Landslaget; Hva forventet kritikerne egentlig?

Canada, Tsjekkia, Finland, Sveits, Østerrike, Danmark, Storbritannia og Norge.

Dette er de lagene som altså var i Norges pulje.

Nornalt sett, og tradisjonelt, er det komplett bonus om Norge tar poeng fra de tre først nevnte, men også Sveits har blitt et slikt land for Norge.
Man håper på gode resultater mot Østerrike og Danmark, og forventer seier mot Storbritannia.

Hva skjedde?

Jo, Norge tapte mot Sveits, Norge tapte mot Tsjekkia, Norge tapte mot Finland, og Norge tapte mot Canada. 4 tap av, lets face it, 4 stort sett forventa tap.
Norge slår så Danmark, og taper mot Østerrike. Det betydde 3 av 6 poeng i håp-kampene.
Norge avslutter så med 3 poeng i kampen man forventet 3 poeng i.
Det betyr 6 av 9 poeng i de kampene Norge er i løypa til å ta poeng i.
Kritikken haglet og hagler som vanlig på trener, taktikk, bruk av spillere og laguttak.

Det er selvsagt lov å mene at trener tar ut feil spillere etc basert på de følelser man selv har mht klubb-spillere etc.. men å sitte å se på konspirasjonsteorier skrevet om far/sønn uttak etc, det blir i mine øyne for dumt.

Hva forventet kritikerne egentlig av Norge i dette vm?
Det at Zuccarello og Thoresen spilte ga Norge mer pondus i enkeltsituasjoner og prestasjoner, men 2 mann bærer ikke Norge inn i kvartfinale.

Norge bytter landslag nå. Det er de unge gutta som kommer til å kjempe om kvartfinale snart.
Inntil da tror jeg vi skal være fornøyd med at vi tar flere poeng enn vi mister mot de lagene vi håper/forventer poeng mot.

Ja, det hadde vært kult om Norge slo Østerrike og. Da hadde Norge hatt 9 poeng nå og ligget på fjerde før Finland nå i kveld møter Danmark og så møter Sveits i morgen. Det betyr nok kvartfinale på Finland og Norge rett utenfor kvart-plass.

Mål er nådd. Som i fjor. Norge er fortsatt en A-nasjon. Fingeren må stikkes i jorda nok en gang og det må innrømmes at Norge fortsatt har en vei å gå for å være i seriøs diskusjon og kjemping om en kvartfinaleplass.

Vel blåst, nytt vm om ett år.

 

 

 

 

La barn slippe de voksnes mat-preferanser

La barn være barn.

17 mai var egentlig over. Barnetog var ferdig. En lokal tilstelning var ferdig. Minstemann i huset tar med seg en klassekompis hjem fra lekeplassen (ikke planlagt besøk) for å fortsette leken litt. Det eneste som gjenstår av planer for oss var middag. Grilling. Noe vi også da gjør litt utpå tidlig kveld.

Kona spør så disse to 12-åringene om de vil ha en burger hver. Gjesten svarer ikke og fruen skjønner at her er det noe og betrygger så gjesten med at det ikke er svin i maten.. det er rent kjøtt. Det er da 12-åringen svarer «men jeg kan bare spise halal-kutta kjøtt jeg».

La meg slå det fast med en gang:

Jeg har ikke noe imot at folk, voksne mennesker, har preferanser hva gjelder mat og tilberedning av mat. Jeg ser ikke noe problem med at religioner sier noe om mat og tilberedning av mat og at mennesker rundt omkring i verden følger dette.

Jeg ønsker bare at barn skal få slippe å måtte forholde seg til slike ting, og heller få ta de valgene selv da de blir gamle nok til å forstå hva det.

Det å være vegetarianere, veganere, pescetarianer, etc, er voksne valg. Det å følge reglene for islam, jødedommen, hindusisme, buddhisme, kristendom, adventister, etc er også voksne valg.

La barn være barn.

La barn få spise hvert fall det de blir tilbudt når de er på besøk og/eller i feks barnebursdag.

La barn få slippe å måtte fortelle at de spiser ikke sånn og sånn.

Det at arrangører av feks en barnebursdag skal måtte forholde seg til klassevenners foreldres matpreferanser og dermed måtte ha 3-4 forskjellige matretter basert på det, samt da noe også tilpasset de forskjellige reelle og innbilte allergier og mat-intoleranser blir rett og slett for mye. Det blir rett og slett feil. Er det virkelig ille allergisk så sender man med mat som barnet kan spise, bortsett fra det; la barn være barn.

Dette handler ikke om å ikke respektere. Dette handler heller ikke om å ikke vise hensyn. Dette handler om å la barn være barn, samt å la de slippe å måtte forholde seg til regler det kun er de voksne som forstår hvorfor følges. Et barn forstår ikke hvorfor man ikke kan spise forskjellige ting. Et lite barn forstår ikke hvorfor kjøtt må være slaktet på en spesiell måte.

Min påstand er at barn føler seg litt utenfor når de ikke kan spise det samme som de andre når mat settes på bordet.

Det kunne ikke falle meg inn å instruere egne barn i hva de har lov å spise og ikke når de er i besøk. Jeg kunne jo feks hatt en ting med å kun spise egg fra frittgående høner. Jeg kunne da instruert minsten i å spørre om kaka inneholder egg fra frittgående høner eller ikke… og om den ikke gjorde det så måtte han spørre om å få noe annet…. slik som det faktisk gjøres rundt omkring i bursdager mht feks pølser.
Barn skal ikke måtte forholde seg til sånne valg og preferanser i det minste i besøk. Hva foreldre gjør hjemme er en helt annen sak, men når man sender ungene i besøk/bursdag/etc så får det enten være fritt frem eller sende med egen mat/kake.

 

 

 

Hvor er alle 17 mai er for unga innleggene?

Like sikkert som at mammapolitiet rykker ut med stor iver etter å sage istykker enhver nybakt mamma som mener noe om hvordan hun skal oppdra sine barn, er det at både mammapolitiet, kristenpolitiet, avholdspolitiet og andre selvforherligende overmoralske besserwissere pleier komme med sine ytringer rundt 17 mai, alkohol og barn.

17 mai er for unga er mantraet de pleier komme med.

Det handler selvsagt om alkohol.

Dog er det ikke noe forskjell hos disse folka på det å barbere seg og å kappe av seg hodet.

Jeg er selvsagt helt enig i at om du ikke klarer annet enn å bælme innpå og deretter bli en ustødig pappskalle som er til sjenanse for alt og alle, ja da kan du la være å drikke noe før du sitter alene i din egen sofa med ostepop og bart brennevin mens du glaner på repriser av Karl og Co.

Men.. det å sitte til bords på 17 mai og ta seg en forfriskende øl eller to til maten i varmen.. eller hvitvin etc.. det skader absolutt ingen.

Det å samles på kvelden til middag med dertil tilbehør skader eller ingen.. gitt at det fortsatt er slik at man ikke blir den pappskallen nevnt litt lenger opp her.

 

Nåvel..

 

La meg slå det fast en gang for alle: Det vi gjør på 17 mai er absolutt ikke det ungene ville valgt.

Leste en gang artikkel om en pappa som var møkk forbanna over å måtte stå parkeringsvakt på skolen istedenfor å kunne være sammen med ungene sine på 17 mai. Svaret på denne forargelsen fra 17 mai komiteens leder: “Vi gjør jo dette for ungene sånn at de får det som de vil ha det”.

Vel, FEIL !!!

Vi gjør dette fordi en eller annen en gang i tiden fant ut at sånn og sånn må vi jo gjøre på 17 mai og så har det bare ballet på seg.

Hadde vi feiret 17 mai for ungene, feiret slik ungene vil, gjort alt på ungene sine premisser så hadde toget gått 500 meter, hvis vi i det hele tatt gikk i tog, før alle fikk hver sin is og brus og dro hjem.

Ikke en eneste kjiperud lang tale man knapt hører hva som blir sagt i hadde de måttet lide seg gjennom. Vel hjemme hadde de fått enda mer brus, is, vaffel, pølse, etc før de hadde hivd på seg shorts eller lignende og daffet resten av dagen.

DET hadde vært 17 mai for ungene!

Det aller aller beste for 17 mai ville jo være at alle barn i norges land slapp å stå opp 17 mai’s morgen og høre foreldre bitche på hverandre på grunn av sko som er for små, bukser og skjorter som ikke er strøket, bundassølv som ikke ligger på det lure stedet man la det 18 mai i fjor, ribbefett-flekken på skjorta etter julaften man har glemt å få renset bort samt det sedvanlige “sukk… har vi glemt å kjøpe gnagsårplaster nå igjen”.

Det aller beste for ungene ville være å kunne våknet av seg selv, sett foreldre i harmoni lage en lat frokost før de satte flagget ut og opplyste om at i dag er det 17 mai.. vi skal grille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 av 10 EHL klubber på handlingsplan sesongen 2024-2025: Men hvorfor?

Kun Storhamar og Stavanger som ikke er på handlingsplan.

Så kom da nyheten om tingenes tilstand i vår øvre liga mht regnskaper etc. Man kan jo ikke akkurat si at det er noe kvalitetsstempel for ligaen når 80%  av lagene nå må følges opp økonomisk. Se nederst for “handlingsplan, og hva det betyr)

 

Aller først må det bare sies:

Dette med ansvarlige lån for å klare kravene er innenfor regelverket slik det praktiseres nå. Jeg personlig liker ikke at den muligheten finnes, altså den muligheten å legge frem lånte penger som egenkapital, men regler er regler så da må man bare godta det.

Da er det på en måte ikke noe poeng å henge seg opp i Storhamar, Lillehammer og andre klubber som bruker regelverket slik det er nå. Hvorvidt det er spesielt smart å drive en klubb slik er selvsagt noe helt annet.

 

Det er da altså slik at 8 av 10 lag er på handlingsplan nå. Det er nå en ting å være på plan, noe helt annet er jo hvorfor de er der. Alle husker jo Sparta som var på plan og hadde krav på seg til å generere et visst overskudd. De klarte ikke det, de gikk med overskudd men ikke nok overskudd ihht plan, og fikk da -3 poeng ved oppstart fjorårets sesong. Hvis det var Spartas år 1, så var forrige sesong år 2, og da kommende sesong år 3.

Igjen: Sparta hadde forpliktet seg, de klarte det ikke, og fikk sin “straff”. Jeg synes heller ikke det var spesielt innafor, men om man skal følge reglene, så måtte det bli slik, helt uavhengig av Forbundets egen økonomi.

 

Foran forrige sesong kom Forbundet med følgende:

“Foran sesongen 2023/24 har økonomien dessverre forverret seg, og det er 7 klubber som nå må inn på Handlingsplan”.

“Manglerud har negativ egenkapital og kommer inn på en 3-årig handlingsplan. Det samme gjelder Storhamar, Lørenskog, Comet og Narvik”.

Sparta var jo allerede på plan da den nyheten kom. Lillehammer ble tatt av pga det ansvarlige lånet de tok i fjor.

Jeg lurer på: Hvor ble det av Storhamar på “årets liste” hvis de havnet på en 3-årig handlingsplan i fjor? Ble de fjernet fra listen nå fordi de fikk til det ansvarlige lånet opp mot hall-navn og dermed er på positiv egenkapital siden i regnskapet? Edit: Storhamar innfridde krav i sin ett-årige handlingsplan og er derfor ikke på plan.

 

Eller:

Er det slik at alle 8 er på en splitter ny 3-årig handlingsplan som starter nå, etter nytt regelverk?

 

Comet

Frisk Asker

Lillehammer

Lørenskog

Narvik

Sparta

Stjernen

Vålerenga

 

 

Handlingsplan:

Handlingsplanen er styrets/klubbens plan for hvordan klubben skal oppnå tilstrekkelig rating og/eller positiv egenkapital. For klubber som befinner seg i kategori I må Handlingsplanen vise hvordan klubben skal etablere seg som en kategori II klubb/selskap innen maksimum 3 år. Klubben og deres eventuelle AS skal legge ved et budsjett opp til 3 år frem i tid. Budsjettet skal inneholde forventede inntekter og kostnader, samt en estimert balanse hvert år (se § 1 – krav til rapporteringsmaler).

Alle klubber med negativ egenkapital har 3 år på å rette opp denne uavhengig av deres rating – Handlingsplan skal vise og underbygge inndekning av den negative egenkapitalen. Klubber med negativ egenkapital skal selv dokumentere sin Handlingsplan gjennom rapportering per 15.03 (se § 4.1 e og § 5.1 e). Forslaget må til slutt godkjennes av NIHF for at klubben skal være lisensberettiget, og forslaget skal inkludere minimum et delmål per år i denne 3 årsperioden.

Delmålet skal måles via det reviderte regnskapet per 31.12. På det tredje delmål skal klubbens rating være i kategori II eller bedre. Dersom Handlingsplanen ikke blir godkjent, vil NIHF kunne stille tilleggskrav til innholdet i Handlingsplanen før lisens blir behandlet og eller innvilget

Klubben/Selskapet skal redegjøre og kommentere hvordan den negative egenkapitalen skal inndekkes og hvordan driften skal finansieres inntil målet er nådd (se § 1 – krav til rapporteringsmaler).

Dersom klubbens/selskapets resultatutvikling har store avvik ift. budsjett, kan NIHF bestemme at klubben settes på listen over klubber med Handlingsplan uavhengig av dets egenkapital og rating.

Klubber med krav om «Handlingsplan» medfører månedlige rapporteringer fra august tom januar (med tall fra siste dato i måneden før). Rapporten skal være NIHF i hende innen den 20. i hver måned. Rapporten skal inneholde resultat og budsjett pr. siste dato i foregående måned, likviditetsoversikt, årets budsjett, årets prognose og balanse og resultat fra det foregående kalenderår (se § 1 – krav til rapporteringsmaler).

Klubber som er under Handlingsplan plikter å holde interimsrevisjon med revisorrapport for regnskap per 31.08, med frist for innsending 20.09. Klubber som havner på listen over klubber under Handlingsplan vil i de tilfeller NIHF finner det nødvendig kunne bli avkrevd revisorbekreftet balanse i forhold til perioderapportering.

En klubb som er klassifisert i kategori I fjernes fra listen «klubber med Handlingsplan når deres rating pr 31.12 viser kategori II eller bedre og egenkapitalen er positiv. Dersom en av fristene for delmål ikke er nådd, kan dette være en indikasjon på at Handlingsplanen likevel ikke har vært tilstrekkelig for å oppfylle lisenskriteriet.

NIHF vil i slike tilfeller kunne kreve revidering av Handlingsplanen, herunder utarbeide nye tiltak/kriterier frem mot neste delmål.

En langsiktig nedbetalingsavtale/ lån kan være en del av en Handlingsplan. Slike avtaler forbedrer imidlertid ikke umiddelbart en negativ egenkapital, men gir klubben en mulighet til å kunne fortsette en normal drift. Ansvarlig lån kan erstatte egenkapital dersom det følger forutsetningene oppgitt i regnskapsloven Side 9 av 17 og aksjeloven.

Lånet må ha prioritert etter all annen gjeld. Klubber som benytter seg av ansvarlig lån skal ved rapporteringsfristen 15.mars legge ved en signert kopi av låneavtalen. Alle klubber skal benytte NIHF’s mal for Ansvarlig lån. Mal for låneavtalen oversendes ved forespørsel, men den ligger også ute på våre nettsider. Ved behov kan NIHF kreve lånet konvertert til Egenkapital Ansvarlig lån betraktes som egenkapital når kriteriene ovenfor er oppfylt. Klubber med et ansvarlig lån som dekker hele den negative egenkapitalen kan bli fritatt for månedlig rapportering og langtidsbudsjett. Låneavtalen for det ansvarlige lånet vil i dette tilfelle utgjør klubbens Handlingsplan.

Det vil bli stillet strenge krav til resultatbudsjett i en situasjon hvor det foreligger en negativ egenkapital og/eller kategori I rating.

(dette var i hvertfall tekst sist jeg sjekket)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringerike Geriatriks i BBQ Classic 2024

Det er lite som er så gjevt som å delta på Ringerike Geriatriks i disse Classic-oppgjørene. Blod, svette og tårer helt i stil med de aller grommeste oppgjør i NHL blir det jo selvsagt ikke, men det blir desto mer innslag av “gamle menn som tror de er 25 oppi hue og prøver og se sånn ut og”..

Det er også derfor det er diktator-uttak sett opp imot hvem som melder seg på til disse kampene. Denne gang blir det dog meget enkelt å ta ut 1 + 15 siden antall påmeldte faktisk er akkurat 1 + 15.

 

Kampen starter 16.00

Oppvarming 15.20-15.40 (hvis vi orker 20 min oppvarming)

Vi kjører gule drakter med valgfrie strømper… er så stress å bytte på de holderne..

 

Geriatriks har pr i dag følgende påmeldte til dette classic-oppgjøret. 

Erik Sørensen, Gabriel Rasch, Henning Hansen, Kenneth Egeli, Christer Jordbru, Johan Eskelund, Steffen Strømsnes, Per Øyvind Johansen, Sondre Skar, Tommy Løken, Martin Parthaugen, Steffen Tinholt, Marius Ulseth, Ulrich Falkeid, Anders Eskeland, Jim Gallagher

Dette betyr jo at ved lett hoderegning, og en i mente, så er laget foreløpig da 1 målvakt og 3 femmere.. hører dere… 3 femmere.. ikke 3 rekker… Rekke er de foran…. backer de bak.. tilsammen blir de femmer.

 

Målvakt:

Kenneth Egeli

Kenneth har begynt oppkjøringen nå. Matchday er nok mannen nok en gang i det umulige hjørnet… vi håper bare pucken skytes i det samme.. da blire lite baklengs.

 

Femmer 1:

Sondre, Johan, Per Øyvind, Ulrich, Jim

Man kødder ikke med JUP-rekka.. og da med solide Super-Joe og flipp-pass-kongen Skar som backer oser det offensivt feinschmekkeri i 3×20. Vi sier det allerede nå. Per Øyvind skyter i høyre kryss, Jim skyter mellom beina, og Ulrich prater inn pucken fra alle vinkler.

 

Femmer 2:

Marius, Anders, Henning, Tommy, Martin

Flipp og flapp sammen med han som bare scorer i turneringer må bare bli bra. Når man så kjører eliteback-Ulla og elite-mål-teller-Anders sammen som backer bak flipp-flapp og han som selv sier han er født i feil kropp, han skulle jo vært tynn, ja da kan det ikke bli annet enn suksess

 

Femmer 3:

Christer, Erik, Gabriel, SteffenT, SteffenS

Christer som ser ut som han trener 3 ganger i uka selv om han ikke gjør det settes sammen med policeman Sørensen… denne komboen har vi tro på bak en rekke med proffsyklist flopp og proffpilot Tinholt sammen med proffbackhand Strømsnes.

 

 

 

Ps!

Jeg tror vi aldri egentlig ble enige om hvem som var hvem av Flipp, Flapp og Flopp dengang rekke-uttrykket ble lansert av coach-Johansen en gang i tiden. Rekka var altså Henning Hansen, Tommy Løken og Gabriel Rasch.

Her kan alle komme med innspill

Flipp:

Flapp:

Flopp:

 

 

 

 

 

 

Ringerike må selvsagt begynne litt på nytt

Det lages store overskrifter nå om spillere som forlater Ringerike, såkalt spillerflukt, men helt ærlig kan man ikke forvente så mye annet av de spillerne som ikke har klubbtilhørighet eller har vært på Ringerike en stund.

Ringerike settes ikke fullstendig 14 år tilbake i tid nå, for erfarenheten og administrasjonen har klubben selvsagt i behold, men mye har nødt til å bli nytt.

Det vil komme inn en trener som er ulik (høyst sannsynlig) det Boork stod for. Treneren kommer selvsagt til å ville ha en assist-trener av eget ønske, og ikke nødvendigvis en klubben har sittende i systemet.
Treneren kommer også til å komme med et spillersystem som det må finnes spillere til. Lørenskog fikk til det i fjor.. se bare på hva feks Vegard Faret fikk til i sin rolle. Det skal bli spennende å se hvordan han passer inn i den rollen Sjur Robert Nilsen mener han skal fylle.

Ringerike må bygge et lag mer eller mindre på nytt. Kanskje er de heldige og beholder halvparten inn i kommende sesong, men mange har forlatt «skuta» allerede, og flere blir det sikkert.

Jeg har hele tiden sagt at Ringerike må finne en ny trener -når det ble slik- som passer inn på Ringerike. Det nytter ikke å hente en trener som forventer feks DnB-tilstander når h*n tusler inn dørene til Schjongshallen. Trener må passe inn i «the Ringerike way».

En trener som vil være med å nok en gang utvikle en stall til å ta steget opp i EHL og så bli der. Samtidig må selvfølgelig også klubben sørge for at ny trener har en spillerstall som er i stand til å vinne. Som er i stand til å ta steget. Det er ikke noe trylling i hockey. Det er hard jobb, og kontinuitet.

Ringerikes supportere, media på Ringerike, sportsinteresserte må også da vite og forstå at bare man får en ny trener så er saken biff. Det er det selvsagt ikke. Boork/Brax fikk ikke flyten spesielt siste sesongen. Det ble mye «vi er der, men mangler det siste lille».. Ringerikes supportere skal ikke se bort ifra at det blir noen sånne svar kommende sesong også.

Jeg personlig synes det tar litt lang tid dette nå med å få en trener på plass og offentliggjort. Jeg skjønner det sikkert er mye som skal på plass, men nå skriver vi snart juni. Mye jobb skal gjøres fremover, mye er sikkert også avhengig av et trenernavn på plass.

Kritikerne av Boork/Brax har fått det som de ville hvert fall. Kanskje var det på tide uansett å få inn noe nytt. Det vil tiden vise.

Klubben, med alle sine spillere, trenere, ledere, foreldre og foresatte er klare for å gå løs på en ny sesong når den tid kommer. Administrasjonen og de frivillige er klare. Sekretariatet er intakt og klart, dog litt surmulne fordi vi nå mister kameraer vi kan sjekke skudd med.. Sånn sett løste vi det med mygame-kontroll i kval-serien i år.. men sendingen der er 30 sek forsinket så live-føring på skudd, mål og assist kan ta litt tid på kontrollen.

Jeg tør påstå at et av de mest nøye og nøyaktige sekretariater i EHL har vært i Schjongshallen. Videobruk og videosjekk i pauser, samt innspill fra hjemme- og bortelag har gjort at mål, assist og spillere på is ved pluss/minus har vært korrekt.

(ikke som fra Trondheim for 2-3 sesonger siden da Comet-back kjører en indianer, sorry… jeg mente et amerikansk urbefolkningspass, inn i slottet rett på bladet til en Nidaros-spiller som da putta. I live-føring hadde han da mål, og rekke-kompisene assister).

Nåvel.. tilbake til Ringerike

-det begynnes litt på nytt nå

-ny trener for første gang på 14 år

-flere spillere som har vært her lenge.. blir de med

-hva med unge lokale.. får de plass nå?

-kan det være andre unge lokale i 20-årene som vil prøve seg? Får de mulighet?

-blir næringslivet med videre?

Sesongen 2024-2025 blir en ny og spennende sesong for Ringerike i 1-divisjon.

Sesongen 2024-2025 blir spennende for en klubb som har vokst til over 600 aktive med stort og smått.

 

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

 

 

 

 

The Gallagher Invitational 2024, på Tyrifjord

Lørdag 15 juni er det nok en gang duket for The Gallagher Invitational på Tyrifjord. 

Turneringen er en herreturnering for venner og bekjente der alle sammen putter 150,- inn i en pott som så skal deles ut i sin helhet i premier. (til dere som er med: det kommer beskjed om når dette skal gjøres)

Årets turnering slås i gang klokka 14.30 med shot-gun start, dvs alle sammen starter samtidig rundt omkring på banen, og er da følgelig ferdig mer eller mindre samtidig. Man skulle nok gjerne ønske seg en times tid tidligere, men det får bli en annen diskusjon. Vi får se hvordan det går opp mot kafeteria etc i etterkant av runde.

Årets felt blir 56 spillere, som nok er det max antall jeg lander på for fremtiden også (med mindre noe spesielt skjer i pluss eller minus)

 

Jeg håper på en god og varm sommer 🙂

(og da fint vær på spilledagen)

 

For interesserte:

Det spilles en full golfrunde på helt vanlig måte.

-max score er par + 5 pr hull.

-vi teller bruttoslag + stablefordpoeng

-det kåres vinner på slag og stableford

-det kåres vinner på 2 stk longest drive (9 + 16)

-det kåres vinner på 4 stk closest to pin (3 + 6 + 10 + 13)

-det kåres vinner på closest to pin på to slag (18)

 

Premiepotten spillerne er med på å fylle går til 8 stk premier (de 8 først listede her)

Premien på hull 18 finansieres i løpet av runden.. den såkalte “lot-ball-potten”. Alle mistede baller koster 10,- , (dog begrenset oppad til kroner 100,- pr spiller).

Premieutdelingen skjer umiddelbart etter runden.

(er man ikke tilstede vinner man heller ikke, da går premie til nestemann)

 

Historikk:

The Gallagher Invitational startet jeg i 2011 etter flere års snakking/grubling på hvordan vi skulle ha det litt mer morro med golfspillingen.

Jeg landet da på en turnering etter helt samme format som den er i dag. Opprinnelig ville jeg kalle den Panthers Open, men av forskjellige grunner landet jeg på det den heter og har hatt som navn hele veien.

Første turnering var altså i 2011 med 24 deltakende spillere.

Noen, ikke mange, var med første året, og har vært med alle årene etterpå.

Noen av de som var med år 1 og som fortsatt er med er Bjørn Askimdal, Marius Ulseth, Marius Odne, Lars Olsson, Asle Berggaard, Pål Husøy og meg selv.

Hyggelig at også andre som var med i starten nå ser ut til å være på plass igjen.

Jeg opplever turneringen som noe mange venter på, og er ivrige på å få dato på hvert år, slik at kalender kan ryddes. Det er jeg utrolig takknemlig for, og litt stolt over.

På tross av “litt ruskevær” innimellom så har turneringen gått av stabelen hvert eneste år siden 2011.

 

Turneringen har hele tiden vært med tanke på at man kommer en time eller to tidligere enn vanlig til banen. Man tar seg tid til å skravle og juge litt om prestasjoner, samt sørger for å justere væskebalansen før man skal ut.

Vi har så fått en tradisjon i etterkant av turnering (Takk til Jacob Friestad) for de som også setter av kvelden.

 

Jeg kunne aldri fått gjennomført dette uten velvilligheten til Tyrifjord Golfklubb ved først Derek, og nå Anna, og selvfølgelig de andre som jobber i booking/pro-shop.

En stor takk fra meg til alle dere 😀

 

 

 

 

BBQ Summer Classic: Geriatriks – Norsemen

Schjongshallen lørdag 25 mai klokka 16.00

Det er igjen duket for prestisjeoppgjøret mellom Ringerike Geriatriks og Hringariki Norsemen.

 

Kampen spilles over 3×20 effektiv tid

-det spilles med hybrid icing

-det spilles med oldboys “light” regler… dvs lov til litt fysisk

-det spilles med kjeften lukket

 

Til dette eminente arrangementet trenger vi litt hjelp :

 

-hoveddommer : (Per Marius Wilhelmsen)

-linjedommere : (Per Marius Wilhelmsen)

-speaker : Knut Helltun

-klokke : Aina Helltun

-musikk : Katrine Møtteberg

-iskjører : Jo Erik Gullen

-hjemmeutvisningsboks :

-borteutvisningsboks :

 

Ps!

Dommere:

Hvis noen hoveddommere/linjedommere type voksne som leser dette har lyst på litt is under beina 25 mai for en kamp i mosjons/kokkos kategori, dog i fullt alvor de 3 x 20 dette varer, så kan følgende opplyses:

-betaling er kroner null

-det settes ehh.. “brus” i gardern selvsagt

-mat blir det sikkert og

-godt humør og en fin lørdagsettermiddag/kveld garantert

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubblisenser – hvordan går det med de?

Ringerike la i dag (torsdag 02 mai) frem resultatet av lisenssøknaden sin som ble godkjent.

Klubben har en rating på 177 poeng (krav er 106) samt 60% egenkapitalandel der krav er større enn 20% for å unngå sanksjoner.

Jeg mener og ha lest at dette med egenkapitalandel-kravene fases inn nå, men ikke med fulle krav første og andre sesong. Hvis jeg ikke husker feil så er krav 16% første sesong og så 18% andre.. før det fulle krav på 20% slår inn for å unngå minuspoeng ved oppstart.

Edit: litt feil her kanskje.. en overgangsordning er vedtatt. 15% krav ved 31/10-24 og 18% ved 31/10-25. Da går jeg ut ifra at 20% gjelder ved 31/12.

Ingen, hverken klubber eller supportere, bør derfor bli overrasket om ens egen klubb får minuspoeng ved oppstart sesong 2024-2025 hvis man ikke hadde over gjeldende krav egenkapitalandel.

edit mer: DOG så vet jeg fortsatt ikke om 31-12-23 regnskapet teller på ny ordning, eller om ny ordning gjelder kun fra 31-10-24 «bildet»

Edit enda mer fra de som vet: 

Klubbene vil, ved lisenssøknad denne våren, bli vurdert etter gammelt reglement mht 31/12-23 regnskapet.

 

Det kan også komme som en overraskelse rundt juletider hvis egenkapitalandelen heller ikke ved 31/10 «bildet» av regnskapet var spesielt gode at de samme trekkene i poeng kommer da, men altså da i inneværende sesong.

I endelig fase:

-mer enn 20% = ingen reaksjon

-mellom 10-20% = -3 poeng

-mellom 0-10% = -6 poeng

-negativ ek-andel = -12 poeng

Klarer vi ha et anstendig kommentarfelt der det legges ut resultat at klubbers tall? Gitt selvfølgelig at de offentliggjør tallene sine.

Petter Thoresen oppfordret på Puckpodden supportere, egne og andres, til å bry seg mer om egen klubb og ikke drive så mye skit-snakk om andre klubber.

Det er jeg helt enig i.

Så, andre klubber med klare tall?

Grüner raskt ute. Gode tall, lisens godkjent.

Ski Elite også på plass. Veldig gode tall, lisens godkjent.

Kongsvinger også på plass med gode tall, lisens godkjent.

 

 

 

 

 

 

Tyrifjord Golfbane åpen, 2024 sesong er i gang

Endelig er dagen kommet. Golfsesongen er i gang ute på grønt gress.

Første runde gikk så som så totalscore, men gleden over å være ute på banen igjen overskygger alle små første-runde feil.

Her kommer noen bilder knipset rundt på banen i dag.