Nå Ringerike; Ny kamp som krever full fokus og tempo

“Kan du ikke be gutta spille tredje periode først” sa en kollega til meg.

Den uttalelsen beskriver Ringerikes sesong så langt ganske greit sett bort ifra de to første kampene mot Hasle-Løren. På de 2 første periodene i alle 6 kamper så langt så har Ringerike 2 seire, 2 tap og 2 uavgjorte. Derimot har alle 6 tredjeperioder endt med Ringerikeseier.

Er det en ting som er helt sikkert så er det at hvis man fortsetter slik, så ryker man på et kjipt tap fordi man er for langt bak etter 2 perioder.

Ringerike må rett og slett opp i ringa, opp i tempo, opp i fokus og opp i konsentrasjon. Fra start!  Det går ikke an å skate rundt og tro det skal ordne seg til slutt slik trener Jocke Fagervall har snakket om i pauseintervjuer og etter kamper.

 

Onsdagens kamp mot Kongsvinger blir en test på om det mentale er på plass hos alle sammen. Det er lett å se på tabellen og tenke sitt. Vi har alle gjort det. “pøhh.. bånnlaget kommer.. dette blir walk in the park”.. og så blir det ikke det i det hele tatt. Det blir en kamp for å ta poeng fordi man stanger og stanger mot et lag som spiller dritt-hockey spesielt på bortebane. Kommer Ringerike skjevt ut mot lag etter lag så vil det til slutt ende med at et lag som feks Kongsvinger tar ett, to eller tre poeng fra Ringerike.

På et eller annet tidspunkt vil tredje periode ikke ha nok minutter til å hente opp det man trenger.

Onsdag 16 oktober klokka 19.00 droppes pucken i den kampen jeg håper blir et vendepunkt for Ringerike. Jeg håper de spiller tredjeperioden først. Jeg håper de kommer ut og viser de ca 1000 som dukker opp at nå har vi funnet ut av det og nå kjører vi på fra start.

Jeg håper jeg kan stå med Fagervall eller en spiller og ta et “fy f*** for den deilig første periode dette var” pauseintervju. En snakk som handler om  at grunnspillet satt, at man ikke slipper til kontringer, at man ikke drar på seg 2-minuttere men heller lar Kongsvinger ta de fordi de er på etterskudd.

 

Hva vet vi om Kongsvinger så langt ?

6 kamper, 1 seier og 5 tap, 10-31 i målforskjell, ligger sist i 1-divisjon

Andreas Heier er toppscorer og poengleder med 4 mål, 3 ass, dvs 7 poeng.

Kim Andre Fremming leder sinnataggen-statistikken med 33 minutter

Kongsvinger har 4% PP og 79,2 PK%

 

 

Ringerike sine tall så langt er:

6 kamper, 5 seire og 1 tap, 33-16 i målforskjell, andreplass i 1-divisjon

Sebastian Åkesson er poengleder med 12 (4+8)

Espen Kleppe Hermanrud er toppscorer med 6 mål

Hermanrud er også sinnataggen i laget med 52 minutter

Ringerike har 20,8% i PP og 70,4% i PK

 

 

De andre kampene onsdag er Manglerud Star mot Gjøvik og Grüner mot Hasle-Løren

 

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

 

 

 

Winter Classic 2024 i Schjongshallen

Tiden er satt. Lørdag 28 desember klokka 17.00 smeller det igjen:

Norsemen mot Geriatriks i den tradisjonsrike Winter Classic.

Det blir som vanlig dette.

3 x 20 effektiv tid

Ishockey “light” regler… dvs lov å være fysisk, men ikke mid-ice/vant “bønner”.

Slagskudd kun lov alene med målvakt (dvs ingen foran skytter)

 

Geriatriks og Norsemen tar ansvar og legger årets Winter Classic til en periode i desember da 1-divisjon har en dritlang hvileperiode. Ringerike spiller siste kamp før jul lørdag 21 desember hjemme mot Gjøvik, og så ikke en puck med kamper før 8 januar hjemme mot Hasle-Løren. Da passer det selvsagt brillefint med en publikumsmatch lørdag 28 desember klokka 17.00.

 

Det er mange ting man som godt voksen mann gleder seg til. Våren feks, da man slipper måke snø og skrape is. Eller de mer enkle ting som ukeslutt, middag, kona/samboeren/kjæresten/unga, freddan, kald øl, våkne uten vondt i kroppen (nå er ikke det så enkelt lenger, men you get the point), trening et par ganger i uka, samhold, kameratskap, etc.

Noe av det vi ganske så mange godt voksne menn gleder oss mest til i julen er kampen om Ringerike. Winter Classic. Bataljen der romjul får være romjul en liten stund. Oppgjøret der flipp og flopp pasninger regjerer. Scoringer på isen (og latter på tribunen) sitter løst. Dragninger, finter, driblinger med og uten mening, farlige og ufarlige skudd, alt i skjønn forening.

Dette er kampen der du (hvert fall noen) kan se på og kommentere, med ord i behold, at «det der kunne jeg gjort bedre sjæl».

 

Kampen og spillerne, mener jeg, er essensen av Ringerike Ishockeyklubb bredde. Her er pappaer og trenere, tidligere divisjonsspillere, mosjonister og tidligere toppidrettsutøvere. Alle har forskjellig bakgrunn, men felles for alle er gleden over sporten og samholdet.
Noen har spilt lenge, andre ikke så lenge, det spiller ingen rolle.

Bli med på en kveld 17.00-19.00 sammen med oss. Det koster ingen ting annet enn det du måtte finne på å bruke i kiosken. Ta med deg en eller flere som klager på at de aldri ser pucken osv.. Det garanterer jeg at du gjør denne kampen. Inviter naboen på kamp. La juletre, oppvask, ribberester og annet være i fred noen timer og opplev heller dette.

Garantert underholdning !!

I en tid der topphockeyens overskrifter ofte preges litt for mye av økonomisk rot så er det en glede å være del av noe som kun er tildels rot mht enkelte sportslige prestasjoner. Tversover i sonen i halvmeters høyde, innlegg på bakre, skudd over fra kloss hold og andre underfundige greier.

…og etterpå; Bankett selvsagt

(la gå, pizza og øl, men vi kaller det bankett)

 

Dette er dagen da familie, venner, bekjente, kjærester, samboer, koner, barn, ishockeyglade, idrettsglade, nyskjerrige, osv osv kan komme i Schjongshallen og se 2 lag med ishockeyglade mosjonister nok en gang spille en kamp der man vinner retten til neste 6 måneders “vi vant” skryting og ædda-bædda.

Det koster selvsagt ingenting å se på denne matchen. De pengene kan man bruke i kiosken isteden.

 

 

Program for dagen:

-oppvarming 16.20 – 16.40

-kampstart 17.00

-langbord med mat/drikke når det passer etterpå

-skryt og rør om kampens prestasjoner

 

Hva trenger vi:

-dommer :

-iskjører :

-klokkefører: Aina Helltun

-speaker : Knut Helltun

-musikk: Monica Svingerud

-en til hver utvisningsboks :

-kioskpersonale:

 

Frivillige sender meg en melding på messenger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringerike: Lørdag handler det om å være påskrudd fra start

Det er lite som gjør en som er litt over middels interessert mer “hrrrrmmmmffffff” i tankesettet enn å se eget lags spillere virke å være gående på 70-80% ute på isen.

Det har dessverre vært tilfelle et par-tre kamper av 5 så langt denne sesongen.

Kamp 1 mot H/L var greit nok første seriekamp… men det tok sin tid før det løsnet der også. 3-1 og 4-1 halvveis i kampen stilnet debutnervene noe.

Kamp 2 mot H/L ble en grei affære.. 0-8 i Lørenhallen var en «maktdemonstrasjon».

Kamp 3 mot Nidaros var en spennende kamp der seieren kom helt på slutten i en Hitchcock-verdig avslutning. Siste minuttet var magisk hockey-underholdning.

Kamp 4 mot Nidaros var 2,5 perioder med «hrrmmfff» før gutta våknet på slutten og nesten klarte rane til seg minst ett poeng. Trener Fagervall sier og her rett ut at det virket som gutta fortsatt sugde på karamellen fra dagen før.

Kamp 5 borte mot Manglerud var også lenge en «hrmmmfff» affære, men også preget av en (i mine øyne) feil 5-minutter på Hermanrud der Manglerud da klarte sette 2 pucker. Også i denne kampen uttaler Fagervall at gutta ser ut som de går rundt og tror det skal ordne seg uten å komme nevneverdig opp i ringa.

Jeg håper alle gutta, ikke bare noen få, har lyst å svette skikkelig fra start i morgen lørdag hjemme mot Manglerud Star.

Det kommer til å gå gærent til slutt om man venter til langt ut i tredje før desperasjonen og offerviljen vises.

Det er mange som er normalt gode, men om absolutt alle kom seg opp på Bækken, Ryttar, Bjørnstad nivå i innsats (for å nevne noen av de som alltid gir 100%) så er dette laget fra Ringerike mer enn bra nok til å slå alle i divisjonen.

Men, som sagt og skrevet før: Alle må være på hugget fra start. Slipper man seg ned 10-20% så havner man fort på hælene, og kanskje klarer man ikke snu kampen på den tiden som er igjen.

Ønske for morgendagen: 100% fra start, på alle!

Ikke dvask deg som Morten.. 100% innsats på isen er det som teller.

 

EHL snart ferdig med første av fem runder

Stavanger med full pott etter 7 spilte kamper tett fulgt av Vålerenga og Storhamar. Derfra er det 6 poeng ned til Sparta og Frisk Asker. Det er de fem lagene som pr nå har over 10 poeng. Comet ligger helt sist med 1 poeng som fangst så langt.

Nå har jeg ikke sett altfor mange av kampene så langt, men det er interessant at Stavanger kun har 1 mann inne blant topp 10 poengplukkere (Trettenes) mens Vålerenga har 5. O.Lepaus (hehe) og V.Haag leder med 14 poeng. De to neste på listen er også fra Vålerenga (Taimi og Mcgauley). Hva dette egentlig sier om lagene er ikke godt å si, men de fleste har vel hørt om powerplay-femmeren til Vålerenga nå…

Den eneste spiller fra Storhamar inne på topp 10 poeng så langt er morsomt nok Håvard -som-absolutt-ikke-er-bra-nok-for-landslaget-og-Granath-burde-vært-med-isteden- Salsten. Han deler 4 plass med Mcgauley med 10 poeng.

På torsdag 10 oktober spilles Lillehammer – Comet, Sparta – Narvik, Vålerenga – Lørenskog og Stavanger – Frisk Asker. Det lukter 4 hjemmeseire på torsdag om ikke noe veldig spesielt skjer.

 

Stavanger, Vålerenga og Storhamar kommer nok til å reise fra alle de andre lagene etter hvert tror jeg. Det virker hvert fall som de har kontroll på økonomi og stall til å kjøre på og over de andre lagene. (jada, jeg vet om ansvarlig lån osv.. men det er pr definisjon lov).

Nå skal det selvsagt leveres inn regnskapsbilder i oktober som skal sees på og har et eget regelverk mht poengtrekk inneværende sesong. Det er sagt så mange ganger nå at ingen klubber skal kunne komme i januar og påstå at de ikke visste om det nye regelverket med egenkapitalprosent etc.

Det ville jo være litt “skandale” spør du meg om spesielt de 3 øverste lagene får store poengstraffer og samtidig øser ut penger på spillere de da strengt tatt ikke har råd til.

 

Litt lag-statistikk til slutt:

Vålerenga har 55% PP uttelling… neste lag har 32.. Comet som siste lag har 4,5%..

Vålerenga har 92% i PK… Lillehammer nederst med 65%

Vålerenga leder tilskuersnittet med 3756.. Stavanger rett bak med 3685

3 lag under 1000 i snitt

Comet 971, Narvik 668, Lørenskog 607

 

 

 

 

Ord og uttrykk i golf som ikke står i regelboka

Alle som spiller golf og/eller er idrettsinteressert har fått med seg mye av de reglene man spiller etter i golfen…samt fått med seg de mest vanlige ordene i golf som birdie, eagle, bogey, par etc..

Jeg tenkte jeg kunne komme med ord og uttrykk i golf som ikke står i noe bok eller på annen måte er nedskrevet, men som høres hver eneste dag på hver eneste golfrunde som spilles..

 

Foran alle disse ord/uttrykk kan man tenke seg lyden av en golfkølle som treffer en golfball…

Unntaket er der man hører lyden av et slag, svoosj… umiddelbart fulgt opp av ordet “prøvesving”..

 

Så.. hva er det man kan høre på golfbanen da? jo:

 

-tar en mulligan

-oi…

-søren..

-oiiiiiii…..

-hva skjedde der a?

-faen..

-det blei en push det gitt

-hva ere jeg driver med nå?

-se den du

-den gikk rett opp den gitt

-den ble tynn den…

-den der gidder jeg ikke lete etter..

-jeg kækka’n

-skulle du ha sett

-er det mulig å være så dårlig

-der skulle jeg langt der…

-den der er det snø på

-avinorball

-bra putt, din tur igjen

-liker’n ikke men den gjorde jobben

-hvor landa den a?

-toppa den gitt..

-det der er en LS ball

-nei… jeg skulle jo ikke dit..

-den gikk rett i rødt den selvfølgelig

-hvor mange ble det da.. hm.. en, dropp, tre, døff, innspill og tre-putt…

-hæ? gikk den for langt?

 

Det skal sies at det også sies veldig mye positivt på en runde golf, slik som;  bra slag, nydelig slag, bra putt, herlig innspill, midt i gata, rett på kaka, nice osv..

 

Har vi flere gjengangere på golfbanen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manglerud Star – Ringerike.. 2 key-situasjoner

Ringerike vinner til slutt 3-4 borte mot Manglerud Star på lørdag.

Manglerud tar ledelsen 1-0 på et skudd fra nærmest død vinkel… et skudd jeg regner med Rønning ikke glemte med det første, og vet (og sikkert har sagt) at ha skulle ha tatt.

Ringerike utligner til 1-1 ved Hermanrud fint satt opp i slottet av Åkesson.

Ingen mål i andre periode.

I tredje får Ringerikes Hermanrud 5+20 for slew-footing (se lenger ned) og Manglerud benytter sjansen til å sette både 2-1 og 3-1.

Litt over 10 min ut i tredje kåler Manglerud litt på offensiv blå, Rian tar puck og går alene mot målvakt. Her kan man så se at Rian har skuffa mye snø tidligere, for puck den ble satt opp på backhand og stilling 2-3.

Så får Manglerud en mann ut 5 min for charging (se lenger ned), Ringerike benytter sjansen og setter 3-3 ved Svensson satt opp av Åkesson.

Ca 2 min før slutt scorer Bækken 3-4 målet på en retur fra skudd Liljekvist.

 

Så.. så kommer disse 2 key situasjoner.

Hermanrud og MS-spiller inn mot vant i en duell. Begge faller og det blir en roughing-situasjon. Det blåses av, og etter litt snakk dommerne imellom så vises Hermanrud 5+20 for slew-footing. Slew-footing er når man setter skøyta bak skøyta til motstander og så bryter kroppen til motstander bakover. Kall det gjerne å spenne bein for letthets skyld.

Jeg har sett det klippet mange ganger nå og ser ikke den slew-footingen veldig klart. Jeg tror heller ikke HD hadde den på armen, så det kan ha vært at LD så noe tv ikke viste. Jeg heller mer og mer til at det var en duell der begge spillere holder i hverandre og så skjer det som skjer.

Manglerud satte altså 2 mål i dette overtallet… som kanskje aldri burde vært dømt.

Nåvel… ikke noe å gjøre med nå annet enn å håpe at Disu (hvis sak gikk dit) ser med samme øyne og ikke idømmer noe karantene.

 

Key-situasjon nummer 2

Puck inn i MS sitt rundvant.

En MS-spiller kommer inn i stor fart og takler en ringerikespiller høyt. Det ser ut som han treffer hode/ansikt, men litt vanskelig å se veldig klart.

Det gruffes og så ser man samme MS-spiller holde tak i en ringerikespiller og levere 2-3 skikkelige slag. Ikke sånne vanlige roughing-greier.. men skikkelige slag.

Da har en ny ringerikespiller fått tid å reagere og kommer og takler/dytter MS-spilleren så de begge faller.

Følgende dømmes:

MS-spiller får 5 min charging

MS-spiller får 2 min roughing

Ringerikespiller får 2 min roughing

 

Hvordan MS-spiller kun får 2 min roughing for de slagene er litt underlig når man ser på hva EHL spillere får dusjen for. Hvordan denne situasjonen kan gi 2 stk roughinger som kvittes er også litt underlig hvis man skal tenke rettferdig straff for forseelse.

 

 

 

 

 

 

1-divisjon før onsdagens 3 kamper

De 4 lagene som på forhånd er tippet i topp har lagt seg på topp.

Pr i dag så er Ringerike, Nidaros og Gjøvik på topp, alle med 9 poeng. Grüner ligger på 4 plass med 7 poeng.

Ringerike og Nidaros har spilt 4 kamper mens alle de andre spiller sin fjerde kamp onsdag.

De fleste har vel fått med seg at Ringerike og Nidaros tok her sin 3-poenger i Schjongshallen noe som gjør at både Gjøvik og Grüner kan passere begge lag ved å ta 3 poeng i sine kamper.

Onsdag 02 oktober klokka 19.00 spilles da for ordens skyld Manglerud Star – Grüner, Gjøvik – Ski og Kongsvinger – Hasle-Løren.

Forrige kamp mellom disse endte med suddenseier 1-2 til Manglerud Star i Grünerhallen, 4-2 seier til Hasle-Løren i Lørenhallen og 3-5 seier til Gjøvik i Ski ishall.

Kongsvinger med 2 10-minuttere for dustete oppførselen etter hva jeg har blitt fortalt må skjerpe seg om de skal ta poeng.
Grüner burde vel avgjort hjemme i fulltid, men ikke fullskjerpet i denne divisjonen så er alle «like gode».
Gjøvik virker stødige nå. Det har de også gjort ved tidligere sesonger, men nå synes jeg det virker bedre enn på lenge.

Listene:

Topp poengplukker : Oskar Håkansson, Nidaros, 12 poeng (7+5)

Toppscorer: Håkansson, Nidaros, 7 mål

Topp assist : David Hallström, Nidaros, Dennis Ryttar, Ringerike 7 assist

Topp pluss/minus : Dennis Ryttar, Ringerike, +10

 

Sinnataggen:

Espen Kleppe Hermanrud, Ringerike, 25 minutter

 

Beste PP-prosent så langt : Nidaros 53,3%

Beste PK-prosent så langt : Gjøvik 100%