Det “mafiastyrte” Norge.

Mafiaen, gutteklubben grei, stol-leks deltakerne… De er alle en del av “mafiaen” som styrer Norge og norges samfunn helt fra toppen og ned på lokale nivåer i arbeidsliv og idrett.

De finnes over alt. I toppen av næringslivet, i politikken, i idretten og i bedrifter.

Jeg lurer på hvor mange toppsjefer som har blitt sparket fra en lederstilling på grunn av udugelighet og dårlige resultater for så å bli presentert 6 måneder etterpå, da fallskjermen!! er brukt opp, som redningsmannen/kvinnen til nok en bedrift. Gutteklubben grei holder en hånd over sine…samme hvor udugelige de er. “Jeg tar ansvar og går”… Faen heller, hadde de tatt ansvar så hadde de blitt og ryddet opp!

I politikken er det nesten enda værre. Gang etter gang opplever vi “vanlige” folk at det tydeligvis er slik at det er ett regelverk for oss…og så er det ett regelverk som trår ikraft når en politiker er ute å kjøre. Ett eksempel er da flere tidligere høyt profilerte politikere mottok altfor mye i pensjon osv.. Jada, det ble mye media av det, men hva ble reaksjonen? “Uffda, ja vi vet det er litt vanskelig med pensjon…vi slår en strek over dette pga uvitenhet og går videre”… Når en av oss vanlige havner i samme “uløkka” og har fått utbetalt for mye, tilogmed i god tro, så er det skatt, straffeskatt og betinget dom umiddelbart. Fanden holder sin hånd over sine.

Gruppestyrte bedrifter, det være seg små, store, idrettslag, skoler og lignende er nesten det verste. Klikken som styrer er mer eller mindre ugjennomtrengelig eller mottakelig for nye impulser eller tanker. De kjører på som de finner for godt selv og er null interessert i noen slags form for forandring. Kommer det nye personer til som har nye ideer og tanker om alternative måter å gjøre ting på så sender klikken ut den ene personen de har som har som spesialitet å stoppe alt nytt, å nedverdige med hersketeknikk, å latterliggjøre person helst i andres påsyn etc. Denne klikken fordeler normalt alle oppgaver seg imellom slik at det ikke er mulig for nye å komme til. “Slik har vi alltid gjort det” er normalt det svaret man får da forandring foreslås og nedstemmes.

Jeg skulle ønske at mange helt fra topp i Norge helt ned til tillitsmannen på en liten bedrift innerst i et dalføre tok seg en fem-minutter, satte seg ned og tenkte: “Er det jeg driver med nå rettferdig for alle eller er jeg litt ute å kjøre med hvordan jeg behandler andre?”..

Jeg tror ganske mange hadde møtt seg selv i døra…

#Norge #samfunn #likhet

Mine Topp10 mest leste innlegg!

2 kommentarer
  1. Meget bra innlegg med mange gode poeng! Det som er mest fascinerende når det kommer til stolleken, er at om en har blitt bedt om å forlate sin gullstol i en stor bedrift på grunn av udugelighet, finner jammen meg en annen begavet bedrift fram en ny gullstol. Udugelighet eller ikke, har du først fått en stol, er du sikret å være med i stolleken inn i evigheten.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg