Håndballsutring, vær så snill å slutt.

Jeg vet f*** meg ikke om noe lagidrett som medfører mer sutring enn landslagshåndball for kvinner.

Joda, det blir en del støy av herrelandslaget i fotball og…men sutrenivået når ikke håndballdamene opp til 2 stripa på Adidas-sokken engang.

Først er det sutring i forkant av mesterskap. Den ene etter den andre av damene sutrer over å ikke bli tatt ut, ene og alene virker det som bare på bakgrunn av at de har jo vært med før. Det spiller liksom ingen rolle hva de gjør nå eller hva landslagssjefen mener. Når det så roer seg littegranne så starter sutringen blant de som er tatt ut fordi den og den av damene som var med i fjor ikke er tatt ut dette året.

Så er det sutring i mesterskapet fordi det ikke arrangeres akkurat som handballdamene og landslagssjefen med haremet sitt ønsker og mener er optimalt. Det sutres over mat, hotell, buss, bane, ja det meste. Det sutres over reisetid til og fra kamp, det sutres over hviletid, det sutres tilogmed over taktikken til motstanderlaget.

Etter mesterskapet starter så spesielt sutringen innad i landslaget over A) Hvordan det gikk hvis de ikke vant, og B) hvordan opplegget i mesterskapet ødela for alle de brilliante planene norges tropp hadde lagt. Eneste som noensinne har vært verre å høre på i etterkant av noe er Per-Mathias Høgmo..

Så kommer media på banen og hjelper damene igang med enda mer sutring. Der sytes og klages det over lite spilletid, at den og den ikke var med, målvaktsvalg, taktikkvalg, totalopplegg etc. Bare sutring fra ende til annen. Jeg tror ikke jeg enda har lest en overskrift som sier noe i nærheten av “Vi vant sølv i VM” eller lignende. Media på sin side sutrer vel sikkert fordi de ha gull-overskriftene klare allerede i oktober og må finne på noe nytt.

At avisene skal være fulle av sutring og bortforklaringer i dagesvis etter et VM-sølv er rett og slett håpløst. Jada, målet er selvsagt å vinne, men når det ikke gikk så aksepter at denne gang var noen andre bedre og slutt med sutringen.

Nytt mesterskap neste år antar jeg..

Prøv uten å sutre da..

#håndball #dame #damer #damehåndball #håndballjenter #sutring

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg