Rollemodeller for barn…

Hvem er nå egentlig det?

En journalist i Ringerikes Blad skrev en kronikk/kommentar på lørdag vedrørende Ringerike Panthers sitt 1 divisjonslag i ishockey og satte sitt journalistiske kritiske lys på gutta på laget og deres ansvar som rollemodeller for barn og ungdom i klubben.. En hovedgrunn for dette var oppførselen til en gjeng 10-14 åringer som var å så på samme kamp som journalisten.

I dag svarer trener Martin Boork i samme Ringerikes Blad på journalistens kommentar vedrørende det å være forbilder for disse unge barn og ungdommer i klubben. Boork skriver med rette at han ikke kjenner seg igjen i denne kritikken og at han -som de fleste andre av oss- mener at spillerne på Ringerike Panthers 1 divisjonlag er flotte forbilder som går foran i alt for å sette Ringerike og Hønefoss på landets ishockeykart på en utmerket og positiv måte..

Så hva var det disse 10-14 åringene gjorde? Jo, de ropte.. De ropte at den og den var ei hore.. De ropte at dommeren var et rasshøl.. De ropte banneord i et tempo som gjorde at man burde satt opp en automatisk munnvasker på enden av tribunen..

Det absurde er jo at journalisten koblet spillerne på isen opp mot disse barn og ungdommer i sin forbilde-artikkel.. Spillerne roper jo ikke sånt.. Da får de utvisninger og matchstraffer med tildels lange karantener.. Spillerne er jo forbilder først og fremst på isen. Jada, en og annen gang går det en kule varmt der ute, men å stille spillerne til ansvar for språkbruk på tribunen er jo meningsløst.

Så hvem er egentlig forbildene til disse ungene… Vel: ALT starter hjemme.. Det er der unger lærer først.. Mamma og pappa sine holdninger og ytringer smitter av.. Folkeskikk læres hjemme.. Og så kan vel noen og enhver på tribunen kanskje titte seg litt rundt og kanskje i speilet og..?

Det disse ungene nå sist bedrev var på grensen til ren sjikane, mobbing og trakassering av motspillere og dommere med en bedriten språkbruk i hvertfall jeg ikke har lyst at ungene i hallen skal få lov til å holde på med.

Hvor var foreldrene til disse ungene?

Bør vi hive de ut av hallen neste gang?

Skal vi tolerere sånt?

Jeg er ikke nærtagende i det hele tatt hva gjelder språkbruk.. Men et sted går grensa.. Når du omtrent må ha hjelp til å tørke når du er ferdig å drite så får du skjerpe egget på match..

Vel, det er nå min mening…

#ishockey #tribune #kultur #rop #sjikane #mobbing

4 kommentarer
  1. Dette er veldig bra skrevet, Jim, og jeg innrømmer gjerne at du kjenner hockeysporten mye bedre enn meg.
   Men dette innspillet er nå en del av en saklig diskusjon. Det setter jeg pris på. Og for hockeysportens del, er det viktig at vi diskuterer – på skikkelig vis. Diskusjon skaper engasjement, og engasjement er bra for Ringerike Panthers. Det er jo nettopp dit vi vil, alle vi som er blitt glade i Panthers, og det er nettopp derfor kommentarer som den på lørdag, blir skrevet. Så får det heller være at vi ikke er enige om alt….

  2. Jan Torkel Torstensen: Takk skal du ha. Det skulle vel være godt gjort om vi alle var enige i alt ja.:) Mitt poeng er egentlig bare at vi må plassere ansvaret der det i størst mulig grad hører hjemme…og det er i mitt hode nettopp hjemme. Gutta på isen kan ikke stilles ansvarlige for språkbruk på tribunen er mitt hovedpoeng.
   At journalister i avis og tv alltid synes det er morsommere å vinkle reportasje mot “slåssing” er noe som alltid har plaget meg.. For i en kamp der det lages 11 mål vil jeg alltid heller se de 11 målene enn de to som fikk overtenning, kastet hansker, gjorde opp og ble sendt i dusjen. Alt det andre som skjer i løpet av 60 minutter effektiv hockey er en del av spillet og offerviljen for å skape resultat for klubben sin.

  3. Jeg er enig med deg. Det har lett for å bli fokus på slåssingen. Muligens fordi det er nokså spesielt for ishockeysporten. Ikke mange andre idretter der to personer går i klinsj:-) på samme måte.
   Tenning er bra, og jeg skjønner at det noen ganger renner over, men jeg tror altså at Martin gjerne skulle sett at gutta noe oftere hadde bitt i seg sinnet, og holdt hodet ørlite kaldere, for å få poengene mot topplagene Tønsberg, Grüner og Comet. Det har blitt lite poeng mot topplagene de siste årene, og noe av årsaken mener jeg er at spillerne ikke har klart å holde hodet kaldt i FOR mange situasjoner. Med færrest mulig utvisninger, er det ingen lag i denne divisjonen som normalt slår Panthers. Jeg mener kampen i Tønsberg (2-8) var et arbeidsuhell. slikt skjer gjennom en lang sesong.
   Du er selv en eksponent for en spiller som holder hodet kaldt. Det vet jeg:-)

  4. Jan Torkel Torstensen: Vi alle vil nok ideelt sett at alle poengene blir igjen i hallen eller tas med hjem til Hønefoss.. Men det er en ting som må tas med i din betraktning av 3.periodene og det er at det kan bli mye mer kostbart for laget (alle lag) om man ikke går inn og gir “juling” (ikke slåss) til de som pirker/slår på målvakten. Tillater man sånt så ender målvakt opp med skader og da kan det fort bli enda flere poengtap. Hockeyspillere står opp for hverandre… Det ser man helt fra de små helt opp til senior..

   Skulle det bli bråk på oldboys så gjør vi det der og..

   Sånn er vi laget..

   Men vi oppfordrer altså ikke til slåssing eller til dritsnakk fra tribunen..

   ….lett å stoppe på oldboys da..ber bare mutter tie stille så er det gjort 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg