Ser du om barn har det bra?

Gjør du? Jeg er ikke sikker på det. Jeg er ikke flink selv, men jeg prøver. Jeg mener det gjelder for alle. Det enkleste av alt. Vi må bli flinkere til å se. Vi må bli flinkere til å bry oss.

Vi må bli flinkere til å se og oppdage de barna som lever under forhold vi ikke engang kan forestille oss, hjemme der de skulle vært trygge. 

Barn med opplevelser så grusomme at de ikke kan settes ord på. Forårsaket av de menneskene som skulle behandlet dem som gull, som det viktigste i verden. Vi tenker kanskje at de fleste har det godt hjemme innenfor husets fire trygge vegger, men det er jammen mye vi ikke ser og ikke vet. Og er det godt vi ikke ser og ikke vet? Nei, selvføgelig ikke! For tenk om vi kunne ta dem ut av marerittet og gi dem er liv de fortjener. Et godt liv!

La familien ta seg av barna er det mange som sier. Men er det ikke nettopp det som i veldig mange tilfeller er problemet? Familien har ikke tatt seg av barna. Familien har hjulpet til med å skjule at barna ikke har det bra. Familien har hjulpet foreldre som burde mistet retten til å være foreldre. Røde Kors meldte her om dagen at det nå er 60-70 tusen barn som lever hos/med voldelige foreldre. Det skal jo ikke være sånn.

La oss alle prøve å bli flinkere til å se. Forsøke å gi barna et godt liv. I alle fall så godt som det er mulig å få det etter et liv med grusomhet. For mange barn er nemlig ikke livet trygt og godt, selv om vi som ser det utenfra tror det. Og kanskje de prøver å si fra uten at vi forstår det. De har det så vondt at de ikke selv har sjanse til å håndtere det.

De blir syke men vi ser det ikke. Det er ikke alle barn som blir utagerende eller som viser at de har det vondt. Vi tror de har det bra fordi foreldrene lar oss se det de vil vi skal se. De menneskene disse barna skulle kunne støtte seg til, er faktisk blitt de som skaper den uutholdelige situasjonen. De som utsetter dem for ting vi omtrent ikke hadde trodd hvis vi hørte det.. Vi må ikke lukke øynene for at mange flere barn enn vi tror har det sånn. Og barn er så til de grader lojale at de aldri vil si fra med ord.

Vi må likevel tørre å tenke at det finnes, og vi må tørre å si fra. Terskelen må bli mye lavere! Det er ikke alltid det åpenbare som er det skumle, men det vi ikke helt tror vi ser! Det er dette vi må åpne øynene for. Selv om vi ikke vil se eller ikke vil tro det..

Noen ganger MÅ vi bare, og kanskje det er DU som hjelper et barn neste gang?

Barn er det fineste vi har og alle barn fortjener bare godt!

#barn #foreldre #samfunn #nabo #skole #barnehage #brydegom #brydeg #MOT

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg