Til brukere + foreldre i ishaller: Ta av dere skoene

Ikke ødelegg skøytene våre!

Det finnes en ting som kan gjøre gleden ved å spille ishockey mindre (man skulle jo nesten ikke tro det var mulig), og det er skjemme skøyter. Dette gjelder ikke bare for de profesjonelle utøverne i NHL, Get-spillerne i Norge, 4-div spillerne i Norge eller oldboysspillere for den saks skyld. Dette gjelder for abslutt alle som har snørt på seg skøyter og skal prestere noe ute på isen. Hvorvidt det er å spille VM for Norge eller prøve dytte en pingvin på hockeyskolen spiller ingen rolle. Er skøytene skjemme så blir opplevelsen og mestringsfølelsen dårligere.

Du som forelder/foresatt: Har du noengang vært i en garderobe der det første du møter er en skohylle? Har du sett på den hylla og så tenkt: “jammen, jeg skal jo bare inn og knyte skøytene til guttungen”. har du når du har gjort det vært 100% sikker på at det ikke sitter småstein under skoene dine som da kanskje faller av inne i garderoben, og som en eller annen spiller da tråkker på med sine skøyter?

Jeg vil egentlig gå så langt som å si at alle foreldre/foresatte skal ta av seg på bena når de går inn i en garderobe, samt at man skal tilstrebe at barn så fort som mulig kan ta på seg eget utstyr, inklusive skøter, slik at garderoben slipper bli befolket av de som ikke har noe der å gjøre. Som eksempel kan jeg bruke garderoben vi benytter nå 3 ganger i uken der vi har “null sko” policy (for Ringerike foreldre/foresatte: 4-div-garderoben). Den blir nå benyttet også av andre, noe som medfører at vi må koste før hver trening pga sand og småstein på gulvet i garderobe + på matter ut i hallen.

 

Huskeregler for alle spillere, foreldre/foresatte: 

1 – Tramp av deg mest mulig skitt utenfor hallen

2 – Ta av deg på bena om du skal inn i garderobe

3 – Tråkk minst mulig med sko på utlagte gummimatter i ganger

4 – Tenk deg om; Må du inn i garderoben?

5 – Ta vare på skøytene ved å holde gulv rent

 

Husk dette kjære spillere, forledre/foresatte: En liten stein betyr kanskje ikke så mye for deg i det store og det hele, men for den spiller som tråkker på den og får trening/kamp ødelagt av et svært hakk, så betyr den lille steinen alt. Dette handler om å respektere hverandre og gleden ved å ha skøyter som er skarpe.

Husk det alle dere som følger barn på trening etc:

Er du sløv i hue så blir skøytene til laget også sløve.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga

Heliumsballonger – et forbud jeg faktisk er enig i

Hei politikere; Det er bare å følge på!

(foto:NRK)

Det er sjeldent jeg er veldig enig i forbud av alt mulig for å løse et problem, men det at mange byer nå innfører og har innført forbud mot salg av heliumsballonger på 17 mai (for det er jo stort sett bare da vi ser disse klasene med ballonger) synes jeg faktisk er helt innafor.

Problemet med disse ballongene er jo det at de aller fleste av de forsvinner opp i skyene og lander et eller annet sted som søppel. Det er jo også dessverre bevist at enkelte (mange?) av selgerne av disse ballongene rett og slett bare slipper hele klasen til værs da dagen er over…altså da de ikke får solgt flee av de.

Jeg hadde ikke hatt det minste imot at Ringerikes politikere, gjerne stortingspolitikerne også for den saks skyld, satt seg ned og bare klubbet gjennom et salgsforbud mot heliumsballonger. Så slapp vi all driten som går til himmels.

En bonus, vel kanskje den største bonusen, er jo at småbarnsforeldre vil slippe det %”#¤%¤#%¤# maset om å kjøpe en av disse ballongene til 100+ kroner som høyst sannsynlig forsvinner rett opp i skyene innen 15 minutter etter kjøp….før maset om å kjøpe en til begynner. Sjeldent har ordene “penga flyr” passet bedre enn på 17 mai når det gjelder disse ballongene.

Jeg personlig synes de folka som kjemper desperat mot andre flagg etc på 17 mai heller kan bruke kreftene sine på å få vekk disse ballongene. Figurene har nada med 17 mai å gjøre, de har ingen misjon annet enn å loppe folk for penger og er i tillegg et miljøproblem i etterkant av 17 mai.

Jeg stemmer for forbud av salg av disse ballongene.

…for et forbud altså..

DET er ikke ofte.

#17mai #ballonger #heliumsballonger #forbud

Vitne til åpenlys narko-deal midt i Hønefoss sentrum

Det er mye man legger merke til om man har øynene oppe.

Da jeg var yngre så var det også narkotika i Hønefoss. Det var ikke lite heller, men til en viss grad var det kontrollert av noen få. En tragisk dødsulykke førte dessverre dengang til at flere begynte å hente inn narkoen til byen og da var det gjort. Trafikken på dette området har i de senere år vært et litt mindre omsnakket tema i mitt liv da vi, kona og jeg, heldigvis har klart å innprente barna våre at den veien er ikke noe heldig vei å gå. Enn så lenge så har den innprentingen holdt, og vi regner med og håper på at det vil holde også i fremtiden.

Når det er sagt; Jeg vet dessverre av erfaring at det er mange skjebner i dette som ikke kommer av dårlig oppdragelse eller noe sånt.

Nåvel..

I går satt jeg i bilen på buss-stasjonen og ventet på skolebussen. Jeg legger merke til et ungt par på ca 18-20. Hun i bukse og jakke, langt lyst hår. Det ser ut som hun fryser på måten armene hennes holdes foran magen. Noen skritt senere ser jeg at hun er fryktelig tynn, hendene er syltynne og hun ser veldig sliten ut. Gutten som går med henne har jeans og en jakke med hette. Han ser forsåvidt friskere ut, dog med et litt slitent uttrykk i ansiktet. De går forbi bilen der jeg sitter og går bort til bygningen bak meg, stiller seg mellom to biler og begynner se seg rundt.

Det var da et snodig par tenker jeg. De venter sikkert på noen som skal hente de.

Så legger jeg merke til en ung mann som skrår over buss-stasjonen. Han har jeans med huller på lårene. Hettegenser med en eller annen kortere jakke utenpå. Lyst, litt krøllete hår og en caps som stikker frem fra hetta. Rett og slett en helt vanlig skolegutt på rundt 20. Han går med bestemte skritt tversover buss-stasjonen, ser seg rundt og går så rett bort til paret bak meg. De foretar så en helt åpenlys “deal” der på parkeringen. Hender gir og tar, penger og stoff skifter hender. Det unge paret skjærer straks etter handel er overstått mot Søndre Park mens den sist ankomnne rolig og fredelig bare stiller seg på holdeplassen og etter hvert går inn på bussen han skal på.

Nå vet ikke jeg som sagt så mye om narkotrafikken i Hønefoss lenger, men at de dealer så åpenlyst som dette trodde jeg faktisk ikke.

jaja… Det er vel sikkert ikke bare her dette skjer

God tirsdag.

#Hønefoss #Ringerike #Jevnaker #Hole #narkotika #narko #dop #deal #dealing #hasj #heroin #kokain #politi #misbruk #misbruker

 

Trine Skei Grande og sex-saken

Abid Raja ber Trine Skei Grande redegjøre fra A til Å om hva som skjedde.

Venstre har landsmøte i disse dager og flere representanter med Raja i spissen er, som alle oss andre, møkk lei media sin fråtsing i saken om Trine Skei Grande og hennes «hyrdestund» i en kornåker med en unggutt for 10 å siden.

Jeg mener nå at denne saken kunne blitt løst enkelt ved å spørre gutten/mannen «tvang hun deg på noen måte»? Om svaret så er «nei» så kan hele greia noteres ned som «standard opplevelse på fylla» og så går vi videre,

Edit: Klønete skrevet. Grande burde selvsagt ikke gjort dette. Saken burde vært løst og avgjort for lenge siden ved en innrømmelse osv fra Grande. Dette innlegget er et forsøk på å fleipe med Raja’s A til Å krav.

Nåvel. Det morsomme (eller kanskje ikke) er jo Raja sitt krav om «fra A til Å» her. Jeg synes jeg ser for meg Trine Skei Grande sitte med mikrofoner foran seg, sortere litt notater, kremte litt og så:

-vi satt jo der og drakk da

-jeg ble nok ganske så full

-det ble nok XX også

-jeg spurte om han hadde rusk i øyet eller om han blunket til meg

-han svarte at han blunket til meg

-XX spurte om jeg ville møte han bak låven

-jeg sa nei, men ombestemte meg etter ytterligere 2 karsk og en øl

-vi klinte lenge liggende på gresset bak låven

-XX sin kropp reagerte og jeg klarte ikke la være

-han spurte om jeg hadde lyst

-jeg svarte «er Kåre Willoch skalla»

-vi tok begge av oss og gikk ut i kornåkeren så ingen skulle se oss

(Her vil Trine Skei Grande komme med en A til Å forklaring som snytt ut av nesa på en tysk «kulturfilm» fra 70-tallet av hva som nøyaktig skjedde ute i åkeren. Det orker jeg ikke engang tenke på, og aller minst forsøke skrive noe om)

-vi gikk ut av åkeren, kledde på oss og gikk tilbake til festen.

-vi trodde ingen hadde sett oss

-takk for meg.

#sex #metoo #politikk

Kjendiser og bloggere: Slutt å sutre i media

..og hvis du ikke vil at rompa di skal sees, snakkes om eller være i sentrum: Slutt å stappe den opp i kamera hele tiden!

Jeg har absolutt null sympati for alle de toppbloggerne som stadig vekk sutrer i media eller helst på egen blogg om hvor fælt det er at folk snakker om kroppen deres som helhet, og så spesielle kroppsdeler i særdeleshet, når de samtidig gang på gang velger å poste innlegg på innlegg om mer eller mindre ingenting akkompagnert av et bilde av rompa med stringtrusa/bikinitrusa dratt så langt opp at det kommer til å være kaviarstjerne på den i 12 vask etterpå.

Den verste av de alle pr nå er Isabel Raad. Hun har operert seg så til de grader at det skulle ikke vært lov. Hun har i lengre tid klaget og sutret på at hun nå angrer på alle operasjonene, selvfølgelig på egen blogg for å generere klikk og oppmerksomhet. Hun legger ut innlegg på innlegg med kroppsbilder nøye oppstilt, planlagt og retusjert slik at ikke alle hennes mange tusen daglige lesere skal se hvordan hun egentlig ser ut, samtidig som hun “angrer” på operasjonene. Dessverre for Isabel Raad så har deltakelsen på Paradise Hotel nå vist mange hvor galt det har gått, spesielt med rompa, og hun får sin rettmessige kritikk for å påvirke kroppsdebatten negativt.

Isabel: Hvis du angrer på operasjonene. Hvis du ønsker mindre oppmerksomhet rundt spesielt rompa. Slutt å stapp den opp i kamera ved hver minste anledning!

Det samme gjelder forøvrig også Sofienils1, Sophieelise og mange andre av disse såkalte toppbloggerene. Hvis dere vil at folk skal slutte å snakke om kroppen, puppene eller rompa deres så må dere rett og slett slutte med å ta bilde og poste på bloggene deres. Det dere driver med er dobbeltmoralisme på høyt plan. I det ene øyeblikket er det så fælt at folk snakker om kroppen deres at spesielt den mannlige delen av befolkningen burde vært utryddet, og i neste øyeblikk kommer et innlegg om tanntråd der rompa og side-boob er fokus og langt langt baki bildet skimtes en boks med tanntråd.

Det blir bare for dumt!

Jeg skulle ønske alle leserne deres fikk opp øynene og sluttet klikke på de vannvittige clickbaitene dere legger ut. Jeg skulle ønske folk, og spesielt de unge leserne, etter hvert klarte å sile vekk sutreinnleggene dere legger ut for å tjene penger på egen kropp. Men mest av alt skulle jeg ønske at feks Nettavisen, som jo fronter mange av disse bloggerne slutta å linke til de verste av innleggene. De burde heller melde bloggerne at “dette og dette bildet ønsker vi at du tar ut av innlegget før vi kjører det, for det har ingen relevans og er egentlig nærmest skadelig i kroppspressdebatten”.

Toppbloggerne følger nå i fotsporene til mange kjendiser før de. Media og det norske folk melkes og brukes for det de er verdt i oppgangstider, men da det begynner å gå i motbakke så skal det sutres. Da skal media la de være i fred. Da skal folket trekke seg tilbake. Den siste som jo har prøvd seg på dette er guttungen til Mette-Marit. Han har helt siden han skjønte hvordan han skulle benytte seg av “kongehus”-greia gjort det, og media har bitt på. Men, nå sutres det fra han og kongehus fordi media følger opp et kjæresteforhold han har.

Nåvel, det er uansett de kvinnelige toppbloggerne som er verst.

#sex #kropp #pupp #rompe #blogg #bloggere

Når gikk du sist på besøk uten avtale?

Klarer du å huske det?

Hvor lenge siden er det du bare stakk innom noen uten å ha avtalt først?

Jeg lurer på hvor gammel man må være for å huske den tiden da man bare stakk innom noen, bare for å gjøre det eller fordi man hadde et ærend i nærheten. Man hadde ingen åpenbar grunn annet enn for å hilse på. Helt uten frykt parkerte man bilen, gikk opp til døra, ringte på og ble stort sett møtt av et stort smil og så invitert inn. Var ikke personen hjemme så stod man og ventet litt før man aksepterte at nope, ikke hjemme, og så dro man videre eller hjem.

Som barn var det jo enda lettere. Barna gikk/løp/syklet til hverandre, ringte på og da døra gikk opp ble følgende sagt: “Kan XX komme ut og leike?”.

Nå er jo alt annerledes. Alt skal avtales først. Til og med barnas lek. Det sendes tekstmeldinger over en lav sko. Det avtales tider og steder, bringing og henting, mat og ikke mat, det avtales mer eller mindre hva barna skal leke i tillegg.

Prøver du deg som voksen å bare stikke innom slik som “i gamle dager” så er sjansen meget stor for at du istedenfor å bli møtt med et stort smil og et ansikt som sier “næh, så hyggelig, kom inn på en kaffekopp” så blir du møtt med en nølende åpning av døren, et litt negativt overrasket ansikt og en stemme som sier noe sånt som:  “ja, hva vil du?”. Til og med i den voksne verden skal og forventes nå at det skal avtales først. Det har på en måte ikke blitt sosialt akseptert lenger å bare stikke innom. Hvorfor det? Har vi fått det så fryktelig travelt alle sammen at uanmeldt besøk ikke skal gjøres?

Norge er verdens beste land å bo i sies det. Vel, materielt sett er det kanskje det, men det spørs om ikke en del varmhet i det norske samfunnet har gått dukken samtidig som teknologien har gått fremover. Vi stikker ikke innom hverandre uten å avtale først. Vi ringer helst ikke, vi sender tekstmeldinger. Vi har fått det så travelt at vi ikke engang går 50 meter bort til en nabo for å se om de er hjemme, vi sender tekst først.

Teknologien har gitt oss mye, men den har nok også tatt mye.

Dessverre er nok telefonen “roten til mye ondt” i Norge i dag. Det er den vi bruker for å organisere ungers hverdag opp og ned. Det er den ungdommer bruker på godt og vondt. Det er den vi voksne tar tak i med en gang det er en reklamepause eller annet avbrekk. Det er den vi bruker for å rettferdiggjøre at vi for eksempel er forsinket. Tekst: “er 40 min forsinket” og så legge telefonen i lomma, alibi for forsinkelse i orden.. “jeg sa jo i fra da”.

Jeg sier ikke at man skal avskaffe telefonen eller nekte folk å bruke den. Jeg tenker bare at det skulle vært veldig interessant å se hvordan folk hadde taklet en hverdag da man kun brukte telefonen til det som faktisk var viktig. For det var jo slik det var. Telefonen var noe man kun brukte da det var noe viktig. Å sjekke om folk var hjemme var ikke telefon-viktig. Man stakk innom isteden.

jaja.. det var nå bare noen tanker en lørdagsmorgen.

 

Ps! Når gikk du faktisk sist på besøk uten å avtale først?

 

 

#blogg #blogger #lørdag #meninger #tanker #2018 #lørdagstanker #mobil #telefon #barn #ungdom #voksne

 

Når det offentlige svikter blør lommeboka

Norsk helsevesen er på ingen måte komplett

Det er vel ingen som har lyst til å gå rundt og ha det vondt? Det er vel ingen som ønsker å ikke få sove en hel natt på flere år på grunn av smerter? Det er vel ingen som egentlig slår seg til ro med at ingenting kan gjøres? Det er vel heller strengt tatt ingen som ønsker gå rundt og knaske smertestillende år ut og år inn istedenfor å få hjelp? Det er vel heller strengt tatt ingen som frivillig bruker 30-50 tusen på unødvendige konsultasjoner.

Det er vel lite her i verden som smerter mer enn en tur til lege der du får beskjed om at det norske helsevesen ikke kan eller vil hjelpe deg. Dette fordi behandling ikke er innenfor rammen av hva som gjøres på det offentliges regning. Du får egentlig rett og slett beskjed om at:  “vi tror ikke på deg, systemet tror ikke på deg, Norge tror ikke på deg”. Selvfølgelig er det ikke det som blir sagt, men det er det DU hører og mer eller mindre får slått fast – at “dette får du bare leve med”.

Les også: Nei, jeg vil ikke ha sykemelding, jeg vil ha hjelp!

Det er da man, i desperasjon, snur seg rundt og begynner lete etter løsninger privat. Det er da man søker seg frem til privatpraktiserende med ekspertise på det området av kroppen der man har vondt. Det er også da man skjønner at dette kommer til å bli dyrt, for prislistene til de private er ikke laget for vanlige lønnsmottakere.

Les også: Hva vet du egentlig om den som er syk?

Er man heldig treffer man på første forsøk, bruker et tilnærmet overkommelig antall kroner privat, sparer skattebetalerne for vanvittige summer i sykemeldinger etc og er frisk som en fisk kort tid etter behandling. Kanskje man til og med hadde en liten operasjon. Treffer man ikke på første forsøk, på første privatpraktiserende, så sendes man videre til neste, og neste.. og man betaler og betaler. Noen får den behandlingen man behøver for å bli frisk i løpet av dette løpet og andre ikke. Noen bruker 10 tusen og andre bruker 50.

Les også: Hurra! Mette-Marit har krystallsyke..

Jeg synes det er rene bingoen blitt dette med helsevesenet og lidelse. Ikke misforstå, jeg er veldig fornøyd med det norske helsevesen på veldig mange områder, men når man etter mye jobb, og penger privat, får påvist den ene eller andre lidelsen, så bør det offentlige ta over. Det er en del av det å være skattebetaler. Javel så måtte man bruke privat løsning først, men når behandling/operasjon behøves, bør det ikke være slik at det kun er de “rike” som får fikset seg og de vanlige dødelige må gå med sine plager inntil de blir uføre eller det som verre er. Så lenge det er påvist sykdom eller skade, er det jo underlig at det offentlige kan si at de ikke har løsning eller behandling, mens det private får det til, men altså til en rå pris.

Les også: Har ungdom/unge voksne det egentlig så jævlig?

Jeg er oppriktig lei meg for at det er slik at det er de med penger/midler eller arbeidsgivere med gode ordninger som kan “ta seg av sakene” uten å måtte ta opp lån eller blakke seg totalt på alle reserver for å prøve å bli frisk.

Jeg blir forbanna når jeg hører politikere skylde på hverandre fordi det har blitt slik, fordi alle som har fulgt med litt vet at privat hjelp oppsto ikke når de blå-blå, grønne, røde eller hva de nå enn er satt i regjering. Dette er noe som har vokste seg frem på kryss og tvers av alle regjeringer vi har hatt siden vi fant olje på 70-tallet og ble et rikere og rikere land.

Aller mest blir jeg lei meg for at jeg ikke kan hjelpe den/de jeg er mest glad i her i verden bare ved å knipse.

jaja….

Jeg satser på lotto.

#syk #sykdom #stat #staten #helsevesen #privat #lege #fastlege #sykehus #operasjon #sykemelding #økonomi

Dette har jeg ikke gjort i påsken!

Det er andre påskedags morgen, solen skinner, peisen knitrer, Mikkes klubbhus beveger seg på skjermen og jeg har en kaffekopp i handa.

Det er da jeg plutselig tenker på hva jeg ikke har gjort i påsken:

-jeg har ikke kjørt i kø til fjells

-jeg har ikke måkt frem ei hytte

-jeg har ikke pakket ut en milliard ting man egentlig ikke trengte ha med

-jeg har ikke spilt yatzy eller ludo

-jeg har ikke vært på ei hytte full av omgangssjuke (stor medfølelse)

-jeg har ikke sittet i en solvegg i bakken

-jeg har ikke vært i slalombakken

-jeg har ikke gått på langrennski

-jeg har ikke vært på afterski

-jeg har ikke pakket bilen med en milliard ting man egentlig ikke trengte ha med

-jeg har ikke kjørt i kø hjemover

-jeg har ikke stått pal i kø pga ulykker

-jeg har ikke kommet hjem til ødelagt fryser eller andre hus-greier som har gått istykker

Det jeg derimot har er å ha vært hjemme sammen med kone og barn. Vi har hatt bålpanne gående i hagen og grillet litt når vi har følt for det. Vi har sittet ute i hagen i solen og rett og slett kost oss glugg ihjel.

Vi har hatt, for å si det rett ut, en jævelig bra hjemmepåske.

Men..

Nå skal det visstnok snø igjen

Så denne dagen skal nytes.

I hagen 🙂

#påske #påskeferie #hjemmepåske