Det er jo ikke “bare en 50-lapp”…

Det er en hel haug av dem…

Diskusjonene og innleggene er mange hvert eneste år rundt dette med bursdager og bursdagsgaver. Sommertiden bringer også med seg de stadig tilbakekommende innleggene rundt dette med å ha råd til å dra på ferie.

Jeg skjønner godt de som klager på hvordan ting har blitt jeg. For det er jammen meg blitt slik at skal ungene dine henge med på alle skoleaktiviteter og barnebursdager samt eventuelt drive med barneidrett så koster det flesk og helst bør to voksne være i jobb.

Setningen "det er jo bare en 50-lapp" blir sagt i tide og utide av foreldre, de med god råd, på foreldremøter og lignende. Men det er jo ikke sånn. Har du 2 barn så blir det jo 2 50-lapper osv. Barna skal i 15 bursdager hvert år. Har du 2 barn så skal det gis bort minimum 30 50-lapper. Videre må jo barna ha pent tøy å ha på seg i bursdagene…og der går det jo atskillige 50-lapper.

Ser man bort fra bursdagene så har man den berømmelige klassekassen der du helst skal være med å spare fra dag 1 ungene dine går på skolen formål leirskole i 6/7 klasse. Har du så 2 barn, ja da er det 2 klassekasser du helst skal betale inn på.

I tillegg til dette så har vi jo mange flotte lærere i skolevesenet som vil våre barn så inderlig vel og gjør alt for at de skal oppleve mye. Dagsturer, overnattingsturer, museumsturer, grilling, sykkelturer, skidager osv. Legger du sammen alle 50-lappene som går til å betale for ett barn som skal få oppleve alt dette flotte så får du en ganske stor sum…og så ganger du med det antall barn du har på skolen.

Det finnes ikke noe som heter "bare en 50-lapp" lenger. Alt er så mye dyrere. Kravene har blitt så mye større. For mange så er de atskillige 50-lappene som blir brukt gjennom året kanskje det som gjør at du må se ungene i øya i mai og fortelle at det blir nok bare en busstur til bestemor i år og.

Har jeg noe motsvar til dette? Nei. Jeg vet at det bare blir tull å snakke om gratis ditt og datt, det har norske politikere avskaffet.

Har jeg et råd? Selvsagt. Slutt å snakke om "bare en 50-lapp". Alle har ikke like god råd. Alle er ikke like som deg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg