Kjønnsdelt svømmeundervisning = Galskap!

Helt ærlig jenter… Hva tenker dere på?

Kjønnsdeling i svømmeundervisningen fordi det er så kroppspress på grunn av at guttene ser på dere?

Hva skal dere gjøre i gymmen da? Gutta kan jo se på dere der og? Hva skal dere gjøre på torget til sommeren? Skal dere kle dere i parkas og telt slik at ikke gutta kan se på dere? Hva skal dere gjøre på stranda til sommeren? Be om kjønnsdeling av stranda slik at ikke gutta kan se på dere? Skal dere be om egne volleballbaner på stranda? Skal dere be om egne områder på badeanlegget?

Dessuten:

Dette snakket fruen og jeg om i går…

Hvis du tar en gruppe på 15 gutter og 15 jenter i alderen 14-15 år og avholder feks svømmeundervisning. Hvem tror dere virkelig står for de dårlige kommentarene om kropp i den gruppen på 30 personer? Dessverre er det slik at jenter er jenters verste fiende.. som kvinner er kvinners verste… En 14-15 år gammel gutt som står i bare badebuksa og ser drømmedama si i klassen i badedrakt eller bikini har mer enn nok med å holde kroppen i ro han enn han har på å snakke dritt om kroppen til damene…

Nei, det er nok sånn at det hjelper omtrent ikke en dritt å kjønnsdele svømmeundervisningen….for de verste kommentarer og baksnaking om kropp ditt og kropp datt er det jentene/kvinnene som står for selv.

Dette forslaget og den gjennomføringen i Trondheim er rett og slett å gå baklengs inn i fremtiden…

Hvor lang tid tar det før det kommer flere slike forslag som sender oss bakover i tid igjen da? Nei, dette må vi stoppe… vi må lære opp alle at kropp er normalt og at vi skal og må respektere hverandre uansett hvordan vi ser ut.

Jeg synes jo det er håpløst hvordan vi tar for oss problemer for tiden…

Vi leser jo stadig om jenter som ikke vil kle av seg i jentegarderoben? i en jentedusj? De er altså i et rom kun med mennesker av samme kjønn som seg, som har samme utstyret som seg, som har i utgangspunktet samme kropp som seg. Jada, noen har hår og andre har ikke, noen har store pupper og andre har små, noen har sprettrompe og andre har ikke. De sprader rundt på stranda i minimal bikini.. Alle kan se hvordan de ser ut. Alle kan se formene. Gutter/jenter/kvinner/menn… Men når de kommer inn i jentedusjen, blant sitt eget kjønn, så er det plutselig dødsflaut å vise frem puppene avtatt de mini-vaskeklut-store plaggene de hoppet og spratt med nede på beach-volleyen.. Det er plutselig flaut å vise frem den rompa som 30 sekunder før kun var dekket med en sytråd på midten… Ja det er kroppspress blant kvinner og da særlig blant unge kvinner…men er svaret på det å gjemme seg bort? Er svaret på det å lage skillevegger og forheng alle steder.. Er svaret på det å lære unger at det er flaut å ha en kropp? Er det ikke bedre å kjøre kampanjer som viser mangfoldet og at Norge som nasjon ikke gir etter og lager noe som øker kropps-gjemmingen? Selvfølgelig vet jeg at det finnes mange der ute med kropper de ikke trives med. Mitt poeng er bare at vi som voksne ikke skal lære opp barn og ungdom at kropp er flaut og skal gjemmes bort.

5 kommentarer
  1. eg har ikkje ord for så sykt hele dette kroppspresset er…..eg tror jo mer vi snakker om det jo mer problem er det jo—fordi de mener det blir belyst….jaha? for noe år siden ante vi jo ikkje at folk hadde issues med dette.og skal de bare kle av seg foran segselv blir da barn til ved reagensrør i fremtiden?
   noe er helt skakkkjørt her…
   vi vil at damer skal legge merke til oss om vi er menn og at menn skal legge merke til oss om vi er kvinner…..men vi skal alikevel ikkje kle av oss……ever da eller?
   joda dette er sikkert bra for kyskheten….

  2. Hmm… Veldig uenig at mesteparten problemet ligger hos jentene. Altså, for all del, jenter er jenter verst når det gjelder kritikk.. Men kritikk er en del av problemet, et annet er at jentene føler ubehag rundt gutter som klår og slenger kommentarer.
   Husker selv at det var svært ubehagelig, spesielt i tiden hvor man ble kjønnsmoden, dette med fellesdusjing og svømmeundervisning. Vi måtte “finne” oss i å bli klådd på i tide og utide, men dette ble bare avfeid med at “sånn er gutter”.
   Hvordan tilstandene er på skolene i dag aner jeg ikke, men det ser ikke ut til at det har blitt bedre. Jeg tror gutta er mer frempå i dag og at jentene er mer kritiske. Det er ingen god kombinasjon.
   Men for all del, jeg er IKKE for kjønnsinndeling av gym eller svømmeundervisning for dette fører mot sin hensikt. Guttene må lære å holde fingra for seg selv og jentene må lære seg å slutte å pirke på småting.
   Det er litt synd at saker som kjønnsinndeling i svømmeundervisning og kravene som kommer om ballkjoler etc håndteres og diskuteres separat. For til sammen så viser dette en helt syk trend blant unge om at utseende og kropp er i fokus, men igjen… Hvem er det som EGENTLIG lærer barna dette…? Det er jo der problemet virkelig ligger…..
   Jeg havnet for en tid tilbake i en heftig diskunsjon om dette med selvfølelse fordi jeg mener at vi mennesker tillater media å forvrenge synet vårt. Den andre parten sto hardnakket på at media ikke skulle ha noe skyld i dette fordi det er opp til foreldre å lære barna at de er vakre og flotte mennesker uansett hvordan de ser ut… Men hvis foreldrene selv sitter der med botox i panna, restylane i leppa og silikon i puppene og sier til barnet at “det indre er det viktigste”, hva slags forutsetning har egentlig barnet for å tro på det? Tanken om at barn skal “gjøre som jeg sier, ikke som jeg gjør” har jo ikke akkurat fungert så bra tidligere…

  3. zena zuza: Det er jo fortsatt er faktum at jenter (sikkert noen gutter og) vil jo ikke lenger kle av seg i en jentegarderobe eller i en jentedusj..så jeg (og kona) mener fortsatt at de styggeste mest sårende kommentarer og kroppspress “ting” kommer fra jentene selv. Men selvsagt er det ikke bare fra jenter.,

  4. Det var et problem da vi var unge også, i alderen hvor man begynner å bli kjønnsmoden og den ene puppen er betraktelig større enn den andre, så får man litt kvaler for å kle av seg. Det er klart at det er ubehagelig når kroppen man en gang kjente plutselig begynner å se helt rar og annerledes ut. Vi hadde også jenter som nektet å dusje og flere som løy seg ut av gymtimene ene og alene for å slippe dusjingen. Noen syns det er ubehagelig å være i svømmeklær foran gutter, andre syns det er like ubehagelig med eget kjønn.
   Det er da også veldig underlig hvis jentene føler jentene er verst at de da ønsker egen undervisning med bare jenter. Da burde de heller kreve å svømme hver for seg…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg