Ny utvidet type EU kontroll !!

Satans innkrevingssentral er igang igjen… Ehh… Statens innkrevingssentral skulle det være ja… Nåvel, meg om det..

Det innføres nå altså en ny type EU kontroll der det i forhold til de tidligere 85 sjekkpunkter nå skal sjekkes ca 150 punkter. Det sies at det ikke skal bli dobbelt så dyrt med kontrollen på grunn av mer punktvis sjekk…men det gjenstår nå å se det da… Jeg mistenker at avdelingen for “Hvordan flå bilistene på enda flere måter” avdelingen på Stortinget nå sitter i fluktstoler på stranden på Marbella og feirer nyinnføringen med store og sterke paraplydrinker…

I dagens Ringerikes Blad står sogar en huskeliste.. Ikke en huskeliste for fullstendig sjekk, men en liste som skal avhjelpe verksted og lommeboka litt.

Se til at lyspærer virker og ikke har skader. Har du xenonlys må spylerne også virke. Sjekk at tuten virker (tuting på fine damer på fortauet er jo et must). Vindusviskerne må virke i alle trinn og pusse rent. Sidespeil kan ikke være knust eller sprukket. Det må være en varseltrekant i bilen. Den gule vesten må være med i bilen. Alle sikkerhetsbeltene må fungere. Alle hjulboltene må være på plass (jeg går ut ifra at de mener mutterne og). Speedometeret må virke. Vogntoget må være i bilen lett tilgjengelig. Ha en ren og ryddig bil. Hvorvidt man kan få feil fordi bilen er rotete inni vet jeg ikke…men synes jo det ville være rart om man måtte vise bilen på nytt om det stod en merknad *Fikk ikke kontrollert håndbrekket da det var så mye rot i bilen at mekaniker ikke fant det.

Den største forskjellen fra tidligere EU kontroll er at det nå er mange flere punkter som medfører såkalte 2-er feil…altså feil som medfører at bilen må fremvises etter feilkorreksjon..

Det står ikke noe i den nye instruksen om sjekk av den som sitter inne i bilen som jo ville vært den beste form for EU kontroll…

Det kunne jo vært et eget skjema du måtte fylle ut da du leverte bilen på feks 30 ganske relevante kjøre-i-trafikken spørsmål. Utregning av bremselengder og sånne unyttige ting, litt sånn som å kunne analysere dikt som de forsøkte lære oss på skolen hopper vi over, vi kjører heller på med saklige spørsmål som omhandler det vi daglig gjør i trafikken.

Svarer man så feil på mer enn 10 spørsmål så får man med seg et puggehefte hjem med visshet om at ny test tas når man skal hente bilen. Svarer man feil på mer enn 20 spørsmål ja da sendes bilnøklene til Biltilsynet som så leverer de ut igjen da du består opprinnelig teoriprøve på nytt. Det skulle jo være mulig å bestå med spørsmål som dette:

Når du skal svinge til høyre så gjør du:

A) Kjører frem, legger bilen godt ut mot midten og svinger av.

B) Signaliserer i god tid og svinger når jeg har forsikret meg om at det ikke er fotgjenger i krysset.

C) Kjører frem og blinker når jeg svinger.

#bil #eu #kontroll #prøve #test

4 kommentarer
  1. Dette syns jeg er ganske horribelt. Bruker jo bilen min som oppbevaringsplass og bod. Hvor skal jeg liksom gjøre av alt skrotet hvis det plutselig blir lovpålagt å ha en ryddig bil?

  2. Hei,
   Kom borti bloggen din og fant det veldig interessant å lese. Snart skal de kanskje lov pålegge at alle må kjøre samme farget bil hehe. Er blogger selv og skrevet om Eu kontroll selv. Ta gjerne en titt og en kommentar er alltid hyggelig 🙂
   Mvh
   Vidar

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg