Jeg er ikke optimist mht voksen breddehockey

Jeg er faktisk ikke optimist mht voksen breddeidrett generelt.

Etter å ha sett dagens pressetreff der det uttrykkes bekymring for litt mer løssluppen omgang rundt smittevern blant befolkningen er jeg på ingen måte optimist på vegne av voksen breddehockey (og voksen breddeidrett generelt). På pressekonferansen i dag sier Helsedirektoratet rett ut at barn/ungdom/arbeidsliv prioriteres og at det ikke nødvendigvis vil være like retningslinjer for voksne i idretten i tiden fremover.

Jeg er stygt redd for at vi kan ende opp med en hockeysesong uten (eller svært få) kamper i 2, 3, 4, 5 og 6 divisjon herrehockey samt 1 divisjon damer, dessverre, men jeg håper jeg tar feil.

 

Fortsatt gjelder følgende:

Trening og kamper for Toppidretten, for vår del Eliteserien Menn, Kvinner Elite, 1 divisjon menn, kan starte umiddelbart så sant klubbene er i stand til å følge protokoll for smittevern utarbeidet av NIHF.

NB! Fortsatt er det ingen endring på reguleringen av tilskuere på kampene.

Fra 1. august kan alle innen Breddeidretten, dvs. t.o.m. 19 år, starte opp som normalt. Det forutsetter at smittebildet fortsatt er tilfredsstillende. Foreløpig er det fortsatt regulering på kampavvikling, dvs det tillates kun kamper innen egen region.

Spillere i alle andre seniorserier (2. div og nedover, samt Kvinner 1 div) må foreløpig forholde seg til 1 m avstandsregel, og ikke kamp-lik aktivitet

 

Ny info kommer vel 1 september?

Jeg må jo være ærlig å si at jeg ikke helt forstår regel om ikke kamp-lik aktivitet og spesielt ikke regel om å ikke kunne sitte på innbytterbenken for oss over 19 år. At man ikke bytter flasker etc er på en måte underforstått. Når barn/ungdom får lov å begynne med dette vil jo alle vi andre som driver med hockey også være i “skuddlinjen”.. før større er ikke hockey enda.

Litt spesielt også dette med kun lov med kamper innenfor egen region. Mener man kretsene? Viken er jo blitt så stor at Ringerike kan spille mot lag i Sarpsborg. Eller mener man de gamle nære kretsene?

 

Hva tror hockeyfolket? Breddeidretten? Blir det noe serie denne sesongen?

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Nordmenn er også noen egoistiske jævler, ikke bare folk med god dugnadsånd

Det må man vel bare innse om man evaluerer pandemi-tiden så langt

Om vi skal være brutalt ærlige når vi ser på og evaluerer perioden 12 mars til 30 juli 2020 så er det en del ting vi ikke akkurat skal minnes med glede.

Dog; Vi skal selvfølgelig først og fremst ta inn over oss at de aller fleste var veldig flinke da regjeringen en tidlig mars-dag måtte informere oss om at “nå stenger vi”.

Dessverre var det fryktelig mange mennesker som ikke hørte på regjeringen som umiddelbart oppfordret til å ikke valfarte til butikkene for å hamstre. Egoismen rådet isteden og butikkene ble tomme for varer på et blunk. Paradokset var jo at Norge var jo ikke tomme for mat, man fikk bare ikke kjørt ut nok, fort nok. Det samme gjaldt for medisiner osv. Det tok bare noen få dager før alle matbutikker etc var på stell igjen.

Det neste problemet Norge støtte på var påsken og etter hvert et forbud mot å dra på hytta. Regjeringen oppfordret først til minimal eller ikke bruk av feriebolig. Men; Her rådet hytte-egoismen i media og blant det norske hytte- og fjellfolket, og det virket som de tenkte:  “Heisann, den karantenen/dugnaden statsministeren snakket om, den gjelder ikke oss. Vi drar til fjells og får valuta for årskortet i bakken… 3 ekstra uker før påske og så påskeferie”.

Ordførerne i Hol, Ål, Gol, Hemsedal, Nesbyen og Flå reiv seg i håret over karantene-arrogansen og ba folk slutte å pakke bilen og reise til fjells. De gikk faktisk så langt som å be folk dra hjem igjen. Det hjalp ikke, så regjeringen måtte rett og slett forby bruk av hytter i annen kommune enn den du selv bodde i.

Kjente og ukjente kjendiser ønsket forbudet dit peppern gror og hadde mer eller mindre absolutt null interesse eller forståelse av at hyttegrender som Hemsedal ikke har lege-dekning om et virusutbrudd plutselig skjedde der i påsken.

Les: Hvem skulle trodd at vi klemme-skye ble forbilder?

Kommentarfeltene ble en møteplass for alle som visste mye mer om viruset enn folkehelseinstituttet og diverse eksperter tilsammen.

“Vi” fortsatte å mase om hytta. “Vi” jogget og trente der det var masse andre folk. “Vi” samlet oss i folkemengder. “Vi” brøt oss inn idrettsparker og fotballbinger. “Vi” gikk på kafe og ga blaffen i avstandsregler. Det gikk altså så langt at man måtte komme med ekstra forbud og restriksjoner.. samt komme med følgende budskap:

Du er faktisk ikke den eneste som har lyst å gå tilbake til det normale livet. Du er ikke den eneste som har lyst å gå på jobb, kafe, trening, pub, etc. Du er ikke den eneste som har lyst å dra på ferie, på hytta, i bakken, etc. Du er ikke den eneste som har lyst å dra på svømming, i badstu, i lekeland, etc.

Men det kan DU ikke nå. Nå må vi få stoppet dette, og det gjør vi best med å være asosiale og hjemme en stund til.

(dette gjelder forsåvidt fortsatt…selv om man ikke skulle tro akkurat det)

Etter hvert begynte det å se ut til at folk flest skjønte hva dette handlet om, selv om surmulingen var stor i mange kretser. Men, i reality-kjendis-kretser var ikke dette med korona-smittevern så viktig og Norge fikk stifte bekjentskap med blant annet en skikkelig brøkregner; Mario den lure. Han tok på seg talspersonsrollen etter å ha blitt “fersket” om og om igjen i full fest der de ikke engang overholdt 1 millimetersavstand..

Les: Hva f*** tror du alle vi andre har gjort?

Etter påske har det vel egentlig vært ganske stille mht klaging.

Barnehager og skoler startet opp igjen og hverdagen ble ganske lik som før på tross av regler om vask og avstand.

Men;

Så kom tiden da uteliv sakte men sikkert kunne starte opp igjen, også der med restriksjoner. Det skulle vise seg, og vises stadig at, når alkohol går inn går vettet ut. Folk pakker seg sammen og står som sild i tønne. 1-meters-regel tar man flygefart og driter i med høye kneløft. Det virker mange ganger som det er null kontroll. Folk bryr seg ikke.

Dagen da Sverige åpnet valfartet folk og stilte seg i kø utenfor systembolaget klokka 08 om morgenen.

I det nanosekund det var mulig å dra til syden var det full fart dit også… på tross av signaler om smittefaren.

Det var liksom greit en stund å være med på dugnaden… men nok var nok.. nå ville nordmenn ha billig mat, øl og vin samt bli brune. Nå hadde vi ventet lenge nok.

Sommerferien var jo et kapittel for seg. Nordmenn på norgesferie er kravstore. Vi parkerer der vi vil. Tømmer dasser og driter akkurat der vi vil. Snusposer ligger strødd i den norske fjellheimen. Vi klager på alt og alle som ikke innfrir den samme feriefølelsen man opplagt ville hatt om man satt på Dunka-dunka-bar på Mallorca.

Norsk turistnæring fikk en opptur denne sommeren. Dessverre tror jeg nedturen blir tilsvarende stor neste sommer om verden ligner litt mer på seg selv.

Vi har krysset Norge på kryss og tvers med symaskiner på fire hjul med angst for ikke å nå neste bensin.. unnskyld, ladestasjon. Vi har stått i kø absolutt over alt. Det har vært kø på veien, på stien, på butikken, på kiosken, overalt. Vi har valfartet til steder man ikke engang fant da man laget “steder man ikke trodde nokon kunne bu”.

Vi har besøkt steder med veikroer der løvbiff med bernaise og pommes har vært ansett som high-class og klaget på standarden på alt fra toalettet til at servitøren ikke kom med hvit duk og vannkjemmet midtskill når middagen skulle inntas.

Sånn i ettertid av denne ferien kan man jo ikke være annet enn litt stolt over at det ikke har kommet et krav om rulletrapper og sherpaer for å komme seg opp på de høyeste toppene uten å slite ut 5-tusenkroners skoene samt skåne veskebikkja for å bli altfor sliten.

og nå… nå går smittetallene opp igjen…

Da er det bare å google “steder å dra i høstferien” folkens.

Jeg går ut ifra at det fortsatt kan trilles tyttebær i bob-renna på Lillehammer feks.

1-divisjon 2020-2021; treningskampene

Det begynner å nærme seg 1 august og da kun knappe 2 uker til flere av klubbene i 1-div er i gang med treningskamper. Det er ikke alltid like lett å se/lære/få noe skikkelig inntrykk av lag helt i starten, men for oss med seriøse hockeyabstinenser (skikkelig hockey, ikke hockey med oldboysregler) så kommer vel hver eneste match utover til å svelges rått.

Lagene begynner å bli komplette og går vel omtrent alle sammen på is i disse dager.

Listen er ikke fullstendig, så kom gjerne med innspill og oppdateringer

 

Her er de kampene jeg har klart å finne så langt:

 

13 august: Lørenskog – Gjøvik

13 august: Ringerike – Storhamar

 

16 august: Comet – Stjernen

 

19 august: Lørenskog – Ringerike

 

22 august: Gjøvik – Lørenskog

 

25 august: VIF U21 – Hasle-Løren

 

26 august: Lørenskog – Grüner

26 august: Gjøvik – Ringerike

 

29 august: Nidaros – Furuset

29 august: Hasle-Løren – VIF U21

29 august: Bergen – Haugesund

 

30 august: Comet – Ringerike

30 august: Nidaros – Furuset

30 august: Gjøvik – Grüner

 

02 september: Lørenskog – Grüner

 

04 september: Lillehammer – Ringerike

 

05 september: Haugesund – Bergen

05 september: Hasle-Løren – Furuset

 

09 september: Comet – Grüner

09 september: Ringerike – Frisk Asker

 

12 september: Oilers U21 – Haugesund

12 september: Furuset – Hasle-Løren

 

13 september: Comet – Lørenskog

13 september: Oilers U21 – Haugesund

 

 

 

Tax-free og brune kropper på bekostning av alle oss andre

Jeg håper de billige varene og brune huden var verdt risikoen

Folk har reist utenlands, både på ferie og på harryhandling. Det gjorde de i det nanosekund myndighetene lettet på restriksjoner ved hjemkomst. Hva skjer; Jo, smitten blomstrer opp igjen. Små lokale utbrudd riktignok, men hva skjer om en av de som har dratt med seg noe hjem ikke bare går i et privat selskap, men går på konsert med max antall publikummere?

Jeg savner billig kjøtt, billig bacon, billig brus, billig vin og billig øl like mye som mange andre, men jeg har ikke tatt turen. Snus, tobakk, mat og drikke, jeg ser den. Det norske avgiftsnivået er så høyt at hvert fall de som ikke må gjennom 4-5 bomringer på veien dit faktisk sparer grovt på å handle i Sverige.

En ting jeg ikke har like stor forståelse for er de som på død og liv denne sommeren måtte til “syden” så fort det var mulig. Hele landet har jobba dugnad for å ta knekken på smitten så godt vi klarer, men i det øyeblikk man ser litt lysning i tunellen er det rett ut i verden igjen og risikere smitte med hjem i bagasjen.

Det blir som å planlegge en skogtur og dra til der det er en skogbrann rett i nærheten.

Samtidig som dette skjer sitter alle vi som driver breddeidrett på rompa og venter på gode nyheter, bare smittetallet tilsier at vi kan ta opp igjen idrett på vanlig måte. Det lettes og lettes på restriksjoner der også må vite, men alle med litt mellom ørene skjønner jo at snur smittetallene det minste på seg er breddeidretten noe av det første som stoppes. Regjeringen skal etter hva jeg vet komme med nye retningslinjer nå 1 august mht idrett og hva man må forholde seg til. Jeg er redd frykten for smitte, på grunn av det vi ser nå, kommer til å stoppe den voksne breddeidretten i lang tid fremover. Håpet er at hvert fall barn og ungdom får drive som vanlig.

Jeg håper du som har benyttet deg av muligheten til å reise, selv om regjeringen oppfordret til å la være, koser deg glugg ihjel med din brune kropp og evt tax-free varer om det skulle vise seg at Norge på nytt må stenge ned idrett, kultur, skoler og uteliv fordi smittetall snur og man ikke lenger har kontroll på dette. De fleste helsetopper etc har sagt at det vil komme en bølge nr 2 i denne pandemien… i mine øyne er det jo ikke nødvendig å hjelpe bølgen fremover.

Jeg håper vi slipper en massiv bølge 2 og like omfattende stenging som vi gjorde i mars… men må si jeg frykter litt det som skjer nå.

Jeg håper at du som har vært på tur tenker deg nøye om om du kanskje bør gå i en selvpålagt karantene for å være sikker, og at du som sitter med billett til et eller annet sted tenker deg om en gang til og spør deg selv: “må jeg egentlig dra dit nå?”…

 

Korona – Skal vi i gang igjen nå?

Jaggu godt folk fikk tatt seg en svipptur til syden for å hente tilbake viruset

Begynnelsen av mars ble også begynnelsen av en tids-æra i Norge vi sent kommer til å glemme. Vi kommer antakeligvis til å glemme gummistøvlene til Drillo lenge før dette året blir en anekdote i verdenshistorien. Helt i starten av dette var det som vanlig en hel masse kommentarfelt-luringer som visste alt bedre enn helsevesenet og anbefalte å drikke varm kaffe og te etc. Det å ikke bruke hue og tro at viruset ikke tålte 26-27 grader ringte ingen bjelle mht egen kroppstemperatur feks.

I tillegg kom jo svindlerne på banen. Og da måtte jo dette sies: “Kjære alle gamlinger og godtroende folk i dette landet: Visjon Norge er svindel. Du unngår ikke coronasmitte ved på gi penger til Visjon Norge. Du blir ikke frisk av corona-virus ved å gi penger til Visjon Norge. Det eneste du oppnår er å bli blakk”.

Hvordan synes alle dere som ga penger til Visjon Norge at det gikk?

 

Hva gjorde vi så dag 1?

Det gikk altså ikke mer enn sekunder fra statsministeren, helseministeren og hu derre med det svære håret ga beskjed om at alt stenges ned OG at det IKKE er behov for hamstring før det var komplett kaos i butikkene. Folk valfartet til matbutikker og kom ut igjen med vogner fullere enn julehandel x 2.

På tross av forsikring fra myndigheter om at butikkene skal være åpne så klikket den norske befolkning i vinkel, dro på butikken og kom ut med 3 pakker spagetti, 24 tomater, 11 agurk, 5 paprika, 7 poser gulrøtter, 8 gule løk, 5 blomkål, 5 brokkoli, 10 kg potet 4 kinakål, 4 pk bordsmør, 6 pk Melange , 10 l laktosefri lettmelk, 5 l appelsinjuice, 18 bokser bogskinke, 12 bokser lys lapskaus, 10 bokser joikaboller, 5 kg kjøttdeig, 6 kg kyllingfilet, 11 grandiosaer, , 5 pk koteletter, 5 pk kjøttkaker, 10 brød, 8 pk rundstykker, 10 kg hvetemel, 10 pk gjær, 10 kg sukker, 5 kg kaffe, 3 store glass syltetøy, 3 kg gulost, 2 kg brunost, 8 pk salami, 5 pk haugpølse, 3 pk flatbrød, 15 l cola zero, 48 pils, 15 poser potetgull med paprika, 7 poser saltstenger, 10 plater melkesjokolade, 5 tannkrem, 4 tannbørster, Paracet, otrivin og 1 pk tyggis. Og til slutt en tur innom polet og hamstre litt ekstra rødvin.

 

På dette tidspunkt måtte man stille seg noen spørsmål…

-Hva skal folk med 218 doruller hver?

-Når begynte hele Norge å bake?

-På hvilket tidspunkt ble Spaghetti ala Capri survival-food?

Folk kjøpte morsmelkerstatning for å bruke i kaffen fordi andre hadde hamstret melk….

Det som var helt sikkert var at fryktelig mange bestemte seg for at “skal vi være hjemme skal vi hvert fall lage god engelsk frokost hver dag”.. Jeg har aldri sett butikker være utsolgt for egg, og bønner i tomatsaus.. spesielt bønner i tomatsaus.. Hva i svarte var meningen med å hamstre bønner i tomatsaus? Hadde alle blitt cowboyer over natta og skulle sitte ute og spise brødskælker og bønner?

 

Hva nå?

Nå ser det dessverre ut som veldig mange har blitt for løsslupne med dette og at smitten er hentet tilbake. I moss har det nå blusset opp etter hjemkomst ferietur. Det kan være tilfeldig, men det kan godt være ren skjær egoisme også. Tar vi ikke skikkelig hensyn og grep nå kan neste 3-4 mnd også bli en periode der vi må være hjemme i størst mulig grad.

Jobber kan være i fare igjen.

Idrett kan være i fare igjen, og spesielt tillatelsen til å trene. At bredden ikke totalåpnes har jeg forståelse for….men om det igjen skal måttes stenge helt ned tror jeg det blir tøft..

 

Folkens: Bruk hue. Ta forholdsregler. Ellers går dette til helvete igjen.

Ringerike i fjor, Ringerike i år; Hvordan ser det ut?

Hvordan er laget pr nå kontra det lagte som avsluttet forrige sesong?

 

Det er snakk om dager til oppkjøringen begynner for fullt på is for Ringerike Panthers anno 2020-2021.

 

Målvakter 2019/2020

Fredrik Johansson, Mathias S. Landa, Andreas Rian

 

Målvakter 2020/2021

Fredrik Johansson, Mathias S. Landa

 

Målvaktssituasjonen:

Første og andremålvakt fortsetter begge denne sesongen. Pr nå vet jeg ikke noe om status på tredjemålvakt. Andreas Rian logget vel ikke minutter i det hele tatt (eller for få) i forrige sesong, så det betyr jo da at de to som stod alle kampene forrige sesong også kommer til å dele på jobben denne sesongen. Fredrik Johansson stod desidert mest, 1937min, og endte på ca 90% mens Mathias Landa endte på 92% på sine 462min. Det at begge fortsetter betyr at Ringerike kan starte sesongen med 2 stk de er sikre på holder den kvaliteten de må ha samt at de kanskje, på grunn av ett år mer rutine, produserer en prosent eller to bedre på statistikken. Skal Ringerike endte som topp2 må nok begge målvaktene over 90 (med mindre forwards produsere mye mål og man vinner på tross av endel bakover).

 

Backer 2019/2020

Tobias Skaarberg, Andreas Adolfsen, Robin Bjørnstad, Nils Fuglesang, Dennis Ryttar, Håkon Engh, Karl Markström, Nikolai Dalen

 

Backer 2020/2021

Andreas Adolfsen, Robin Bjørnstad, Dennis Ryttar, Håkon Engh, Karl Markström, Nikolai Dalen, Viktor Näslund, Mats Nybrodahl Pettersen

 

Backsituasjonen:

Flesteparten av backene fortsetter. Adolfsen, Bjørnstad, Ryttar og Dalen med flest sesonger av backene for Ringerke. Engh og Markström av nyere dato. Ut går Tobias Skaarberg (Comet) og Nils Fuglesang (tror jeg), inn kommer Viktor Näslund og Mats Nybrodahl Pettersen. Dette betyr at laget beholder sin back-stamme fra fjorårets sesong, men får påfyll av en meget rutinert back i Näslund og en ung og fremadstormende back i Pettersen. Viktor Näslund kommer til Ringerike fra spill i svensk divisjon 1 og HC Dalen. Forrige sesong var Näslund også utlånt til Västervik og Karlskrona i Allsvenskan, lag i Sveriges nest høyeste divisjon. Pettersen kommer til Ringerike fra spill i Stavanger Oilers sitt U21 lag. Før dette har han vært noen sesonger i Sverige med spill i blant annet Södertälje og Huddinge sine juniorlag.

 

 

Løpere 2019/2020

Thomas Myhre Lystad, Dustin Parks, Even Tangen Fosse, Leonards Rimjans, Petter Ellefsen, Mathias Holst Jenssen, Martin Naenfeldt, Patrick Erikkson, Michael Söderberg, Henrik Eriksson, Erik Bjerketvedt, Eivind E. Andresen, Kristoffer Melin

 

Løpere 2020/2021

Dustin Parks, Petter Ellefsen, Mathias Holst Jenssen, Patrick Eriksson, Michael Söderberg, Henrik Eriksson, Erik Bjerketvedt, Eivind E Andresen, Kristoffer Melin, Thomas Bækken

 

Løpersituasjonen:

Martin Naenfeldt er ferdig i Ringerike (Strömsbro IF). Leonards Rimjans var vel bare på lån på slutten av sesongen. Navn som Thomas Myhre Lystad og Even Tangen Fosse har ikke blitt nevnt på hjemmesiden til Ringerike enda, ikke står de i klubbens egen oversikt over spillere enda heller.

Ringerike beholder da også stammen i laget på løpersiden. Det å miste poengplukker Naenfeldt er selvfølgelig et tap, men på den andre siden får man nå gleden av å starte sesongen med Patrick Eriksson i laget, i mine øyne den viktigste offensive tilvekst på flere sesonger. Han er en spiller med en helt egen evne til å plassere seg, samt har den “kylan” man trenger spesielt i slottet i avslutningsøyeblikk.

Ringerike har nå mange spillere med flere sesonger for klubben på løpersiden og har all mulighet for å kunne sjonglere seg frem til 4 løperrekker som alle kan bidra godt på hver sin måte. Det som kanskje manglet litt i fjorårssesongen var at toppgubbene stod frem da Ringerike trengte det som mest i enkeltkamper. Håpet er at stabilitet i tropp også fører til stabilitet i kamper og at tap (som i fjor mot Furuset og Tønsberg) mot antatt svakere motstand ikke forekommer.

Ringerike har nå 10 stk offentliggjorte løpere. Det bør vel inn en 2-3 til egentlig, men så er det dette samarbeidsopplegget med Storhamar. Kan være at troppen ikke trenger være “full” om avtalen er så god at spillere kan hentes raskt.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Er det helt slutt på det med å vise hensyn?

Tenker alle bare på seg selv?

Nå skulle man kanskje tro at jeg skulle komme med en relativ lang tirade om hvor komplett håpløse jeg synes alle de som har valfartet på harryhandel nå som grensa ble åpnet er. Det skal jeg ikke, jeg tror smittetallene kommer til å snakke for seg selv. Jeg skal heller ikke skrive om hvordan mange heiet på flyene for å komme seg hjem før midnatt natt til lørdag for å slippe karantene, det som skjedde der var rett og slett bare patetisk.

Jeg skal derimot ta opp noe jeg synes bare blir verre og verre i Norge, nemlig folkeskikk og god gammeldags hverdagshensyn.

Dette er jo så lett, men tydeligvis så vanskelig for noen.

Hva foregår i hodet på de som begynner med gressklipping klokka 08 på morgenen? Eller klokka 21 på kvelden?

Det samme gjelder sånn sett alt som bråker.

Hva er det en som bor i et boligfelt tenker på når motorsaga startes en fredagskveld i 21-tiden for å kappe ved? Kantklipping? Hekkeklipping?

Det er jo noen regler på dette selvsagt, men hva med å tenke og vise hensyn istedenfor å stå på sitt og gå utelukkende etter nå-må-det-være-stille-etter-23 regel?

Det er nå engang slik at veldig mange har en dagjobb og dermed må gjøre oppussing/hagearbeid på ettermiddag/kveld og/eller i helger. Men, det er forskjell på å barbere seg og å kappe av hodet. Det er helt greit å få unna motorisert utejobbing mens de minste barna er våkne. Da kan også foreldrene til disse små få litt ro..og slippe måtte stenge seg inne på kvelden fordi det jobbes konstant med klippere/sager/etc.

At barn leker og andre har fest på terrassen er nå en ting.. men alt dette andre… der kan vi alle tenke oss om en gang til.

Dette handler ikke om å bli krenket eller noe slikt… det handler kun om å vise hensyn. Tenke seg om en gang til før man fyrer igang saga/klipperen utpå kvelden.
Det er godt å kunne sitte ute på terrassen/balkongen/plattingen på de sommerkveldene man får og faktisk kunne høre hva de andre sier.

 

 

 

22 juli minnesmerke ved/på Utøya

Det er forskjell på å minnes en dag i året og konstant påminnelse

22 juli er en dag vi alle sender en tanke til pårørende og berørte av terroraksjonen for 9 år siden. Dessverre er det en ting som nå 9 år etter fortsatt holder såret åpent for lokalbefolkningen ved Utøya.

Det pågår en stadig krangel om et minnesmerke.

På den ene siden har man politikere og andre som ønsker et svært minnesmerke på landsiden. På den andre siden har man lokalbefolkningen som ikke ønsker dette.

Jeg tror ikke jeg klarer si dette klarere enn dette:

Nå må det vel være nok!

Med all mulig respekt for pårørende og alle berørte; Det er himmelvid forskjell på det å ha et sted å komme til 1 gang i året og det å måtte leve den dagen om igjen og om igjen slik lokalbefolkningen sier de vil om dette minnesmerke blir anlagt der politikere fra Oslo mener er best.

Lokalbefolkningen satset livet sitt for å redde ungdommer og sliter med traumer enda. De er bekymret for, antakeligvis med rette, at det å ha et digert minnesmerke på landsiden vil gjøre at de ikke klarer få vekk de verste minnene. Derfor er det på grensen til respektløst å trumfe gjennom dette minnesmerket.

Anlegg heller et skikkelig opplegg med minnesmerke ute på øya og la folk som vil minnes en gang i året ta turen ut.

Det er på tide å høre på de som bor der ute nå.

 

«Herlig» kundeservice på JYSK Hønefoss

Det er tydeligvis mer interessant å snakke dritt om kundene enn å hjelpe de…

I dag «beæret« vi JYSK Hønefoss med et besøk formål å kjøpe en 3-hyllers-greie til å ha på badet.

Vi går inn i butikken, en oversiktlig og flott ny butikk, og setter kursen for seksjon hyller.

Vi finner den vi vil ha, jeg tusler bort i kassen og betaler for varen, mens fruen tusler litt rundt for å se etter kleshengere og annet vi egentlig kunne kjøpe der istedenfor i neste butikk.

I kassen står en relativt ung dame på oppunder 20 vil jeg tro, som etter handel er gjort forteller at vi bare må kjøre rundt butikken og få utlevert hyllen fra lageret.

Da fruen sier seg ferdig og vil betale blir vi stående og vente, for de 3 andre på jobb, 2 kvinner og 1 mann, står inne i butikken og skravler og slenger rett og slett dritt til hverandre om kunder som ser på varer og ikke bretter og legger pent tilbake. De gjorde dette så alle rundt dem kunne høre.

Da den unge damen i kassen trenger litt hjelp til noe retur og forsøker ringe etter assistanse får hun ingen respons og må faktisk gå og finne de andre ansatte. Der stoppet vår tålmodighet mht venting og vi la pent fra oss småvarene og forlot butikken.

Nå gikk turen rundt butikken og bort til lageret for å få utlevert hylla.
Et skilt fortalte at vi skulle ringe på så ville de komme så fort de kunne.
15 minutter gikk uten å se så mye som et glimt av ansatte. Inn i bilen igjen, kjøre rundt, spasere inn, fortelle den unge damen at det er ingen der og ikke kommer det noen da vi ringer på. Hun så litt oppgitt ut der og da, og sa hun skulle komme bak der selv, «jeg trodde det var en der» var det hun sa.. og det har hun jo rett i, det burde vært en der.

Jeg tenker at kanskje var ikke de 3 andre på jobb helt ferdig med å snakke dritt om kunder enda så de hadde ikke tid til å faktisk gjøre jobben sin.

Vi kjørte rundt igjen og blir møtt av den unge damen som unnskylder og takker for handelen.

JYSK Hønefoss er heldig som har henne. Ikke like sikker på at de er like heldige med de andre…

 

 

 

 

 

 

 

Elitedivisjonen : 9-10 uker til seriestart

Hvor komplette begynner lagene bli?

Treningskampene begynner om ikke så altfor lenge i Elite også. Pr nå er vel Manglerud – Vålerenga og Stjernen – Frisk Asker de to første oppsatte i Elitedivisjonen den 20 august. Storhamar tyvstarter uken før mot samarbeidsklubb Ringerike og møtes på Hønefoss 13 august.

20 august er bare 4 uker til nå så det begynner jo bli relativt viktig å få fullstendige tropper på plass.

Tar man en generell titt på troppene pr nå så ser man at Stavanger, Storhamar, Lillehammer, Sparta, Stjernen og Narvik ser ut til å kun ha igjen å evt krydre troppen med ett og annet navn.

Vålerenga ser foreløpig litt tynne ut på back-siden. Bra navn som er der, men det å starte en sesong med 5 backer vil vel være hasardiøst. Bør vel inn et par navn til der.

Frisk Asker foreløpig relativt tynne på løpersiden. 9 stykker er vel strengt tatt en 3-5 for lite med tanke på en lang sesong.

Manglerud Star enda færre på løpersiden slik jeg har funnet. 8 løpere må selvsagt økes med tilsvarende tall som Frisk Asker.

Grüner med størst manko på spillere pr nå. de har selvsagt sikkert, som de andre lagene, navn på blokka, samt evt signerte som ikke er offentliggjort enda.

 

Dette sier jeg fordi:

I mine øyne bør en tropp bestå av 2 målvakter, med tilgang på en tredje om noe skulle skje. På back-siden bør det være minst 7 stk. 6 stk som spiller jevnt mye, pluss en syvende som stepper inn jevnt og trutt ved behov. Det bør selvsagt også på back-siden være mulighet for å hente inn erstatter ved sykdom etc. På løpersiden er det jo gjerne 4 rekker det kjøres på, selv om fjerde-rekka ofte ikke er like mye på is. Løpere utover dette kan/bør hentes fra junioravdeling/samarbeidsklubb.

 

 

Lag og tropper slik jeg har funnet pr nå:

 

Stavanger

Målvakter:

Henrik Holm, Jonas Wikstøl

 

Backer:

Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth, Nicolai Bryhnisveen, Dennis Sveum, Patrick Ulriksen, Kristian Østby, Jeppe Meyer, Jonas Slettebø Haughom (jr.kontr.)

 

Løpere:

Ludvig Hoff, David Morley, Thomas Berg-Paulsen, Magnus Hoff, Tommy Kristiansen, Markus Vikingstad, Markus Søberg, Robin Haglund Mathisen, Dan Kissel, Simen Talge, Andre Bjelland Strandborg (jr.kontr.), Brady Brassart

 

Storhamar

Målvakter:

Jonas Strand, Viktor Kokman

 

Backer:

Mats Larsen Mostue, Markus Mikkelsen, Jimmy Andersson, Andreas Øksnes, Erik De La Rose, Sondre Bjerke, Sander V. Engebråten

 

Løpere:

Eirik Salsten, Simen Andre Edvardsen, Martin Rønnild, Christian Larrivee, Robin Dahlsrøm, Rasmus Ahlholm, Jonathan Hafsmoe, Jonas Djupvik Løvlie, Mikael Zettergren, Patrick Thoresen, Jacob Lundell Noer, Eskild Bakke Olsen, Patrick Elvsveen.

 

Vålerenga

Målvakter:

Steffen Søberg, Tobias Breivold

 

Backer:

Kalle Ekelund, Axel Eidstedt, Villiam Strøm, Daniel Sørvik, Emil Holm Larsen

 

Løpere:

Magnus Brekke Henriksen, Thomas Olsen, Martin Røymark, Colin Spaberg Olsen, Tobias Lindström, Fillip Gunnarsson, Jørgen Karterud, Filip Lalande, Jonas Oppøyen, Nicolai Eliesen, Leo Halmrast, Calle Spaberg Olsen, Andreas Stene

 

Lillehammer

Målvakter:

Joona Partanen, Trym Gran

Backer:

Stein Andre Hagen, Jørgen Kvål, Brendan Ellis, Christian Fosse, Stein Tore Bakken, Sverre Rønningen, Robin Sakshaug

 

Løpere:

Petter Grønstad, Julius Persson, Martin Gran, Alexander Thomas, Jørgen Friestad, Joakim Eidsa Arnestad, Stian Kaltrud Nystuen, Håkon Imset Stormli, Mads Homdrom, Nick Dineen, Emil Andreas Nyhus, Austin Cangelosi, Martin Elingsen, Ben Holmstrom, Daniel Sakshaug

 

Frisk Asker

Målvakter:

Nicklas Dahlberg, Henrik Fayen Vestavik

 

Backer:

Nicolay Andresen, Victor Björkung, Patrick Bovim, Max Krogdahl, Joakim Opsahl, Linus Rosdahl, Kristoffer Thomassen

 

Løpere:

Anders Bastiansen, Mikkel Christiansen, Mikael Dokken, Mats Frøshaug, Magnus Geheb, Viktor Granholm, Hampus Gustafsson, Erik Beier Jensen, Endre Medby

 

 

Sparta

Målvakter:

Jens Kristian Lillegrend, Tobias Normann

 

Backer:

Robin Andre Soudsky, Jonas Meisingset, Emil Lilleberg, Håkon Løken Pedersen, Jesper Lilleberg, Mattias Nilsson, Mikkel Søgaard, Even Kjellesvik, Santeri Saari

 

Løpere:

Svein Petter Falk-Larsen, Trym Østby, Sondre Ahlsen, Kristian Jakobsson, Victor Öhman, Henrik Knold, Magnus Nilsen, Sander Thoresen, Niklas Roest, Martin Grönberg, Anders Tangen Henriksen, Christoffer Karlsen, Eirik Børresen, Samuel Salonen

 

Stjernen

Målvakter:

Jørgen Hanneborg, Preben Rabben Arntsen

 

Backer:

Travis Brown, Maksims Ponomarenko, Emil Buskoven, Sander Rønnild, Jonas Medby, Philip Hansen, Fredrik Holberg, James De Haas

 

Løpere:

Arttu Niskakangas, Brett Thompson, Henrik Medhus, Daniel Trnavsky, Andreas Heier, Stian Nybraaten Hansen, Jonathan Hermansson, Jonathan Asbjørnsen, Kyle Farrel, David Hallström, Tim McGauley, Mikael Mikalsen

 

Manglerud Star

Målvakter:

Lars Haugen, Ole Morten Furseth

 

Backer:

Petter Andersen, Emil Frøshaug, Christer Simonsen, Mats Trygg, Tord Thoresen, Alexander Kristiansen, Håkon Nilsen,

 

Løpere:

Joachim Lunde Hermansen, Pontus Finstad, Kjetil Martinsen, Joachim Engebråten Hermansen, Mats Henriksen, Steffen Ratejczak, Mathias Trygg, Didrik Nøkleby Svendsen

 

Narvik

Målvakter:

Oscar Frøberg, Max Nygren, Herman Jenssen

 

Backer:

Tan Hellerød, Niclas Jessesen, Lars Erik Francke Enersen, Tine Klofutar, Jørgen Engström, Martin Hage, Jonathan Leman, Casper Santanen

 

Løpere:

Ludvig Steenberg, Benjamin Byrkjeland, Marcus Ekberg, Sebastian Johansen, Erik Harr, Tom Andre Christensen, Tim-Robin Johnsgård, Rasmus Lindström, Marcus Nordlund, Markus Hermanstad, Samuel Åström

 

Grüner

Målvakter:

Mikkel Wik

 

Backer:

Jens Holstad, Mathias Landrø, Mads Lund, Joachim Sommer Nielsen, Håvard Steen, Sean-Michel Sunnqvist

 

Løpere:

Rolf Thomas Aastad, Trym Auren, Krister Evensen, Sander Frøberg, Håvard Salsten, Ole Stesaas, Robin OIsen Syversen

 

 

Kommenter gjerne om du vet om flere bekreftede spillere

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey