Angiversamfunnet..

Til Nav: "naboen min som er sykemeldt er på fjellet og kjører slalom. Burde ikke han da også kunne jobbe?".

Det går vel egentlig ikke an å uttrykke noe om dette uten å bruke et kraftuttrykk: Fy faen for en drittnabo! Tenk å synke så lavt at du angir en nabo på den måten. Når så det er sagt så kan man sette seg til å tenke på følgende: Er det egentlig lov å være blid og ha det gøy når man er syk?

De fleste har vel vokst opp med regelen om at var man borte fra skolen så måtte man være hjemme fra trening på kvelden og. Som voksen har man jo gjerne litt mer vett og ser an formen utover dagen hvis det var noe forbigående som plaget en på morgenen.

Tenk deg om før du sier noe neste gang du ser en som du vet er sykemeldt gjøre ett eller annet. Tenk på om du må si noe i det hele tatt. Hva vet du egentlig om den personen? Hva vet du egentlig om lidelsen? Kan det være slik at den du ser i slalåmløypa, langrennssporet, på sykkel, i hagen, på fortauet etc i dag kommer til å være sengeliggende i morgen? Hva vet du som "bare må" si noe om motivet den syke har for å være ute i bevegelse feks? Hva vet du om hvordan den syke "betaler for moroa" i dagene som kommer.

Så tilbake til "er det lov å være blid osv når man er syk".. Selvfølgelig er det det. Man kan jo ha gode og dårlige perioder, likefullt er man syk. Det er jo ikke forbudt å prøve å skaffe seg god livskvalitet i de gode periodene. Leve litt når man kan og så kjempe mot det som er vondt.

Vær varsom med uttalelser om alt og alle mener nå jeg. Ikke tro at noe er sånn eller sånn. Vær sikker. Bry deg om, ikke med. Det har dessverre blitt litt for mange som bryr seg med negativt fortegn.

Det blir bare mer og mer "angiveri" pga ubetenksomhet og/eller misunnelse.

tenk…

Det bildet du ser på Facebook kan være fra de 3 timene den sykemeldte orket være våken den helgen.

#angiversamfunnet

4 kommentarer
  1. Syns folk spekulerer alt for mye rundt bilder. Syns den frasen “et bilde sier mer enn tusen ord” ikke er spesielt korrekt. Så jo bare hvor mye den stakkars muslimske dama på Westminister Bridge i London måtte gjennom etter terroristangrepet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg