Det er jo bare å skru av strømmen på kalde dager…

Dette var da tydeligvis et av de brillefine forslagene et utvalg kom med etter år og dag med karbonadesmørbrød, lønnspålegg, reiseregninger x 2 samt møtegodtgjørelser vanlige folk bare kan drømme om.

Nå skal det sies at denne saktejobbende kommisjonen mente at det var bedrifter som kunne skru av strømmen på kalde dager da folk flest trengte strøm for oppvarming i de private hjem.

Selvsagt er det jo da noe i det faktum at har du sitti på kontor holdende 11 grader i 7,5 time så blir det jo ganske digg å komme hjem til hele 17 grader.

Spørsmålet er jo bare hvor lenge det holder med at bedrifter skrur av strømmen på kalde dager? Hvor lang tid er det før det innføres geografisk oppvarmings-rasjonering både lokalt og nasjonalt?

Denne ukens plan for Hønefoss og omegn. Følgende steder må senke temperatur på ovner i hus til maks 12 grader.

Mandag: Heradsbygda.
Tirsdag: Haugsbygd.
Onsdag: Helgesbråten og Tolpinrud
Torsdag : Hønengaten og Hen
Fredag: Eikli + Tandberg
Lørdag: Sentrum + Schjong

Søndag må alle senke temperatur ned til 14 grader på morgen, men kan øke den igjen til maks 20 på kvelden.

Disse bestemmelser må sees i sammenheng med nasjonale bestemmelser gitt i pressekonferanser hver lørdag ettermiddag gitt for kommende uke.

Partallsuker vil alle steder nord for Dombås ikke kunne ha termostater på mer enn 17 grader… mens det samme gjelder da for alle steder sør for Dombås i oddetallsuker. Med mindre man får sprengkulde i de omvendte uker. Regjeringen vil da gå inn og omfordele termostatbestemmelser slik at man ikke lider mer nød enn allerede planlagt fra regjeringshold.

«Det er typisk norsk å fryse» er det nye mottoet innført for vinteren 22-23.

Ingen av disse bestemmelser gjelder forøvrig for Stortinget eller tilhørende kontor/leiligheter.

 

 

 

En kveldsrunde golf

Hull 10

Helt alene for meg selv.
Slo ut fra hvit.
Par 3. Green borti solen der et sted. Landet bak green, pitchet inn og satte par-putt. Meget fornøyd.

Hull 11.

Drive ned i dump. 4-jern videre. Slo meg ikke ut høyre denne gang på tross av ball lavere enn bein.

Slag 3, 50 meter igjen. Landet der:

Det ble en to-putt og par.

Hull 12:

Drive ut gikk veldig bra. Midt i fairway og ca 100 inn


Slaget gikk bra, ball på green… og oioioi.. nedslag og backspinn…

Dessverre en tre-putt og bogey.

Hull 13:

Par 3, langt, flagg bakre. Traff litt tykt med 5-jern, ligger midtre platå.

Pitchet inn til 1 meter fra flagg og satte putt for par.

Hull 14:

Første missede utslag i dag. Landet i rough venstre i bakken. Slo en provisorisk som ligger  greit. Den i roughen var det bare å glemme. Slag 4 endte nesten på green. Pitch, putt og dobbel.

Hull 15:

To av Tyrifjords flotteste hull nå. Utslaget satt midt i fairway. Ikke altfor langt slag, men passe, ca 130 inn.

Jeg gikk for et 9-jern.

Det ble en kækk og en to-putt og bogey.

Hull 16:

Par 5 hull, green bort og ut til venstre. Poenget  mitt her er å ikke gå i bunker…

Som sagt…. Aaarghh…

Slo meg ut og så 7-jern innspill til 3 meter fra green og 5 fra flagg.,

Pitch, 2-putt og bogey. Ikke fornøyd med det på hull 16.

 

Hull 17:

Trikset  her er å ikke havne i bunker fairway, og ikke bunkeren fra helvete foran green.

110 inn. 9-jern. Gikk litt langt. Endte her:

Det ble pitch og 2-putt og nok en bogey.

Da gjenstår hull 18. Jeg har brukt 1t 15min til nå.

Hull 18:

Siste utslag i dag også bra.

50 meter igjen

Det ble par på hull 18.

Bonusbilder.

 

 

Et åpent «brev» til Jonas Gahr Støre

«De høye prisene må vi bare leve med».

Synes du virkelig dette er greit å si?

Et land du har ansvaret for der folk flest har fått det 10 ganger verre enn før du inntok taburetten. Er land der folk flest for tiden blør penger pga din handlingslammelse hva gjelder kostnadsnivå. Folk flest har jo fått det verre.

Jeg kan ikke annet enn å lure på:

Jonas… Hvor lenge siden er det du har måttet klare deg på en årslønn på 400 tusen?

Jonas..  Hvor lenge siden er det du har måttet klare deg på 8-10 tusen i mnd etter alt er betalt.. og de pengene skal rekke til klær, mat, tlf, drivstoff og aktiviteter?

Jonas… Hvor lenge siden er det du har måttet dytte på regninger utover forfall..og dermed få enda dårligere råd neste måned?

Jonas.. Hvor lenge siden er det du har grøsset litt på ryggen pga nok en bursdagsinvitasjon som medfører enda en femti-lapp ut?

Jonas.. Hvor lenge siden er det du har frosset hjemme, latt være å lage mat hjemme, rett og slett måttet spinke og spare fordi du frykter neste måneds regninger?

Jonas.. Hvor lenge siden er det du har måttet klare deg uten sterkt subsidierte priser i kantina der du spiser god mat hver eneste dag?

Jonas… Hvor lenge siden er det du har tilhørt folk flest.. folk flest som ikke har 1,5 mill i årslønn (1,8 nå etter at dere generøst bevilget dere selv en god lønnsøkning)?

Jonas… Aner du i det hele tatt hvordan folk flest har det?

Jeg tror ikke det.

Dessverre..

 

 

Er det nå egentlig noe lurt med bare 8 lag?

Nok en gang er diskusjonen om hvor mange lag det burde være i Fjordkraftligaen oppe. Dette selvsagt fordi landslaget igjen kunne puste lettet ut over å beholde plassen i A-VM istedenfor å være nære en kvartfinale.

Dette er jo selvfølgelig en situasjon alle vi som er hockeyglade ikke synes noe særlig om. I etterkant av vm har det jo da kommet opp noen artikler og mange meninger om hvorfor landslaget og norsk ishockey igjen er i denne situasjonen. En av meningene, som vanlig nær sagt, er at det er for mange lag i topp-divisjonen.. dvs meningen er vel egentlig at de nederste lagene er for dårlige.

Men, ville en nedgang til 8 lag egentlig løse noen ting?

Med 8 lag ville vi jo måttet gjøre om sluttspillssystemet.. for om alle lag vet de spiller kvartfinale i mars uansett.. ja da kan det gå så som så med publikumsinteressen tidlig i sesongen tror jeg.

Med 8 lag vil det bli plass til enda færre unge norske spillere i toppligaen. Det er nesten det verste med hele forslaget synes jeg all den tid 1-divisjon ikke er den arenaen den burde være.

Apropos ønsket om 8 lag… Hvor lang tid ville det ta før supportere osv begynner klage på at lag 7-8 også er for dårlige?

Hvis toppklubbene selv jobbet hardt for å få U20 spillere til å fortsette i norsk 1-divisjon i all hovedsak istedenfor at de gir seg fordi de ikke plukkes opp i a-stallen, ja da kan det bli noe.

Alt dette henger sammen.

Det nytter ikke bare å satse og gjøre tiltak i Fjordkraftligaen, om man ikke samtidig gjør 1-divisjon til å bli et attraktivt tilbud til de som ønsker satse, men som kanskje ikke er helt der når U20 tilværelsen er ferdig.

Jeg har absolutt ingen sans for enkeltes ønske om “kvotering” inn av Bergen, Trondheim og evt andre + låsing for å spre hockeyen. Lagene må sportslig kvalifisere seg. Hvordan det gjøres får mer lærde folk enn meg ta seg av.

 

Jeg tror faktisk ikke at det er løsningen å gå løs på de lagene som i dag er i prestasjonsseriene. De er der de er pga sine sportslige kvalifikasjoner. Krav til disse lagene må komme sakte men sikkert etter hvert som hele hockeynorge løftes oppover.

Løsningen i mitt hode er først og fremst isflater, istider, muligheter for å rekruttere. Det er der hovedtrykket jobben fra forbund bør ligge. Isflater på alle steder/byer med over et visst antall innbyggere. Hjelpe til med planlegging, finansiering etc.. og samtidig sørge for at samme ishall (treningshall, alle må ikke ha DnB Arena) ikke blir en salderingspost i kommunenes budsjetter i ettertid.

Det hjelper ikke å vedta at lagene i toppen må ha sånn og sånn hall etc hvis det ikke er massivt med spillere i bunnen av “pyramiden”.

Når dette så er etablert så må vi innarbeide treningskultur fra barna er små, en kultur som går som en rød tråd i hele klubben. Tar vi vare på ungene så fortsetter de med hockey.

Ja, det er et mål en gang inn i fremtiden at de lag som spiller i toppserien, hva nå den heter da, alle som en har ishockey som jobb… dvs at øverste liga er helprofesjonell. Hvis man så tenker at divisjonen under så er semi-proff (slik FKL er i dag) ja da kan vi begynne snakke. Men dette kan man ikke bare vedta og tro at skjer. Det blir som om politikerne nå vedtar at det skal være varmegrader hele januar for å hjelpe på strømforbruk og pris.

Jeg vil ha en paraplyorganisasjon som jobber hardt sammen med de lag som spiller i prestasjonsligaer i norsk ishockey. Det å sørge for gode økonomiske betingelser for klubbene er viktig. Det å kunne konsentrere seg om sporten og ikke om “hvordan skal vi betale for alle reisene” feks er utrolig viktig. La meg bruke Narvik som eksempel. Reisekostnader brukes ofte i diskusjoner når Narvik omtales. OM vi hadde et system der reisekostnader ikke var et tema når lag er klare for en av de øvre serier.. ja da kunne klubb-penger brukes på å utvikle spillere i klubben. Det ville vel også lette på antall hjerteinfarkt på klubb-kasserere i kvalifiseringstider.

 

Jeg ønsker Bergen by velkommen i Fjordkraftligaen.

Jeg ønsker Trondheim by velkommen i Fjordkraftligaen.

Jeg ønsker Narvik, Tromsø, Kristiansand, Drammen, Haugesund..ja samme hvem velkommen i Fjordkraftligaen…

Men de får gjøre seg fortjent til det sportslig… ikke pga det bygges en hall.

 

Vi må kunne jobbe i begge ender av hockeynorge. Skap økonomi etc rundt topplagene så premisser blir likest mulig for sportslig satsning… og jobb med å sette opp treningshaller “over alt”. En hall med en langside for publikum er mer enn nok for de aller fleste steder.

Flere haller – mer istid – større mulighet for skøyte- hockeyskole på vettuge tider – økt rekruttering – flere folk inn i hockeysporten – økt profilering – flere sponsorer – bedre økonomi – ressurser for utvikling – mer solide klubber – bedre egenutvikling – etc.. alt henger sammen.

Jeg tror ikke løsningen er å si at “om 5 år må dere ha sånn og sånn”..

Så stort er det ikke i Norge enda…

 

 

 

The Gallagher Invitational – gruppene:

Det er ikke mange dagene igjen.

Her er gruppene på lørdag. Selv om vi skal begynne 14.00 så er det lov å møte opp i god tid, ta seg en matbit og noe godt og forfriskende i glasset for å gjøre en dag ut av dette… som har vært tanken hele tiden. The Gallagher Invitational har hele tiden handlet om å gjøre noe mer sosialt ut av en dag på golfbanen.

Her kommer gruppene.. les også litt mer info på bunn av innlegg.

 

Gruppe 1

Harald Christoffer Jørgensen

Mats Øieren

Asle Berggaard

Pål Husøy

 

Gruppe 2

Jon K Berg

Per Øyvind Johansen

Thomas Habberstad

John-Steffen Birkeland

 

Gruppe 3

Gjermund Rogneby

Ole Gunnar Ingul

Allan Simonsen

Larry Parks

 

Gruppe 4

Lars Olsson

Mattis Mosengen

Marius Odne

Egil Sveen

 

Gruppe 5

Andreas Helgesen

Tommy Søstumoen

Morten Dalen

Christian Persson

 

Gruppe 6

Morten Krokvik

Tom Mosengen

Mads Johansen

Per Stian Bakken

 

Gruppe 7

Glenn Ove Jørgensen

Ulrich Falkeid

Torgeir Nilsen

Jørgen Friestad

 

Gruppe 8

Jacob Friestad

Dagfinn W Schjong

Christer Jordbru

Dustin Parks

 

Gruppe 9

Erik Nohre Haukedalen

Owe Luthcke

Robert Hallin

Jim Gallagher

 

Gruppe 10

Freddy Arvesen

Tobias Falkeid

Håkon Engh

Nikolai Dalen

 

Gruppe 11

Yngve Johanessen

Marius Ulseth

Johan Eskelund

Per Ljåstad

 

Gruppe 12

Jaye Smith

Tron V Heieren

Bjørn Askimdal

Morten Nordvik

 

Anna og/eller Tonje setter opp hvilke grupper som starter hvor. Det finner vi ut av i dagene som kommer/på spilledagen.

-shotgun klokka 14.00 (vi tar en 5-min prat klokka 13.30 v/klubbhus)

-spiller fra hvit

-alle fører hvert sitt scorekort, slag OG poeng (par + 5 = max)

-hold tempo

-lost ball = 10,- (men hold tempo uansett)

-delkonkurranser underveis

-premieutdeling umiddelbart etter runde, vinnere må være på plass

Hvis været er som det skal så står kafeen klare til å lage pizza på løpende bånd etter hvert som vi kommer inn og bestiller. Både pizzaen og innholdet i tappekranene er testet og godkjent av opptil flere av spillerne i feltet.

Ps.. det mangler fortsatt noen 150,- vippsere. Sjekk epost for nummer.

 

 

 

 

Ny nettleiemodell – nok en måte å flå nordmenn

Det går ikke an å si det på noen annen måte.. for slik denne nye modellen er lagt opp så kan ikke forbrukerne annet enn å tape på dette.

Dette er et nådeløst angrep på den vanlige nordmann og spesielt på barnefamilier. Barnefamilier som skulle komme så godt ut med AP/SP regjeringen kan nå bare se langt etter sine muligheter til å spare noe som helst.

Kort sagt: Denne nye modellen må være oppfunnet/laget/konstruert av dresskledde herremenn som aldri kan ha vært hjemme og hatt ansvar for husholdningen.

Nettleien en måned skal altså baseres på 3 dagers maksbruk måneden før. Dette skal da ifølge oppfinnerne av denne modellen motivere forbrukere til å ikke bruke så mye strøm samtidig. Cluet er altså å ikke bruke sp mange apparater samtidig. Det er skikkelig lett for en barnefamilie…

La oss nå se litt på dette.

Forsikringsselskapene sier jo at vi ikke skal bruke oppvaskmaskin/vaskemaskin/tørketrommel etc på natta når vi sover, eller på dagtid når vi ikke er hjemme. Vi skal jo da heller ikke kjøre på med disse apparatene når barna er på aktiviteter på ettermiddag/kveld. Det gir oss normalt et vindu fra 17.00 til 23.00 på hverdager (minus aktivitetstid) + helger til å gjøre unna alt det man skal som bruker strøm.

Nå kan det jo hende alle får bedre tid siden barnefamilier kommer til å måtte kutte i aktiviteter på barn som foregår andre steder enn lokalt. Med en galopperende bensinpris (i dag på 27,35 i Hønefoss) vil nok slike aktiviteter måtte kuttes ned til et minimum. Det alle sammen kan vi takke en handlingslammet Støre/Vedum-ledet regjering for.

Jeg foreslår et folkekrav mht den nye nettleiemodellen. Hver eneste forbruker må ha 10 «pardong-dager» i året. Dager nettleie-selskapet ikke kan bruke i beregningen sin.
Julaften, 16 og 17 mai, etc. Dager der vi tradisjonelt har selskaper, besøk av barn/barnebarn osv.

Men, i det store og det hele.. Denne nye ordningen kan ikke kalles noe annet enn kokkos og et nådeløst angrep på en allerede stram privatøkonomi.

Norske myndigheter har altså jobbet hardt for at vi alle skal bruke og ha en mer strømbasert hverdag. Nå er målet ganske så på vei nådd, og hva skjer da? jo dette. I et land der det er kaldt 6-7 måneder av året og husene varmes med strøm.. ja da kommer denne ordningen.

Spre forbruk utover døgnet sier de dresskledde herremenn som fant på dette.. Ok, dere har vel sørget for at forsikring ikke avkorter erstatning også da?

 

 

Proffliga, krav, ønsker; Hvordan kommer vi dit?

Det snakkes og diskuteres igjen på Twitter om norsk ishockey og fremtiden for norsk ishockey. Det gjør det sikkert mange andre steder og, men det er nå engang der jeg ofte leser mest ris/ros av alt og alle innenfor hockey. Det som diskuteres og snakkes mest om er;

Hva vil vi være?

Hva vil vi oppnå?

Hva skal kravene være?

Hvem skal få være med?

Mye av dette er lett å svare på siden man jo da bare kan svare opp en ønskesituasjon for norsk ishockey.
Dessverre er det ikke like lett å svare på «hvordan skal vi oppnå dette».
Som skrevet tidligere flere ganger så er det veldig enkelt å kritisere..men ikke fullt så lett å komme med løsninger.

Flere ishaller; Joda, bra det, men vi blir ikke en topp A-nasjon bare på grunn av det.
Større ishaller; Joda, bra det også, men vi blir heller ikke en topp A-nasjon pga setekapasitet i hallene.

Alt henger sammen. Helt fra jobbingen på skøyteskole til administrasjon rundt elitelaget i klubben. Det ene genererer det andre i idretten. Det er i mine øyne altfor enkelt å bare si «sett det og det kravet» siden veldig mye da vil ekskludere veldig mange klubber.

Jeg synes det er mye mer interessant å se på hvordan vi skal kunne komme frem til at de 10 lagene som er i toppligaen i Norge (samme hva den heter) har spillere som kun spiller hockey. Spillere som er ansatt i klubben med minstelønn det kan leves av/for. Så har man selvsagt «lærlinger» som kommer til fra egne rekker/samarbeidsklubber.

Hvordan skal klubbene i norsk ishockey settes istand til å lønne 23 spillere med en anstendig lønn, samt i tillegg ha til utstyr/reiser/etc. Hva blir det budsjettet?
Ikke sett det som krav, sett det som mål.

Norge og norsk ishockey er ikke store nok pr nå til å sette store krav, men ikke noe feil med en stor målsetting.

Jeg må ærlig innrømme at jeg heller ikke har noen løsning på dette. Det handler om mye penger.

 

Det ble dagen for toppings og greenkant..

Torsdag 02 juni 2022 går inn i historien som dagen da en 9-hulls-runde gått på eget handicap ble reddet av grei putting og save-pitching…

Det var Medal-konkurranse i går og siden vi skulle tusle en 9-hulls ble jeg med på den. Det er 1 måned til de oppussede første 9 på Tyrifjord skal åpnes så det spilles kun på back-9.

Lett og ledig i formen skal man vel ikke påstå at jeg er. Blåsebelgen og makspuls smeller igang hver eneste gang jeg går opp bakken fra 10 til 11 samt fra 17-18.. De små kneikene ellers rundt på back går forsåvidt greit.. dog er det litt flaks at jeg har en tendes til å slice litt og dermed får letteste vei opp bakken på 14. Det skal sies at putting med puls på 180 på 14-green ikke alltid er det enkleste.

Runden i går endte altså på mitt par netto slag. Jeg brukte 44 slag… og slik gikk det til:

 

Hull 10

Par 3. Utslaget på hull 10 ble dagens første toppings. En pitch som skulle landet brillefint midt på kaka tok heller en tur ned i gropa foran utslaget. Jeg trodde ballen var tapt i vannet, men heldigvis var forhenværende elitespiller i ishockey, nå elitespiller i golf, med ørnesyn, Nikolai Dalen med og så ballen lett nedi gresset på andre siden. Da ble det innspill til greenkant og en sur 3-putt for bogey.

 

Hull 11

Par 5. Heldigvis spilte Dalen og pro-golf-kompis Andreas Adolsen fra hvit mens jeg med 15,5 i hcp (vet.. må nedover igjen nå) spilte fra gul ihht konkurransereglene. Heldigvis fordi bakken fra 10 til 11 er værre enn Riperbakken på en god dag og dermed fører til 180 i puls samt melkesyre i lårene og lett knirk i knæra. Utslaget her gikk veldig bra.. en drive rett frem. Slag 2 gikk litt venstre men lå på toppen klar til et 60 meters innspill. Det innspillet traff greenkant. Dagen første opptur ble da putten gikk rett i koppen og birdie kunne noteres.

 

Hull 12

Par 4. Normalt sett, etter en birdie, ville utslaget her landet nesten midtfjords eller oppi skauen på venstre side…men neida.. det landet pent og pyntelig på gress litt venstre med 140 meter igjen til green. Lett overrasket over å ikke ha toppet ballen gikk jeg fornøyd til ballen. 8-jern i hendene, fint syn mot green, dog med noen trær litt venstre..null stress. Dette ble ikke en toppings… dette ble en kækk. en kækk snorrett mot trærne på venstre. Heldigvis litt flaks for en gangs skyld, ballen gikk gjennom og la seg pent og pyntelig bak bunker. pitch og 2-putt ga birdie.

 

Hull 13

Par 3. Forbannade &%&¤#%&%¤#%% drit-toppings igjen. Avstand til green delt i 2. Innspill kort, 7-rull for lang, 2-putt og dobbel-bogey..

 

Hull 14

Par 4. Her står jeg med et 7-jern og skal bare legge ballen i en fin bue frem til bunnen av bakken. Kæææækk ble det, men morsomt nok landet den omtrent der jeg ville ha den.. den gikk litt for langt og la seg opp i bakken. Så ble det frem med 9-jern. Ny kækk, rett frem sprett og hopp og landing i fairway med 70 meter inn. Innspillet landet overraskende nok greenkant…. 2-putt reddet bogey.

 

Hull 15

For en gangs skyld brukte jeg jern på utslag 15. Det satt heldigvis for en toppings her ville betydd shit og shait og nesten garantert uspillbar. Slag 2 ble, vel.. en toppings det… Innspillet landet..vel på greenkant. 7-rull for dårlig så det ble 2-putt og en dobbel-bogey her.

 

Hull 16

Par 5. Drive bra. Innspill til til greenkant. 7-rull nære hull og enkel putt for birde.

 

Hull 17

Par 4. 4-jern opp på flata. 8-jern for en suverent innspill, men neida… det ble en toppings igjen det gitt. Pitch fra 90 meter landet green utrolig nok.. så en bogey ble reddet med en 2-putt.

 

Hull 18

Par 4. Konkurranse eller selskapsrunde.. når vind ikke er imot så driver vi her. Nok en gang fornøyd med at elite-utøverne Dalen og Adolfsen skulle slå først for den bakken opp fra 17 til 18 fremkaller tungpust, flimmer foran øya, melkesyre og genrelt kroppslig ubehag.. Driven gikk over ura der nede. Slag 2 fra roughen var ræva. innspill og 2-putt for bogey var greit nok.

 

Ny runde i dag med golf-guru Jacob klokka 17.20…

Og lørdag 11 juni er det The Gallagher invitational