Norske sjåfører er venstrefilshandicappede..

Motorvei med 2 filer, det er vanskelig det!

Etter nok en kjøretur fra hjemmets lune favn til det forjettede land Sverige så kan det ikke konkluderes med annet enn det krystallklare faktum : en vannvittig mengde med norske sjåfører er venstrefilshandicappede!

Det er på tide å opplyse om følgende: Når du kjører i venstrefila så skal du minst holde fartsgrensa. Om det er slik at du faktisk nesten får ei teskje bløtt i trusa bare ved tanken på å tråkke gasspedalen nok inn til å holde 110 km/t der fartsgrensa fantastisk nok er 110 km/t så får du se til å holde deg i høyre fil. Venstre fil er en forbikjøringsfil. Dette betyr for eksempel at om man ligger i en kø nedover sørlandske (opplevd forrige helg) i 70 der fartsgrensa er 80 og det gledelig nok kommer en to-felter så skal du da for svarte ikke legge deg ut venstre og holde samme fart!!! Da skal du tråkke pedal inn, kjøre forbi og legge deg ut høyre slik at alle de andre som også er i køen har sjanse til å komme forbi sinkekjøreren først i køen.

I går var vi så tur/retur Sverige for å handle digg. Veien fra Tusenfryd helt til grensa er jo en fryd å kjøre bortsett fra en liten detalj. Du skal ikke ligge i venstre fil om du ikke tør holde fartsgrensa på110 km/t. Jeg har ikke tall på de bilene jeg tok igjen i går som bare ligger der og surrer i 100 eller noe. Så tar det da en liten stund før de så ser ut som de våkner fra en dvale og skjeiner over i høyre felt. De mest idiotiske legger seg jo så tilbake til venstre fil igjen etter å ha blitt passert. Jeg vet det er villblomster i grøfta altså…men de er ikke farlige..!!

Jeg hadde 110 på cruisecontrollen justert inn i går og satt faktisk til tider i høyre felt og kjørte forbi rekker av biler som lå i venstre fil.

Det er altså ikke slik at bare forbi du har betalt årsavgiften så kan du kjøre akkurat som du vil. Venstre fil er for de billister som ønsker å holde fartsgrensa.

Jeg oppfordrer herved alle om å ta bilen en tur på en NAF-stasjon og test hvor fort bilen din egentlig går da nåla peker på 80. Jeg tipper du får en overraskelse over resultatet. Høyst sannsynlig er reell fart 73-74..

Det er grunnen til at DU lager kø når du er ute og kjører bil.

 

2 kommentarer
  1. Skjønner ikke hvorfor folk absolutt skal ligge i venstrefil, spesielt hvis det ikke ligger noen biler i den høyre… De må jo ha misset et helt kapittel når de gikk på kjøreskolen ang dette med forbikjøringsfeltet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg