Nordmenn er også noen egoistiske jævler, ikke bare folk med god dugnadsånd

Det må man vel bare innse om man evaluerer pandemi-tiden så langt

Om vi skal være brutalt ærlige når vi ser på og evaluerer perioden 12 mars til 30 juli 2020 så er det en del ting vi ikke akkurat skal minnes med glede.

Dog; Vi skal selvfølgelig først og fremst ta inn over oss at de aller fleste var veldig flinke da regjeringen en tidlig mars-dag måtte informere oss om at “nå stenger vi”.

Dessverre var det fryktelig mange mennesker som ikke hørte på regjeringen som umiddelbart oppfordret til å ikke valfarte til butikkene for å hamstre. Egoismen rådet isteden og butikkene ble tomme for varer på et blunk. Paradokset var jo at Norge var jo ikke tomme for mat, man fikk bare ikke kjørt ut nok, fort nok. Det samme gjaldt for medisiner osv. Det tok bare noen få dager før alle matbutikker etc var på stell igjen.

Det neste problemet Norge støtte på var påsken og etter hvert et forbud mot å dra på hytta. Regjeringen oppfordret først til minimal eller ikke bruk av feriebolig. Men; Her rådet hytte-egoismen i media og blant det norske hytte- og fjellfolket, og det virket som de tenkte:  “Heisann, den karantenen/dugnaden statsministeren snakket om, den gjelder ikke oss. Vi drar til fjells og får valuta for årskortet i bakken… 3 ekstra uker før påske og så påskeferie”.

Ordførerne i Hol, Ål, Gol, Hemsedal, Nesbyen og Flå reiv seg i håret over karantene-arrogansen og ba folk slutte å pakke bilen og reise til fjells. De gikk faktisk så langt som å be folk dra hjem igjen. Det hjalp ikke, så regjeringen måtte rett og slett forby bruk av hytter i annen kommune enn den du selv bodde i.

Kjente og ukjente kjendiser ønsket forbudet dit peppern gror og hadde mer eller mindre absolutt null interesse eller forståelse av at hyttegrender som Hemsedal ikke har lege-dekning om et virusutbrudd plutselig skjedde der i påsken.

Les: Hvem skulle trodd at vi klemme-skye ble forbilder?

Kommentarfeltene ble en møteplass for alle som visste mye mer om viruset enn folkehelseinstituttet og diverse eksperter tilsammen.

“Vi” fortsatte å mase om hytta. “Vi” jogget og trente der det var masse andre folk. “Vi” samlet oss i folkemengder. “Vi” brøt oss inn idrettsparker og fotballbinger. “Vi” gikk på kafe og ga blaffen i avstandsregler. Det gikk altså så langt at man måtte komme med ekstra forbud og restriksjoner.. samt komme med følgende budskap:

Du er faktisk ikke den eneste som har lyst å gå tilbake til det normale livet. Du er ikke den eneste som har lyst å gå på jobb, kafe, trening, pub, etc. Du er ikke den eneste som har lyst å dra på ferie, på hytta, i bakken, etc. Du er ikke den eneste som har lyst å dra på svømming, i badstu, i lekeland, etc.

Men det kan DU ikke nå. Nå må vi få stoppet dette, og det gjør vi best med å være asosiale og hjemme en stund til.

(dette gjelder forsåvidt fortsatt…selv om man ikke skulle tro akkurat det)

Etter hvert begynte det å se ut til at folk flest skjønte hva dette handlet om, selv om surmulingen var stor i mange kretser. Men, i reality-kjendis-kretser var ikke dette med korona-smittevern så viktig og Norge fikk stifte bekjentskap med blant annet en skikkelig brøkregner; Mario den lure. Han tok på seg talspersonsrollen etter å ha blitt “fersket” om og om igjen i full fest der de ikke engang overholdt 1 millimetersavstand..

Les: Hva f*** tror du alle vi andre har gjort?

Etter påske har det vel egentlig vært ganske stille mht klaging.

Barnehager og skoler startet opp igjen og hverdagen ble ganske lik som før på tross av regler om vask og avstand.

Men;

Så kom tiden da uteliv sakte men sikkert kunne starte opp igjen, også der med restriksjoner. Det skulle vise seg, og vises stadig at, når alkohol går inn går vettet ut. Folk pakker seg sammen og står som sild i tønne. 1-meters-regel tar man flygefart og driter i med høye kneløft. Det virker mange ganger som det er null kontroll. Folk bryr seg ikke.

Dagen da Sverige åpnet valfartet folk og stilte seg i kø utenfor systembolaget klokka 08 om morgenen.

I det nanosekund det var mulig å dra til syden var det full fart dit også… på tross av signaler om smittefaren.

Det var liksom greit en stund å være med på dugnaden… men nok var nok.. nå ville nordmenn ha billig mat, øl og vin samt bli brune. Nå hadde vi ventet lenge nok.

Sommerferien var jo et kapittel for seg. Nordmenn på norgesferie er kravstore. Vi parkerer der vi vil. Tømmer dasser og driter akkurat der vi vil. Snusposer ligger strødd i den norske fjellheimen. Vi klager på alt og alle som ikke innfrir den samme feriefølelsen man opplagt ville hatt om man satt på Dunka-dunka-bar på Mallorca.

Norsk turistnæring fikk en opptur denne sommeren. Dessverre tror jeg nedturen blir tilsvarende stor neste sommer om verden ligner litt mer på seg selv.

Vi har krysset Norge på kryss og tvers med symaskiner på fire hjul med angst for ikke å nå neste bensin.. unnskyld, ladestasjon. Vi har stått i kø absolutt over alt. Det har vært kø på veien, på stien, på butikken, på kiosken, overalt. Vi har valfartet til steder man ikke engang fant da man laget “steder man ikke trodde nokon kunne bu”.

Vi har besøkt steder med veikroer der løvbiff med bernaise og pommes har vært ansett som high-class og klaget på standarden på alt fra toalettet til at servitøren ikke kom med hvit duk og vannkjemmet midtskill når middagen skulle inntas.

Sånn i ettertid av denne ferien kan man jo ikke være annet enn litt stolt over at det ikke har kommet et krav om rulletrapper og sherpaer for å komme seg opp på de høyeste toppene uten å slite ut 5-tusenkroners skoene samt skåne veskebikkja for å bli altfor sliten.

og nå… nå går smittetallene opp igjen…

Da er det bare å google “steder å dra i høstferien” folkens.

Jeg går ut ifra at det fortsatt kan trilles tyttebær i bob-renna på Lillehammer feks.

Tax-free og brune kropper på bekostning av alle oss andre

Jeg håper de billige varene og brune huden var verdt risikoen

Folk har reist utenlands, både på ferie og på harryhandling. Det gjorde de i det nanosekund myndighetene lettet på restriksjoner ved hjemkomst. Hva skjer; Jo, smitten blomstrer opp igjen. Små lokale utbrudd riktignok, men hva skjer om en av de som har dratt med seg noe hjem ikke bare går i et privat selskap, men går på konsert med max antall publikummere?

Jeg savner billig kjøtt, billig bacon, billig brus, billig vin og billig øl like mye som mange andre, men jeg har ikke tatt turen. Snus, tobakk, mat og drikke, jeg ser den. Det norske avgiftsnivået er så høyt at hvert fall de som ikke må gjennom 4-5 bomringer på veien dit faktisk sparer grovt på å handle i Sverige.

En ting jeg ikke har like stor forståelse for er de som på død og liv denne sommeren måtte til “syden” så fort det var mulig. Hele landet har jobba dugnad for å ta knekken på smitten så godt vi klarer, men i det øyeblikk man ser litt lysning i tunellen er det rett ut i verden igjen og risikere smitte med hjem i bagasjen.

Det blir som å planlegge en skogtur og dra til der det er en skogbrann rett i nærheten.

Samtidig som dette skjer sitter alle vi som driver breddeidrett på rompa og venter på gode nyheter, bare smittetallet tilsier at vi kan ta opp igjen idrett på vanlig måte. Det lettes og lettes på restriksjoner der også må vite, men alle med litt mellom ørene skjønner jo at snur smittetallene det minste på seg er breddeidretten noe av det første som stoppes. Regjeringen skal etter hva jeg vet komme med nye retningslinjer nå 1 august mht idrett og hva man må forholde seg til. Jeg er redd frykten for smitte, på grunn av det vi ser nå, kommer til å stoppe den voksne breddeidretten i lang tid fremover. Håpet er at hvert fall barn og ungdom får drive som vanlig.

Jeg håper du som har benyttet deg av muligheten til å reise, selv om regjeringen oppfordret til å la være, koser deg glugg ihjel med din brune kropp og evt tax-free varer om det skulle vise seg at Norge på nytt må stenge ned idrett, kultur, skoler og uteliv fordi smittetall snur og man ikke lenger har kontroll på dette. De fleste helsetopper etc har sagt at det vil komme en bølge nr 2 i denne pandemien… i mine øyne er det jo ikke nødvendig å hjelpe bølgen fremover.

Jeg håper vi slipper en massiv bølge 2 og like omfattende stenging som vi gjorde i mars… men må si jeg frykter litt det som skjer nå.

Jeg håper at du som har vært på tur tenker deg nøye om om du kanskje bør gå i en selvpålagt karantene for å være sikker, og at du som sitter med billett til et eller annet sted tenker deg om en gang til og spør deg selv: “må jeg egentlig dra dit nå?”…

 

Korona – Skal vi i gang igjen nå?

Jaggu godt folk fikk tatt seg en svipptur til syden for å hente tilbake viruset

Begynnelsen av mars ble også begynnelsen av en tids-æra i Norge vi sent kommer til å glemme. Vi kommer antakeligvis til å glemme gummistøvlene til Drillo lenge før dette året blir en anekdote i verdenshistorien. Helt i starten av dette var det som vanlig en hel masse kommentarfelt-luringer som visste alt bedre enn helsevesenet og anbefalte å drikke varm kaffe og te etc. Det å ikke bruke hue og tro at viruset ikke tålte 26-27 grader ringte ingen bjelle mht egen kroppstemperatur feks.

I tillegg kom jo svindlerne på banen. Og da måtte jo dette sies: “Kjære alle gamlinger og godtroende folk i dette landet: Visjon Norge er svindel. Du unngår ikke coronasmitte ved på gi penger til Visjon Norge. Du blir ikke frisk av corona-virus ved å gi penger til Visjon Norge. Det eneste du oppnår er å bli blakk”.

Hvordan synes alle dere som ga penger til Visjon Norge at det gikk?

 

Hva gjorde vi så dag 1?

Det gikk altså ikke mer enn sekunder fra statsministeren, helseministeren og hu derre med det svære håret ga beskjed om at alt stenges ned OG at det IKKE er behov for hamstring før det var komplett kaos i butikkene. Folk valfartet til matbutikker og kom ut igjen med vogner fullere enn julehandel x 2.

På tross av forsikring fra myndigheter om at butikkene skal være åpne så klikket den norske befolkning i vinkel, dro på butikken og kom ut med 3 pakker spagetti, 24 tomater, 11 agurk, 5 paprika, 7 poser gulrøtter, 8 gule løk, 5 blomkål, 5 brokkoli, 10 kg potet 4 kinakål, 4 pk bordsmør, 6 pk Melange , 10 l laktosefri lettmelk, 5 l appelsinjuice, 18 bokser bogskinke, 12 bokser lys lapskaus, 10 bokser joikaboller, 5 kg kjøttdeig, 6 kg kyllingfilet, 11 grandiosaer, , 5 pk koteletter, 5 pk kjøttkaker, 10 brød, 8 pk rundstykker, 10 kg hvetemel, 10 pk gjær, 10 kg sukker, 5 kg kaffe, 3 store glass syltetøy, 3 kg gulost, 2 kg brunost, 8 pk salami, 5 pk haugpølse, 3 pk flatbrød, 15 l cola zero, 48 pils, 15 poser potetgull med paprika, 7 poser saltstenger, 10 plater melkesjokolade, 5 tannkrem, 4 tannbørster, Paracet, otrivin og 1 pk tyggis. Og til slutt en tur innom polet og hamstre litt ekstra rødvin.

 

På dette tidspunkt måtte man stille seg noen spørsmål…

-Hva skal folk med 218 doruller hver?

-Når begynte hele Norge å bake?

-På hvilket tidspunkt ble Spaghetti ala Capri survival-food?

Folk kjøpte morsmelkerstatning for å bruke i kaffen fordi andre hadde hamstret melk….

Det som var helt sikkert var at fryktelig mange bestemte seg for at “skal vi være hjemme skal vi hvert fall lage god engelsk frokost hver dag”.. Jeg har aldri sett butikker være utsolgt for egg, og bønner i tomatsaus.. spesielt bønner i tomatsaus.. Hva i svarte var meningen med å hamstre bønner i tomatsaus? Hadde alle blitt cowboyer over natta og skulle sitte ute og spise brødskælker og bønner?

 

Hva nå?

Nå ser det dessverre ut som veldig mange har blitt for løsslupne med dette og at smitten er hentet tilbake. I moss har det nå blusset opp etter hjemkomst ferietur. Det kan være tilfeldig, men det kan godt være ren skjær egoisme også. Tar vi ikke skikkelig hensyn og grep nå kan neste 3-4 mnd også bli en periode der vi må være hjemme i størst mulig grad.

Jobber kan være i fare igjen.

Idrett kan være i fare igjen, og spesielt tillatelsen til å trene. At bredden ikke totalåpnes har jeg forståelse for….men om det igjen skal måttes stenge helt ned tror jeg det blir tøft..

 

Folkens: Bruk hue. Ta forholdsregler. Ellers går dette til helvete igjen.

Er det helt slutt på det med å vise hensyn?

Tenker alle bare på seg selv?

Nå skulle man kanskje tro at jeg skulle komme med en relativ lang tirade om hvor komplett håpløse jeg synes alle de som har valfartet på harryhandel nå som grensa ble åpnet er. Det skal jeg ikke, jeg tror smittetallene kommer til å snakke for seg selv. Jeg skal heller ikke skrive om hvordan mange heiet på flyene for å komme seg hjem før midnatt natt til lørdag for å slippe karantene, det som skjedde der var rett og slett bare patetisk.

Jeg skal derimot ta opp noe jeg synes bare blir verre og verre i Norge, nemlig folkeskikk og god gammeldags hverdagshensyn.

Dette er jo så lett, men tydeligvis så vanskelig for noen.

Hva foregår i hodet på de som begynner med gressklipping klokka 08 på morgenen? Eller klokka 21 på kvelden?

Det samme gjelder sånn sett alt som bråker.

Hva er det en som bor i et boligfelt tenker på når motorsaga startes en fredagskveld i 21-tiden for å kappe ved? Kantklipping? Hekkeklipping?

Det er jo noen regler på dette selvsagt, men hva med å tenke og vise hensyn istedenfor å stå på sitt og gå utelukkende etter nå-må-det-være-stille-etter-23 regel?

Det er nå engang slik at veldig mange har en dagjobb og dermed må gjøre oppussing/hagearbeid på ettermiddag/kveld og/eller i helger. Men, det er forskjell på å barbere seg og å kappe av hodet. Det er helt greit å få unna motorisert utejobbing mens de minste barna er våkne. Da kan også foreldrene til disse små få litt ro..og slippe måtte stenge seg inne på kvelden fordi det jobbes konstant med klippere/sager/etc.

At barn leker og andre har fest på terrassen er nå en ting.. men alt dette andre… der kan vi alle tenke oss om en gang til.

Dette handler ikke om å bli krenket eller noe slikt… det handler kun om å vise hensyn. Tenke seg om en gang til før man fyrer igang saga/klipperen utpå kvelden.
Det er godt å kunne sitte ute på terrassen/balkongen/plattingen på de sommerkveldene man får og faktisk kunne høre hva de andre sier.

 

 

 

22 juli minnesmerke ved/på Utøya

Det er forskjell på å minnes en dag i året og konstant påminnelse

22 juli er en dag vi alle sender en tanke til pårørende og berørte av terroraksjonen for 9 år siden. Dessverre er det en ting som nå 9 år etter fortsatt holder såret åpent for lokalbefolkningen ved Utøya.

Det pågår en stadig krangel om et minnesmerke.

På den ene siden har man politikere og andre som ønsker et svært minnesmerke på landsiden. På den andre siden har man lokalbefolkningen som ikke ønsker dette.

Jeg tror ikke jeg klarer si dette klarere enn dette:

Nå må det vel være nok!

Med all mulig respekt for pårørende og alle berørte; Det er himmelvid forskjell på det å ha et sted å komme til 1 gang i året og det å måtte leve den dagen om igjen og om igjen slik lokalbefolkningen sier de vil om dette minnesmerke blir anlagt der politikere fra Oslo mener er best.

Lokalbefolkningen satset livet sitt for å redde ungdommer og sliter med traumer enda. De er bekymret for, antakeligvis med rette, at det å ha et digert minnesmerke på landsiden vil gjøre at de ikke klarer få vekk de verste minnene. Derfor er det på grensen til respektløst å trumfe gjennom dette minnesmerket.

Anlegg heller et skikkelig opplegg med minnesmerke ute på øya og la folk som vil minnes en gang i året ta turen ut.

Det er på tide å høre på de som bor der ute nå.

 

«Herlig» kundeservice på JYSK Hønefoss

Det er tydeligvis mer interessant å snakke dritt om kundene enn å hjelpe de…

I dag «beæret« vi JYSK Hønefoss med et besøk formål å kjøpe en 3-hyllers-greie til å ha på badet.

Vi går inn i butikken, en oversiktlig og flott ny butikk, og setter kursen for seksjon hyller.

Vi finner den vi vil ha, jeg tusler bort i kassen og betaler for varen, mens fruen tusler litt rundt for å se etter kleshengere og annet vi egentlig kunne kjøpe der istedenfor i neste butikk.

I kassen står en relativt ung dame på oppunder 20 vil jeg tro, som etter handel er gjort forteller at vi bare må kjøre rundt butikken og få utlevert hyllen fra lageret.

Da fruen sier seg ferdig og vil betale blir vi stående og vente, for de 3 andre på jobb, 2 kvinner og 1 mann, står inne i butikken og skravler og slenger rett og slett dritt til hverandre om kunder som ser på varer og ikke bretter og legger pent tilbake. De gjorde dette så alle rundt dem kunne høre.

Da den unge damen i kassen trenger litt hjelp til noe retur og forsøker ringe etter assistanse får hun ingen respons og må faktisk gå og finne de andre ansatte. Der stoppet vår tålmodighet mht venting og vi la pent fra oss småvarene og forlot butikken.

Nå gikk turen rundt butikken og bort til lageret for å få utlevert hylla.
Et skilt fortalte at vi skulle ringe på så ville de komme så fort de kunne.
15 minutter gikk uten å se så mye som et glimt av ansatte. Inn i bilen igjen, kjøre rundt, spasere inn, fortelle den unge damen at det er ingen der og ikke kommer det noen da vi ringer på. Hun så litt oppgitt ut der og da, og sa hun skulle komme bak der selv, «jeg trodde det var en der» var det hun sa.. og det har hun jo rett i, det burde vært en der.

Jeg tenker at kanskje var ikke de 3 andre på jobb helt ferdig med å snakke dritt om kunder enda så de hadde ikke tid til å faktisk gjøre jobben sin.

Vi kjørte rundt igjen og blir møtt av den unge damen som unnskylder og takker for handelen.

JYSK Hønefoss er heldig som har henne. Ikke like sikker på at de er like heldige med de andre…

 

 

 

 

 

 

 

Ishockeyforbundet: Hvordan skal vi egentlig telle?

Hvem skal egentlig regnes med i antall innenfor dørene?

Det er ikke mer enn 2-3 uker til treningskampene kjøres i gang. Hockeysultne folk venter i spenning på hvordan lagene “sine” og andres kommer ut av startgropa etter korona-pausen. Det hersker liten tvil om at det kommer til å bli rift om billettene om dagens reglement opprettholdes.

Men, som i alt annet, det er diskusjoner og flertolkninger her også.

Hva er det egentlig som gjelder?

 

Helsedirektoratet sier på sine sider:

Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer på offentlig sted med mer enn 200 personer tilstede. Ansatte og oppdragstakere som står for gjennomføringen av et arrangement, kommer i tillegg til de 200.

De som er til stede skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand. Arrangementet kan gjennomføres selv om kravet til avstand ikke kan overholdes for: (litt klipp og lim) toppidrettsutøvere ved gjennomføring av idrettsarrangement, spillere og støtteapparat ved gjennomføring av seriekamper.

Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er til stede, for å kunne bistå kommunen ved en eventuell senere smitteoppsporing.

Alle arrangementer med mer enn 200 personer er forbudt. Muligheten for å øke fra 200 og opp mot 500 vil bli vurdert månedlig. Det vil ikke bli åpnet for arrangementer over 500 før 1. september.

 

Så er spørsmålet; Hvem skal vi egentlig telle med?

-folkene i billett-lukene

-vaktene

-kioskpersonalet (hvis kiosk åpen)

-sekretariatet?

-hva med setningen: “Ansatte og oppdragstakere som står for gjennomføringen av et arrangement, kommer i tillegg til de 200”. Er spillerne i toppidretten å anse som ansatte fordi de har kontrakter og dermed kan komme i tillegg? Gjelder det samme dommerne siden de er betalt for å komme og dømme?

 

Hvordan gjøres dette i fotballen? Tolkes spillere/dommere som “ansatte”?

 

Her er utklipp fra FHI sine sider:

Fra og med 15. juni 2020 er det tillatt med arrangementer på offentlig sted for inntil 200 personer. Med inntil 200 personer menes deltakere, tilskuere, eventuelle foresatte/søsken/ledsagere og andre som er tilstede uten å ha oppgaver knyttet til gjennomføringen av arrangementet. Ansatte eller oppdragstakere som står for gjennomføringen av et arrangement regnes ikke som en del av deltakerantallet ved arrangementet.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

Vi trenger bacon-aid fra Sverige

Det går jo ikke an å kjøpe bacon til “tusen” kroner pakka

Jada, jeg innrømmer det; Jeg er en av de som harryhandler. Med jevne mellomrom setter fruentimmeret og undertegnede seg i automobilen og setter kursen for Sverige og Strømstad/Nordby. Jeg innrømmer og at vi kjører dieselbil (med piggdekk på vinteren) så er det også unnagjort. Turen Hønefoss – Strømstad tar 2 timer pluss, litt avhengig av trafikk.

Første stopp er normalt Systembolaget i Strømstad. Vi bruker toll-app og handler akkurat det vi har lov til eller bittelitt over og så fortoller vi faktisk det. Du kan bare le av det, men vi har faktisk blitt stoppet 2 ganger og bare kunnet vise til appen og kvittering for betaling og dermed “god tur videre”. Det er noe feil med de norske prisene når vi kan handle 2 dunker vin og spare så mye på det i forhold til norske priser at all øl innenfor kvoten blir “gratis” mht samlet sum der sammenlignet med hjemme.

Neste og siste stopp er Nordbysenteret og matbutikk. Vogn løser jeg ut med bakenden på kiosknøkkelen i hockeyhallen istedenfor penger…som man jo aldri har lenger. Sånn handlevogn-mynt-greie som er kjekt å ha ligger på “det lure stedet” hjemme.

Vogna stappes full av brus, husholdningsost, kyllingfileter, burgere, biff, kjøttdeig, bacon, grytekjøtt, etc etc. Vi handler gjerne for en 2-3 tusen. Vi må gjøre det slik for å holde husholdningsbudsjettet nede, men forsøker vi handle tilsvarende i Norge får du hjerteinfarkt i kassa.

Det er spesielt en vare jeg savner å kunne handle nå som grensen er stengt. Bacon. Den herlige rullen med bacon til en sum man ikke synes er for gal. Jeg deler den opp i mange pakker a 8-10 skiver og fryser ned. Helg etter helg kan jeg så servere egg, bacon og bønner til frokost uten å føle at bankkontoen tømmes raskere enn ryggen etter 2 dager på grisefylla.

Det har jeg ikke laget siden Norge stengte. Før i går. Jeg flesket til (pun intended) og kjøpte en pakke bacon på butikken (må innrømme at jeg gråt noen modige tårer da jeg så prisen) dagen før og gledet meg til godfrokost. 6 tynne slintrete skiver var det i pakka. Det ble spiselig bacon av det til slutt, men makan til skuffelse i forhold til det man er vant til skal du lete lenge etter. Tror faktisk jeg var like skuffet som jeg var da han nordamerikaneren dukka opp i hallen og skreik og oppførte seg til de grader “hockey-ete” at vi trodde at her kommer redningen til Ringerike Ishockeyklubb, men da mannen tok på seg utstyr og hoppa ut på isen var han mer vaklevoren enn Bambi og Bestemor Duck samlet.

Norge: Vi trenger bacon-aid fra Sverige.

 

 

Barn på skolen etter ferien 2020: Hva, har dere ikke stått i kø?

Kanskje blir det nå mobbing for å ha vært i syden… altså helt ulikt alle andre år?

Sommeren 2020 i Norge har en fellesnevner ; Kø.

Alle reiser rundt i Norge for å oppleve, gå på tur i skog og mark (aner vi en oppsving i sannhetsprosenten på sånne datingsider?), fjell- og fisketurer samt se alle de kulturperler og parker Norge har å by på.

Dette, sammen med nordmenns generelle krav til komfort medfører selvsagt en massevis av biler, vogner, bobiler etc på veiene, gjerne kjørt av folk som normalt sitter på indre Grunerløkka og prater varmt om trikken i lett rocketobakksrus, men som dette året fikk en dask i bakhue av kjerringa med påfølgende setning: skal det bli noe på deg før nyttår må vi finne på noe i sommer så unga ikke begynner på skolen uten å ha sett annet enn meitemark på asfalten etter regnvær.

Jeg observerte selv en bilist på Hemsedalsfjellet som ble forbikjørt av 2 vogntog + en haug med biler fordi det var skummelt smalt med landevei uten SV sine livreddende gule striper på midten. Samme bilist fikk jeg endelig kjørt forbi da nedoverbakkene mot Borgund begynte og bilen tydeligvis ble satt i 2 gir og det skulle kjøres i 50 på en 80 vei.

Det kjøres i kø. Ståes i kø. Handles i kø. Bades i kø. Strender og campingplasser tyter over av folk. Det må lages køsystem opp til feks Preikestolen. Det er altså ikke måte på hvor det er kø i Norge sommerferien 2020. Tidligere sommere har man jo på barneskoler osv ikke snakket om hvor man har vært på ferie for å skåne de som ikke har vært i syden feks. Jeg går ut i fra at det samme skjer nå for å skåne de som ikke har stått i kø denne sommeren.

Kanskje løser det seg selv? Kanskje blir det blant ungene som dette: «Å så heldig du var som fikk være hjemme. Vi måtte kjøre i kø gjennom hele Norge og gå i kø opp på et fjell fordi mamma og pappa mener vi må gjøre noe på sommeren»..

 

 

Drikk, fest, dans; Men ikke driv med breddeidrett, det er farlig

Dette virker å være innstillingen til Regjeringen pr nå.

Jeg er litt for og imot den beslutningen som pr nå er tatt. Profesjonell idrett skal få lov til å kjøre i gang kamper med et begrenset antall tilskuere, men breddeidrett får ikke lov å kjøre i gang med kamper av alle slag med eller uten tilskuere.

Det er spesielt breddefotballen som skriker høyt nå om dagen. Breddefotball både for barn og voksne. Argumentene er blant annet det at “hvorfor kan ikke vi begynne å spille kamper når regjeringen tillater at folk gå på pub, restaurant, osv?”.

Jeg synes forkjemperne for breddefotballen burde tone litt ned og ha i minne at breddeidrett ikke bare er fotball. Det drives breddeidrett av alle slag i Norge og skal man tillate kamper i en av de må man vel strengt tatt tillate kamper i alle typer breddeidrett? Når man så tenker på judo, karate, håndball, basket, hockey, etc hvor det er mye kontakt så er det vel rett å tenke seg om mer enn en gang til før alt åpnes igjen.

Joda, mange folk i Norge går på byen hver helg, men ikke på langt nær så mange som ukentlig ville møtes i kamper i breddeidretten. Der har du i mine øyne den store forskjellen. Antall mennesker som møtes og har kontakt.

Jeg og ser den at i en enkelt 5-div kamp i fotball møtes 2 lag pluss et lite antall tilskuere, men når du ganger opp alle de menneskene som ellers ikke ville møttes med alle de breddekamper for barn og voksne som arrangeres i alle idretter samlet, da blir det mye folk som ellers ikke ville møttes.

Det at surrehuer som Riise og andre nærmest oppfordrer til boikotting av regler etc blir bare for dumt. Det er å pisse på alle oss som har fulgt regler fra dag 1 av denne Korona-greia. De aller fleste av oss gjør som regjering og Folkehelseinstitutet sier… men så kommer brøkregner Riise med sin løsning på problemet…. Kokkos!

Det jeg derimot ikke skjønner er det absolutte tallet på 200 mennesker inne på arenaer..samme om stadion tar 200 eller 20000. Der har Norge og regjeringen en vei å gå.