Fyllekjøring vs Doping..

Det er ikke måte på forklaringer vi får i Johaugsaken nå. Unnskyldninger og beskyldninger opp og i mente. Det får så være, saken stiller seg uansett ikke annerledes enn før. Johaug er tatt med doping i kroppen.

Det er et udiskutabelt faktum man ikke kommer bort ifra.

Så er spørsmålet; Hva er det alle vil? Frikjenne henne? Ville vi ønsket frikjent en russerinne, ei fra Finland? Ville vi tatt for god fisk når en russisk lege tok på seg all skyld om alle andre punkter var prikk lik som i Johaugsaken?

Hva ville du forresten tenkt om en fyllekjører blir tatt med 0,6 i promille og straks bedyrer sin uskyld. Forklaring; Kompisen sa det var lettøl. Kelneren sa det var lettøl. Ville du da satt deg ned og tenkt som nå, eller ville du tenkt at jaggu burde du sjekka det der selv.

Mitt poeng: Alle, uansett hvem vi er, er til syvende og sist personlig ansvarlig for hva vi har i oss. Det er det samme hva andre sier til oss. When the shit hits the fan…da er du alene om ansvaret.

Jeg synes faktisk idretts-Norge nå bør være forsiktig med å prøve å skape en presedens der utøvere skal få skylde på ledere og evt bli frifunnet, få mildere dom etc.

Vi kan oppleve lignende "i utlandet" senere. Da bør vi huske hva vi selv drev med nå i såfall.

2 kommentarer
  1. Jeg er så enig med deg! Og synes det lukter dobbeltmoral at vi hiver oss over utenlandske utøvere og roper “steng de ute på livstid” Skjer det med våre så oppretter vi støttegrupper og finner fram lommetørklærne. Har ingen formening om dette er gjort med vilje eller ikke, reagerer bare på hvordan hele saken er lagt fram.

  2. Dette vil kanskje høres merkelig ut, men dersom man bestiller en alkoholfri øl (lettøl som du kaller det) på en restaurant og rent faktisk får servert øl med alkohol, kan man faktisk bli frikjent dersom man i god tro kjørte bil – hvis man ikke føler seg påvirket – med alkohol i blodet. Det finnes dommer på dette. Selvsagt er det ikke bare å si at man “trodde” man drakk lettøl, det må være hevet over enhver tvil at man uten skyld har fått i seg alkoholen. Kanskje burde det være åpning for det samme i saken du omtaler også?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg