Et Panthersliv…

Fra neglesprett og solbærtoddy til kaffe, vaffel og søndagstrim!!

Naturis og kuldegrader. Det var ikke annet dengang jeg som 9-åring troppet opp på mine første ishockeytreninger med delvis helt hockeyutstyr og en en rød vm-hjelm jeg var umåtelig stolt av. At det var kaldt spilte ingen rolle.. Fingrene kunne varmes rundt et glass buljong eller solbærtoddy eller rett og slett nedi suspen. Når det ble for kaldt så var standard kotyme å bruke en hockeystrømpe som halsvarmer…det luktet skikkelig godt.. Men vi klaget aldri.. Vi kunne, og gikk på skøyter dagen lang uansett kulde…

Vaktmesterne på stadion. Disse var jaggu en sak for seg selv.. De ville jo strengt tatt ikke ha noe med hockeyen å gjøre..men da vi smisket og ba nok så kom de kjørende med traktoren med vanningsanlegget bakpå og hvertfall slipte og vannet før en kamp.. Men så var jobben gjort.. I pausene måket vi banen selv.. Det var vel kun da Ringerike holdt på å rykke opp i 1 div en gang på 80-tallet at de vannet i pausene.. Den sesongen endte forøvrig med at kasserer løp langs banen i avgjørende kamp og manet til tap for de hadde ikke råd å rykke opp…

Kunstfrossen uteis. Dette miraklet skjedde vel omtrent rundt 1980 engang.. Dette var jo magisk for hockeyklubben for nå kunne man legge is tidligere enn kuldegrader tilsa og hvertfall slippe å kjøre opp i skogen og bedrive russisk rulett-trening på frosne tjern.. Helt uanstendig flott var det jo og utpå vinteren da vi hadde en naturisbane og en kunstfrossen bane rett ved siden av hverandre.. Dessverre var jo banemannskapet fortsatt like uinteressert i å vanne og slipe så julekvelden var fortsatt hver gang de gadd og vi måtte fortsatt måke banen selv..

Bygging av ishall. Endelig hendte det.. En gjeng med kloke og visjonære hoder fant ut at vi måtte ha tak over banen. Et gigantisk tippelag ble igangsatt og midler ble skaffet..egenkapital.. Og om dagens leder Toffen er et kjent ansikt i rådhusets ganger så var ikke Jan noe mindre kjent dengang.. Anbud inn og ca 5000 dugnadstimer senere så stod dagens hall uten garderober etc på plass i 1989.. En vinter eller to etterpå var garderober og dagens cafebygg etc på plass og vi hadde en funksjonabel hall. Dette betydde jo ikke mye for kvaliteten på hockeyen selvsagt…men det skulle fort endre seg.

Da hockeyen egentlig startet. En eller annen gang i sesongen 91-92 tror jeg så stakk dagens Furuset-trener Jan Erik Johansen nesa inn i garderoben og fortalte at han hadde flytta hjem til Gran og var interessert i å bli med på Ringerike. Han så på kampen vi spilte og stakk det samme hodet inn etter matchen og spurte hva vi drev med utpå der.. Spiller hockey vel svarte vi.. Nei, var svaret… Dere gjør mye rart, nen hockey spiller dere ikke.. Nåvel; sånne uttalelser kommer man ikke med på Ringerike ustraffet og dermed neste års trener i boks..

Jubelsesongene 92-93-94. Disse årene var et eventyr for hockeyen på Ringerike. 92-93 vant vi alle kampene med rekordseieren 32-0 borte mot Skien som det mest huskbare. 93-94 var delt i to.. 14 matcher i 2 div før jul og så 14 nye matcher etter jul der de 4 beste i 2 div og de 4 dårligste i 1 div møttes i serie. Vi røyk på opprykk til 1 divisjon med ett poeng dengang..

Håpene sesong for sesong… Dessverre klarte vi ikke å holde trykket oppe og vi endte i et vakum egentlig med spill i 2, 3 og 4 div om hverandre.. Håpet var at “neste år kommer talentene”… Men det måtte mye satsing til før det skjedde noe.

Revolusjonen 2010 og Boork.. Det måtte mange år til. Det måtte ny satsing til. Det måtte penger og visjoner til. Det måtte en som Martin Boork til. Det måtte et styre som ville til.. 2010-2011 var første år Panthers levde i dagens 1 divisjon. For første gang siden 1994 var hallen full av tilskuere.. Dette er morro, gutta er hyggelige, apparatet er hyggelige, det er en fryd å ha med 1 div spillere på trening, det er en glede å slå av en prat med Stig, Cecilie, Randi, Tormod, Martin og hvem enn av spillerne som befinner seg i “bua”..

Mine største øyeblikk. Hva har så vært det morsomste for meg?… Å spille 1 div som 40-åring mot Tønsberg borte og dobbelt-oppgjør mot Rosenborg hjemme henger høyt.. Å lage vinnermålet mot Rosenborg borte i kvalmatch til 1 div i 94-sesongen henger høyt.. Å putte på slagskudd fra blå foran 400 tilskuere i Schjongshallen mot Asker-92 i 94-sesongen er og der oppe.. Å ha spilt to år på rad mot Frisk-Asker, ene året med Zuccarello på plass og andre året med Abbot-brødrene der er og minneverdig. Alle årene i aldersbestemte klasser.. Samlingene hos Kåre på Sokna..hos Torgrim oppe i gata.. Irishene etter kamp hos Tørseth… Det er så mye..

Fremtiden… Geriatriks.. 3 div.. Trene med U18… Spise vaffel.. Drikke kaffe.. Være med å glede de jeg kan med hockey, fortelle om hockey, skryte av hockey.. Følge opp gutta mine.. Elske kona mi.. Holde meg i form.. Ha det gøy!!

Oppfordring: Kom i hallen og se på og støtt Panthers…om det så er U8, U10, U12, U14, U18, 3 Div, Geriatriks eller Panthers 🙂

8 kommentarer

Siste innlegg