Satans syklister og andre i trafikken!

Dette er et gjensyn med mitt aller første off-topic innlegg her på blogg

Satans;

Syklister, sjåfører, fotgjengere og la oss for ordens skyld dra med oss skigåere i samme dragsuget….

For ikke før har vi blitt kvitt den suppegjengen med pretend  OL-deltakere som i en knapp  4-5 ukers periode løper rundt på miniplanker i skogen og behandler alle andre som dritt. Som hytter med nevene til alle andre inklusive rådyr og elg. Som om alle andre med vilje ødelegger to spor laget tydeligvis av gull som ikke går an å reparere og som må være i perfekt stand slik at en eller annen kjukkas med tempo som en stranda blåhval ikke skal måtte tråkke i et litt lurvete spor. Må han det får han ikke den riktige stilen på stakingen han klarer å holde i 2 minutter og 23 sekunder vekk fra bilen sin. Ja ikke før dette (og at vi irriterer oss over Hotel Cæsar på tv) så dukker de satans mosjonistsyklistene opp.

Sakte men sikkert så dukker de opp en etter en. Gutta som har sitti inne hele vinteren og dytta wiener og Grandiosa i gapet fra snøen kom og 70 000 kroners sykkelen ble lagt på den ledige siden av dobbeltsenga i påvente at tempen skal bli grei nok i februar-mars til at de orker å dytte vomma inn i en 2-lags grilldress for å komme seg ut i skogen, hytte med nevene, bruke en formue på blå swix  og stake som Northug i 2 minutter og 23 sekunder. Disse gutta dukker da altså opp på de lokale veiene i en sprekkeferdig sykkeldress som sykkel-lagene burde forby disse gutta å kjøpe.

Jeg gruer meg som en hund til den dagen jeg kjører bak en av disse syklistene -for forbi kommer man jo sjelden- for så å bevitne at sykkeldressen rett og slett eksploderer pga et par relativt raske tråkk i en oppoverbakke.  Og etter hvert nå utover våren så er det ikke bare en av de… neida..de er 2, 3, 4, 5, 10 stykker som for sikkerhets skyld legger seg 2-3 i bredden og sørger for masse farlige forbikjøringer og irritasjoner.

I tillegg da til disse satans mosjonistsyklistene som i likhet med mosjonistlangrennsfolka tror de eier alle steder de ferdes, så dukker enda et fenomen opp i  trafikken på våren. Gamlingene!!

Gamlingene som har sitti inne hele vinteren og gledet seg til å ta den splitter nye bilen sin ut av garasjen for å kjøre søndagstur.. samme hvilken dag det er.. Alltid 10 km/t lavere hastighet enn fartsgrensen. Og veikanten er farlig-farlig… så de legger seg så langt ut mot midten som det er mulig.

Her skal det ikke være mulig å komme forbi. Og da du endelig kommer bak en gamling som kjører i 90 på sletta så kan du tygge drøv på at det er en 60-90 sjåfør du har henta opp. Det finnes vel knapt nok mer irriterende sjåfører enn 60-i-svingen-90-på-sletta folk. De gamle damene kjører og ofte med blinklyset blinkende til venstre på konstant, ett eller annet sted må jo veska henge og etter at choke-knappen forsvant.

Dagens siste irritasjonsmoment…fotgjengere…men ikke hvem som helst. De trege, seige, saggende sirupsrævene som går så sakte over veien at man nærmest på en litt dårlig dag får tid til å sovne i bilen i påvente av at de sagger seg over. Gå over veien daaaa. Skulle ønske jeg kunne ta navnet til alle sammen og leite de opp den dagen de har fått førerkort, dra på meg ei bukse jeg klarer å få dratt bukseræva midt neppå den hårete skinka mi og så subba meg frem og tilbake i overgangene der de ferdes..

 

Dette var som sagt mitt aller første off-topic innlegg.. som ga mersmak. Mange har kommet siden. Grammatikken har bedret seg og siden dengang kan jeg se.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg