Ringerike – Grüner, fredag klokka 19.00

Etter seier og tap på Gjøvik mot hhv Gjøvik og Nidaros nå i helgen så er det Grüner som er motstander i årets første match på hjemmebane.

Som skrevet mange ganger før så skal man ikke legge altfor mye i resultater nå i oppkjøringen, men det er alltids elementer å dra med seg, positive for å dyrke, negative ffor å lære og få de bort.

Første periode mot Gjøvik synes jeg var litt sånn ehh.. Ringerike vinner perioden 2-1 og skuddstatistikken 10-2. Det føltes ikke som om spillerne var helt påskrudd fra start. Pausen ble godt brukt, for 5-0 og 17-5 i skudd i andre var mer enn godkjent. Gjøvik var ikke i nærheten av å henge med når Ringerike sine spillere var påskrudd. Med 7-1 ledelse før tredje ble den perioden som jeg “fryktet”. Den perioden bør bare glemmes sånn sett. Ikke vet jeg om de ble enige om å slå av litt og bare spille ferdig, men spesielt severdig etc var perioden ikke. 2-1 til Gjøvik og 5-3 i skudd sier sitt.

Kampen mot Nidaros ble målmessig jevn. 1-1 i første, 0-0 i andre og 1-0 Nidaros i tredje. Ringerike med mer enn nok av sjanser, og burde vunnet denne. Vinnermålet til Nidaros kommer vel på en 2 mot 1 situasjon der back støter frem uten å ha sikring for det han gjør. Han overspilles på offensiv blå og 2 mot 1 situasjon ender i scoring. Hvis det var 1-1 scoringen som var slik så beklager jeg, men det er selve situasjonen som må adresseres og lukes bort. 50-50 situasjoner for backer skal som hovedregel ikke tas med mindre man har 100% sikring.

 

Fredag 30 august klokka 19.00 møtes Ringerike og Grüner i Schjongshallen.

Ringerike vant det første møtet 2-3 i Grünerhallen etter scoring i sudden. Jeg vet ikke hvor hardt laget kjøres av Fagervall nå men tiden begynner nærme seg da overskudd i beina skal samles opp og fomen prikkes mot seriestart som er lørdag 21 september klokka 16.00 hjemme i Schjongshallen mot Hasle-Løren.

Det begynner hvert fall å nærme seg tiden da laget skal settes og spilles skikkelig sammen. I ethvert lag finnes det, generelt sagt, 2 rekker som forventes produsere, samt 1 rekke som gjerne kan produsere, og en fjerderekke som skal holde nullen og la de første rekkene få litt pust (dette er altså veldig generelt sagt). Jeg tar det for gitt at også Ringerike bygges opp noe rundt dette. Fjerde-rekka blir ofte en energi-rekke som kan overraske innimellom. Fjerde-rekka til Ringerike gjorde sakene sine veldig bra mot Gjøvik. men mot Nidaros slapp vel både tredje og fjerderekka inn mål med det samme backparet bak seg.

Ringerike med 4 powerplaymål mot Gjøvik er veldig positivt.

Ringerike med 5 overtallsspill mot Nidaros uten uttelling er faktisk ikke helt vanlig kost. Ringerike hadde oppunder 17% uttelling i EHL i fjorårets sesong, og 23% sesongen før det.

 

Kom og støtt laget i oppkjøringen til sesongen 2024-2025

Nå skal laget, og de nye gutta, presentere seg for hjemmepublikummet.

 

Er det ingen som tenker på tallerkene nederst i stabelen?

Hvem er det som egentlig tenker på de ubrukte tallerkener, glass og bestikk sitt ve og vel?

Vi er kommet i en tid der alles følelser skal tas vare på. Ingen skal føle seg utenfor. Ingen skal overses eller føle ubehag i hverdagen. Barn fortelles at de kan bli akkurat det de vil av foreldrene/familien sin, dog uten å bli fortalt at de faktisk må jobbe for det når de møter verdenen utenfor promperommet… men det er en annen historie.

Vi er i en tid der det krenkes over en lav sko. Det er nærmest slik at folk har som hobby å bli krenket på andres vegne. Woke-kulturen har bygget seg opp så hardt at man går løst på historiske verk og vil ha de forandret istedenfor å la de være som de er og heller forklare den oppvoksende generasjon at “det var da, slik er det ikke nå”.

Nåvel..

Det er jo da slik at det finnes deler av samfunnet som woke-yppersteprestene ikke engang har nevnt noe sted. Det syndes daglig i de tusen hjem, men ingen bryr seg. Jeg mener jo da at dette må vi ta tak i (som det heter på politisk hold) og få satt på dagsordenen. I en hverdag der man har det litt travelt og ikke tenker over alt man gjør, men bare får det gjort… så er det faktisk slik at de aller fleste av oss krenker og diskriminerer over en lav sko:

 

Vi må sette rotasjon som overskrift.

-hvordan tror man de nederste tallerkene i stabelen føler seg, de som aldri kommer ut av skapet?

-hvordan tror man de innerste glassene i skapet har det?

-hva med bestikket som ligger innerst i skuffen som kun ser dagslys når man vasker skuffen (som jo skjer ofte)

 

Vi trenger jo ikke stoppe der..

-hva med håndkler som ligger nederst?

-kaffekopper som står innerst?

-sokker og undertøy som bare ligger innerst i skuffen og aldri blir brukt…?

 

Jeg foreslår at det fra regjeringshold settes ned en hurtigarbeidende komite som skal lag en lov på dette slik at denne diskrimineringen tar slutt.

Vaskede tallerkener må inn i skapet underst i stabelen. Vaskede glass må settes inn bakerst. Bestikk må også legges på plass slik at alle kniver, gafler og skjeer blir brukt og føler glede over å kunne bidra.

Dette er ikke vanskelig, det krever bare litt innsats..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er spent på Ringerike i år.. det skal innrømmes

Martin Boork som trener for Ringerike er over. En epoke i Ringerikes historie på ishockeyenes norgeskart er over. Nå trenes Ringerike av Joakim Fagervall, en merittert trener, og etter hva jeg hører, en veldig annerledes trener enn hva Boork og Braxenholm var.

Det gjenstår jo å se hva dette vil bety for Ringerike og hvordan spillere responderer på dette.

Det skal innrømmes at for bare 3-4 uker siden så hadde jeg en liten rynke i panna hva gjaldt lagbygget. Akkurat der og da var det Dennis og gutta som skulle ut i krigen for Ringerike… men så har det heldigvis (og som forventet) kommet til noen navn som forhåpentligvis er de som er tungen på vektskålen for Ringerike.

Treningene er godt i gang, og etter hva rapporter tilsier så har fokus nå i starten vært puck-kontroll og det å gjøre gode valg med puck. Fagervall har vel sagt i en prat med klubb at fokus er grunnspill nå i starten.

Ringerike skal jo nå om 2 dager i gang med treningskamper. Disse kampene skal man jo aldri legge alt for mye i resultatmessig, siden de ofte brukes for å se litt på rekkekombinasjoner etc., men de vil samme hva man tenker om resultat gi en pekepinn på hva Ringerike har og ikke har.

18 august er Grüner – Ringerike på menyen for de som er interesserte i å se “nye Ringerike” sin offisielt første kamp under Fagervall sin ledelse. Helgen etter møter laget Gjøvik og Nidaros i en cup i Fjellhallen på Gjøvik.

30 august er dagen for årets første kamp på egen is for Ringerike. Da er det returmatch mot Grüner. Vi kan jo håpe på, og oppfordre til, et godt oppmøte for å starte sesongen på en god måte hjemme i Schjongshallen.

04 september, Lørenskog – Ringerike, 07 september, Ringerike – Ski, og  13 september, Ringerike – Gjøvik er de resterende treningskamper.

Seriestart for Ringerike er hjemme i Schjongshallen lørdag 21 september klokka 16.00 mot Hasle-Løren. Retur borte mot Hasle-Løren påfølgende onsdag, før en skikkelig pekepinn på sesongen kommer helgen 28-29 september hjemme i Schjongshallen mot Nidaros.

Serien i år er på 35 kamper (møter alle 5 ganger), og da 18 hjemmekamper for Ringerike

 

Det blir spennende å se hva slags grunnspill laget kommer med i år. Det var mange som kritiserte småspillet i egen sone i fjor.. dvs ikke når det funket, men hver gang pucken ble mistet og det ble farlig og/eller mål i mot så var kritikken høyrøstet blant forståsegpåerne. En veksling mellom småspill og mer direkte “ringerikehockey” dvs tempo og punch, forecheck i kropp, fysisk spill slik at ikke motstanders backer blir for fortrolige med å stå med puck. Det kan ikke foretas mini-colorline med køllesveip mot en back med puck… rett i kroppen på’n så gjør han ikke det mer.

Når det gjelder powerplay så håper jeg det innføres krav om skudd i mye større grad enn man har hatt. Max 3-4 pass og så en avslutning. Alt kan skje når puck hives på mål. Gjør man det ikke så skjer ikkenoe. I 5 mot 3 bør det kun være 2 pass og skudd, men aldri skudd på etablert målvakt fra topp. Sett opp et PP som har en “Ovechkin” på hver droppesirkel..

Ringerike har nå i flere sesonger vært det laget som har sluppet inn flest mål da de selv er i overtall. De feilene må ryddes bort. Jeg skulle også gjerne ønske meg et PK som ikke bare var der for å hindre mål, men som i mye større grad også var villige til å utnytte feil og sette mål i undertall. I 2023 var Ringerike eneste lag som ikke gjorde mål i undertall. De siste 5 sesonger tror jeg ikke Ringerike har gjort mer enn 2-3 mål i undertall.. og de 2-3 kom vel i samme sesong tror jeg.

Det er selvsagt ikke det som skal være fokus på treninger, men de to i front av PK trenger jo ikke alltid være 4-rekke-gubber.. Se bare på Vålerenga, Stjernen, etc.. de bruker/brukte topp-spillere der.. Toppspillere som kontrer inn mål.

Nåvel..

Det blir spennende å se “nye” Ringerike..

Jeg er spent

Godt at sesong snart er i gang 🙂

 

 

Supporterbriller på, supporterbriller av

En ny sesong er på trappene, og med det betyr det at en hel bataljon av sosiale medier tilskuere med trang til å sage dommere og dommerprestastasjoner spisser fingertuppene, oljer tastaturet, og gjør seg klare til å komme med den raskeste drøyeste kommentaren hver kamp.

Det er, sesong etter sesong, liten forståelse for at der hjemmetilskueren kan gå tilbake og sjekke en utvisningssituasjon gang på gang… så kan ikke dommerne det. De må ta, evt ikke ta, de vanligste utvisninger der og da.

Det er ikke lett å se om det virkelig var en diving eller ikke noen ganger. Det bevises jo gang på gang i etterkant. Hvordan man kan sage dommer i kampens hete pga dette når man ikke engang blir enige ved videosjekk hjemme i stua er en interessant greie.

Det er derfor jeg mener man bør innføre sjekk/straff i ettertid mht diving for å bringe sport i vanry. Påvist diving = 3 kamper. En gang til, = 5 kamper. Ingen bønn. Det er trener og spillergruppes ansvar å få diving bort fra ishockey.

Det er heller ingen forståelse, virker det som, for at dommerne bruker litt tid når de faktisk sjekker video i forbindelse med mål og evt store straffer.

Jeg mener man burde kunne innføre en viss ærlighet igjen blant supporterne. Jeg berømmer P.Thoresen som i sluttspillet i fjor skjønte karantenen kom ved den hodetaklingen han gjorde. På spørsmål innrømmet han det. Men inntil da hadde SIL-fans på sosiale medier frikjent P.T og heller lagt skylda på motstander. Det er greit at man i kampens hete har supporterbriller på, men når situasjonen er dømt så er det greit å ta brillene av og se på situasjonen uten filter foran gluggene.

Alt i hockey er ikke forklarbart med «heads up». Det må man bare slutte med. Taklinger mot hode, taklinger for sent, taklinger som er unødvendig harde (gjerne for sent) kan aldri forklares med heads up.

Regler er viktig. Både for trenere, spillere, dommere og publikum. Av de 4 gruppene så er det en gruppe som ligger milevis foran de andre i regelkunnskap, og det er dommerne.
Dette ser man i kamp etter kamp, sesong etter sesong. Trener, spillere og publikum protesterer høylydt og heftig på avgjørelser på isen.. som ved sjekk opp mot regelbok viser seg å være korrekte.

En annen greie som går igjen sesong etter sesong er sammenligninger av straffer. Trettenes sin ble brukt til det kjedsommelige til sammenligning.

Det kan ikke gjøres.

Man må sammenligne epler med epler og pærer med pærer. Men til og med da er det egentlig ikke gangbart å sammenligne i ishockey. En hodetakling er ikke nødvendigvis lik en annen hodetakling. Situasjoner er ikke alltid helt like. Fart, sted, situasjon, overblikk, mulighet for å avbryte, etc etc. Alle disse tingene bruker DISU i sine betraktninger. I fjor la DISU seg på 4 kamper for taklinger mot hode. Helt innafor.

PS! DISU er valgte personer fra klubber i norsk ishockey. Det er ikke Forbundet som styrer der. Forbundet tar seg av karantener i bredde-hockey.

På enkelte virker det som om det menes i full oppriktighet at dommerne kommer til ishallen for å ødelegge for spillerne. Det er så langt fra sannheten som mulig. Dommerne er faktisk like glade i sporten og spillet som alle vi andre er. De har bare valgt en annen måte å bidra i hockeysporten på.

En annen ting som kommer opp sesong etter sesong er dommere som dømmer kamper hvor lag der de selv kommer fra er med. En gang for alle: Dette har alle lagene i topphockeyen sagt er null stress og greit for dem. Forbundet har vel sagt at de skal forsøke sette opp litt annerledes i sluttspillet hvis det lar seg gjøre, men de har uansett en rangering av dommere å hensynta.

Jeg får stadige kommentarer om at jeg er pro-dommere slengt etter meg nærmest som er skjellsord… Det lever jeg godt med. Jeg er pro-regler og ser at i nærmest 100% av situasjoner jeg ser på i ettertid av kamper så har dommerne gjort rett. At enkelte utvisninger glipper etc lever jeg også godt med.. dommerne tar avgjørelse der og da.

 

PS!

-man må ikke havne på sykehus for at en matchstraff skal være innafor. Noen ganger er det greit med en rask kort legesjekk i gardern/på benk

-man kan gjøre om beslutninger helt til neste dropp er tatt. Det er blant annet derfor mål ikke skal på tavla før spill er i gang igjen.

-tellende skudd er pucker som ville gått i mål om ikke målvakt var der. Dvs puck i stenger er ikke tellende skudd. Puck like utenfor er ikke tellende skudd.

-videosjekk av målsituasjon må vise med sikkerhet det motsatte av dømt på is for at dommerne kan gjøre om. Det finnes ingen synsing her.

 

 

 

 

 

 

Hvis person du snakker til ikke kan fikse det på 30 sekunder; Hold kjeft!

Det er lenge siden jeg ser/leser/hører noe så krystallklart som akkurat det overskriften sier, men jeg skal selvsagt utbrodere det litt.

Det er nå rett før skolen starter opp igjen, og lik det eller ikke, skole helt fra tidlig barneskole er mobbe-arena nummer 1 i Norge. Barn som ikke har skikkelig ballast med seg hjemmefra, og som i tillegg har foreldre med skylapper mht egne barns oppførsel terroriserer andre barn daglig uten at veldig mye blir gjort.

For mange foreldre/lærere er det tydeligvis mye viktigere å bestemme hva barna skal ha lov til å spise som skolemat enn det er å ta for seg virkelige problemer, problemer som i ytterste fall fører til at barn/ungdom tar livet av seg.

 

Så; noe alle kan ha på minnet er:

Hvis noen ikke kan forandre noe ved seg selv på 30 sekunder eller mindre, så bør du ikke si noe til dem i det hele tatt.

Hvis du for eksempel sier:

-hei, skoene dine er ikke knytt

-hei, du har en liten lodott på genseren

-pssst, buksesmekken din er åpen

-hei, du har en smule hengende i munnviken

osv.. som jo er enkle ting å fikse på kort tid og er noe som ikke gjør mottaker usikker på seg selv etc.

Du kan selvfølgelig ta personen til side og si “jeg ville ikke si dette høyt, men…..” noe som viser den personen at du respekterer og at du ikke vil personen noe vondt, det er heller det motsatte.

 

Noe helt annet er det om du kommenterer på en annen persons kropp, hudfarge, størrelse, vekt, høyde, hårfrisyre, hårfarge, klesvalg, intelligens, etc..

Dette er saker den personen ikke kan gjøre noe med på 30 sekunder, og følgelig er det noe du bør holde deg for god til å kommentere.

 

Ord er makt, og ord kan i høyeste grad såre.

Det spiller ingen rolle heller om du innser tabben du gjorde. Ingen unnskyldninger, uansett hvor godt ment de er, kan ta tilbake de ordene som såret da de ble sagt. Det kan gjerne virke slik, men det gjør ikke det.

 

Vær varsom og bruk hodet!

La ungene få gode opplevelser rundt middagsbordet, på skolevei, på trening og på kamper. Lær de at alle er like mye verdt samme hvilken farge vi har. Husk: Man blir ikke født som sneversynt, trangsynt, rasist, voldelig eller mobber. Det må læres.

Det kan vi godt la være å lære de.

Hvis ingen foreldre har barn som mobber, hvor kommer mobberne fra da?

Hvis ingen foreldre har barn med dårlig oppdragelse, hvorfor fortviler da lærere?

Hvis ingen foreldre har barn som ikke viser repekt, hensyn, omtanke, hvorfor hører vi om dette da?

Hvis ingen foreldre er rasister, hvorfor er da dette et problem?