Kjære norske politikere: Har dere lært nå?

Kjære Jonas, Erna, Siv, Knut Arild, Bjørnar, Trygve, Audun, Trine og Rasmus. Ja, kjære alle dere ledere av de enda mindre partiene også:

Har dere lært nå?

Har dere lært av hva som nettopp skjedde i Usa? Har dere lært at til slutt blir det “nok piss” og at det ender med at folket rett og slett tenker “drit og dra, nå er det nok” og stemmer på ett eller annet kokkos-parti i protest? Har dere lært at folk blir lei av deres nedlatende overfladiske arrogante holdning til de menneskene dere faktisk skal representere? Har dere rett og slett glemt hvor dere kommer fra?

Det nærmer seg valg 2017. Det nærmer seg uttallige valgsendinger på tv der vi -hvis de ikke har lært- skal høre politikere prate “dritt” om alle de andre sine valgprogram. Vi skal igjen høre hva alle de andre ikke har gjort, om og om igjen. Vi får høre alt vi egentlig ikke er interessert i.

Hvis de ikke har lært altså.

Hvis de har lært så får vi høre om hva deres parti vil gjøre. Hva for slags vyer deres parti har for sin og norges fremtid. Jeg er ikke interessert i å høre om hva for eksempel Audun Lysbakken mener er idioti i Høyres program. Jeg vil høre hva Audun Lysbakken og SV mener om det ene og det andre i det norske samfunnet, hvordan de vil styre om de har makt, ikke hva de mener de andre har gjort feil. Dette vil jeg fordi jeg vil ha respekten fra de politiske partiene til å anerkjenne at jeg er fullt istand til å sammenligne og gjøre opp min egen mening.

Snakk om eget partiprogram.

For kjære politikere, slik det er nå så klarer omtrent ikke folk skille dere fra hverandre lenger. Dere prater jo mer om andre partier enn deres eget. Jada, et parti lovet noe i valgkampen og klarte ikke holde det etter valget, buhuu…. Skal jeg fortelle dere en hemmelighet? Der er dere alle skyldige, faktisk mer skyldig enn Arne Treholt og David Toska tilsammen. Det bør egentlig bli enighet om før valgkampen starter at det ikke er lov å hente frem ditt og datt fra fortiden…for; Vi velgere vil ikke høre det. Vi vil høre hva dere selv står for og skal gjøre fremover.

Det er i mitt hode slik at om dere ikke klarer snakke varmt om eget program uten å samtidig snakke “dritt” om de andres…ja da bør dere kanskje ta en tur på hotell eller noe og revurdere hele partiprogrammet.

Valg- og velgerbløff…med en dæsj mediajelp..

En ting er å love gull og grønne skoger som vi velgere skjønner er utopi. En annen ting er å love noe og ikke klare holde. Jeg skal ta et eksempel som er i vinden i disse dager: bompenger. FRP har lovet at de skal fjerne det om de får makt. Nå har de makt, og det bare tyter med bompengefinansiering. Dette kommer selvsagt alle partiene og mediene til å “ta” FRP for i valgkampen som kommer. Men, FRP har ikke makt alene, de er ikke i flertall. FRP får ikke gjennomslag for dette fordi de andre partiene ikke vil. Da går det ikke. Hvem kommer til å forklare dette i en valgsending?

Slik kan man ta sak etter sak som alle regjeringspartiene har lovet men ikke klart gjennomføre.

Klargjør man sånt først vil kanskje valgkampen 2017 bli ryddig og forståbar.

 

#AP #H #FRP #KRF #SP #SV #V #MDG #politikk #politikere #valg #valg2017 #Norge

1 kommentar
  1. Problemet med norske politkere er at de har blitt internasjonale, feite, bortskjemte og lett påvirkelige. Jeg savner politikerene vi hadde i årene etter krigen. Beinharde folk som ikke likte luksus og fjas og de jobbet hardt for Norge. Nå om dagen er det ikke mulig å finne en eneste politiker som er verdt en stemme. Glem å finne et parti å stemme på, våre politiske partier er verdt mindre enn møkka som sitter fast under skoene mine. Og de er så fryktelig opptatt av utlandet. De prater mer om utlandet enn de gjør om Norge.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg