Mobbing, utfrysing, ansvarsfraskrivelse, død…

For mange unge er ikke Norge verdens beste land..

Nok en gang er Norge midt oppe i en sak der barn ikke er sett.. Der barn ikke har blitt godt nok beskyttet… Der barn ikke har blitt hørt… Der familier ikke har fått den hjelp de skal… Der myndigheter fraskriver seg ansvar… Der myndigheter skylder på teknikaliteter.. Der etater skylder på hverandre.. Og når tragedien er et faktum så er det paradoksalt de som klager mest på at mobbing finnes som sitter bak skjermen sin og hetser og mobber de som mobbet….

Hvorfor lærer vi ikke? Hvorfor lærte vi ikke av Odin-saken? Av alle de andre sakene? Hvorfor måtte media og folket inn og offentlig støtte hun jenta i Malviksaken før kommunen ga seg? Hvorfor lærer ikke politikerne at det må ageres og ikke bare reageres i ettertid? Hvorfor må vi igjen se maktmennesker i Norge uttale seg at “dette må vi ta tak i”… eller “vi setter straks ned en komite”..

Hvorfor tillater vi voksne at barn mobber barn? Hvorfor reagerer vi ikke?

Hvorfor er det slik at det nærmest ikke blir gjort en dritt før TV2, NRK, aviser og andre tar opp disse sakene?

Er det slik at vi er blitt en konfliktsky nasjon som ikke tør snakke til andre og andres barn av frykt for represalier?

Tør ikke lærere å ta tak? Tør ikke skolen ved rektor/inspektører ta tak? Hva med nabolag? Idrettslag? Familie? Hvor er viljen til å faktisk ta det taket som trengs for å slippe flere av disse sakene der barn tar livet sitt pga mobbing eller verre behandling..

Hvorfor lar vi enkeltpersoner i spesielle stillinger ta skjebnesvangre avgjørelser gang på gang med fatale resultater?

Jeg er så lei av å lese beklagelser og ansvarsfraskrivelser i etterkant av tragedier. Jeg er så lei av å lese hvordan det alltid er en annen etat sin feil når noe grusomt har skjedd. Hva med å faktisk bare innse at man har gjort en feil. Innse at man ikke kan alt. Innse at det kan være lurt å lytte og så hvis man klarer å innse det og å legge seg flat og beklage så man kan lære noe av de feil som er gjort istedenfor å dekke egen rygg.

Vel, en av grunnene til at mobbing finnes kan du lese her: Voksne uten ryggrad eller vilje

Nå må vi få slutt på dette….

Jeg skylder ikke på noen enkelte…dette er et samfunnsansvar..

 

6 kommentarer
  1. “Spot on”, veldig bra innlegg, Veldig bra refleksjoner og viktig fokus, et suverent initiativ! En fortsatt fin kveld til deg og dine 🙂

  2. Helt enig med deg, noen bør bare beklage å faktisk si at beklager, dette fikk vi ikke til, Vi må ha hjelp. Helst lenge før det skjer noe så alvorlig som det som blir vist på tv nå. Har selv ei jente som ble utsatt for mobbing, Historien om henne, å hva som skjedde kan du lese på bloggen min. Historien heter Naken. Vi hadde flaks, å det gikk bra . men hun er merket for livet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg