Lusevask ungene deres for f***

Det er ikke flaut å ha lus….det som er flaut er å ikke gjøre noe med det!

Jeg er møkk lei folk som ikke gjør jobben!!

Like sikkert som at det hvert eneste år kommer en lapp i sekken til ungene om den fantastiske skidagen er det at det årlig kommer opptil flere lapper/meldinger om at “det er lus på skolen” eller “det er lus i barnehagen”. Denne lappen utløser akkurat samme reaksjon som innkallingen til tannlegen gjør med tennene.

I det øyeblikk du leser lappen/meldingen så begynner det å sitre i håret. Du begynner umiddelbart å klø mer eller mindre over hele hodet og tenker straks at “æsj…jeg har det”. Sakte men sikkert begynner den verste kløingen å avta men så lenge lappen er innen synsvidde så føles det som ei maurtue er anlagt på hodet. Lappen sier at alle må sjekke alle ungene for å kunne ta knekken på det man kan, så da er det frem med lusekammen som ligger i grandiosaluka på ungkarsfryseren etter forrige lapp og gjennomgang og så stride til verket.

Finner man ikke noe så er jo det flott. Finner man noe så er det bare å se til å få kjørt kur på håret til hele flokken bare for sikkerhets skyld. Det er ikke vanskelig å gå på apoteket. Det er ikke vanskelig å vaske håret med shampo. Det er ikke vanskelig å følge beskjed om å sjekke håret og gjøre noe med det.

Det som er vanskelig er å vite om at folk gir faen…

Lus er noe forbanna møkk som vi kan få sendt til de evige jaktmarker i mye større grad enn vi gjør nå, men da må vi som voksne gjøre jobben når lappen kommer.

Hm…kan man kjøpe shampo på apoteket mot skidagen mon tro…

 

 

10 kommentarer
  1. Sååååå j…… enig!!!! Det blir jo ikke borte så lenge ikke man gjør det man skal. Noen driter jo faktisk i at ungene deres har lus!!! Vi hadde 3 runder i fjor, i klassen til eldste!!! Jeg GRUER meg til høsten igjen……
   Have a Nice, lusfri day 🙂
   Lisa

  2. Lus har vi hatt en gang når hun minste gikk i 3. klasse. Hun som hadde hatt klassebamsen hadde lus uten å si noe. Klassebamsen et farlig,så etter det gikk den noen timet i frysen. Det er ikke flaut å ha lus og en ganske enkel æffære å bli kvitt.

  3. Ungene hadde lus i vinter. Dette medførte noen runder og uker med både kamming og lusemiddel. Fra min tid i skolen – for omtrent 100 år siden – så var det å ha lus noe som var avhengig av sosial status, utdanning og inntjeningsevne. Barn av “rike foreldre” hadde ikke lus – bare de med “trygdede foreldre”. Men i dag (og sikkert også før) skiller ikke lusa mellom utdanning og sosial status (for hvordan kan lusa vite hva slags hjem ungene kommer fra, eller hva slags utdanning foreldrene har?), så da dattera til dyrlegen kom hjem og klødde seg infernalsk i hodet, var det frem med kammen, og – joda! der spratt de frem. Selv om lus i utgangspunktet er ganske ufarlige, er de ubehagelige og bør fjernes asap. Heldigvis (og uheldigvis) har vi effektive lusemidler i dag, som lett kan fjerne lusa med riktig behandling. Det tar litt tid, som all behandling. Problemet er at lusa kan bli resistent mot mange av de midlene som finnes å få kjøpt, så det lønner seg å bytte litt. Selv brukte jeg en shampo som ikke lukter så fælt på ungene. Men den koster litt – gjerne fra 200 til 350 kroner for en flaske/behandling som varer 2 ganger. Men det er verdt det, og lusa kom bort.
   Er enig i at dette er noe alle foreldre bør prioritere overfor sine barn. Hadde foreldrene hatt lus selv – noe de også kan få – så tenker jeg det hadde blitt fart på behandlingen.
   Selv har jeg så kort hår at lusa ikke sitter på meg. Noen fordeler skal vi korthårete også ha.
   Lus smitter fra hår til hår, ikke via luer, sengetøy og “kosebamser” – en mye utbredt illusjon er at lus smitter når ungene bytter lue. Teoretisk kan det skje, men det meste av smitten skjer ved kontakt mellom hår. Og lusa kryper raskt, så det beste er å kamme i vått hår, selv om det er enklere og kamme i tørt hår. Ha en lusefri aften!

  4. crohnsglede: 🙂 Det skjer nok alle 🙂 Bare å vaske med shampoen og følge råd vedr resten, virker bra det 🙂 Husk at lus har ikke noe med renslighet å gjøre.

  5. Crohnsglede: Selvfølgelig.. De ser ikke mye bra ut de små dyra der nei… Derfor er det så forbanna irriterende at noen foreldre ikke gidder å ta sjekken når lappen fra skole/bhage kommer.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg