Når voksne mobber…

….med viten og vilje..

Det er jo ikke noe nytt at det finnes mobbing. Der er ikke noe nytt at barn, ungdom og voksne blir plaget og tilogned tar livet av seg pga dette.. Det er også et faktum at alskens regjeringer og utvalg har vedtatt og vedtatt, talt og snakket, vedtatt på nytt og holdt appeller så alle godhjertede mennesker i deres omkrets har fått roser i kinnene..

Men har det hjulpet…? Nix… For:

Det hjelper altså ikke en døyt med appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker.. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker.. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker… Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker… Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne.. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer..

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

Kanskje er du en mobber…?

Har du tenkt på det?

6 kommentarer
  1. Jepp, så enkelt kan det sies. Monkey say, monkey do. Farmengreia er et av de sykeste eksempler vi har i år. Charlottefinalisten er dritredd for å gå ut, i tilfelle hun treffer fulle Finnfans. Helt villt.
   Det samme aka villt er de hatefulle foreldre som krydrer hjemmets matstunder med dritt. Og dette drar barna med seg. Synd vi ikke kan ta opp på bånd og vise foreldre hvilke holdninger som barna speiler. Eneste våpenet vi har er utviklingssamtale. Men der kan vi til gjengjeld gi beskjed. Men ikke alle bryr seg, det finnes dem som blir fornærmet…

  2. Ja de voksne kan være fæle mot hverandre. Trist at mennesker rakker ned på hverandre istede for å støtte hverandre.
   Forøvrig glad for å se at bloggen din lever enda 😀

  3. Veldig sant det du sier her. For i bunn og grunn Hadler dette ikke om all verdens kampanjer, og å snakke seg i hjel om temaet på skolen. Lærere kan snakke seg blå i ansiktet rett og slett uten at det endrer noen ting…. Ja, kanskje for en liten måned eller to, så lenge kampanjen er ny og alt er “varmt”. Så fortsetter man VANLIG arbeid med dette etter hvert, og noen TAR man kanskje… Men kvitt det blir man aldri…hvertfall ikke så lenge det er som du sier. For modell-læring er kanskje det viktigste av alt…Det gjør som vi GJØR…ikke bare hva vi sier…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg