Melodi Grand Prix er på tur og en av årets låter heter altså “En godt stekt pizza”… Staysman & Lazz sin låt er streamet 900 000 ganger…
Mitt bidrag til pizzaverdenen er ikke musikk men heller 10 punkter på veien til perfeksjon i kunsten å steike en Grandis!!
Det har i det siste vært en diskusjon på P4 radio om hvordan man egentlig skal steike en Grandis og om man i tillegg kan steike 2 Grandiser samtidig. For å ta det siste først: NEI… Vel, om du har en bred nok ovn så kan du men for alle som har en vanlig ovn så er svaret et krystallklart NEI… Du steiker en først og begynner å spise den når nr 2 steikes.
Så til kunsten å steike en Grandis:
1 – Gå å kjøp en Grandis. Kjøp den vanlige typen, ikke en av de fjollete nye typene.
2 – Sett på ovnen nå hvis du husker det. Ikke så veldig nøye, men helt greit.
3 – Skjær opp kartongen på ene siden. Ikke bruk den tøyseperforeringen, kniv trenger du uansett senere.
4 – Skjær av plasten. Ser du, du trengte kniv.
5 – Legg plasten på benken. Finn frem en gaffel. Sett pizzaen litt på høykant på plasten og vipp av de værste klasene med paprika. Paprikadistribueringen på Grandisfabrikken er under enhver kritikk.. Noe overskuddsost vil dessverre falle av men det får vi bare leve med.
6 – Putt pizzaen i ovnen. Husk å skru på ovnen nå hvis du ikke husket det tidligere.
7 – Ikke kast pappkartongen. Den brukes som skjærefjøl senere.
8 – Pizzaen er ferdig da den såvidt begynner å krølle seg. Da er bunnen herlig sprø og osten ganebrennende varm.
9 – Ta pizzaen ut av ovnen. Legg den på pappkartongen. Slå av ovnen. Plukk opp kniven og del pizzaen i 4 like store deler. Hvis noen andre vil ha så får de steike sin egen pizza.
10 – Ta med pizzaen, ketchupflaska samt en halvliter duggfrisk ut i stua. Sleng deg nedpå og nyt dette fullgode kulinariske måltid.
#grandis #grandiosa #kulinarisk #steike #p4 #kunst
Kan ikke spise pizza med ketchup. Skjønner ikke folk som gjør det. ..:p
lithanna: hehehe…. Lov på grandis og kun grandis…
Haha-morsomt innlegg .keep up the good work;)
Stine magdalena: 😀 Takker