Ratt-tromming: Flottings eller epileptisk?

Det har seg dessverre slik at undertegnede er utstyrt med en sangstemme som ligner mer på en litt rusten to-takstsmotor på en gammel sjark enn på noe som i det hele tatt kan synges med. Dette har jo da medført at, spesielt i bil, er det plystring, na na na naaa og ratt-tromming som gjelder. Det er meg bekjent ikke en eneste sang det ikke kan ratt-trommes til..det er bare forskjellige måter å gjøre det på.

Den mest vanlige. Den såkalte kjøreskole-bred-to-hånds-tommeltromming. Hendene plasseres lett og ledig i ca 10-14 og tomlene trommer lett enkle litt saktere rytmer. Men kan lett brukes til nær sagt all musikk.

Nesten like vanlig som kjøreskole-to-hånds-bred er kjøreskole-to-hånds-smal-tommeltromming. Hendene mye nærmere hverandre, tomlene møtes nesten på midten og trommer takten på litt mer up-tempo musikk enn på forrige viste tatt-tromme-grep. Introen på Kizz, I was made for loving you er et utmerket eksempel på hvor denne passer.

Nå beveger vi oss mer mot tyngre musikk, og da ønsker man jo gjerne være mer med. Ett-greps-flathånd-rytme-tromming gjør at du er mye mer med. Status Quo, In the army now passer flott til denne. Den er kanskje mest brukt da man står i bilkø. Ett-greps-flat sammen med neste som er:

To-hånds-flathånd-tromming. Denne er kanskje aller mest brukt da en og annen trommesolo kommer, som for eksempel den i Genesis, In the air tonight. To-hånds-flat som den kalles i innvidde kretser brukes nok mest da bilen står stille eller på lange rette strekninger.

En av de siste mer vanlige ratt-tromminger er ett-greps-under, samt:

To-hånds-under.

Dette er begge underhånds tromming spesielt egnet for kjøring over lengre strekninger. Armene kan hvile på lårene/i fanget mens en eller to hender trommer energisk på rattet. Her passer all musikk.

Tusen takk til min medreisende, her i helt vanlig biltur-positur, for inspirasjonen til dette innlegget. Hun har i årevis ledd seg fillete av undertegnedes plystring og tromming til hits. Hun fikk endelig satt "ord" på det da en av de siste Pondus kom ut.

(Pondus/Øverli)

Dette fikk jeg selvfølgelig tilsendt og har i ettertid KUN bedrevet plystring, na na na naaaa og ratt-tromming når jeg er sikker på at absolutt ingen kan se meg.

Helt til slutt må det sies at det er helt normalt å kombinere to-hånds-smal med ett-greps-flat osv. Det er også helt normalt å gjøre følgende:

Rett og slett være frekk nok til å slippe rattet med høyre hånd og enten tromme takten med fingertuppene oppå girspaken…eller la ringen lage litt ekstra lyd.

God tur 🙂

#bil #musikk #glede #rytme #tromme #digge #ratt #synge #plystre #nynne

Siste innlegg