Hei kvinner; Nå må dere passe på, Krf vil ha kontrollen på kroppen deres

Abort eller ikke abort

Det er vel få som har fått like mye politisk oppmerksomhet som Krf den siste tiden. Krf sitt ønske om å igjen sitte i regjering enten som støtte på rød eller blå side har fått mer oppmerksomhet en Giske sitt “ska vi klin” på et nachspiel og Grande sin åkerbesudling til sammen.

Hareide jobber steinhardt for å komme i posisjon på rød side, mens en annen dude jobber for å bli værende som støttespillere på blå side.

Midt opp i alt dette så dytter begge abortsaken foran seg med lovnader stortingsvalg verdig innad i partiet for å sikre seg stemmer.

Men; Hva er det dette egentlig handler om? Jeg sakset litt fra en facebookside; Det handler blant annet om:

– Valgfriheten for barnefamiliene
– Trosfriheten for individer, kirker og sivilsamfunn
– Samvittighetsfrihet for helsepersonale
– Ja til livet-spørsmål i bioteknologi-utviklingen og ikke minst i “den tapte abortkampen» som nå plutselig er aktuell igjen.

-en historisk mulighet til å få gjennomslag på abort. Lenge har vi kjempet for å fjerne den såkalte «downs-paragrafen», paragraf 2c i svangerskapsloven, som åpner for abort etter 12 uke. Nå har vi også statsministeren på laget for å forby tvillingabort- såkalt fosterreduksjon.

“saksing slutt”.

Jeg kan ikke annet enn å undre meg på hva Krf egentlig vil i en del saker.

Valgfrihet for barnefamiliene… hvordan da? Valgfrihet så lenge man velger det Krf mener er riktig? Det er jo slik de fungerer når det gjelder ekteskap og adopsjoner etc. Alle er like mye verd sier de…men ikke når det gjelder viktige saker selvsagt.

Trosfrihet.. Hvis man er kristen?

Samvittighetsfrihet for helsepersonale. Virkelig?? Så det norske samfunn skal utdanne sykepleiere og leger og bruke milionvis av kroner på dette, og så skal de samme leger og sykepleiere reservere seg på grunn av religion/samvittighet? Gjelder dette alt helsepersonell eller kun de som er kristne? Skal sykepleiere som er veganere kunne nekte å servere pasienter noe annet enn vegansk mat?

Abortspørsmålet… Dette er den viktige saken for Krf.. og for alle landets kvinner. Vil dere kvinner virkelig tilbake til at abort skal behovsprøves av en nemd av lett middelaldrende menn? For det er den veien det går om Krf først får gjennomslag for en sak..så kommer neste.. og neste.. Krf og alle andre bør få inn i skolten en viktig ting.. Kvinnen bestemmer over sin egen kropp. Vi har gangbare regler for alt mulig som ikke bør tulles med. Hvem i all verden er egentlig Hareide eller noen annen i Krf som skal sette seg til doms over kvinner og bestemme at de skal sette til verden et barn som ikke er ønsket? Et barn som ikke er frisk? Et barn som vil få et uverdig vondt og umenneskelig opphold på jorden i en seng med masse ledninger i seg?

Kvinner må jammen meg passe på så ikke Krf får nevneverdig med innflytelse.

Følg med og stem riktig når den tid kommer.

 

2 kommentarer
  1. Hareide tror det blir et varmere samfunn med rødsiden. Jeg er dypt uenig. De bare snakker mest om nestekjærlighet. Teori og praksis er to ulike ting.
   Dessuten har ikke jeg glemt årene med Bondevik som STASminister! Det ble flere fattige, innstramminger over hele linja. I tillegg hadde vi tidenes strømpriser,- en gammel dame frøs ihjel i leiligheten i Oslo fordi hun ikke hadde på varmen. Minstepensjonister hadde ikke råd, og mange brast i gråt over sjokkregningen. Bondevik stod og sa at folk kunne gå på sosialen og få hjelp med strømregningen. Noe som fikk kommunene til å surne, for det er ikke helt slik det foregår.
   Jeg tok advarslene om høye priser på alvor, og ungene og jeg kledte på oss innendørs og var forsiktige med strømbruk. Men mange fikk ikke med seg det media skrev før vinteren var begynt…. Det var en kald periode med den varme og nestekjærlige Bondevik, ja..fyttigrisen!
   Hareide mener visst at Støres kristne tro er bedre enn Listhaug sin. Merkelige greier, det der 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg