Husfar…ikke bare-bare..!!

Etter den siste tids innlegg med suksess som blandt annet *Monstersnupp* har stått for…vedrørende husmødre og den perfekte verden noen tilsynelatende lever i..du vet de som ikke har rot på kjøkkenet noensinne…eller som har kroker i huset som aldri har hatt gleden av å gjemme seg bak en hybelelefant eller tre.. Disse damene som er oppe før fugla fiser hver eneste dag og trener og lager blodsunn mat til ungene sine og seg selv… Vel, alle disse innleggene har fått en genuint ekte husfar til å tenke litt på sin verden og hva han var igjennom i den tiden da Husfruen fortsatt jobbet som flyvertinne og undertegnede skulle prøve å få ting til å gå rundt først med ett lite barn og deretter med 2…for fødselspermisjonstiden varer jo ikke evig..

Jeg kunne jo nå egentlig lagt ut i det vide og det brede om å stå opp klokka 06.10 for å rekke å stelle istand 2 små gutter som strengt tatt ikke ville ha klær på seg.. og særlig da det var vinter var dette morgenritualet en prøvelse… Jeg har forøvrig en teori om hvorfor så mange menn hater vinteren… For, du blir aldri så fyllt av gremmelse og oppgitthet som da du har dressa opp guttungen i den flotte parkdressen, cherrox-støvler, lue og votter og så kjenner du den umiskjennelige eimen av dritt… og så er det av med alt sammen igjen…skifte bleie…og på med alt igjen.. og jammen meg har man ikke en sønn til gitt… Nåvel.. når man så endelig kom seg ut av huset klokken 07ish så var det å kjøre til barnehagen, øynene fulle av sukater større enn rosiner, og så høre fra baksetet:  “pappa…barnehagen er inn her”.. Denne beskjeden kan man trygt si medførte noen morsomme oppbremsinger på vinterstid..

Når man så leverte ungene i barnehagen så kan ikke noen følelse beskrive den kanossagangen en pappa uten fargekombinasjonsinteresse måtte gjøre da han leverte to stk regnbuer i barnehagen.. Blikkene han fikk av de unge hippe barnehagetantene og mødre med matchende kule klær på ungene sine var så fulle av medynk at blikket til en golden retriver som har gjort noe galt blir rene gledesblikket … Det hjalp liksom ikke heller med argumentet : “men klærne er jo reine hvertfall…haha..”.. Det var altså ikke uten grunn at husfruen begynte legge frem antrekk til begge gutta på dager da det skulle skje noe spesielt i barnehagen.. Slike tilfeller medførte jo også at husfar gjorde desperate forsøk på å ikle ungene antrekk som ikke fremkalte hjerteinfarktsymptomer på husfruen da hun kom hjem etter 3 dager på jobb og ble løpt i møte av 2 stk gutter med diverse flotte antrekk på seg.

En husfar alene hjemme medførte jo og selvfølgelig en viss klasse over matpakkene…nemlig Nugatti..!! Jeg har, etter å ha sendt med guttene Nugatti på skivene mang en gang,  kommet til den konklusjonen at det til dags dato ikke er en eneste jeg har hørt om som har daua av å ha nugatti på skivene i matpakka…ikke er det heller noen andre barn som har daua av at ungene våre har hatt det. man kan trygt si at Nugatti var og er er forsove-seg-pålegget fremfor noen… Denne løsningen og levereglen har jo medført masse humring da man på foreldremøter har måttet sitte å høre på hysteriske foreldre som diskuterer om youghurt skal være lov for ungene…

Når det gjelder middag…så er det ikke mer å si enn at pølse og potetmos er en sterkt undervurdert middagsrett….!!

Jeg har selvfølgelig masse gode minner om denne tiden.. Som for eksempelå dra på butikken med en 6-åring før vi skulle i barnehagen og hente minstemann… Husfar sier greit til poden at “nå er vi vel ferdige tror du ikke?”…hvorpå poden titter oppi vogna og høyt proklamerer så absolutt alle får det med seg.. “Men pappa…du skal vel ha øl!!”..

Avslutningsvis kan jeg nå komme med en oppklaring til alle dere der ute som lurer på “Når blir en baby egentlig et barn”…. Det handler ikke om størrelse.. Det handler ikke om alder…  Det handler ikke om å lære å gå… det handler ikke om å lære å snakke… Neida… det handler kort og godt om da bleia slutter å være full av den koselige odørfrie lille sennepslignende bæsjen og går over til ren og skjær kompost som kommer ut av en altfor liten kropp. DA har du et barn !!

9 kommentarer
  1. ha ha ha !! Nå blir det jo etter sigende en trend å vise frem dritten i sosiale media,så jeg gleder meg til å se kreativt rot,gjørmedkorerte barn og fargekoordinert oppvask på flere blogger,ha ha.
   -du har nå gjort en god jobb når ungene har en slik omsorg og kjennskap til deg at de minner deg på å kjøpe B-vitaminer på flaske !!

  2. monstersnupp: haha… yes… jeg kan nesten ikke vente på feks fotballfrues bæsjebleiedunk i flere farger.. Rosabloggernes bobleplastinnpakkede barn som lekeruller i ordnede former samt vissheten om at gjørma i barnehagen er oppvarmet til superbloggernes prefererte varme.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg