Nå ere jul igjen..!

Det nærmer seg jul og nok en gang så skufler media frem og opp i lyset de litt mer vanskeligstilte. Samtidig ser man folk komme halvsøvnige ut av Stortinget, børste støv av blådressen/tyllkjolen og proklamere “nå må vi avskaffe fattigdom”… Det dukker opp den ene etter den andre som ser ut som de her hengt på veggen i kjelleren på Stortinget for at de profilerte politikerne skal slippe å måtte forholde seg til politiker-noviser som ikke har lært svada-sjargongen helt enda…

Geriatriksredaksjonen har ikke tenkt å forfordele noe parti..ei har vi tenkt å sverte noe parti heller..Det klarer de helt greit selv. Geriatriks melder heller: Gå å skam dere alle sammen. Skam dere for å være en del av et politisk system som til de grader står å slår seg på brystet over hvor flinke vi, Norge,  er..samtidig som den ene triste historien etter den andre rulles opp.. “dette må vi ta tak i”… “jeg kan ikke kommentere enkeltsaker..men…” osv osv.. Hva med å stikke fingeren i jorda og innrømme at alt er ikke som det skal og så se til å få den fingeren du ikke hadde ledig til å stikke i jorda ut av rompa og begynne å få litt fortgang i ting. Alle har vi jo hørt leksa “skoler, sykehjem, aldershjem, veger, jernbane, sykehus….” Det er faktisk en skam at vi skal måtte finne oss i å kjøre på veger som er like som de var på 70-tallet.. Vi kjører altså rundt på dødsfeller fordi politikerne ikke klarer tenke to tanker på en gang. Det blir altså ikke inflasjon om du henter utenlandske vegbyggere for å få fortgang i vegbyggingen.. Tilsvarende blir det ikke inflasjon om sykehusene kjøper MASSE utstyr man trenger i utlandet..

Og så alle disse stupide avgifter.. Som feks TV-lisensen.. At vi som nasjon tillater politikerne å tviholde på en slik avgift er meg en gåte. Bare du kjøper deg en TV så skal staten ha lisenspenger. Du trenger ikke ha tv-signaler engang. Det blir jo som om Herman Friele skulle ha penger fordi du gikk på Glassmagasinet og handla deg et sett med flotte kaffekopper. Og hva med vegavgiften?… Samme avgift uansett.. En bil som brukes 5000km i året avgiftslegges like mye som en bil som kjøres 60 000km i året..skikkelig rettferdig den ja.. og når du har betalt vegavgiften så har du kjøpt deg rettighetene til å ha lov til å kjøre rundt i dette flotte landet å betale bompenger..

Og så kommer vi til en personlig favoritt..ehh..not….arveavgiften… Avgiften på penger som allerede er innteksbeskattet og formuesbeskattet av den som har pengene…og da tragedien rammer en familie så kommer Staten inn og skal ha penger.. “Sorry for at du mistet mammaen din altså…Hvor er penga våre?”… Så her kommer et eksempel fra sos-øk på Handelsskolen: Per (18), Pål (36), Are (55), Jon (74) og Tom (93) bor alle sammen i samme hus. De har hatt sine tragedier i rene Bonanza stilen og alle har mistet sine koner..ja bortsett fra Per da som ikke har rukket å gifte seg enda. Tom har småpene 10 mill i banken, men så kommer virkelig et tragediens år for familien: (fribeløp er 470 tusen)

I januar dør Tom. Jon arver da av sin far 10mill – 470′ -( 6% av 330′ -10% av resten) = 9 060 200,-

I april dør Jon. Are arver da av sin far 9 060 200 -470′ -(6% av 330′ -10% av resten) = 8 214 380,-

I september dør Are. Pål arver da av sin far 8 214 380 -470′ -(6% av 330′ -10% av resten) = 7 453 142,-

I november dør Pål. Per arver da av sin far 7 453 142 -470′ -(6% av 330′ -10% av resten) = 6 768 028,-

Per på 18 år har da i løpet av et tragediens år mistet sin far, sin farfar, sin oldefar og sin tippoldefar…

Staten har tjent 3 231 972 ,-…………….

Sorry… Jeg tror ikke på at dere fjerner den avgiften….på samme måte som jeg ikke trodde på bompengeløftet…

6 kommentarer
  1. Juhu – kunne ikke være mer enig! Det må feires, med en Happy-Hour øl! Eh, nå er det ikke mer happy enn at de har satt ned halvliteren fra 69 til 62 kroner da. Cafe-eieren er redd for å få Edruskaps-politiet på nakken og å miste sjenke-bevilling. Men ok 7 kroner er 7 kroner, og skal vi se: Happy hour fra 1600-1900, det blir 4 halvlitere første time, minst 3 neste, og sikkert tre timer siste time også, det skulle bli 70 kroner spart, så da får jeg jaggu den tiende gratis! Staten suger også inn et ikke helt ubetydelig beløp, det blir vel 50 kroner pr halvliter eller noe slikt, så drar de inn 500 kroner, fra meg, hver torsdag (og jaggu er det happy hour i morgen også!). For ikke å snakke om alle de andre dagene – riktignok heller jeg bare nedpå 7-8 stykker da, men dog! Og så dauer jeg sikkert snart også, og da blir det virkelig fest på Staten! Eller i Staten da…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg