Alkoholservering på ishockeykamp

Pust ut; det er ikke snakk som grøftefyll-skjenk!

Spørsmål rundt alkoholservering på ishockeykamp er i vinden igjen, med rette, for hvorfor skal enkelte klubber/haller få/ha lov mens andre nektes av sin kommune. Det må jo gjøres klart selvsagt for de som måtte tro noe annet: Det er den enkelte kommune som avgjør dette. Storhamar og andre idretter på Hamar nektes altså serveringsmulighet, mens andre kultur-steder har mulighet.

Først og fremst må det sies; Selve serveringen av alkohol på kamp er ikke det som ene og alene redder en klubbøkonomi. Det er måte på hvor mye man kan selge pr match til et visst antall tilskuere.

For det andre må det avklares: Det er ikke snakk om å kjøpe øl for å sitte på tribunen og drikke den (noe man feks får lov til på teater etc), det er kun snakk om å gå på pub/restaurant før kamp, og eventuelt i pausene. Det er ikke salg mens kampen spilles.

Jeg savner nyanser nok en gang fra kritikere som er imot. Det er nemlig forskjell på å barbere seg og å kappe av seg hodet. Det kan tilogmed tenkes at servering på arena kan dempe “fyll” på match, fordi man da heller går på match-pub istedenfor å sitte hjemme og bælme før man drar på matchen.

Idrett og alkohol hører ikke sammen er et av argumentene. Vel, både ja og nei. Det hører selvsagt ikke hjemme på bredde- og barnenivå. Bortsett fra det er arrangører av toppidrett uenig med det utsagnet. Det er slik at toppidrett er en opplevelse. Det er kultur. Det er noe man går på for å bli underholdt, slik som på teater, konsert, kino, etc.

Muligheten for servering/salg av alkohol åpner opp for mange andre muligheter for de klubber som ønsker det. Man kan selvsagt holde seg til det enkle med telt, salg øl/vin og enkel mat slik som feks i Fredrikstad, man kan ha en type VIP sone som de gjør på Jordal (jeg liker ikke det, tilbudet må være for alle), man kan ha en “salong” slik Grüner laget i fjor, eller man kan utvikle det til det som Stavanger Oilers har i DNB-Arena.

Klubber kan arrangere sponsormiddager/opplegg før/under matcher. Klubber kan ta på seg andre arrangementer som også vil generere inntekter langt utover den fortjenesten man får pr øl eller glass vin. Klubber kan tilby hel-aftener til grupper som vil kose seg sammen før match, i pausen, og litt etter match.

Igjen; Det er ikke salg av øl/vin som vil redde en klubbs økonomi. Men det er alt man kan utvikle som kan bli en god stødig inntektskilde for klubben. Det er jo det vi er ute etter alle sammen. Klubber med stødige faste inntekter. Da kan salg av mat/drikke være et flott supplement.

Tiden med 33-66-99 kakelotterier for å hente inntekter er litt forbi…

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg