Jada, bare skyld på ungen din du…!

“men jeg kan jo ikke tvinge barnet heller”….. Neida, det skal du selvsagt heller ikke….. men det er andre ting du skal… Det eneste du ikke skal er å dytte barnet ditt foran deg og slippe å ta tak i problemet…

Men først og fremst i denne bursdags-barn-debatten:

Her i vårt lokalmiljø er det helt vanlig å gå etter ett bestemt regelsett hva gjelder invitasjoner til bursdag. Hvis man skal levere ut invitasjoner på skolen så (1) invitere man alle sammen, eller (2) man inviterer alle jentene, eller (3) man invitere alle gutta. Hvis det ikke, av feks økonomiske grunner, skal inviteres etter disse reglene så er det en ting som gjelder… da får du invitere til bursdag utenfor skolen og/eller etter skoletid. Det er selvfølgelig lov å invitere til mindre bursdager enn å ha alle sammen…men 1-2 ikke-inviterte av 15 i klassen er ikke et utvalg..det er rein og skjær utfrysning…!

Nåvel… til denne bursdagsdebatten:

– 8-åringene som inviterte…ingen kom…ingen sa ifra…

– 10-åringen som inviterte…ingen kom…ingen sa ifra….

Unskyld meg altså:

Hva faen feiler det foreldrene til disse ungene som ikke dukket opp???

– Hva med plikten/høfligheten til å si ifra?

– Hva med ren folkeskikk?

– Hva med å hjelpe foreldre seg imellom til å kunne stålsette et lite barn som gleder seg?

– Hva med å  ikke gjemme deg bak et barn og si : “men h*n ville jo ikke”…

Hva med å sette deg ned og snakke med barnet som ikke vil? En 8-9-10 åring med invitasjon til en bursdag og utsikt til å spise pølser/pizza/godteri, drikke brus osv.. sier ikke nei til dette uten at det er en underliggende årsak… Hva med å være den voksne? Hva med å ta ansvar og finne ut av hva problemet er istedenfor å la et lite barn diktere din voksne oppførsel…

Skjerp dere !!!

12 kommentarer
  1. Her har vi og en regel som sier alle eller ingen.
   På de aller fleste invitasjoner står det: Gi beskjed om du ikke kan komme på tlf:12345678.
   Om det nå er sånn at det ikke passer. Så tar det 1 minutt å sende en sms og gi beskjed ihvertfall.
   Om mine barn en dag sier at det er en bursdag de ikke vil gå i, så kommer jeg til å ta en lang prat for å høre nøyaktig hvorfor.

  2. Har hørt noen si: ” Det må jo stå på invitasjonen om man vil ha tilbakemelding”. NEI! En voksen må kunne klare å skjønne at man sier ifra. Og man man melder frafall kun ved gyldig grunn.
   Bra innlegg, spot on, jeg applauderer!

  3. Kjente jeg ble sint når jeg så forsiden av avisa i dag.. La barna velge?! Er kanskje ikke det utgangspunktet i hele problemet…? Og som du sier, man kan gjerne inviterer deler av klassen, men å unnlate en… Det er ikke hyggelig. Og barn har kanskje ikke noe problem med å unnlate en, de er jo ikke voksne, de klarer ikke alltid å tenke på hva det kan bety for andre eller på sikt.

  4. sjomannsfruen: Det er det minste synes jeg… å si ifra… og så får man være den voksne og prøve finne ut hvorfor…. For vi som mamma/pappa ser jo på arvingene når det er noe de ikke vil fortelle..

  5. zena zuza: Ikke sant… derfor er det vi som voksne som må stå for det som blir gjort.. jeg kjente håra reiste seg i nakken da jeg leste “men barnet ville jo ikke” i en kommentar under den opprinnelige saken….

  6. Helt enig.
   alle. Jenter.gutter eller alle.
   eller i barnehagen alle på det årskullet (alle,jentene,guttene)
   Det er så tull av foreldre og faktisk godta at et barn ikke får komme..
   det er å blir foreldrenes ansvar. Dei voksne som skal ta ansvar og veilede barna.

  7. Vi hadde samme regelsettet.. hvis invitasjon skulle ut på skolen var det alle eller alle av samme kjønn. Dette var en regel som gjaldt til de var 10-12 år. Etter det var det vanlig å kun invitere et lite utvalg av bestevenner…
   Når det gjelder å si fra at en ikke kan komme så sitter jeg med samme opplevelsen. Folk er fryktelig dårlig til å si fra. Jeg trodde at det var noe typisk for Rogaland men det viser seg å være landsomfattende. Foreldre har ansvar og tar det ikke !! (nå kan det jo hende at noen faktisk ikke forteller hjemme eller viser lappen, men dette er nok et fåtall)

  8. trond666: Enig… Tror nok de fleste kanskje opplever at ens unge sier på selve dagen at de ikke vil… og da gidder ikke foreldre melde avbud.. feiger rett og slett ut for å slippe spørsmål

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg