Romjulssuppe. En god avveksling fra julematen.

Etter ganske mange dager med god og feit julemat (jada Cornelis, vi vet) så tenkte fruen og jeg at nå er det på tide med litt lettere men likeså gode maten vi liker å lage på søndager, altså vår meget gode kjøttsuppe laget helt fra bunnen av. Så da var det bare å sette igang..

Først måtte selvfølgelig kjøttsuppehatten på.

Så ble en kjele fylt med vann, en løk, noen blader fra kvisthaugen ute, en gulrot pluss to kjøttstykker. Kjøttstykkene denne gang var bra og mørt, altså en mørbrad samt fra en okse med høy rygg. Dette har så putret på ovnen i en 2-3 timer.

Så måtte poteter skrelles…

Og kappes opp i relativt små terninger..

Så må gulrøtter skrelles..

og kappes opp i greie små rundinger..

Det samme gjøres med purreløk, og

En ørliten dæsj med sellerirot..

Så tas kjøttet ut av kjelen og skjæres opp i små biter.

Det mest tricky med hele suppen er jo å først lage små kjøttboller av medisterdeig og farse, koke de for så å la de kjølne og så kappe de i to.,

Da ender man til slutt opp med dette.

og heldigvis ikke dette…for dette er rester fra i går.

Opp i kjelen med alt..vel ikke pizzastykkene da, og la det koke vel og lenge. Server gjerne med rundstykker, hjemmebakte selvsagt, og friskt vann i glasset.

Jeg håper dette var til inspirasjon. For meg som knapt kunne koke opp vann til pølser samt mente ekstra ost på grandisen var gourmet så har matveien vært lang og kronglete.

Men det er morro med mat 🙂

Siste innlegg