Søndagsfrokost: Beggstykker !

Masterchef neste!!!

Det er vel knapt noe som er så viktig som å starte dagen med et godt måltid…vel en liten søndagsformiddagsinnsniking under dyna til den bedre halvdelen er selvsagt viktigere…men rent bortsett fra det så er mat viktig. Jeg kunne selvfølgelig ha dratt frem grovbrødet og brunosten og spist kjedeligere mat enn Vidar Theisen men det gjorde jeg ikke. Jeg tråkket til med Beggstykker. Beggstykker er altså bacon, egg og rundstykke.

Du trenger altså bacon. Vi bruker ikke bacon som tydeligvis håndskjæres i micromillimeters tykkelser i en dal inni Nordfjoreid et sted av innfødte med tusener av års erfaring i å skjære over 4000 skiver bacon av en minigris. Vi bruker skikkelig bacon fra såkalt rullegris til en brøkdel av prisen. Vi har altså juksa litt i ekte Ingrid Espelid-stil og vært hos naboen og shoppet.

…masse bacon. Pris på det du ser her i Norge = 2367,- , i Sverige = 12,-

Du trenger også egg. Eggene skal steikes i baconfettet som du snedig nok har tømt over i en kaffekopp ingen drikker kaffe av lenger fordi det kun er igjen 2 av 6.. Stek opp det antall egg som folk i huset vil ha…jeg vet da vel for svarte ikke hvor mange det er i huset ditt som skal ha frokost kjære leser.

Samtidig som du har gjort alt dette så har du selvsagt bretta litt klær, tenkt på sex, sett ut av vinduet og ristet på hodet pga hekken (ikke til hu som går tur med bikkja men den plante-hekken), rydda litt og satt inn rundstykker i ovnen. Rundstykkene må ikke ligge på ren og skjær militær rekke som her men jeg har ikke noe tro på hulter til bulter teknikken når det gjelder steking av rundstykker.

To ost or not to ost, that's not the question. Noen vil ha ost på beggstykket og noen vil ikke. Det er fritt valg for når man kan kjøpe ost i nabolandet som koster så lite i forhold til det norske gullet at du står ved disken og kjenner gledestårer trille…ja da legger du på dobbelt med ost om du vil.

Så er det bare å montere sammen beggstykkene. Rekkefølgen er ikke viktig sålenge du håndterer at alt mulig skal imellom brødene.

Legg forøvrig merke til mangelen på grønt og pynt.

Det er meningen.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg