50+…. det er da livet begynner sier dom

Vel, det har ikke akkurat vært en drømmestart for 70-årgangen i Norge

Jeg er nå inne i min andre måned som 53+ åring, og skal ikke underslå at det innimellom dukker opp en tanke om at alderdommen begynner komme også for oss som fortsatt er 25 inni hodet. Et hode som stadig vekk sender kroppen ut på aktivitet som gir 2 dagers angst for å reise seg opp og/eller gå opp en trapp uten å ha et rekkverk å dra seg oppover med.

Her om dagen så jeg en tekst på Facebook da en eller annen fylte 50 som hadde som hovedbudskap at 50 ikke er noen alder…det er da livet virkelig begynner.

Nja sier nå jeg… Hvis det stemmer så har karma bitt oss født i 1970 skikkelig i begge skinkene.

Vi ble alle sammen 50 år midt i pandemien. 50 årslag midt i pandemien var ingen spøk med alle de reglene man måte forholde seg til.  Vi måtte nesten forholde oss til de reglene og, for de fleste av oss hadde ikke råd til sushi-bot ala Erna Solberg.

Det var noen rare og sinnsvake regler. Du kunne ha besøk og ikke besøk. Det var skilt på store og små husstander og hvor mange som bodde i husstand og ikke. Enden på visa var at veldig mange av oss som fylte 50 i 2020 ikke hadde svære 50-årslag, men heller en liten samling på terrassen.

Pandemien fulgtes så opp av krig i Russland, gallopperende strømpriser, matpriser, drivstoffpriser og stadig økende renter. Nå koster det jo omtrent 700,- bare å gå inn på butikken og ut igjen.

Hvis resten av livet fortsetter som dette så er mørke skyer i den økonomiske horisonten det minste problemet for de fleste av oss. Problemet er nå.

Vi har skikkelig flaks vi som ble 50 i 2020 og virkelig skulle begynne å leve livet. Vi kan det selvsagt, men det kan ikke koste noe, for de pengene jobber stat og kommune iherdig for å ta i fra oss. Ringerike kommune siste tilskudd på lista med sine astronomiske priser på vann- og kloakk. Utopien i håpet om 60 tusen innbyggere rammer oss som er fjerne nok til å bli boende her… så motto får være “dusj på trening, drit på jobb og lev på brødskiver og nudler”.

Som om ikke alt dette over her var nok så kom flommen. Nå rammer selvsagt flommen oss alle, men flommen er bare toppen av kransekaka i en lang rekke greier som har skjedd siden 2020 og tiden da vi 50-åringer skulle begynne å virkelig leve.

Noe er flott da..

Jeg har feks livsvarige overtråkksankler. Dette betyr at jeg kan tråkke over på måter som ville sendt en fotballspiller på langvarig sykemelding og 8 ukers opptreing uten at jeg merker noen ting.

Det er ikke like flott å ha knirkeknær.. jeg kan feks ikke luske på noen siden hvert skritt til tider høres ut som jeg har knekkebrød liggende i skoene.

Jeg tror jeg satser på Wenche Myhres “66, det er da livet tar til”

 

(innlegget er også publisert i Ringerikes Blad)

 

Ringerike – Vålerenga, lørdag klokka 16.00

Endelig er det klart for hjemmekamp for Ringerike.

foto: Alexandra Kitterød

Ringerike kunne kanskje ikke bedt om en bedre motstander enn Vålerenga på en slik dag. Vålerenga har alltid hatt en god status på Ringerike, og var jo det laget veldig mange fulgte tett før Ringerike selv rykket opp i daværende Get-ligaen.

De aller fleste lag og supportere har et forhold til Vålerenga på godt og vondt. Vålerenga er et lag man elsker å vinne over, og hater å tape for. Derfor synes Ringerike det er ekstra gøy at dette blir den første kampen på egen is. Ringerike har slått Vålerenga før og kan gjøre det igjen. Et ekstra boost er det jo og at dette blir første hjemmematch for sesongen.

En liten oppsummering før lørdagens kamp:

Ringerike har spilt 4 bortekamper.

Stavanger-Ringerike endte 4-0. Ikke veldig mange forventet poeng her, det ble det heller ikke. Det var en god første kamp etter en trøblete oppkjøring.
Comet-Ringerike endte 3-2. Denne skulle/burde Ringerike ha vunnet, men ble kjempet ut av stil blant annet med fysikk fra Cometspillerne. Ringerike klarer hente opp 2-0 til 2-2 i tredje men taper på sudden.
Sparta-Ringerike endte 3-1. Dette var en mye bedre kamp fra Ringerike sin side. Litt mer flyt her kunne gitt Sparta skikkelig trøbbel med å ta poengene.
Storhamar-Ringerike endte 5-3.  Bra start, man spiller som man må mot en storfavoritt. Dessverre ødelegger utvisninger en god periode og Storhamar lar ikke en 5 mot 3 situasjon gå fra seg.

Disse kampene er nå historie. Nå venter sesongens første hjemmekamp etter at hallen er klargjort etter flommens «herjinger».

 

Litt praktiske opplysninger:

-serveringstelt m/grill åpner klokka 14.00

-dørene til hall åpner 15.00

-deler av 1.etg er fortsatt stengt

-åpen skuddrampe

-etter kamp kan man møte spillerne

-serveringstelt stenger 21.00

 

OBS! OBS

Hvis du tenker leske strupen litt før/under/etter match med julebrus av diverse slag så må bil IKKE parkeres på nye asfalterte parkeringen… Parkeringen skal merkes på søndag formiddag. Står bilen der da blire hvitmalt stripe tvers over panseret.

 

Så til alle på og i :

Hønefoss, Noresund, Krødsherad, Ådal’n, Gran, Roa, Jevnaker, Vikersund, Modum, Drolsum, Nakkerud, Tyristrand, Haugsbygd, Hole, Sollihøgda

 

Ishockey er best “live” 

Bli med å fylle hallen på lørdag mot Vålerenga

Periode 3, Storhamar – Sparta, utvisningene

Det ble hjemmeseier 6-3 til slutt.. etter at Storhamar ledet 5-0 før Sparta begynte produksjonen.

Det mange husker fra denne matchen er periode nummer 3 og alle utvisningene. Litt frustrasjon og tilvarende litt udisiplinert førte til trengsel i begge utvisningsbokser.

Jeg begynte straks å tenke på regel om vente-utvisninger etter hvert som flere og flere tok plass, men den regelen gjelder vel kanskje ikke når det er kvitting? Noen som kan opplyse her?

Venteutvisning er kort og godt at om Lag A får en spiller utvist på 11.00, og en spiller B utvist på 11.30, og så en ny spiller C på 12.00.. ja da begynner ikke tiden til spiller C å telle før spiller A sin tid er ute enten ved mål eller klokke. Det interessante i denne situasjonen er at, gitt at det ikke blir mål, og spillet bare går uten avblåsing, så kommer ikke spiller A på is først. Det vil jo da si at i dette eksemplet er det spiller B som kommer først på is ved 13.30 og så spiller C ved 14.00.. A må vente til avblåsing. (A kommer selvsagt ut fra boks ved første avblåsing etter egen tid er ferdig, men laget skal fortsatt være undertall 3 mot 5)

Redigering: Venteutvisninger gjelder kun for minutter som skal på tavla.

 

Hva skjedde så i periode 3:

 

3.37 – SIL – Quenneville 2 min tripping

Sparta spiller overtall 5 mot 4

 

6.34 – SPA – Ponomarenko 2 min tripping

6.34 – SIL – Berglund 2 min slashing

6.34 – SIL – Martinsen 2 min roughing

To utvisninger kvittes, Sparta spiller overtall 5 mot 4

Raskt mål og man spiller 5 mot 5 igjen. Martinsen og Ponomarenko klare på første blås etter 8.34

 

9.36 – SPA – Roest 2 min roughing

9.36 – SIL – Danielsen 2 min roughing

Utvisninger kvittes, det spilles fortsatt 5 mot 5

Roest og Danielsen klare på første blås etter 11.36

 

10.29 – SPA – Lilleberg 2 min diving/embellishment

10.29 – SIL – Dahl 2 min hekting

Utvisninger kvittes, det spilles fortsatt 5 mot 5

Lilleberg og Dahl klare på første blås etter 12.29

Det sitter nå 2 stk fra hvert lag i utv.boks

 

10.36 – SIL – Pappalardo 2 min boarding

10.36 – SPA – Fagerudd 2 min roughing

10.36 – SIL – Rønningen 2 min roughing

To utvisninger kvittes, Sparta spiller overtall 5 mot 4

Pappalardo og Fagerudd klare på første blås etter 12.36.

Rønningen klar på 12.36 eller v/Spartamål

Det sitter nå 4 stk i SIL-boks og 3 stk i SPA-boks

 

11.23 – SPA – Grönberg 2 min roughing

11.23 – SIL – Martinsen 2 min roughing

11.23 – SIL – Martinsen 2 min usportslig

11.23 – SPA – Salsten 2 min roughing

Alle utvisninger kvittes og man spiller fortsatt 5 mot 4 favør Sparta

I og med at man kvittet alt så er vel alle 3 klare på første blås etter 13.23.. eller skal ikke Martinsen sin andre 2-minutter begynne telle før den første er ferdig?

 

I tillegg, som jeg spurte om oppe i teksten: Gjelder regel for vente-utvisning også her med all kvittingen?

Her hadde vi jo utv på :

09.36

10.29

10.36 – vente til 09.36 er ferdig?

11.23 – vente til 09.36 og 10.29 er ferdig?

 

 

5 EHL kamper i dag også, et lokalderby i Østfold

Det er full runde i dag også. Flere morsomme oppgjør med kanskje Østfold oppgjøret som det mest interessante for mange som er glad i historiske hockey-øyeblikk. 14 år siden Comet var oppe, og denne sesongen blir det mange slike derbyer å se på.

Hovedkampen er selvsagt Stavanger mot Vålerenga.

Comet tar imot Stjernen hjemme i Halden. Ikke rare borteturen for Beavers så det kan vel hende det blir tilnærmet fullt i Halden Ishall denne lørdags ettermiddagen. Disse derby-oppgjørene lever sitt eget liv stort sett, men jeg tror nok at Comet får det tøft mot Stjernen i dag.

Lørenskog får i dag besøk av Storhamar. Det skal være en klink borteseier om Storhamar har hue slått på i fra start. Det blir spennende å se hvordan de unge lørenskogspillerne håndterer Berglund, Thoresen etc.

Lillehammer fikk maling av Vålerenga og slapp blant annet inn flere mål mens de selv var i overtall. Det må ryddes opp i. Reichenberg virker å være i form, så tetter Lillehammer bakover kan de ha mulighet. Motstander Frisk Asker bør vel vinne denne, selv på bortebane.

Sparta får besøk av Ringerike i dag. Et Ringerike som må atskillige knepp opp i stroppen sett opp mot kampen borti høgget mot Comet på torsdag. En match er 3×20 og man kan ikke vente til siste periode med «desperasjon» forover og bakover. Sparta giftige normalt på PP så det gjelder for Ringerike å spille innenfor reglene og heller la Sparta ta utvisninger. Alle tips går vel på hjemmeseier, men som Ringerike-mann lar jeg meg gjerne overraske.

Stavanger mot Vålerenga i DNB er vel en kamp ganske mange hockey-interesserte ville hatt lyst å se. Her tror jeg vi får se et revansjesugent Stavanger etter bortetap og smultring forover ta imot et Vålerenga ganske stinne av tro på egne prestasjoner. Stavanger og Lillehammer kan ikke sammenlignes som motstandere..så tror nok ikke Olimb og gutta får 3 SH mål i denne.

Jeg ser det tippes B, B, B, H, H i disse. Det gjenstår å se. Penger tilbake på oddsen med de resultatene blir vel ikke rare greiene.

 

Snusk, sex og svik… Politikere i Norge

Norske politikeres goodie-goodie renomme slår stadig vekk større sprekker.

Du skal ha sitti rimelig stille under en stein med store øreklokker på om du ikke har fått med deg Solberg-Finnes saken. Aksjehandlingene til Erna Solbergs mann rett før store ting i Norge er påfallende. Erna Solbergs venting med å offentliggjøre til rett etter valget er like påfallende. Hele pakka er rett og slett innside og skjuling av fakta til de grader at det bør ende med store konsekvenser for Erna Solberg i politikken.

Det at Erna Solberg, og alle de andre politikerne som hevder at de ikke snakker jobb hjemme ved frokost/middagsbordet, liksom er uvitende om ektefelles/samboers/kjærestes handlinger er rett og slett bare tåpelig. Jeg ser heller for meg at det er slik : “Hva skal du i dag da kjære?”. “Jeg skal til Kongsberg våpenfabrikk og forhandle kontrakt”. “Å, sier du det ja. Ha en flott dag da kjære”. (dør lukkes) … “klikke klikke klikke… handle handle handle.. ”

I alle saker som dukker opp så kaster jo alle de andre politikerne seg over den gjeldende sak og benytter enhver anledning til å sverte politiske motstandere, litt sånn USA-light. Det alle politikerne glemmer er jo at de alle (partiene) har svin på skogen i større og mindre grad.

Jeg tenkte jeg bare skulle ta noen av disse greiene på husk her jeg sitter.

Jan P Syse måtte vel gå av på grunn av noen papirer han unnlot å sende inn

Jonas Gahr Støre hadde et famøst tv-intervju der han mer eller mindre beordret om å slå av kamera og ba journalisten stille spørsmål på nytt i forbindelse med hemmelige Hamas samtaler

Åslaug Haga ble tatt i å leie ut et stabbur som hybel… og hadde vel heller ikke betalt skatt

Trine Skei Grande hadde seg i åkeren med ung mann..

Sylvi Listhaug må ha sitti på nach og funnet ut at det var kult å legge ut et kontroversielt bilde på Facebook. Det var såpass kontroversielt at hun måtte gå av som justisminister

Terje Søviknes var i vinden da han hadde sex med beruset 16-åring.. trakk seg vel som nestleder pga dette

Audun Lysbakken måtte gå av da han ble tatt i å dele ut penger til egen ungdomsorganisasjon

Trond Giske måtte trekke seg på grunn av seksuell trakassering

Kjell Ingolf Ropstad trakk seg som både partileder og statsråd pga juks med skatt mht bolig

Hadia Tajik gikk av på grunn av misbruk av pendlerboligordning

Bjørnar Moxnes trakk seg etter å ha blitt tatt for å stjele solbriller

Anette Trettebergstuen gikk av på grunn av habilitetsspørsmål i forbindelse med å anbefale venner til stillinger/styreverv

Tonje Brenna bør vel også vurdere det samme pga habilitet

Ola Borten Moe trakk seg på grunn av aksjehandel

Anniken Huitfeldt ser ut til å redde seg på tross av en mann som handler aksjer/verdipapirer.. akkurat som om ikke de heller snakker rundt frokost/middagsbordet hjemme..

Nå sist kom da saken med Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes.

 

Det finnes garantert flere saker jeg ikke husker. Det finnes garantert saker som offentligheten ikke har funnet ut av enda. Det som virker å være krystallklart er at alle politikere som skal på Stortinget og spesielt inn i regjering bør og må gå et kurs i forkant. Uansett bør de alle skjønne at de ikke kan bruke sin nye stilling til å berike seg økonomisk eller mht kjødelig lyst.

Det som vi må få slutt på i dette landet er forskjellsbehandlingen på politikere og Ola og Kari Nordmann i saker som dukker opp. For er det noe politikere er flinke til å hevde er at de “ikke skjønte reglene” i saker som omhandler spesielt skatt etc. Den “gleden” får ikke Ola og Kari, noe kanskje den største politiske skandalen i Norge er et bevis på, nemlig NAV-skandalen som førte til fengselsstraffer og mer for de involverte… Skandalen er jo at politikere og Nav feiltolket regler og sendte mange nordmenn ut i økonomisk ruin.

 

Jaja… God lørdag 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 21 september: Full runde i EHL

5 kamper på menyen denne torsdagen

Rundens hovedkamp er selvfølgelig første møte mellom serie- og bøttefavorittene for sesongen for mange, Storhamar og Stavanger. Blir det glissent, halvmætt eller mætt fjøs på en torsdag tidlig i sesong?.. den som lever får se 🙂 Jeg tror det blir en bra kamp uansett.

 

Kampene er, og spilles slik:

18.30 Sparta – Lørenskog

18.30 Vålerenga – Lillehammer

18.30 Frisk Asker – Stjernen

18.30 Comet – Ringerike

19.00 Storhamar – Stavanger

 

Sparta slo Lillehammer i første, Lørenskog slo Comet i første. Det blir en grei pekepinn for Lørenskog om de har uppet nivå mer enn for å kunne slå Comet som kom fra samme divisjon. Sparta kommer til å klare seg uansett utover i sesongen, det spennende er å se om Lørenskog tar nivået slik de må, og da kan bite fra seg også mot de antatt bedre motstanderne.

Vålerenga med grei hjemmeseier mot Frisk Asker i første møter Lillehammer som slo Comet litt ruskete 7-4 på hjemme-is på tirsdag. Vålerenga virket solide mot Frisk Asker, mens Lillehammer slet litt til tider mot Comet på tirsdag, så Lillehammer må opp i det meste for å matche Vålerenga i denne

Frisk Asker med tap i første mot Vålerenga tar imot Stjernen som taper knepent for Storhamar i CC i åpningsmatchen. Vi får se om denne viser noe og gjør folk klokere på begge lag.

Comet med to tap så langt møter Ringerike som fikk godkjent på tross av tap borte mot Oilers i serieåpningen. Det blir en kamp mellom 2 innbitte rivaler samme hvilken divisjon de er i.

 

Det er altfor tidlig å si noe om total-tabell pr nå. Det skal nok gå 10-12 matcher før man skal begynne konkludere med det ene og det andre, men for de lag som er tippet 7 og ned er selvsagt alle interne matcher viktige. Der har Lørenskog tatt første stikk mot Comet, Lillehammer har tatt første stikk mot Comet og på torsdag møtes altså Comet og Ringerike i Halden.

Comet – Ringerike er tette alltid. Felix (sønn) og jeg har en teori om at Ringerike kunne vært i EHL og Comet i tredje (eller omvendt) og kampene ville uansett vært stein tøffe.

 

Foto tatt av Alexandra Kitterød da Ringerike-Comet treningskamp endte i over 230 utvisningsminutter

 

Tabellen i nedre del; 15 nøkkelkamper for hvert lag

Det er en opplest og vedtatt sannhet/spådom at tabellen kommer til å ha et skille hvert fall mellom 6 og 7 plass. Topp 6 gjør opp om de 4 hjemmebanefordelene i sluttspillet, og bunn 4 gjør opp om 2 sluttspillsplasser (og da 2 kval-plasser).

Det er jo da slik at lagene Lillehammer, Ringerike, Lørenskog og Comet skal spille mot hverandre 5 ganger.. dvs 15 nøkkelkamper. I de senere år har ca 40 poeng vært nok til plass i sluttspillet. Nå er det 4 lag med i nedre strid enes alle om, så det er flere muligens jevne kamper å ta poeng i for de samme 4. Hvilket jo da betyr at om et av disse lagene vinner majoriteten av de interne oppgjørene, ja da er sluttspillsplassen relativ sikker.

Alle poeng disse lagene tar mot de forventet sterkere motstanderne er jo da bare bonus i forhold til å holde 2 av disse 4 bak seg på tabellen.

Alle disse 4 nedre lagene er jo i en bygge-på-seg-erfaring situasjon. Det handler om å etablere seg i øvre liga. Da får det så være at man ikke tar altfor mye poeng mot alle de øvre 6 lagene.

Jeg tenkte ha en liten ekstra-tabell som omhandler kun kampene disse 4 lagene imellom.

 

Intern tabell:

Lørenskog, 1 kamp, 3 poeng av 45 mulige, kan ta 45

Lillehammer, 1 kamp, 3 poeng av 45 mulige, kan ta 45

Ringerike, 0 kamper, 0 poeng av 45 mulige, kan ta 45

Comet, 2 kamper,  0 poeng av 45 mulige, kan ta 39

 

Den “vanlige” tabellen kan du se lett HER

 

Kampene:

Comet – Lørenskog : 1-4

Lillehammer – Comet : (i dag)

 

 

 

 

Dømmingen Vålerenga – Frisk Asker

Det kom en status på Facebook om en av dommerne i denne kampen.

Jeg ble nysgjerrig så i kveld har jeg sett gjennom alle utvisningssituasjoner for å se en gang til.

Mye av kampen så jeg jo i pauser og etter Oilers – Ringerike.

 

T. Olsen, slashing, klar

Wasenden, hooking, klar

Røymark, slashing, klar, treffer hanske

Lindstrøm, tripping, feil. Røymark mister skjæret.

W.Olsen, tripping, tv viste ikke, kommentator mente ettersleng

Vaaler, albue, ser ut som albue men litt vanskelig å se på tv-bilde

Powerbreak: dommer snakker med Roy (så var ikke bare koseprat borte ved VIF-boksen som det også ble skrevet noe om)

Eriksson, tripping, krystall-klar

Gustafsson, høy kølle, soleklar

Pedersen, albue, så mer ut som høy kølle/hender opp i ansikt enn albue, litt uklart på tv-bilde

Bye, klar utvisning for høy kølle, 5 min noe strengt kanskje? Tv-bilder viser ikke godt nok, men dommer var ganske tydelig på noe helt fra slaget skjedde, så mulig bekreftet bare reprisen det han mente fra start.

Auk, tripping, (straffe) klar slik alle dommere dømmer på slike situasjoner

Andersen, høy kølle, soleklar

Christiansen, krysstakling, tar igjen, klar

 

Det var alle utvisningene i kampen. Supportere, fra begge lag, mener sikkert at det skulle vært mye mer utvisninger etc.. Sånn er det alltid.

Jeg klarer ikke helt å se hva dommerne skal sages til de grader for i denne kampen. Det var sogar kommentert at det var «helt mørkt». Hvorfor var det helt mørkt?

 

 

 

 

 

 

Gledelige bilder fra Schjongshallen

Ikke mange ord nødvendige.
Jeg fikk disse tilsendt i kveld 🙂

Det er bare 2 korte dager til seriestart

Ringerike kastes til ulva og Vålerenga fyller Jordal mot Frisk Asker

Vi er altså 2 dager unna at årets sesong, EHL-sesongen. droppes i gang. Nå kastes selvsagt ikke Ringerike til Ulva fra Furuset… men heller i overført betydning til “ulvene i Stavanger” <– les med forsøk på siddis-dialekt så skjønner du hva jeg mente.

Det blir kamper fredag, lørdag og søndag kommende helg. Ikke noe annet enn herlig spør du meg.

 

Fredag:

18.00 Stavanger – Ringerike

19.00 Vålerenga – Frisk Asker

Lørdag:

16.00 Sparta – Lillehammer

18.00 Comet – Lørenskog

Søndag:

17.00 Storhamar – Stjernen

 

Vi kan jo håpe på en sesong der det flyttes litt kamper slik at ikke alle sammen går på samme tid, litt sånn som denne helgen.

Fredag spilles Stavanger – Ringerike istedenfor det som skulle vært Ringerike – Stavanger…men som av flom-naturlige-etterspillsgrunner ikke kan spilles på Hønefoss. Kampen skal selvsagt spilles på fredag, men uten å ha sjekket betting-selskaper så tipper jeg du ikke får 10-gangeren på penga dine om du setter de på Stavangerseier. Oilers er storfavoritter.. og alle lag som plukker poeng mot de har skaffet seg gode bonuspoeng.

Klokka 19.00 kommer matchen som skulle startet serien. I et trolig fullstappet Jordal møtes Vålerenga og Frisk Asker til det motsatte oppgjøret fra starten av fjorårets sesong. Denne matchen kan bli hur bra som helst og ende på både den ene og andre måten.. Tipper på en veldig severdig kamp fra Jordal. De heldige som har fått plass i vaffel- og øl-vippen får kose seg der, mens resten av folket må nøye seg med kaffe, brus og pølser…(hvis kioskene er klare da)

Mange har tippet at Lillehammer kommer til å slite denne sesongen. Første pekepinn kommer på lørdag mot Sparta i Sarpsborg.

De nyopprykkede møtes i Halden på lørdag. Det kan vel ikke bli annet enn utsolgt i Halden ishall på den første EHL-kampen? Begge lag offensive i tankegangen, og får også gode ord rundt omkring, men tippes altså på 9 og 10 etter endte 45 serierunder.

Søndag ettermiddag spilles Storhamar – Stjernen i CC Amfi. Har ikke sett noe publikums-salgs-tall fra den kanten enda, men det bør vel dukke opp en del folk for å se Storhamars tropp i første ordinære seriekamp hjemme denne sesongen.

 

Samlede tabelltips…

Nå har jeg hørt mange forskjellige tips, og må vel konkludere med at de aller fleste er ganske så enige om utfall nå i tidlig tippe-fasen.

Stavanger og Storhamar tippes som topp 2.

(Jeg hørte Tina Scott mente Sparta vinner… men hun er jo programforpliktet til å mene det)

Vålerenga, Sparta, Frisk Asker og Stjernen tippes å sloss om plass 3 og 4 og hjemmebanefordel, dog med overveldene tro på at Stjernen havner på plass 6. (selvsagt tippet Fog i Stjernen noe annet… men like programforpliktet han på vegne av Stjernen som Scott er for Sparta).

Lillehammer og Ringerike tippes litt om hverandre på plass 7 og 8

Det samme gjelder for Lørenskog og Comet på plass 9 og 10.

 

Vel, 15 september begynner vi altså.

Det skal vel gå noen kamper før man kan begynne se trenden. Jeg liker å la alle lag spille mot hverandre både hjemme og borte før man konkluderer hvordan synsingen fra før sesong holder vann.