Trene- og slankeguruer: Hold kjeft a, det er jul!

La folket få litt fred!

Hele forbanna året kan man omtrent ikke åpne en eneste avis, ett eneste blad eller se på en eneste avis på nett uten at en eller annen selvoppnevnt treningsguru med skokremhud, buldrende muskler og superglætt utseende skal fortelle om hvor sinnsykt farlig ett eller annet er…eller hvordan du skal og må leve om du skal bli sånn som han… Det er heller liksom ikke nok at damer skal få drita dårlig samvittighet for at ikke rompa spretter på plass med et spjoiiing når det strammes i bakre rekker. Neida, damer med romper som ser ut til å være hugget ut i stein, pupper som strutter rett i været selv om det ligges på rygg og hud som ser så stram ut at du er redd for at om hun får en flis så revner hun fra fingen til øret, står frem på samme måte som muskelbuldrebassen nå frem mot jul..

Det skal og må trenes. Det er nesten så det ikke er lov å sniffe på et ribbestykke engang. En øl til fredagskosen er som gift å regne. Er du så talentløs at du tar deg en fest der du spiser og drikker godt så har du nærmest ødelagt 3 generasjoner fremover. Den ene og den andre guruen forteller om sine øvelser for å få fin rompe, lår, mage, bryst, armer, øreflipper og knehaser… Det er ikke måte på hvor håpløse alle andre som ikke følger nettopp deres liv er. Det skal trenes her og trenes der. Ditt og datt er farlig og usunt. Det å kose seg med mat og drikke er rett og slett fy fy..

Men vet dere hva “kjære” guruer…

Kan dere ikke bare holde kjeft nå frem til la oss si hvertfall 1 januar da alle skal begynne sine nye liv alikevel… Det betyr bare at dere må kneppe nebb i ca 4 uker fra nå av. Det betyr at dere må la “vanlige” folk få være i fred og ikke gi de en førjulsgave som fører til at de sitter med dårlig samvittighet og spiser julemiddagen sin. Det betyr at dere for en gangs skyld bare aksepterer 100% at ikke absolutt alle vil bli som dere. Jada, alle vet at trening er sunt, men hold smella en liten stund.

Det hadde vært så deilig å kunne leve de neste 3-4 uker uten å se overskrifter der feks guru Cornelis Elander langer ut om hvor farlig julemat og godt drikke er. Det er ikke farlig å spise julemat til jul vettu… Det er hvis du langer innpå feit mat hele året at du sliter. Jeg oppfordrer dere til å lage en lukket Facebookgruppe der dere kan lange ut i vilden sky om hvor perfekte dere er uten at resten av Norge som tar livet litt mer med ro trenger følge med.

Vær så snill… Bare vær stille litt.. Så kan dere hugge løs på alle og hverandre med skremselspropagandaen deres hele 2017…vel inntil desember da og..

Eller er det noe farlig i fellesferien og? Husker ikke jeg…

Takk.

#jul #kos #mat #drikke #julemat #julebord #julefest #trening #slanking #pause

4 kommentarer
  1. Du ser jo rimelig ‘fit’ ut sjøl også, så noen grep må du ta selv også i forhold til trening og livsstil. Som meg er du rimelig opptatt av dette slankehysteriet. Der har både du og jeg tapt for lenge siden, for slanking og menneskets velvære, passform, fasong og fjonghet, har forlengst blitt kommodifisert. I hele min levetid, som begynner å strekke seg over to århundre – og etter hvert langt inn i fremtiden, har det vært slankekurer og ulike remedier og – ikke minst – stoffer, man kan tylle i seg, for å bli slankere.
   Det jeg undres noget over, er at folk ikke (fremdeles) ser ut til å ta inn over seg at “slank” er et abstrakt begrep, som i bunn og grunn må relateres til et idealbegrep (noe om forøvrig gjelder flere begreper; hva vil det for eksempel si å være pen?). Og “slank nok” er i alle høyeste grad relatert til kulturen og til den enhver tid gjeldende passformen, bestemt av et lite og ubetydelig sted i USA: Hollywood. Slankepillen er fremdeles ikke oppfunnet, foruten i Donald Duck&Co., der Petter Smart stadig vekk finner opp piller som kan forminske deg. Som oftest er virkningen midlertidig og endringen skjer som regel med et “poff”. Den ideelle skapningen i DD er forøvrig Magica, som med sin smekre – men akk så hjulbeinte – kropp setter en viss standard for de andre endene i Andeby. Selv Onkel Skrue har føtter tynne som isolasjonsrør.
   Nytt for noen år siden (10-15 år) ble at folket skal sluses gjennom en annen kommodifisert anstalt som heter treningssenter, som etter hvert fikk det amerikanske navnet “fitness-senter”, et sted du – mot betaling – kan løpe og løfte deg til en slags god samvittighet for alt det du putter i deg, som de samme tilbyderne gir deg løfter om glede og velvære, når du forsyner deg av samfunnets gode livsnytelse. Jeg skal ikke nevne McDonalds her.
   I julen – som i kommodifisert utgave varer fra ca. midten av oktober til ca. midten av januar – fallbys vi å fråtse av et berg av tilsynelatende “usunne”, men akk så lovlige produkter, som deretter leger og bloggere advarer/anbefaler oss å spise. For “på julekvelden, da skal alle sammen være glad”, som Musevisa sier så retorisk. Men når vi runder julen og våkner opp fra akkevit-tåka en gang på nyåret, så setter slankestormene inn over Norges land og blåser juletreet inn i slanketåka. Når vekta viser “OMG!” på skalaen, er det på tide å stille seg i kø utenfor “fitness-senteret” og vente til en “smellvakker” jente i tyveårene, med sprettrumpe og silikoninnlegg, blir kjørt av typen sin (han med alle tatoveringene) i BMW’n, for å låse opp dørene til anstalten, hvor vi deretter sluses inn og piskes for å løpe kiloene av oss. Men nå ble jeg litt lei av å skrive, fordi jeg må drikke kaffe og spise skolebrød. Ha en fin dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg