Kiaaaaa!!!! Hæ? Kommer det bil?

Ropene gjaller i veggene. Kiiiaaaaa!!!!

2 instruktører og 12-13 hvitkledde ungdommer trener så svetten sildrer nedover tinningen. Fotarbeid innprentes sammen med blokkeringer og slag. Regler med bevegelser læres gjennom trening og terping i tillegg til at speilveggen og vindusveggen får et kiiiaaaa stadig vekk.

Hvordan disse ungene husker hva de skal gjøre når instruktør sier sine ugjh, kosa, bosa, bossa, nova aner jeg ikke men det gjør de. Noen bedre enn andre selvsagt. Noen har mer enn nok med å stå oppreist og snurre såvidt rundt uten å falle.

Karatetrening er disiplin og trening hånd i hånd. Her lærer de at det skal høres på instruktør uten å "kveme" samt at du lærer ikke noe om du ikke gjør en innsats.

Norske sjåfører er venstrefilshandicappede..

Motorvei med 2 filer, det er vanskelig det!

Etter nok en kjøretur fra hjemmets lune favn til det forjettede land Sverige så kan det ikke konkluderes med annet enn det krystallklare faktum : en vannvittig mengde med norske sjåfører er venstrefilshandicappede!

Det er på tide å opplyse om følgende: Når du kjører i venstrefila så skal du minst holde fartsgrensa. Om det er slik at du faktisk nesten får ei teskje bløtt i trusa bare ved tanken på å tråkke gasspedalen nok inn til å holde 110 km/t der fartsgrensa fantastisk nok er 110 km/t så får du se til å holde deg i høyre fil. Venstre fil er en forbikjøringsfil. Dette betyr for eksempel at om man ligger i en kø nedover sørlandske (opplevd forrige helg) i 70 der fartsgrensa er 80 og det gledelig nok kommer en to-felter så skal du da for svarte ikke legge deg ut venstre og holde samme fart!!! Da skal du tråkke pedal inn, kjøre forbi og legge deg ut høyre slik at alle de andre som også er i køen har sjanse til å komme forbi sinkekjøreren først i køen.

I går var vi så tur/retur Sverige for å handle digg. Veien fra Tusenfryd helt til grensa er jo en fryd å kjøre bortsett fra en liten detalj. Du skal ikke ligge i venstre fil om du ikke tør holde fartsgrensa på110 km/t. Jeg har ikke tall på de bilene jeg tok igjen i går som bare ligger der og surrer i 100 eller noe. Så tar det da en liten stund før de så ser ut som de våkner fra en dvale og skjeiner over i høyre felt. De mest idiotiske legger seg jo så tilbake til venstre fil igjen etter å ha blitt passert. Jeg vet det er villblomster i grøfta altså…men de er ikke farlige..!!

Jeg hadde 110 på cruisecontrollen justert inn i går og satt faktisk til tider i høyre felt og kjørte forbi rekker av biler som lå i venstre fil.

Det er altså ikke slik at bare forbi du har betalt årsavgiften så kan du kjøre akkurat som du vil. Venstre fil er for de billister som ønsker å holde fartsgrensa.

Jeg oppfordrer herved alle om å ta bilen en tur på en NAF-stasjon og test hvor fort bilen din egentlig går da nåla peker på 80. Jeg tipper du får en overraskelse over resultatet. Høyst sannsynlig er reell fart 73-74..

Det er grunnen til at DU lager kø når du er ute og kjører bil.

 

Det var en gang en squash.

For lenge lenge siden levde det en squash. En helt alminnelig squash.

Denne squashen var en likandes squash. Han var hjelpsom og snill. Han gjorde aldri noe galt. Squashen var rett og slett en kjernesquash. Squashen følte seg helt normal og var godt likt av såvel herresquasher som kvinnesquasher. Noen ville kanskje si at han var for godt likt av områdets kvinnesquasher. Uansett gikk livet sin gang for den snille og gode squashen.

Så dukket det opp en ny squash.

Livet ble aldri det samme igjen…

#livet

Skal vi danse.. Hvem vinner Finn Schøll prisen i år?

Skal vi danse er igjen i gang på lørdagskvelden og denne gang er det Kathrine "kom og se på meg" Moholdt og Samuel "alltid på speed" Massi som skal lose seerne i gjennom lørdag etter lørdag med dansing.

En vinner skal selvsagt kåres til slutt men allerede i program en eller to skal vi seere kåre hvem av årets kjendiser som fortjener tittelen "Årets Finn Schøll".

Deltakerne er:

Markus 2-meter

Roger Hopp

Stine Snowboard

Jenny Klesvask

Glenn Hockey

Rayler Sanger

Eli Kari Vær

Eilev Who?

Kristin Ski

Petter Enellerannen

Camilla Pilogbue

Alex ADHD

Kjør stemming!

Årets Finn Schøll er altså en kjendis som er dårligere enn surstrømning til å danse men som stemmes frem uke etter uke..

Doping? Neida, bare forebyggende…

Norsk hovmod står for fall…

Har du astma? Her, ta denne medisinen….

Har du ikke astma? Her, ta denne medisinen, vi vil jo ikke at du skal få astma heller…

Dette ser ut til å ha vært gjennomgangsmelodien i det norske ski-landslagsmiljøet. Norge som har stått på verdens høyeste pidestall og skriki høyest av alle i årevis. Norge som har klaget på alt og alle hver eneste gang noen har blitt avslørt. Nå har man rett og slett blitt tatt med buksene mer nede enn Hugh Grant og George Michael ble i sine velmaktsdager i bil og på offentlig toalett. Ski-norge som ga seg ende over da finnene ble tatt i bloddoping i 2001? og som rista så mye på hodet at de fikk whiplash da Mulegg måtte stoppes med balltre etter å ha sprintet 5-mila stå nå altså med søkelyset på seg fordi man ser ut til å ikke være det spor bedre selv.

Snilleste gutten på sovesal 1 tatt i juks..

Det er hevet over enhver tvil at OM du ikke har astma og så tar astmamedisin så jukser du. Da tar du et stoff du ikke skal ha. Da tar du et stoff som for deg er prestasjonsfremmende.

Da doper du deg!

Vrøvvelet om at det skal forebygge er nettopp bare vrøvvel.

Skal kampsportutøvere kunne fylle på med blod før konkurranser da for å forebygge blodtap ved eventuelt kutt og blødning?

Ps! …og nå skal skiforbundet granske seg selv… blir litt som SEFO.. finner nok ikke noe galt…

#dop #doping #astma #medisin #astmamedisin #lege #juks

Det skurrer i mosen i Tønsberg…

Det har nå gått en stund siden den såkalte Tøxit. Mye er sagt, mye er spekulert. Nå har det vært generalforsamling der beslutningen om å slå Tønsberg Elite konkurs ble vedtatt. Ingen overraskelse der. Mange i hockeymiljøet har visst og ant at Tønsberg Elite har slitt økonomisk lenge. Get-opplevelsen kostet mer enn den smakte? Nåvel…

I etterkant av generalforsamlingen kan man så lese -blant mye annet- :

***Elitedelen i Tønsberg Vikings etterlater seg ifølge klubbens leder Kathrine Nerem en gjeld på 1,6 millioner i ubetalte regninger. ? Nå etter beslutningen om å legge ned Vikings føler jeg det veldig trist. Og det er et nederlag, sier Nerem. Hun har med sitt styre kjempet med ryggen mot veggen siden årsmøtet i mai. Uten store sjanser til å rette opp den skakkjørte klubben.***

Ja, det er trist at Tønsberg Elite måtte trekke seg for Tønsberg var et klasse-lag å ha på besøk. MEN; samtidig som man er trist over dette så må man og sette spørsmålstegn ved hva Tønsberg Elite har drevet med i sommer. De har jo dratt til seg spillere og antakeligvis lovt det ene og det andre. Snakker ikke de sportslige og de administrative folka sammen i Tønsberg? For en menigmann, en enkel sjel som meg, så sier jo egentlig Nerem her at de visste egentlig at dette ikke kom til å gå allerede i mai. Var det da riktig å prøve bygge lag enda en sesong? Satset man alt på en 5-ukers Vikinglotto? Hvorfor tok man ikke denne avgjørelsen allerede i mai og lot være å hente spillere?

Nå er avgjørelsen tatt og i utgangspunktet er det nok en sunn avgjørelse. MEN; samtidig som de slår elite konkurs så kjører man igang et seniorlag som skal spille i 2 divisjon, en serie som også ligger innunder den såkalte prestasjonsdelen i norsk ishockey med alle de krav og kostnader det innebærer. Meg bekjent så kan de gjøre dette fordi Tønsberg Bredde ikke har økonomiske problemer. Jeg lurer jo litt på hvor lurt dette egentlig er? Det kommer vel til å koste noen dollar dette og…

Ikke ta dette på gal måte, for jeg ønsker virkelig Tønsberg som klubb i norsk topp-hockey.. men blir ikke dette litt som om at brødrene Rånny-Jånny og Jånny-Rånny starter en kiosk med Rånny-Jånny som daglig leder og spesialiteten er stor softis. Så går kiosken konkurs men reåpnes rett etterpå av Rånny-Jånny og Jånny-Rånny men nå da med Jånny-Rånny som daglig leder og spesialitet medium softis?

 

14 års bryllupsdag i dag

Gratulerer med dagen min elskede kone <3

24 august 2002 giftet altså denne vakre damen

seg med meg… (som jo ser sånn ut)


ufattelig spør du meg….

Nåvel..

Bryllupshistorien vår er litt uvanlig så tenkte jeg skulle fortelle litt om den. Vi fikk tid for vielse i Norderhov kirke i agust 2002. Da startet en leting etter lokale for å avholde festen som skulle vise seg å bli vanskelig med hensyn til å få kirkedag og ledig lokale til å stemme med hverandre. Etter hvert havnet vi ute på Gjesvold Gård for å se på lokalet der (som vanlig kan du klikke på understreket/uthevet skrift). Vi likte lokalet veldig godt og bestemte oss vel der og da for at der ville vi ha festen vår. I samtalen som fulgte så sier innehaver nærmest på fleip at om vi ikke fikk kirkedato til å passe med datoen vi fikk på Gjesvold så kunne vi vel like gjerne bare gifte oss på stabburstrappa. Jeg tror at vi i samme nanosekund bestemte oss for at det ville vi gjøre men vi sjekket med kirken for sikkerhets skyld og pustet vel egentlig lettet ut da det ikke var ledig på fest-datoen.

24 august 2002 var Line og jeg så det første par som giftet seg på stabburstrappa (i hvert fall i nyere tid) på Gjesvold går. Det var en flott vielse og en glitrende aften.

Igjen; gratulerer med dagen kona mi <3

Du er :


omsorgsfull mot alle


musikalsk


vakker


nydelig


en super mor


en ærekjær og fantastisk lærer


super -kanskje til tider over- hjelpsom for alle rundt deg

men fremfor alt så er du Line, kone og mor, vakker og morsom 🙂

<3

Det skal bare en jækel til før det blir kø!

Kall de hva du vil; Sinker, paragrafryttere, 60-90 sjåfører, søndagssjåfører, pappskaller eller åndsamøber. De er vanvittig irriterende folk å ha i trafikken og burde egentlig lukes ut og gis nytt kurs de må bestå før de igjen får lov å ferdes i trafikken.

Men, jeg tenkte jeg skulle hjelpe disse åndssvake kø-dannerne littegranne her og nå for jeg er ganske så sikker på at politiet ikke klarer ta de alle sammen før nye folk har kjørt seg ihjel på grunn av forbikjøringer de velger å foreta på grunn av de ekstremt dårlige kjøreferdighetene som fremvises av disse sinkene og wannabe-gåsemødrene.

Så:

Dette er et speil. Et speil er noe så fantastisk som et glass som gjør at du kan se motsatt vei. Dette spesifikke speilet er lokalisert på den siden der fører sitter og er montert rett utenfor vinduet.

Dette er også et speil. Tro det eller ei men du har faktisk to av disse. Det er utrolig nok klin likt som det andre speilet, men er plassert på andre siden av bilen, altså mer eller mindre rett utenfor vinduet til passasjer foran.

Og ikke nok med de to andre speilene. Dette er det såkalte innerspeilet. Det utrolige vil jo ingen ende ta. Normalt kan dette lokaliseres i tak/midt frontrute (hvis da ingen har forsøkt stille på det og røsket det løs og lagt det i hanskerommet).

Så kommer vi til hele cluet med disse speilene. De er som sagt speil, det vil da si at de skal (og bør) være plassert og stilt inn slik at om du titter i speilene så kan du se bakover SAMTIDIG som du kjører forover.

Hvis det så finnes hjerneceller nok inne i bilen til å klare å se i speil istedenfor å pille nese og nynne på Ole Ivars "nei så tjukk du har blitt" samtidig, så vil det kanskje oppdages at det danner seg en lang lang rekke bak en bil som konsekvent kjører for sakte og som tror man får bonuspoeng om det kjøres 10km/t under fartsgrense forbi fotobokser.

Kjære sinke, paragrafrytter, 60-90 sjåfør, søndagssjåfør, pappskalle og åndsamøbe: De to speilene på utsiden av bilen er ikke farlig å se i en gang imellom. De er ikke der for å hindre deg i å lette om du faktisk kjører i fartsgrensen. De er der for å hjelpe deg.

Om du ser en rekke biler bak deg så er de ikke der for å beundre bilen eller kjørestilen din. De er der fordi du kjører for sakte.

Vær så snill; Lær deg å se i speilene og lær deg å kjøre til siden.

En steinersk kveld på terrassen…

Noe av gleden ved siden av det å se fruen hekle og bære bikinier i variabel garntykkelse samt oppleve at kongler kan brukes til så mangt er jo at jeg får ta del i forberedelser til undervisning og opplegg i dagene som kommer..

Så også i kveld..

Her kommer så krokodillesangen..

It was a crocodile (klapp klapp klapp)

And a orangutang (svinge på armene)

And a flying eagle (flyve-bevegelse på armer)

And a silvery fish (svømmebevegelse på armer)

A bunny (lage kanin-fjes)

A beaver (lage beverfjes)

And a crazy elephant (vifte med arm-snabel)

Kunsten er så å synge denne så mange ganger at man bare lager bevegelsene etter å ha tatt vekk ett og ett dyrenavn…

It was a (klapp klapp klapp) and a (svinge på armene) and a (flyve bevegelse) and a (svømme bevegelse) a (kanin fjes) a (bever fjes) and a crazy (vifte med arm-snabel)..

…og så var torsdagen over.

…hvis jeg bare får den $%^$€% sangen ut av hodet.

#sang #steinerskolen

Norge, glem mobbing og rasisme. Vi har et større problem.

Nugatti…

Mobbing og rasisme er bare småtteri i forhold. Vi har å hanskes med et problem av dimensjoner. Nugatti..

Det er da ingen vits i å sitte på foreldremøte på skolen og diskutere utfrysing, mobbing og rasisme når man har noe så viktig som nugatti på matpakka å diskutere.

Les: Voksne uten ryggrad eller vilje!

Barn ekskluderes med vilje av andre barn mens foreldrene snur ryggen til. Barn mobbes av andre barn mens foreldre snur ryggen til. Det vil nemlig ikke foreldre snakke om. Det blir for ubehagelig. Men å diskutere og prøve bestemme hva slags pålegg unger skal få ha på de tre brødskivene sine, ja det vil de snakke om.

Hva med å prøve å se de virkelige problemene som barn har? Hva med å innse at det er ikke et tynt lag nugatti på skiva som ødelegger skolegangen?

Kjære foreldre til skolebarn i alle aldre: Drit i å bruke masse dyrebar tid på å diskutere nugatti opp og ned. Dette finner hver enkelt familie ut av selv med sine barn.

Det er så mye annet dere bør åpne øynene for..!

Les: Foreldre: Ikke lær barna mobbing!