Hurra! Mette-Marit har krystallsyke.

Hvis nå bare Kronprinsen eller en av ungene får ME og litt uforklarlige ledd- rygg- og hofteplager så kan det hende det blir litt orden på samfunnet.

Selvfølgelig er det ikke slik at jeg synes det er ufattelig bra at Mette-Marit har fått krystallsyken, jeg gjør ikke det, jeg synes det er synd at hun har fått dette. Ikke vil jeg selfølgelig heller at Kronprinsen eller ungene deres blir sjuke…

Men det er nå engang slik at når en av de vanlig dødelige i Norges land får en av disse sykdommene som vanlige almennleger ikke helt synes er en skikkelig sykdom, eller jævlig nok til at du ikke kan leve med den, så avfeies de lett. Derimot når en rikspolitiker, kjendis eller Royal person får noe av det samme så settes alle kluter til. Leger og eksperter forklarer og utreder. Media forklarer og kjører store featurestykker. Det skapes en aksept i samfunnet for nettopp det som feiler denne kjente personen.

Absolutt ikke noe av dette skjer når en vanlig arbeidstaker/innbygger i Norge har det samme problemet.

Det er nemlig forskjell på folk i Norge.

Det er dessverre slik at det finnes en elite i dette landet som får hjelp når de trenger det, og så er det alle oss andre som må slite oss frem, og ofte ender opp med å ofre mer eller mindre hele privatøkonomien i jaget etter å bli frisk.

Vi vanlige må ikke bare kjempe mot sykdommen. Vi må kjempe mot systemet i tillegg. Vi må kjempe for en aksept på at vi faktisk er syke. Hvor mange ganger har man ikke lest meninger, artikler, intervjuer, personlige historier fra mennesker som ikke blir trodd?

Norsk velferd er en god ordning…men den har sine mangler, sine smutthull… Det er bare så synd at det må kjendiser sine sykdommer/plager til før noen gidder å ta tak og sette i sving tiltak.

#velferd #Norge #sykdom

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg