Da vi fanget og tilberedte kalkun!

Og den ble satan så god !!

Det er ikke noen hemmelighet at vi har katter i hus. Det er heller ingen hemmelighet at fruen i huset setter like stor pris på at kattekrekene drar hjem mus og fugl som hun setter pris på en god sigar i solnedgang på terrassen. Nåvel…

Alle katter ser jo slik ut i begynnelsen. Søte små nøster som sovner over alt og koser for et godt ord.

Etter hvert ser de da sånn ut…dette da fordi vi tar ansvar og sørger for at ikke nabolaget tyter over av katter i alle farger og fasonger pga overdreven lettsindig oppførsel fra områdets hunnkatter..

Etter hvert får de da sånt blikk… De speider og følger med på alt som rører på seg og fanger alt fra storetær til blader i vinden og små kjøttklumper med snute, fire bein og hale…

Og et sånt glis med sånne tenner.. Men kose skal de fortsatt selvom de kommer med fjærrester mellom tenna..

Og så begynner det….

Vi ville jo da ikke vært oss om vi ikke oppdro kattene litt i tillegg til å bare ha de her som musefeller og dompappjagere…Så for 2 dager siden satt vi alle i husholdningen her en kveldsstund og messet “kalkun kalkun kalkun kalkun kalkun, fang en kalkun, fang en kalkun” her mens vi satt i sirkel kun iført kokkosnøttbikini og palmebladetruser med begge kattene midt i sirkelen.. Kona hadde selvsagt pynta seg med kongler og knakelibrakende flott øyenskygge laget av et oppkok på bark og kvae kun tilsatt en dæsj lilla konditorfarge. Etter et par timer med messing og bittelitt dansing på tå og hev så fikk Lillepus nok og så sånn ut:

Mens Cleo skar på dør med et vilt blikk.. Det tok så ikke lang tid etter at vi hørte masse skrål og primalskrik fra skogen før hun kom hjem med en 5 kg’s kalkun..hvordan hun fikk den gjennom katteluken er fortsatt en gåte.. Etter en kamp for å få henne til å slippe den som slet henne helt ut…

Så var det på tide for oss å sløye kalkunen. Vi kappet og ribbet og brukte “tømme egg” trikset for å få ut innmaten. Av med hodet, snitt i stjerna, og så blåse alt du kan.. Poff sa det og dermed var kalkunen tommere enn lommeboka dagen etter julaften.

Bildet er tatt etter å ha fulgt et Gordon Ramsey triks mht kryddersmør osv.. Så bar det inn i ovnen i noen minutter før den innkjøpte tynnribba skulle brukes..

I motsetning til mange andre mesterkokker var kona og jeg ikke gnitne på baconet så her ble det heldekking av fuggel.

Så var det bare å hive fuggel’n i ovnen i en halvtime pr kilo..og vips…

Så måtte vi jo ha litt tilbehør…

I tillegg til en saus selvsagt så måtte vi ha med orange sossiser, små grantrær og dvergkålhuer.. Dvergkålhuene smakte som vanlig vassen papp men alt det andre var helt konge.

Maten smakte helt ekstremt bra ble vi enige om i ettertid. Kalkunen var saftig og velsmakende. Båtpotetene var perfekt krydret og grønnsakene var skikkelig gode. Alt ble så toppet med en ut av verden god kremet kylling/kalkunssaus med stekekraft som base.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg