Harrytur…!!!

Vil du betala i svenska eller norska?

Så var dagen kommet… 4 bla Gallagher fant ut at nå var det på tide å kjøre til det gamla det fria og handle litt… Eller… de 2 voksne bestemte og de to små de fant ut at det var greit å være med… Med friskt mot og klare romper var vi klare for 2,5 timer i bilen for å komme oss til det forjette land der man engang fikk kjøpt kinaputter og kunne besøke kulturetablissementer ala Hønen Agda.. Vi har ikke før kommet oss ut av Hønefoss før P4 tråkker til med Påskesprinten…. en quiz der man kan vinne en reise verdt 50000,-.. Jeg briljerer jo så inderlig at gutta vil vi skal snu og dra hjem igjen slik at jeg kan ringe inn og vinne sånn at vi kan dra på luxusferie… Det skjer jo selvfølgelig ikke…det som derimot skjer er at da quizen er over og programleder sier at “nå kommer Prince med Purple Rain” så kaster mine 19,5 quizhjerneceller seg rundt og sier Appolonia skikkelig høyt inni hodet mitt… Jeg undres på hvorfor…. kan det ha noe med dette å gjøre,,,,?

Da så kjøreturen er over, underlig nok uten så mye som et snev av kø, og vi har betalt bompenger for å få lov å kjøre ut av Norge så finner vi straks en parkering og skjønner hvorfor det ikke var kø…. alle bilene er jo på plass på Nordby kjøpesenter allerede.. Vi oppdager jo og straks at alt ser jo helt annerledes ut enn sist gang vi kjørte denne distansen for å handle…vel rent bortsett fra plasseringen til Mæccern midt på parkeringsplassen da… så vi gjør som andre modige ekte oppdagelsesreisende på jakt etter nye utfordringer… Vi går på Mæccern….

Etter mat så starter vandringen for å se oss litt rundt og vi oppdager umiddelbart at det er bemerkelsesverdig mange unge menn med for små t-skjorter og tydeligvis såre armhuler på Nordby i dag.. Men det ser heldigvis ut som de har snakka med mammaene sine og vet hva de skal gjøre… de har stivt blikk og rask gange mot butikken der de kan få kjøpt 20 kilos dunker med pulver som de tydeligvis da skal smøre i armhulene for å bli kvitt utslettet…eller hva nå det enn er… såre etter barberingen?

 

Vi havner så til slutt dit vi kjørte alle disse milene for…. Godisbutikken… neida… joda.. neida…. Vi måtte jo innom men denne gang ble det handlet lite der faktisk… Vi spiser jo ikke opp kvartparten av det heller så kudos til oss og klapp på skuldrene… Denne gang skulle mesteparten av kronene legges igjen inne i matbutikken…

Vogna ble full av saltmat og søtmat og penger og gull… Vel, pengene (3800,- men slapp av, vi betalte i svenske) havnet vel strengt tatt i kassa på butikken…men gullet det er i vogna… gull som i matvarer du får gledestårer i øya av å se prisen på… Kjøtt og kjøtt og kjøtt og kjøtt….. Billigere enn billig,.. norsk mat…ta dere ei bolle….

Hjemover er undertegnede mentalt alene i bilen… fysisk er jo alle på plass men våkne er man ikke… Det er godt det ikke flyr fugler rundt inni bilen for da ville noen av de bygd reir… Jeg hadde jo selvsagt tatt bilde av alle sammen med munnen pip åpen men da jeg skulle fremkalle bildene på mørkerommet så var det skjedd noe feil så det eneste bildet jeg kan laste opp er:

underlig nok så sitter jeg i dag og tenker at det er nå like greit at de bildene er borte.. Så… hva var så egentlig fangsten denne dagen…. Jo:

 

dette…. (som vanlig har det sniki seg med noen gulrøtter på bildet)….

 

men ikke dette selvfølgelig….. nix….vi vet jo at det ikke er lov når man bare drar på “harrytur”…. så vi dro hvertfall ikke til Strømstad som så mange andre…så:

det ble nok bare dette på oss ja…..

Vi tuller jo ikke vi 😉

God påske til alle sammen…. og :

Hipp hipp hey 🙂

12 kommentarer

Siste innlegg