Norge på dop..

Skremmende som f*** !!

Flydd til syden av ei kokain-nese? Cruiset til København av ett amfetamin-hue? Fått diagnose av en rohypnol-lege?

I ganske så mange tirsdager nå har kona og jeg benket oss foran kopekassa for å se det mest interessante program siden Kroppen med Trond Viggo, nemlig programmet Norge på Dop på tv3. De to som leder programmet har fått innpass hos dealere etc og får ærlige svar på det de spør de om.

Første program handlet om dopbruk blant piloter. Andre program handlet om dopbruk blant studenter. Tredje program handlet om dopbruk blant leger og den yrkesgruppen. Fjerde program handlet om dopbruk blant folkevalgte på stortinget samt folk i embetsverket. Gårsdagens program handlet om dopbruk blant transportarbeidere såsom trailersjåfører og båtpersonale helt opp til offiserer på broen.

Felles for alle programmer er skremmende nok at det finnes dop, det brukes dop, det deales dop og det nesten rettferdiggjøres at det brukes dop. Programleder har også, med skjult kamera, fått låne toaletter kun de ansatte har tilgang på for så å dopteste disse. På hvert eneste toalett så langt har testen gitt utslag på alt fra cannabis til kokain/amfetamin. Så piloter, studenter, leger, sykepleiere, folkevalgte, partitopper, tungtransportsjåfører og offiserer på cruise-skip bruker alle dop. I gårsdagens program ble det sogar bevist at en av skipsoffiserene tok amfetamin under innseilingen til Oslo…sånn ca i Drøbaksundet et sted.

På tross av dette…så er faktisk det mest skremnende ikke dopbruken for min del. Jeg har vokst opp i et litt belastet miljø og har sett hva og hvor mye… Det mest skremmende for meg er å se den totale ansvarsfraskrivelsen som kommer fra myndighetspersoner når programlederne avslører hva de har funnet. Legetopper som kaster de ut fra en konferanse om nettopp leger på dop da det spørres kritiske spørsmål om nettopp leger som bruker dop. Tilsyn som fornekter og bortforklarer. Politi som skylder på flyplass”politi” og flyplass”politi” som skylder på politi.

Jeg blir rett og slett litt dårlig av å se intervjuer med de som er ansvarlige for de forskjellige områder stå foran kamera og si for eksempel: “ja dette skal vi ta tak i”… “ja, dette skal vi sette på dagsordenen”.. Jeg blir nesten fysisk dårlig av å skjønne at politi mangler ressurser til å ha det beste utstyret som kan luke ut dop-kjørere i trafikken. I går så vi UP stoppe en billist, han blåste grønt på alkometer og fikk kjøre videre, på tross av at UP selv trodde han var påvirket av noe men de kunne ikke bevise det.

Hva faen er i veien med norske myndigheter som lar dette skje? Loppe folk som kjører litt for fort er vi gode på, men å bruke feks de pengene til å utstyre politiet til å ta dop-kjørerne….ikke fullt så gode.

Jeg skulle ønske alle politikerne på Stortinget ble tvunget til å se hele denne serien i plenum. Ta gjerne med brus, potetgull og gjerne en pils…men ikke dop…og ikke kjør hjem..

#narkotika #dop #bruk #misbruk #trafikk #fornektelse #tv #hasj #amfetamin #kokain

5 kommentarer
  1. Jeg har sett serien jeg også, og det som slår meg når det er så mye ansvarsfraskrivelse… kanskje de treffer spikeren rett på hodet? De som burde tatt ansvar og ryddet opp, kanskje de sitter midt i smørja selv. Da er det jo dumt med en oppvask for deres del…

  2. Du er jo helt ute. Samtlige toaletter er det flere en bare den gruppen som blir anklaget som bruker.
   Serien er det dårligste jeg noen gang har sett på TV.
   Helt useriøst.

  3. Ole: så på broen på cruise-skipene er det passasjerer som går på do? På ansatte-doene på sykehus så er det besøkende som går på do? På ansatte-doer på flyplasser så er det og passasjerer som går på do? På ansatte-doer på stortinget så er det turister som går på do?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg