PCR-testene er pålitelige, sosiale medier brukes til å spre feilinformasjon

Faktisk.no har en artikkel ute nå som sier at det er beint frem feil at det amerikanske folkehelseinstituttet trekker pcr-testene tilbake fordi de er upålitelige. Konspifolket har rett og slett ikke lest godt nok.

I kommentarfeltet på Facebook under denne artikkelen skriver en person med 9 års universitetsutdanning i molekylærbiologi og medisin samt forskningserfaring med virus at hun ikke forstår hvordan uttalelsen til CDC har vært mulig å misforstå så grovt som det er gjort i dette tilfellet. På siden konspifolket linker til fra CDC så linker de til en liste over prefererte alternativer til singleplex pcr, og øverst på den siden er det multiplex pcr.. dvs altså fremdeles pcr.

2 stk kjente konspi-skribenter Marius Reikerås og Margrete Salvesen har falt i denne fellen sier samme person. Hun skriver samtidig at “influensere” som de to kynisk maniupulerer mennesker som desperat leter etter forklaringer på sin egen elendighet.

Da et nett-troll skriver at “de testene er ikke pålitelige” svarer samme molekylærbiolog:

PCR-tester er 99,999% sikre. PCR er noe av det mest robuste vi har i molekylærbiologien. De brukes også i kriminaletterforskning, farskapssaker, HIV-tester, klamydiatester, aktiv infeksjonsmedisin på sykehus og ble faktisk også brukt da man lagde insulin. Hvis man mener at PCR-tester er upålitelige så mener man vel også da at all DNA-bevis i kriminaletterforskning de siste 30 år må forkastes? eller?

Så spør en person: Inntil hvor mange cycler detekterer en PCR-test sars.cov-2 korrekt?

Svar: Veldig veldig mange, men relevansen kan synke etter hvert. Men nå er gjennomsnitt ct rundt 22, og nesten ingen slår ut etter 30.

Nytt spm: Hvorfor kjører da laboratoriene i Norge 45 cycler da?

Nytt svar: Du må først lære deg forskjellen på hvor mange sykluser maskinen kjører til, og hva en ct-verdi er. Alle maskiner kjører til 45. Du kunne kjørt til 50000 og det hadde fremdeles vært uvesentlig, det er ct som betyr noe. Det er jo som når du skal måle noe som er 25cm så gjør det ikke noe at linjalen er 30cm. Du leser altså kort sagt av maskinen underveis og ikke bare når den er ferdig med 45 sykluser.

 

Så prøver denne fagpersonen å forklare en 2-3 meget bastante personer forskjellen på antall sykluser og dette tallet ct, som er det relevante tallet. Dette er forøvrig det samme som Charter-Svein hang seg opp i i den tiden har drev med munnbind-brenning.

Min nye helt er den fagpersonen. Jeg skulle ønske hun kunne stå på pressekonferanse med helseminster… eller være gjest i Debatten for en gang for alle bli kvitt en del konspi-svada rundt dette som er hennes felt.

Hun tilbakeviser i kommentarfeltet personer konspi-gutta legger frem som bevis. De kommer blant annet med en “ekspert” som hun så forklarer er en tidligere laboratorietekniker som nå er sekretær for en religiøs organisasjon.

 

Det er FOR MANGE som tror de er eksperter på dette og som sitter og sprer feilinformasjon på nett.

Kokkos!

De «hemmelige» hilsereglene i trafikken

Det er jo ikke til å unngå å se, når man ferdes endel på veiene, at det er førere av diverse kjøretøyer som alltid hilser på hverandre når de passerer hverandre. Buss-sjåfører hilser på buss-sjåfører, lastebilsjåfører hilser på lastebilsjåfører og motorsyklister hilser på motorsyklister.

I dag ble vi så liggende bak en bobil en god stund og ble plutselig oppmerksom på at bobilsjåfører hilser på bobilsjåfører. Det skjedde vel 3-4 ganger på en strekning på omtrent 2 mil..så sjansen for at dette var kjente og ikke en «greie» er forsvinnende liten.

Vi la også merke til at bobilsjåfører ikke hilser på de med campingvogn. Dette konkludert med samme argument som for bobil-bobil treff over en gitt distanse.

Da går det jo ikke an å konkludere med at det må finnes et sett hilseregler for de som ferdes i trafikken…

Dog; Jeg forsøkte å hilse hver gang det kom en annen personbil..men da ble kona bare flau..så der er det nok ikke noe regel jeg har oversett.

Er det da slik at motorsyklister generelt hilser på andre motorsyklister, men ikke hvis du kjører Harley, da hilser du bare på andre med Harley. Scootere og mopedister skal ingen hilse på med mindre du kjenner den du møter..men da holder det med et lite nikk. Det er altså ikke lov å hilse med gass-hånden.

Bobilsjåfører skal hilse på de som kjører bobil, og ingen andre. Ikke de med campingvogn, og hvertfall ikke de med hestehenger. Det spiller ingen rolle om det er Rapido eller annen type..bobil er bobil. Når det er sagt, hvis dere bobilsjåfører konset litt mer om å tråkke på gassen, alternativt kjøre til siden for å slippe forbi den forbannede lange køen dere lager, og ikke så mye på all hilsingen så hadde det vært fint.

Campingvognsjåfører skal/kan hilse på de med campingvogn, men skal på ingen måte hilse på de som drar hestehenger. Samme kommentar til disse om det med gass/slippe forbi. Biler som drar campingvogn har jo gjerne ekstra speil og… som jo da er enda to speil sjåføren tydeligvis nekter å bruke under kjøring virker det som….siden det sjelden ser ut til at fører ser de 85 bilene som ligger bak og vil forbi.

De som drar hestehenger hilser ikke på hverandre uansett. Der er misunnelsen for stor med hensyn til enkelhenger, dobbelhenger, dyr eller billig hest og dyrt eller billig utstyr. I tillegg vet man jo ikke om hesten brukes til trav eller sprang….og de folkene vil hvert fall ikke hilse på hverandre.

 

 

 

Prestasjonsligaene; Første runde når serien startes i høst

Vi er ikke lenger unna 1 august enn litt over en uke. Ikke lenge etter alle lagene kjører på oppkjøringen begynner treningskamper for å sette lagene. Resultater i treningskamper er gjerne litt sånn hipp/happ i starten siden trenere gjerne forsøker litt av hvert mht sammensetninger…men etter hvert som dato drar seg mot første del av september begynner gjerne også treningskampene bety mer og mer.

Jeg tenkte bare se litt på hvordan åpningsrunden ser ut i de forskjellige prestasjonsligane vi har.

Fjordkraftligaen:

Det starter med 4 matcher i FK-ligaen. Jeg går ut ifra at det er CHL deltakelse for Frisk Asker som stopper kampen FA-Oilers (eller Oilers-FA), og dermed kun 4 matcher denne septemberdagen. Nyopprykkede Ringerike begynner borte mot Storhamar.. for helt sikkert en så pakka CC-Amfi som det er lov til etter al sulteforingen vi har levd oss gjennom nå. Ingen lett start for Ringerike der altså. Stjernen – Vålerenga blir også meget interessant. Stjernen med et “nytt” lag møter Vålerenga med nytt trenerteam (Roy Johansen ute). MS-Lik og Grüner-Sparta blir også spennende å følge. Hvor ligger MS og hvor gode er Lillehammer nå, samt kan Grüner dra fordel av hjemmebane i første match for sesongen mot et Sparta som var hardt rammet av covid i fjor og kun fikk spilt 19 kamper i serien.

Kampen om 6-7-8-plassen starter fra dag 1 for lagene som er tippet på nedre halvdel. Det går vel gjerne som det pleier med plass 1 til 5… (som i tilfeldig rekkefølge er FA, VIF, LIK, STH, STV) og så er det STJ, SPA, MS, GRÜ og RIK som slåss om/for de nedre plassene som gir sluttspill.

 

Kvinner, Elite:

Det er kun 6 lag i Kvinner Elite. Stavanger møter Grüner 3 ganger i åpningshelgen, Wing møter Storhamar også 3 ganger i åpningshelgen mens Oslo-derbyet Hasle-Løren – Vålerenga spilles lørdag 25 september. Stavanger vant 12 av 12 spilte kamper i fjor, og har vel også nå blitt satset ekstra på. Det blir jo da interessant å se hvordan de 3 oppgjørene mot Grüner, som havnet på andreplass i fjor, går.

 

1-divisjon herrer:

Det spilles 7 kamper i åpningshelgen i 1-divisjon. Nidaros får besøk av Haugesund og de spiller fredag, lørdag og søndag. Gjøvik spiller mot Lørenskog på lørdagen. Interessant å se om Lørenskog fortsatt er på hugget samt hvor mye match Gjøvik klarer gi de. Litt mer flyt for Gjøvik vil gi de topp4 plass.. men da må antall baklengs ned. Narvik spiller mot Furuset lørdag og søndag, mens Comet møter Hasle-Løren hjemme på søndag.  Både Nidaros og Haugesund har vel målsetting som en av topp4 kommende sesong, så det blir spennende å se hvem som eventuelt får en pangstart på sesongen. Narvik, som må sies å være en av seriefavorittene kommende sesong får besøk av Furuset. Cluet til Narvik-spillerne er jo å gå til match mot Furuset uten en cocky attitude og skal seile rundt på ei skøyte mot bunnlaget fra fjorårets 1-div.. Det kan fort straffe seg. Comet møtte vel også Hasle-Løren tidlig i fjor i Halden og lot oslolaget reise hjem med 3 poeng i bussen..? Mener å huske det har vært litt av noen matcher mellom disse lagene.

2 seire Narvik denne helgen kan fort gi tabelltopp. Tror ikke Nidaros-Haugesund ender med 9 poeng til ett av lagene.. tipper på 1 seier hver og et sudden-oppgjør.

 

2-divisjon herrer:

I 2-divisjon kan det vel ikke sies annet enn at Tønsberg må gå til sesongen som favoritter med Bergen like bak. Sesongen 19/20 endte med Bergen “et hav” foran de andre, som alle lå ca 15 poeng bak (bortsett fra ett lag). Jeg vet ikke hva slags målsetting de forskjellige klubbene egentlig har, men regner med at Tønsberg og Bergen har som mål å spille i 1-divisjon i første omgang. Kongsvinger vil vel gjerne tilbake dit også. Mener også det ble kommentert at Ski og Skien også ønsket seg opp en divisjon.. så da gjenstår bare Tromsø da som sakte men sikkert har spilt på seg erfaring. Hva vil de?

 

 

 

 

 

 

 

Sett, hørt og opplevd på golfbanen

I det siste har det blitt delt flere fortreffelige artikler om det å spille golf.

(Tyrifjord klubbhus sett fra hull 18)

Artiklene har handlet mye om regler man ikke kan og ikke ante eksisterte, men også om ting å kjenne seg igjen i.

For det er nemlig ikke slik at alle golfere stiller seg opp, ser retning, kaster litt gress opp i luften for å sjekke vindretning, bestemmer seg og så slår et nydelig slag ut på fairway slik de på tv gjør. Det samme ser man jo også på par 3 hull der proffene legger inn avstand og bestemmer seg for type slag og hvor mye spinn de skal legge i ballen. Vi amatørgolfere står og lurer på om det er en 9-er eller pitch bort dit, og sikter på green… det får duge.

“vi tar en mulligan vel”.. hørt den før?

Du vet for eksempel at selvtilliten er på topp når du tar med driver og jern opp på utslaget.. da sitter tanken allerede i hodet når du skal slå ut at “detta går aldri bra”… og derfor har du med jern for å få en ball i spill etter at du har slått bort førsteballen.

Selvtilliten er selvsagt også på topp når du teller 15 baller i bagen før runden starter… og tusler innom pro-shop for å kjøpe en 12 pack… for å være sikker.

Du vet også at du ikke er helt stabil når du sikter 45 grader til venstre for fairway fordi du ikke blir kvitt slice’n på tørre møkka… vi andre venter da selvsagt på kommentaren “oi, og så gikk den rett ja”.

Du vet også at du ikke er helt på toppen av gamet når du begynner å si at “jeg tar en obligatorisk” istedenfor “jeg tar en provisorisk” etter utslaget.

“Hva er det jeg driver med nå a?”….

“Oi, ble en toppings det gitt”…..

“Oi, jeg kækka den”…..

“aaargh… jeg duffa”….

“Foooooore”….

Vi elsker jo alle en “Harold” i gruppa… en som står på 170 meter fra koppen med laseren sin.. prøvesvinger og dæljer til.. ballen spretter 10-15 meter frem.. og så… opp med laseren igjen…

“er det noen som så hvor den gikk?”…

“herlig… putter for trippel”….

Hvor mange av oss har ikke vært på/i nærheten av green på 2 slag på et par 5 hull og klart kunststykket å gå av med en bogey…

…etterfulgt av “dritt-ball” som så kastes i skogen/fjorden…

 

Man skulle jo tro det bare var frustrasjon og negativt på golfbanen… det er det jo ikke. Det er kort vei mellom “himmel og helvete” ..vel eller da i denne teksten “helvete til himmel”.. for en trippel på ett hull glemmes totalt av en par eller birdie på neste. Et ræva utslag glemmes fort om de to neste er gode og man setter par-putten. Det å spille en ball mot green for så å komme frem og se man har en eagle- eller birdieputt er en kjempefølelse.

Det å spille golf er først og fremst en konkurranse mellom deg og banen. Det er ikke slik at du kan påvirke de andre i samme konkurranse som deg… det er derfor det er så hyggelig å gå en gruppe og kunne gi komplimenter for gode prestasjoner..selv om man spiller i den samme konkurransen. Jeg tror ikke jeg har drevet med noen idrett som utføres på samme måte.. så sånn sett er golf den gentlemansporten man har hørt om.

Juksing er jo bare tull også… driver man med det blir man jo avslørt ved neste konkurranse man spiller. Jukser man seg ned i hcp så klarer man jo ikke spille til det i den klassen man da har jukset seg inn i…. og hvor morsomt er det da å se på resultatlisten..

 

Golf er gøy, utfordrende og konsentrasjonskrevende 🙂

Anbefales på det sterkeste!!

 

 

 

 

 

Hole, Jevnaker og Ringerike; Vi går mot en sesong i landets øverste ishockeyliga

Ringerike Panthers klarte altså sin målsetting om å rykke opp igjen i landets øverste liga. Det betyr at Schjongshallen i Hønefoss kommer til å bli besøkt av de beste spillerne norsk ishockey kan by på i hjemlig liga.

Schjongshallen nede på stadionområdet i Hønefoss kan pr nå ta imot 1700 tilskuere (når det ikke er korona-restriksjoner), men det gjenstår å se hva slags tilskuertak som settes når serien skal i gang igjen i september.

Ringerike Panthers håper sesongen som kommer blir sesongen der flere enn før får øynene opp for ishockey og den fullstendige underholdningen dette er. Det kan nemlig ikke gjentas for ofte; Ishockey er best “live”.. tilstede i hallen. Da ser du pucken lett, du ser spillet på en helt annen måte, du hører hva som skjer og du opplever atmosfæren det er på en ishockeykamp.

Jeg garanterer deg en positiv opplevelse om du aldri har vært på kamp før.

 

For de som leser dette og ikke er helt inne i ishockeysporten (enda) så er det gjerne slik at et lag i øverste liga består av 2 målvakter (eller 3 hvis man ikke har en godt nok opparbeidet bredde). De har gjerne 8-9 backer og 13-14 løpere. Til enhver tid (i en normalsituasjon) har laget en målvakt, 2 backer og 3 løpere på is. Målvakten står hele tiden, mens utespillerne bytter som oftest i intervaller på 40 sek til ett minutt. Lagene har ofte 7 backer og 12 løpere på protokollen til hver kamp.

 

Ringerike har nå signert 3 målvakter. 

Mattias Petterson, Mathias Schippers Landa, Andreas Aasen Rian. Petterson kommer nok til å være lagets førstemålvakt. Landa kommer nok til å bekle rollen som andremålvakt, mens Rian er step-in hver gang en av de to andre ikke kan stille av en eller annen grunn. Det er hevet over enhver tvil at Ringerike i comebacket til øverste liga trenger matchvinnere bak. De trenger målvakter som henger i stroppen og redder laget i massevis av situasjoner, for det blir det. Ringerike er avhengige av 2 målvakter som ligger på 90% pluss.. noe som kan vise seg å bli vanskelig nok.

 

Ringerike har nå signert 8 backer.

Robin Bjørnstad, Nikolai Dalen, Håkon Opheim Engh, Karl Markström, Viktor Näslund og Dennis Ryttar. Disse 6 backene har kortere og lengre fartstid i klubben. Ny-signerte er Jonas Slettebø Haughom og Linus Rosdahl. Disse 8 (og kanskje 1 stk til?) kommer også til å være meget viktige for Ringerike denne sesongen. Det å være nøye med puck i defensiv sone, klarere utenfor blå-linjen i pressede situasjoner, samt være med i det oppbyggende spill og trykke etter slik at Ringerike ikke bare forsvarer seg men også er en trussel forover er nødvendig for å lykkes. “tupp og mæl” som i fotball går ikke.. da er man straks i forsvar igjen…man må ha en mening også fra bakre rekker.

 

Ringerike har nå signert 10 løpere.

Erik Wang Bjerketvedt, Petter Ellefsen, Henrik Eriksson, Mathias Holst Jenssen, Dustin Parks, Leonards Rimjans og Michael Söderberg er alle re-signerte fra laget som spilte i fjor (og noen av de i flere sesonger før dette). Nye er Elias Antonsen, Kenneth Pappalardo Gulbrandsen og Jonas Skirstad Hodt. Ringerike er da oppe i 10 løpere til nå. Om man legger til grunn at man bør ha 13-14 løpere i stallen på grunn av fare for karantene, skader og ikke for mye slitasje på troppen, ja så venter jo da alle interesserte på flere offentliggjøringer fra Ringerikes team.

Even Tangen Fosse er ikke nevnt enda. Jeg tar det for gitt at han skal spille. Patrick Eriksson er heller ikke nevnt, jeg håper også han dukker opp i lagoppstillingen selv om han kanskje begynner tenke på annet enn hockey for fremtiden sin. Det å evt miste han ville bli et stort tap for laget.. kanskje vanskelig å erstatte. Jeg håper på disse to pluss kanskje et par navn til som passer inn i Ringerikes system.

Løperne til Ringerike kommer som vanlig til å ha den oppgaven det er å omdanne oppspill fra backene til sjanser på mål. Det er ikke alltid like lett når spillet gå hakket fortere enn man er vant til. Det er viktig å få avslutninger på mål. Dropper i offensiv sone. Må laget alltid begynne med å kjempe seg ut av forsvar så er det lite trøkk igjen i beina til å skape sjanser eller fore-checke skikkelig og muligens stjele en puck eller fire offensivt.

 

Hva kan vi forvente av Ringerike Panthers sesongen 2021-2022?

Vel, vi kan ikke forvente seriegull eller kongepokal. Hvis du tenker at eneste grunnen til å gidde gå i Schjongshallen for å se ishockey er for å se Ringerike feie isen med Storhamar, Vålerenga, Stavanger Oilers etc.. så må jeg nok skuffe deg.

Det du derimot kommer til å se er et lag som kjemper for klubben, Ringerike, Hønefoss, omegn og fremfor alt drakta de har på. Du vil få se spillere som kjemper om hver puck og hvert eneste poeng de kan ha mulighet til å ta. Du vil få se glede og skuffelse. Du vil oppleve glede og skuffelse som i all annen idrett. Du vil også oppleve ishockeyfamilien Ringerike. En ishockeyfamilie som mer enn gjerne blir større.

Ringerike skal spille 45 seriekamper. Vinner de 15 av de kampene vil sesongen være en meget godt gjennomført opprykkssesong. Det er nok ingen tvil om at sjansene til seire er størst mot Grüner, Manglerud Star og Sparta slik det ser ut nå. Treffer Stjernen på importene sine blir nok de for gode, men snubler de med sammensetning lag nettopp på grunn av alle importene..ja da kan man ta mer enn sporadisk poeng der også.

Ringerike beviste forrige gang de var oppe at de kan overraske de beste lagene også. Det kan de selvsagt gjøre igjen. Men, for å kjempe om 8 plass og sluttspill er det viktigste å vinne mot de antatte lag i bunnen og så ta de bonuspoengene man kan mot topp6-lagene.

 

Jeg tipper ikke tabell, men heller sjikt.

Jeg tror tabellen tre-deler seg egentlig som den har pleid.

5 lag i toppen, 2 lag i midten og 3 lag i nedre del.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

Unnskyld….kan jeg spytte blod i båten din?

Denne setningen, eller noe tilsvarende, som en venn fortalte meg noen dager etter 22 juli 2011 har bitt seg fast i minnet om hva som skjedde den dagen og hva ungdommene, barna, måtte lide seg gjennom på grunn av en gal manns gjerninger ute på Utøya.

Setningen ble etterfulgt av “Jim, dette vil du ikke høre for detaljert om. XX dro ut med den hvite båten sin og parkerte en rød en. Han har ikke orket dra ut til den siden”. Det skal legges til at spørsmålet i overskriften ble stilt av en gutt som hadde blitt skutt i munnen/hodet men som heldigvis levde, men blodet samlet seg i munnen og han trengte spytte det ut.

22 juli 2011 satt kona og jeg i stua hjemme i Hønefoss sammen med et vennepar fra Bergen. Damene tror jeg drev med noe kles-greier mens vi mannfolka så på Tour de France. På ett tidspunkt ble vi så oppmerksomme på nyheten om bomben i Oslo og satte over til nyheter på tv for å se hva dette var. Etter en god stund begynner så Facebookfeeden å fylles av venners bønn om å komme seg ut i båter, de som har det, for å redde ungdommer som svømmer fra Utøya på grunn av skyting. Resten av den dagen ble en meget stille affære med nyheter gående fra Oslo og Utøya.

Dette er nå 10 år siden.

Jeg velger å ikke si noe mer om gjerningsmannen, rettssaken eller dommen. Det har jeg gjort før, og gjør det ikke igjen. Han fortjener ikke spalteplass. Han fortjener ikke mediaplass. Han kan forsvinne/ties ned. Men, tankesettet hans må ikke ties vekk.. det må bekjempes for det viser seg dessverre at det er folk i Norge og verden sommer like sinnsyke som han er.

Jeg har i de 10 årene som er gått lest det som har kommet i media om saken. Spesielt når ofre/redningsmenn intervjues om hva de opplevde der ute, den dagen. Jeg har sett bilder fra den dagen, både offisielle norske mediebilder, men også bilder andre lands medier ikke har tatt seg bryet med å sensurere. Det gjør inntrykk hver eneste gang. Alle de tildekte kroppene. Alle de skjebnene. Det siste intervjuet jeg leste var i dag. En lokal redningsmann som plukket opp mange ungdommer i båten sin, som gjorde det med livet som innsats, som ble skutt etter, som opplever uro i kroppen fortsatt, som ikke har klart å bruke fjorden igjen som han pleide. Alt gjør inntrykk. Alt jeg leser underbygger den tanken jeg har hatt i mange år rundt denne saken. Ikke tankene om gjerningsmannen, men om behandlingen ofrene har fått av den norske stat i ettertid.

Den behandlingen er noe Norge på veldig mange områder ikke kan være stolte av.

Jeg blir trist og lei meg hver eneste gang jeg leser om en overlevende som ikke får den hjelpen h*n trenger. Jeg blir trist når jeg leser om feks Nav-systemets behandling av overlevende som har/hadde behov for hjelp. Jeg blir trist når jeg leser intervjuer med overlevende som forteller om hvilken kamp de har måttet kjempe i ettertid for å få den hjelpen jeg mener Norge som land skulle stått rakrygget og tilbudt alle som ble berørt av dette.

Jeg er glad for at ofrene og berørte av det som skjedde for 10 år siden nå kommer frem med sine historier slik at alle kan få lese og vite hva de opplevde og hvor jævlig dette egentlig var. Ofrene fortjener at alle vi andre vet… Alle de som ble berørt enten som offer, overlevende, redningsmenn og pårørende fortjener at deres skjebner ikke blir skjøvet vekk i masse papirarbeid og dårlig behandling.

Norge må høre disse historiene

Norge kan ikke glemme.

 

Det er jo ikke rart jeg liker meg på Tyrifjord Golfbane

Det er bare å se på disse bildene, og lese teksten det.

Men først, en morsom historie fra i går. 4-gruppen vår tok igjen en gruppe på 7 på «veien til golf» kurs nede på hull 5..et par tre hull over vann. Instruktør fikk da gruppen til å gå til siden borte ved green så vi fikk slå gjennom. 3 av 4 la ballen på kaka…mens fjerdemann som ikke skal nevnes ved navn slo i vannet. Vi tre som traff green fikk da applaus (første gang for oss).. mens Mats selvsagt ikke fikk 😉

 

Det er nå omtrent 20 år siden jeg ble bitt av basillen golf. For det er nettopp det det som skjer. Du blir bitt av dette. Prøver du dette så liker du det.. med 99% sannsynlighet.
Etter det starter «jaget» etter å bli bedre. Ikke etter å bli proff, men å bli bedre og stabil.

For min del var det, og er det, veldig befriende å drive med en idrett der jeg ikke er avhengig av noen andres oppmøte. Det begynte jeg å bli mer og mer lei av hva gjaldt sommeridrett. Med golf er det helt annerledes.

Har jeg lyst å spille så sjekker jeg golfbox om noen kjente skal ut. Er det det og det er plass i gruppen er jo saken grei. Er det ingen kjente satt opp så hopper jeg bare inn i en gruppe og blir kjent med nye mennesker, eller jeg setter meg opp selv og håper på selskap innen tidspunkt for utslag kommer.

Så er det bare å kjøre ut til Storøya i Tyrifjorden, sette istand tralle og bag, tusle innom pro-shop, melde at man er på plass, samt trene litt/varme opp litt før man skal ut på en 9 eller 18 hulls runde.
Det er fantastisk hyggelig å bli møtt i pro-shop av ansatte som kan navnet på nær sagt alle som kommer inn døren. Det gjør noe med hvor velkommen man føler seg.

Det har utvilsomt vært et par vanskelige sesonger nå for golfklubber i Norge. Jeg synes personlig Tyrifjord ved Derek tidligere og nå Anna har løst dette på en god måte…og at banen bare blir bedre og bedre på tross av mangel på kvalifisert arbeidskraft til tider.

Her fra runding 9 hull på min 50-årsdag i fjor. Anna stilte opp for mine medspillere som hadde ordnet en forfriskning ved runding.

Det gledes å se så mange nye spillere ute på banen og treningsfeltet nå. Det at det går litt sent og på kryss og tvers får vi bare leve med 🙂 Der har vi alle vært.

Seniorgruppen og damegruppen kjører på. Arrangører av Medal på torsdager og en lørdag i måneden er ivrige og flinke. Det er gøy å besøke golføya.
Jeg anbefaler selvsagt gjestespillere om å ta seg en tur.

Dette er hull 4. Et par 5 hull. Øya du ser rett frem er ikke Utøya. Utøya ligger bak der igjen. Dette hullet krever et godt utslag og et godt andreslag ned bakken for å kunne spille deg inn på green. Det er et golfhull mange «frykter» spillemessig, men utsikten bøter på mye 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Selvfølgelig holder ikke politikerne det de lover

Det er en umulighet slik det politiske landskap i Norge er.

Er det en ting jeg er rett og slett ganske lei av å høre så er det all utbasunering av utsagn om at man ikke gidder å stemme fordi politikerne ikke holder det de lover uansett.

Det kan de jo rett og slett ikke slik det politiske liv i Norge er i dag.

Det er jo nemlig slik at et politisk parti ikke får igjennom alle sine saker med mindre de har flertall på Stortinget.

-alle politiske partier har jo sitt program

-alle politiske partier ønsker gjennomslag for mest mulig av sitt program

-det er jo derfor alle politiske partier sier «stem på oss» slik at de får gjennomslag for mest mulig mht kjøttvekta

La oss nå si at vi får regjeringsskifte til høsten. AP og SV får nok stemmer tilsammen til å danne regjering. Hvis AP da har 90% av stemmene og SV 10%..ja da blir det mye mer gjennomslag for AP’s politikk..kontra om fordeling feks er 70-30. (dette er litt enkelt forklart, det er mye mer herting/forhandling)

I den regjeringen som har vært og der FRP var med så gikk jo FRP til valg på blant annet vekk med bompenger og bygging av mye mer veg. Alle vet jo at bompenger ble ikke borte, men vi fikk mye mer veg. Ergo så ble det hertet og forhandlet og FRP måtte sånn sett da velge.. Hva er viktigst? Mer vei eller mindre bompenger.

For en «vanlig» velger handler stortingsvalg stort sett om å finne partiet/saken som står en selv nærmest og så stemme på det partiet. Etter valget er det da å håpe at partiet fikk nok stemmer til å få gjennomslag for hvert fall noe av partiprogrammet de gikk til valg på.

Poenget er å se forbi alle valgløfte-floskler. Skolemat til alle, gratis sfo, etc etc.. dette er stemmesankere og er de aller første punkter man avskriver etter valget som «etter å ha regnet på det, har vi funnet ut at det ble for dyrt».

Finn din sak, stem på det partiet.. men for all del, vit før valget at det partiet du stemmer på får ikke gjennomslag på alle sine saker før de har flertall alene.

Det betyr ikke at de ikke holder det de lover..det betyr at de prøver, men i regjeringsforhandlinger må de alle gi og ta.

 

 

Kommer det noen retningslinjer for sesongen 21-22 snart?

Det er kanskje like greit å komme med de så tidlig som mulig?

Vi er midt i juli og det betyr at det ikke er altfor mange uker til serien starter. September kommer bare fortere og fortere på oss, og er det noe man har lært (håper jeg) er at det skal blodsjekkes at alle får dette med seg, og at det ikke finnes noe rom for å begynne tolke hva skriften i retningslinjene egentlig betyr.

Jeg håper jo at sesongen som kommer ikke blir avbrutt på noen som helst slags måte, men det kan jo forekomme spillere (og lag) som blir satt på sidelinjen mht smitte og dermed er man i gang igjen med kamper som må hentes opp igjen.

Et regelverk på samme måte som foregående sesong er da å foretrekke ha i tilfelle det ene og det andre.

Jeg syntes jo retningslinjene som var sesongen vi er ferdige med var klare, men for enkelthetens skyld tenker jeg nok at noen små presiseringer bør gjøres slik at det ikke er noen tvil for noen lag i prestasjonsserier hva som er gjeldende.

Nå har jo lagene og forbundet vært igjennom mye. Det har vært mye “hva skjer da?” og “hva skjer da?”. Det burde være mulig å legge disse planene, tenke ut forskjellige scenarioer, hvisomattedersomatte, etc..

Det er hevet over enhver tvil at ishockeynorge nå trenger et sluttspill igjen. Hva kan hindre det? Hva kan gjøres for å få gjennomført?

Vi trenger også kvalifiseringsspill. 2 år uten er ikke bra. Det har dessverre blitt sånn pga covid, men går det an å tenke seg en plan B slik at man får gjennomført kvalifisering?

Nå har Forbund, klubber og spillere lært dette.. nå bør planer legges for å være i forkant..

Vet at det er ferie… men noen må vel ha tenkt samme tanken og gjort klart noe… for å slippe det etterspillet vi hadde i år.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

Livets harde skole; Kurstilbud høsten 2021

Her kommer kurstilbudene Livets Harde Skole tilbyr høsten 2021.

 

-5 måter å benekte vi er midt i en pandemi

-Covid-19 er knapt en influensa

-Er det 4 mill døde pga covid, eller er det fake..sånn som månelandingen

-Vaksine er farligere enn covid

-Covid er laget for at The New World Order skal ta over verden

-Kommentarfelt-kriging

-Hvordan benekte all seriøs forskning

-Hvordan alltid henvise til Steigan.no eller google for bunnsolide fakta

-Folkehelseinstituttet er kjøpt og betalt.

-Regjeringen er kjøpt og betalt

-Hvordan veganisme, yoga og lysdans i sirkel i skogen skal skape balanse i verden

 

Livets Harde Skole er så heldig at de har fått covideksperter Kari Jaquesson, Svein Østvik samt 4 stk fra Hadeland til å holde disse kursene.

Har du tatt vaksine (og/eller senere ombestemt deg) kan du selvsagt ikke delta på kurset da chippen i vaksinen vil avsløre hvor kurset holdes. I tillegg ønsker ikke kursholderne utsettes for 5G fra vaksine.