Dobbeltmoralske om flaggbruk?

Den store snakkisen før hver eneste 17 mai er jo dette med andre flagg enn det norske i barnetoget. Tygg litt på den, i barnetoget…

Aviser har avstemninger om dette og mange sier sin mening. Mange er positive og mange er negative. De negative har stort sett bare ett argument, som er: "Dette er feiringen av Norge og Norges nasjonaldag, andre flagg har ikke noe i barnetoget å gjøre".

Men; Hva gjør nordmenn på andre lands nasjonaldager/feiredager da? Respekterer nordmenn det landet sin dag slik man ber om her på 17 mai?

Litt leting på nett viser jo at nordmenn går i tog/parader/etc og feirer det land de bor i med norsk flagg og bunad på. De stiller altså opp i det "norskeste" vi har, flagget og bunaden. Er det innafor? I USA har de, etter hva jeg har blitt fortalt, riktignok regler på størrelse flagg, men at folk viser sin opprinnelse er null problem, de er jo med og hedrer landet.

Bunaden er jo mer eller mindre det "norskeste" som finnes. Den er jo nesten å regne som er flagg. Burde bruken av den kun begrenses til innenfor landets grenser? Eller skal nordmenn ha lov å flashe at de er norske samme hvor de er i verden, men her hjemme gjelder andre regler?

Sånn til slutt.. Er det ikke de vi ikke ser på 17 mai vi burde bekymre oss for?

Edit: Bare så det er sagt: Jeg digger Norge og det norske flagg. Samtidig ser jeg ikke noe problem i å vise sin opprinnelse innenfor visse rammer i barnetoget.

#Norge #nasjonaldag #flagg #bunad

4 kommentarer
  1. Får vel kverulere litt tilbake da, og når su svarer meg slik kan du i det minste linke til MUN blogg…? 😀 Eg har også googla, og funnet at nordmenn feirer 17.mai verden rundt med bunader og flagg, men svært få nordmenn stiller opp slik på noen andre lands nasjonaldager. Lærer du barna dine å hedre andre land på den dagen vi skal feire Norge, så lærer du dem alt annet enn respekt 😉

  2. Doc&Dask: Hehe.. Ikke noe svar til deg dette, men snarere et tilsvar til alle de som veldig bastant sier nei…og kanskje ikke er like flinke selv. Jeg digger Norge og det norske flagg, men ser samtidig ikke noe problem i at et barn går med et flagg av hvert slag for eksempel i barnetoget. Det vil aldri, uansett hva innvandringsmotstandere sier, bli overflod av ikke-norske flagg i barnetoget.

  3. Saken er at vi hedrer gamlekara som fiksa oss landet vårt og våre selvstendige grunnlover. Om du gjør noe dritbra en gang, skal vi da stå og juble for naboen din? 😉

  4. Doc og dask: Vi blir nok ikke enige om akkurat dette. For meg så er Norge annerledes nå enn det det var dengang. Alle har en opprinnelse, og jeg ser ikke problemet at man er med å feirer Norge selv med et annet flagg i handa.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg