Pappskaller i trafikken !!

Passere Hønefoss på vei til fjellet? Oppfordring på slutten av innlegget !!

I Hønefoss har nå Ringerikes Blad tatt opp dette med lyskrysskjøring… Jeg synes det ikke er nok å bare snakke om kjøring i lyskryss… Det finnes nemlig mer enn nok av åndsvake sjåfører ute i trafikken…

Fra tid til annen føles det veldig godt å lufte ut frustrasjonen over den mengde pappskaller, idioter, amøber og tosker som av en eller annen merkelig grunn har klart å somle seg gjennom kjøreopplæringen -antakeligvis med juks helt opp i Ben Johnson og Lance Armstrong klassen-, få førerkortet -under sterk tvil-, og deretter glemme og overse alt som noensinne har sivet inn i nevnte pappskalle i forbindelse med opplæring og oppførsel i trafikken. Grunnen til at de fleste av disse flotte bilistene ikke kræsjer eller mister bilen sin i Glomma første uka er vel strengt tatt bare at de har skrevet jukselappen på underarmen sin med penn som ikke går av på ei uke selv med sterk dusjing…

Så hvis man ser bort ifra de som åpenbart har frotte’-hjerne, selektivt syn og lett tinnitus som klarer å kjøre i kilometer på kilometer, ja kanskje mil etter mil med blinklyset på -snodig nok viser det seg å være et overtall av gamle damer og menn som gjerne må sitte på telefonkataloger for å se over dashbordet- og dermed skape av- og påkjørsler på hovedvei til et sant helvete og bingo for oss som faktisk ikke har tunnel-syn, sterkt nedsatte sjelsevner eller empati med andre i trafikken som prøver å smette inn og ut i/av veikryss basert på signalene de andre bilistene gir.. så er det endel andre tilfeller og situasjoner som trenger belyses og frustreres over.. !!! Og skulle du føle deg truffet av noe av dette…: Da er du en kokkos i trafikken !!!

Dessverre så har jeg har ingen formening om at døgeniktene kommer til å lese hva jeg skriver her….men det må ut.. Så. hva skal luftes ut i dag.. jo.. Blinklys….Akselerasjonsfelt… Retardasjonsfelt….Lyskryss… og en oppfordring til alle dere som passerer Hønefoss på vei til fjellet..!!

Blinklysene på bilen din er altså ikke der til pynt.. De er ikke der fordi designeren av bilen sto foran den og tenkte “gid.. det hadde vært flott med litt oransje altså”… Blinklysene dine er der for å hjelpe alle oss andre til å skjønne hvor du har tenkt å svinge av eller på veien.. Og hvordan får du til dette.. jo, du må bruke den flotte spaken du har inne i bilen…du vet, den som sitter ved rattet…denne spaken er altså ikke til å henge veska på. Og så kommer det: Du må bruke blinklysene i god tid før du svinger av. Det er ikke noe poeng å sette på blinklysene idet du begynner å svinge.. da kan vi jo se selv -gjennom aggressive tårer og forbannelser- at du svinger….

Akselerasjonsfelt er altså et felt ved siden av hovedveien i forbindelse med et kryss laget for at du skal få opp farten og lett og smidig gli inn i trafikken uten å lage stopp og kø og vanskelige situasjoner.. Dette betyr altså at du må tråkke skikkelig på den pedalen du har helt til høyre… Det nytter altså ikke å kjøre pent og pyntelig frem til enden av dette feltet, sette på blinklyset og forsøke hoppe inn i traffikken som suser avgårde i 80-90 km/t.

Retardasjonsfelt er et felt som magisk dukker opp ved siden av veien for å gjøre det lettere for deg å svinge av en vei der farten gjerne er 80+ km/t. Dette feltet er altså laget for at du skal svinge av i samme fart som du har på hovedveien for så å fortsette på ny vei -starter ofte med en krapp sving-. Du skal altså ikke bremse ned til 60 km/t mens du kjører på hovedveien…svinge av inn på retardasjonsfelt…kjøre mot sving for så å sette på blinklys…. De jævla blinklysene skulle du satt på 200 meter før du i det hele tatt kom til retardasjonsfeltet for å vise at du har tenkt å svinge inn på nevnte felt…

Lyskryss… Disse veikryssene der trafikken reguleres med rødt, gult og grønt.. Gjerne er det da slik at i rushtid så pakker trafikken seg og hovedveien er da ofte tilgodesett med lengre grønn-perioder enn sideveiene.. Men: Kjære Politi…kan dere ikke for eksempel ta dere en tur til feks Hønefosstrafikken  og bøtelegge alle sopphuer, kokkosskaller, idioter, gubber, kjærringer, ALLE som kjører uti krysset når det er kø men ikke ledig på andre siden av krysset. Undertegnede har selv stoppet bilen sin og gått ut og idiotforklart kjerringa som satt i bilen bak og tutet fordi jeg ikke kjørte ut i et allerede overfylt lyskryss..

Oppfordring: Jeg kan ikke annet… jeg bor i Hønefoss.. Jeg sitter i den forbanna trafikken hver eneste dag i forsøk på å komme meg på butikken eller på hockeytrening med guttungen… Jeg gir blanke f… i om handelsstanden i Hønefoss blir forbanna… så her kommer det:

Skal du på fjellet? Skal du handle på veien? Kjør forbi Hønefoss !! Det er butikker lengre opp i dalene og..!!! Må dere alle sammen innom å handle i Hønefoss? Kan dere ikke se til helvete å kjøre rundt byen eller i det minste kjøre ut igjen samme veien dere kom inn og så kjøre rundt…. Det er lettere for dere og det…!!! Om det er så viktig.. så kan vi dele på det… Oslofolk får lov å stoppe her på partallsuker… Asker & Bærum får lov å stoppe på oddetallsuker.

Takk !!

Nytes ikke i forbindelse med bilkjøring !!!

3 kommentarer
  1. Blinklys er visst bare til pynt. Og dette med å bremse før avkjøringsfeltet? Hva feiler det folk, og hvordan i svarte har de fått sertifikat i det hele tatt?
   Jeg kjører 45 km hver vei til og fra jobb hver ukedag, og det er ingen overdrivelse når jeg sier at 10-20% av norges befolkning bare later som om de kan kjøre bil.
   De holder samme farten i 60 sone som i 80 sone (som oftest 70 km/h, det er visst den magiske farten som duger på alle veier og i alle situasjoner). Lager køer med 50 biler i uten å noengang kjøre inn til siden. Ligger klistrer opptil bilen foran uten å ta hensyn til bremsing (fikk en bil til å kjøre i grøften fordi jeg måtte bremse for en katt, idioten bak holdt jo bare 1,5 – 2 meter avstand i 80 sone på kveldstid i mørket.. Som fortjent spør du meg.).
   Og de j….a tåkelysene. De gjør ikke bilen eller sjåføren tøffere selv om de tror det. Det gir ikke bedre sikt når det ikke er tåke, og det er forbudt!! Det kan gi bøter hvis politiet ser det. Det blender alle motgående kjøretøy og det stikker i speilene når de ligger bak.. Hva feiler det folk som bruker disse lysene hele dagen (selv på dagtid.. WTF, kan ikke være mye intelligens i de folkene der..)
   Og alle de damene som sitter med telefonen klistret til øret store deler av kjøretiden. Som oftest damer i alderen 18-40.. Jeg gremmes av mitt eget kjønn som tydeligvis ikke evner å kjøpe handsfree, bruke handsfree, vente med å ta telefonen eller kjøre inn på et busstopp/annet egnet sted for å prate! Makan til manglende konsekvenstenking..
   Det er ikke spesielt mye gøy å kjøre bil idag. Det er til tider livsfarlig på grunn av idioter som skaper trafikkfarlige situasjoner.
   Jeg stemmer for MYE strengere oppkjøring, gjerne fordelt på flere dager. Og en oppussingstest etter 5 år med førerkort og jevnlig testing gjennom hele livet. Å kjøre bil er ikke en menneskerett, men du bruker faktisk en maskin som kan være livsfarlig!.
   Kanskje vi da får luket vekk alle de som faktisk er livsfarlig i trafikken.
   Ps; jeg bruker også mye apostlenes hester og det er jo livsfarlig å prøve å gå over et fotgjengerfelt for tiden, spesielt i små bysentrum. Selv om jeg stopper opp, bruker refleksvest og venter på at bilene skal stoppe så opplever jeg mye rart. Som en bil som begynte å kjøre når jeg var rett foran bilen. Kom ikke som en overaskelse at det var en dame i 40-årene som satt på telefonen, refleksvesten var vel for vanskelig å se stakkars når samtalen tok 90% av konsentrasjonen. IDIOTER!
   Åh, det var deilig å få ut litt frustrasjon. Bra at det er andre som ser all den hodeløse dri..kjøringen der ute.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg