Alkoholservering på kamp; Good or bad?

NFF har åpnet for alkoholservering på kamper, nå kommer vel hockeyforbundet etter?

Endelig kommer Norge etter stort sett alle land rundt seg.Nå åpnes det for, i fotballforbundet hvert fall, at ikke bare de som har VIP-billetter kan ta seg en øl eller et glass vin på kamp, nå kan alle det. Vel, gitt at kommunen der laget spiller innvilger lov til dette selvsagt.

Jeg håper jo da at det samme skjer i hockeyen.

Selvfølgelig raser KRF og andre alkoholfiendtlige mot dette. “Idrett og alkohol hører ikke sammen” er det mantraet det til det kjedsommelige kommer med. Joda, de har rett i det  når det gjelder utøver.. Jeg ville heller ikke likt en drita full skiskytter inn på standplass.. en rallyfører med 2,3 i promille, etc.. Men at en tilskuer kan komme til hockeyhallen, gå inn på pub-området, ta seg en øl og så gå inn i hallen og se kamp ser jeg absolutt ingen problemer med.

Jeg går faktisk så langt som å si at kanskje vil noe av fylle-bråket på arenaer bli borte om man får servering i hallen. For; Med servering i hallen vil kanskje noe av “sitta hjemme og drekka” før match greia bli borte? For det er jo ikke slik at alle barna som ifølge Krf og andre avholdsfolk skal vernes mot alkoholsalg i hallene ikke er utsatt for berusede folk i dag. Min påstand er at det kanskje blir mer kontrollert om tilbudet blir utvidet. Da må hallene som innfører “pub” også ha kontrollører som følger med i større grad enn nå hvor en beruset person kan skjerpe seg i døra, komme seg innenfor, liste opp lerka fra lomma og fortsette festen på tribunen.

For meg handler dette om å selge opplevelser. Underholdning. Jeg har ikke vært i DNB (unnskyld) en ser jo de sier at det ikke er problemer der rundt dette med at også “vanlige folk” kan komme i hallen, ta seg en øl og så se kamp. Man kan tilogmed ta seg en forfriskning i pausa.

Det er altså ikke snakk om å selge alkohol inne på tribunen. Det er ikke snakk om å innføre drikke-påbud på kamp. Det er kun snakk om å kunne tilby salg av en lovlig vare på et kulturtilbud på samme måte som det gjøres på andre kulturtilbud rundt omkring.

-du MÅ altså ikke ta deg en øl på kamp. Du må ikke drikke noe.

Det virker som om dette er noe mange tenker.

Det at det blir lovlig salg i hallen betyr altså IKKE at du MÅ drikke en øl eller et glass vin på kamp. Det betyr bare at man har muligheten. Det er vel heller ikke gitt at det blir salg hver eneste kamp. Det betyr bare at klubben har muligheten til å utvide tilbudet til publikum. Det betyr at klubbene kan selge pakker til firmaer etc.

Ishockey konkurrerer med mange aktører mht publikum. Det er en grunn til at man ønsker varmere haller, bedre fasiliteter, mer opplevelser i tillegg til selve konkurransen. Folk ønsker å hygge seg. Om det er å ta seg en øl eller et glass vin så må det være greit. Jeg personlig har enorme problemer med at vi skal ha ekstremt strenge regler på dette bare fordi man er redd for at en -1- person kanskje ikke håndterer dette. Den personen skal vises bort i døra, for, du blir ikke full i hallen på 1-2 øl før match pluss 1 i hver pause.

Norsk ishockey må oppover på nivå… også med tanke på publikum og opplevelser.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg