det fordi backene er dårlige eller gjorde noe feil? Er det fordi løperne er dårlig eller gjorde noe feil? Er det fordi treneren er dårlig eller har gjort noe feil? Er det fordi garderoben er for liten? Er det fordi isen er dårlig? Er det fordi vannet i drikkeflaska ikke er kaldt nok? Hvorfor? Hvorfor? Hvorfor? Det finnes sikkert tusenvis av grunner og tusenvis av unnskyldninger for at det kommer mål imot.. Det kan være så enkelt som at det laget man spiller imot rett og slett er for gode..men uansett grunn så gjenstår en ting å gjøre.. INNSATS !! For med innsats så kommer prestasjon. Og innsats i kamp starter med innsats på trening.

Innsats på trening setter spiller istand til å håndtere kampsituasjoner. Innsats på trening setter spiller istand til å yte på kamp. Innsats på trening setter spiller istand til å være der han skal være på kamp og ikke alltid henge på etterskudd. Innsats på trening betyr at spiller tør og vil inn i rundvant og krige om pucken. Innsats på trening betyr ikke at man leker rundt med en puck da trener snakker. Innsats på trening betyr ikke at man hver gang de tunge øvelsene kommer skal rette på utstyr eller knyte skøyter. Innsats på trening betyr ikke at man forstyrrer trener da han snakker. Innsats på trening betyr ikke at spillerne går i garderoben uten å være svette i håret da trening er ferdig. Innsats på trening betyr ikke at man lurer seg unna tunge skøyteøvelser og tror man lurte trener. Innsats på trening betyr kort og godt at man kommer på trening for å trene og ikke for å leke.

Og så er det kamp…og hvorfor får man så baklengsmål?

I motsetning til fotball hvor man gjerne deler opp laget i angrepsspillere og forsvarsspillere så er det ikke sånn i ishockey. Da vårt lag har puck så er vi alle angrepsspillere og da det andre laget får tak i pucken så er vi alle forsvarsspillere. Vi har bare litt forskjellige roller ute på isen. La oss nå si at det andre lag får tak i puck i sitt rundvant. Da er vår nærmeste spiller første-forsvarer, den nest nærmeste er andre-forsvarer, osv osv.. Hvis nå de 2-3 nærmeste til puck retter ryggen og ikke gjør sin jobb bakover ja da havner vi fort i situasjoner der vi er tre mot to og fire mot to mot vårt mål. Det handler altså kort og godt om å jobbe seg hjem til egen sone for å være en del av forsvaret også og ikke bare lurke rundt i angrepssonen…og det er her treningen kommer inn… Om man alltid må knyte skøyta eller rette på utstyr da de tunge skøyteøvelsene kommer så orker man ikke jobbe hjem og man gir altså motstanderlaget overtaket fordi man selv sluntret  unna på trening.

Noen ganger er det jo dessverre slik at det andre laget er bedre. Da må man rett og slett gjøre den jobben rollen på isen tilsier. Er du ving så skal du passe på motstanders back i vår sone. Er du senter så skal du jobbe sammen med backene for å rydde “slottet” samt hjelpe ut i rundvantene. Er du back så skal du jobbe steinhardt rundt eget mål og ut i rundvantene og alltid sørge for at det er minst mulig trafikk foran vår målvakt. Det skal altså ikke være lov at motstandere får stå i fred foran vårt mål og samtidig enkelt få putte på returer. Det skal koste blåmerker å ville inn foran målet. Uansett hvor gode motstanderne er så kommer man alltid tilbake til det samme ordet… INNSATS.. Det er lov å tape kamper hvis man har gjort så godt man kan…. men det må vises INNSATS..!!

Det å være et lag handler om å oppleve ting sammen i tykt og tynt. Det handler om å vinne og tape sammen. Det handler om å gjøre hverandre gode. Det handler om å “ta en for laget”.. Det handler om å gå inn i situasjoner på isen der du vet du kommer til å få “juling” men du har hvertfall reddet en baklengs eller spilt en medspiller fri. Det handler om å støtte en medspiller som har gjort en feil. Det handler om å juble like mye for en annen spillers mål som ditt eget. Det handler om å vise glede for laget og ikke vise sinne fordi ikke DU laget mål. Det handler om å beskytte eget mål og målvakt. Det handler om å ville vinne og ville gjøre det som trenges. Det handler om å gå i skuddene og ikke vike unna. Det handler om å tåle en smell og spille videre.

Det handler om å gjøre dette sammen!

Med innsats kommer prestasjon !!!

 

Pappskaller i trafikken !!

Passere Hønefoss på vei til fjellet? Oppfordring på slutten av innlegget !!

I Hønefoss har nå Ringerikes Blad tatt opp dette med lyskrysskjøring… Jeg synes det ikke er nok å bare snakke om kjøring i lyskryss… Det finnes nemlig mer enn nok av åndsvake sjåfører ute i trafikken…

Fra tid til annen føles det veldig godt å lufte ut frustrasjonen over den mengde pappskaller, idioter, amøber og tosker som av en eller annen merkelig grunn har klart å somle seg gjennom kjøreopplæringen -antakeligvis med juks helt opp i Ben Johnson og Lance Armstrong klassen-, få førerkortet -under sterk tvil-, og deretter glemme og overse alt som noensinne har sivet inn i nevnte pappskalle i forbindelse med opplæring og oppførsel i trafikken. Grunnen til at de fleste av disse flotte bilistene ikke kræsjer eller mister bilen sin i Glomma første uka er vel strengt tatt bare at de har skrevet jukselappen på underarmen sin med penn som ikke går av på ei uke selv med sterk dusjing…

Så hvis man ser bort ifra de som åpenbart har frotte’-hjerne, selektivt syn og lett tinnitus som klarer å kjøre i kilometer på kilometer, ja kanskje mil etter mil med blinklyset på -snodig nok viser det seg å være et overtall av gamle damer og menn som gjerne må sitte på telefonkataloger for å se over dashbordet- og dermed skape av- og påkjørsler på hovedvei til et sant helvete og bingo for oss som faktisk ikke har tunnel-syn, sterkt nedsatte sjelsevner eller empati med andre i trafikken som prøver å smette inn og ut i/av veikryss basert på signalene de andre bilistene gir.. så er det endel andre tilfeller og situasjoner som trenger belyses og frustreres over.. !!! Og skulle du føle deg truffet av noe av dette…: Da er du en kokkos i trafikken !!!

Dessverre så har jeg har ingen formening om at døgeniktene kommer til å lese hva jeg skriver her….men det må ut.. Så. hva skal luftes ut i dag.. jo.. Blinklys….Akselerasjonsfelt… Retardasjonsfelt….Lyskryss… og en oppfordring til alle dere som passerer Hønefoss på vei til fjellet..!!

Blinklysene på bilen din er altså ikke der til pynt.. De er ikke der fordi designeren av bilen sto foran den og tenkte “gid.. det hadde vært flott med litt oransje altså”… Blinklysene dine er der for å hjelpe alle oss andre til å skjønne hvor du har tenkt å svinge av eller på veien.. Og hvordan får du til dette.. jo, du må bruke den flotte spaken du har inne i bilen…du vet, den som sitter ved rattet…denne spaken er altså ikke til å henge veska på. Og så kommer det: Du må bruke blinklysene i god tid før du svinger av. Det er ikke noe poeng å sette på blinklysene idet du begynner å svinge.. da kan vi jo se selv -gjennom aggressive tårer og forbannelser- at du svinger….

Akselerasjonsfelt er altså et felt ved siden av hovedveien i forbindelse med et kryss laget for at du skal få opp farten og lett og smidig gli inn i trafikken uten å lage stopp og kø og vanskelige situasjoner.. Dette betyr altså at du må tråkke skikkelig på den pedalen du har helt til høyre… Det nytter altså ikke å kjøre pent og pyntelig frem til enden av dette feltet, sette på blinklyset og forsøke hoppe inn i traffikken som suser avgårde i 80-90 km/t.

Retardasjonsfelt er et felt som magisk dukker opp ved siden av veien for å gjøre det lettere for deg å svinge av en vei der farten gjerne er 80+ km/t. Dette feltet er altså laget for at du skal svinge av i samme fart som du har på hovedveien for så å fortsette på ny vei -starter ofte med en krapp sving-. Du skal altså ikke bremse ned til 60 km/t mens du kjører på hovedveien…svinge av inn på retardasjonsfelt…kjøre mot sving for så å sette på blinklys…. De jævla blinklysene skulle du satt på 200 meter før du i det hele tatt kom til retardasjonsfeltet for å vise at du har tenkt å svinge inn på nevnte felt…

Lyskryss… Disse veikryssene der trafikken reguleres med rødt, gult og grønt.. Gjerne er det da slik at i rushtid så pakker trafikken seg og hovedveien er da ofte tilgodesett med lengre grønn-perioder enn sideveiene.. Men: Kjære Politi…kan dere ikke for eksempel ta dere en tur til feks Hønefosstrafikken  og bøtelegge alle sopphuer, kokkosskaller, idioter, gubber, kjærringer, ALLE som kjører uti krysset når det er kø men ikke ledig på andre siden av krysset. Undertegnede har selv stoppet bilen sin og gått ut og idiotforklart kjerringa som satt i bilen bak og tutet fordi jeg ikke kjørte ut i et allerede overfylt lyskryss..

Oppfordring: Jeg kan ikke annet… jeg bor i Hønefoss.. Jeg sitter i den forbanna trafikken hver eneste dag i forsøk på å komme meg på butikken eller på hockeytrening med guttungen… Jeg gir blanke f… i om handelsstanden i Hønefoss blir forbanna… så her kommer det:

Skal du på fjellet? Skal du handle på veien? Kjør forbi Hønefoss !! Det er butikker lengre opp i dalene og..!!! Må dere alle sammen innom å handle i Hønefoss? Kan dere ikke se til helvete å kjøre rundt byen eller i det minste kjøre ut igjen samme veien dere kom inn og så kjøre rundt…. Det er lettere for dere og det…!!! Om det er så viktig.. så kan vi dele på det… Oslofolk får lov å stoppe her på partallsuker… Asker & Bærum får lov å stoppe på oddetallsuker.

Takk !!

Nytes ikke i forbindelse med bilkjøring !!!

Jobber ikke du i helgene…?

Ække du lærer da?

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber i den lokale banken.. Han tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig at “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få lån og råd om din privatøkonomi”, så sier han “hadet” og hører ikke noe mer om dette den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos den lokale bilmekanikeren. Han tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok nesten ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få satt opp service og EU kontroll på bilen din”, han sier så “hadet” og hører ikke mer om dette den helgen…

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber i det lokale reisebyrået. Han plukker opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for hjelp og råd om din neste ferie”, så sier han “hadet så bra” og hører ikke noe mer om dette den helgen..

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en som jobber på det lokale legekontoret. Han tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for råd om hvilke vaksiner du bør ta før din neste ferie”, så sier han “hadet” og hører ikke mer om dette den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en lokal sivil-ingeniør ansatt i et stort lokalt firma. Han plukker opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så vennlig “du må nok ringe meg på mandag i arbeidstiden for å få utført beregningene på dette bygget du ønsker å sette opp”, så sier han “hadet” og hører ikke mer om dette den helgen.

Det er helg og telefonen ringer hjemme hos en lokal lærer. Hun tar opp telefonen, sier hei, lytter og svarer så “du må nesten ta kontakt med kontoret på mandag”, så lytter lærer igjen og svarer så “jada jeg vet at det er barnet ditt det gjelder men jeg har også barn og en familie jeg har lyst å være sammen med på kveldstid og i helgene”, så lytter lærer enda en gang og svarer så “selvfølgelig skal vi ta tak i dette når vi kommer på skolen på mandag”, så lytter lærer enda en gang før hun svarer “jada, jeg skjønner at du er fortvilet over at barnet ditt henger etter i norsk men det får jeg ikke gjort noe med nå…jeg må nesten gå nå for middagen blir kald og mann og barn venter på meg”… Så sier lærer “hadet” men i motsetning til alle andre så hører hun masse mer om dette den helgen…for før middagen er ferdig har lærer fått sms om å snakke mer om det samt en sms om at en mail er på vei sånn at hun kan lese den i morgen, altså på søndag, for å være forberedt til en snakk på mandag..men de kan ikke snakke i arbeidstiden for da er den bekymrede foresatte på sin jobb… I tillegg har læreren i løpet av helgen besvart 10-11 sms og tatt 2-3 samtaler fra foreldre vedrørende alt mulig elevene trenger neste uke…som de fikk lapp om i forrige uke…og ved skoleårets start…rett og slett pga samvittighet og gode ønsker for elevene… Men, enkelt og greit: Hva får deg egentlig til å sende en sms klokka 23.17 på kvelden med forventning, ja nærmest krav, om svar før 07.30 påfølgende morgen?

Hvorfor mener man at en lærer er fri til å kontaktes med “skole-stoff” i helgene?, på kveldstid?, før 08 om morgenen?, ja nær sagt til alle døgnets tider? Er tiden din mer verdifull enn en lærers? Gjør man det fordi man vet det ikke kommer en regning i posten for konsultasjonen?

Skjerpings folkens! Å være lærer er ikke en lett jobb. Å være gift med en lærer er flott, men det innebærer å se mye jobbing hjemme…det innebærer mye telefoner osv på ettermiddager.. men la oss få ha kvelder og helger ifred..

#lærer #fritid #elever #foreldre #sms #respekt #familie

Der kom det hvite gullet..

og så er det frem med ski….skulle man tro…

Så kom dagen så mange har ventet på. Det hvite gullet laver ned fra himmelen og som vi vet så er ingen snøfnugg like og det kan vi jo undre på en stund og fra noen hjem  på Ringerike så hører man et stille “endelig”…men fra mange andre fornuftige mønsterhjem så hører man kun  “faen i svarte helvete satan møkk ræva kokkos dritt” for det er jo sånn at for de fleste av oss så betyr snøen kun en hel masse arbeid. Det skal måkes… Og det må egentlig måkes før fugla fiser om morgenen…

Men for mange så betyr det hvite gullet at de kan henge den sprekkeferdige sykkeldrakta inn i skapet og dra frem Dæhli-dressen de fikk til jul i fjor. Dressen passer selvsagt ikke lenger men hvis de ligger på gulvet og trekker inn magen så får de glidelåsen over. De kan samtidig sette 60 tusen kroners sykkelen som de er 30 kilo for tunge for inn i boden og dra frem 15 tusen kroners skiene de kjøpte på salg for 14 tusen i påsken 2009 og begynne preparering for en ukentlig skitur på noe rundt 6 km.. Forresten; Hvis du hører skikkelig godt etter da disse folka sykler så hører du ikke den vanlige lyden i dekkene da de trår… du hører bare nåde-nåde-nåde-nåde-nåde-nåde-nåde og da det så i tillegg er plent umulig å se sykkelsetet på grunn av hengende rompeballer så vet du at her er gutten som har bomma på størrelsen….

Nåvel…. frem med konkurranseskiene… spenn på.. ut i naturen…. og kjeft på alle som har våget seg inn i skiløypene med noe annet enn ski av konkurransetype. Det går jo ikke an å gå på ski i litt lurvete spor.. de må være glass-skarpe i kantene og ikke noe huller eller slitasje… Og om en hest, rev, elg eller rådyr har våget å krysse sporet så er det rett hjem for å sende  brev til fylkesmannen med kopi avisen om å få fellingstillatelse… for å ha dyr i naturen det går simpelthen ikke overens med skispor….og da må dyrene vike for på ski skal man gå… Men vi kan jo håpe at viltdirektoratet har fått snakket med alle dyrene dette året så vi slipper all denne frustrasjonen blant alle Ulvangene og Northugene som hoster seg rundt lysløypa 2 ganger i uka…

Jeg personlig har en litt annerledes opplevelse av vinter…:

Det blir kaldere og kaldere. Enn så lenge holder det å spurte ut, starte bilen, spurte inn og sette seg å drikke opp kaffekoppen og bare vente på at bilen skal være isfri og relativt varm så man kan unngå neglesprett og iskalde baller… Men tilslutt må man krype til korset.. I det øyeblikk man stikker grevet utenfor døra så fryser snørra til is.. nakkehåra reiser seg og du kjenner knea stivner idet du setter igloo-skoa ned på bakken… Da er det på med Indiana Jones habitten og begynne grave i skuffer og skap mens banneordene hagler over egen idioti for å ikke huske hvor man har lagt den posen der man samlet alle luer/votter/hansker “for å være lur” på vårparten.. Vi legger det på et lurt sted var vi enige om alle sammen… jadda… det ligger nok sammen med alt det andre som ligger på det lure stedet..

Triumferende dukker man frem med småkutt i ansiktet, spindelvev på hatten, og alle stillongsene til ungene i neven…bare for å finne ut at de jæklene av noen unger har vokst så fælt i løpet av sommeren at de ikke kan bruke stillongsene som varmeshorts under fotballshortsen engang. Så går det som det pleier da… Rett etter jobb må man ut å handle et arsenal av luer, votter, stillongser, hansker, sherroxer, osv osv.. for så selvsagt så å finne alt du letet etter på morgenen i det nanosekundet du setter beina innenfor døra igjen. Vel innenfor og endelig med rompa godt plassert i sofaen så finner ungene ut at den gode vinterjakka er for liten…den som skulle arves er det flere hull i…og den eneste som passer er så grell i fargen at tilogmed kattene skyr greia som pesten og ikke så mye som tenker på å bruke den som liggeunderlag engang… og vips… på vei til butikken igjen….

Fra og med da… -ja bortsett fra denne satans kulden og snøen som laver ned- så er egentlig vinteren ganske så tålbar den.. Bortsett fra hatobjekt nr en når det gjelder snø…den forbanna “pølsa” som måkerne legger igjen foran innkjørselen.. Da man kommer hjem fra jobb så er selvsagt denne pølsa hardere enn bollene man lagde på skolekjøkkenet i sin tid…og så står du der da…da du egentlig ville sitte i soffan god og mett etter middag… og hakker løs på denne pølsa med større iver enn straffangene som lagde veier i Australia gjorde i håp om å slippe fri før tiden… Det er straffen du får for å ikke stå ute å måke sammen med pensjonistene klokka 05.10..

Og så til slutt…ekstremhat….norgestradisjon…skoletradisjon…. Skidag !!!

Nok en gang står guttungen der med en lapp. Håpet er jo at det er lapp om å dra til tannlegen og rotfylle… uten bedøvelse.. med bruk av gammel sveiveborr…men neida… her kommer lapp om skidag…

Vi går da for svarte ikke på ski !!  Vi har da for svarte ikke ski !! Ungene våre vil ikke gå på ski !!!  Jeg vil ikke gå på ski !! Kona vil ikke gå på ski !! Vi er ikke en familie som går på ski !! Vi hater ski !! Alikevel forventes det at jeg hvert bidige år skal utstyre ungene mine med ski… for 1 forbanna drittdag… Og hvis vi er så heldige å få låne noe skiutstyr istedenfor at vi må ut med tusenvis av kroner…ja så passer støvler og ski selvsagt ikke om hverandre…. Skimerkene driver selvsagt med mobiltelefonlader-trikset… Her skal det ikke gå an å bruke musefellabindinger og acapella støvler.. og omvendt…

Nei; Minnet om skiturer/skidager der skiene ble smurt i garasjen i temeraturer ca 8 grader forskjellig fra der man faktisk skulle gå på ski…med den følgen at skiene enten ble så glatte at du måtte gå sidelengs opp alle bakker og satte livet til i enhver nedoverbakke..eller at det kladdet så fælt at du hadde måttet stake ned hele utforløypa i Kitzbuel sitter enda så hardt i at langrennski står fortsatt ikke på programmet.

God vinter !!

#ski #skitur #skidag #snø #snømåking #hat #møkk

Hipp hey og funky shit…

Her kommer dancecrewet ditt…

Sjelden har vel mer yo, shit, dude og bro vært samlet i samme studio.. Her knekkes det rundt på scenen med rytmisk kongsbergknekk med innarbeidede crewmoves og trinn… Det yo’es bortover scenen med trinn ikke sett siden rock steady crew hippet og breaket seg svette og det two-finger pointes mot gulvet mens saggen nesten viser borg’n over baklomma..

Stian look-at-me-I-can-dance Blipp viser seg frem så godt han kan og skjegge-yo’er seg bortover med innlagte ass-shakes og hepp mycket hey..

Dommerpanelet består av 3 stk som slåss om å være kulere enn kulen på Vikersundbakken samtidig som de har lyst å snakke like mye som Jan Fredrik Karlsen som da er fjerdemann i panelet..

Så langt har programmet vært like feelgood som the Voice.. Jeg håper det fortsetter sånn..

Jeg håper ikke Jan Fredrik skal danse..

Har hørt han synge..

Og Eskil Pedersen er dancecrewprogrammets Finn Schjøll