Sett, hørt og opplevd på golfbanen

I det siste har det blitt delt flere fortreffelige artikler om det å spille golf.

(Tyrifjord klubbhus sett fra hull 18)

Artiklene har handlet mye om regler man ikke kan og ikke ante eksisterte, men også om ting å kjenne seg igjen i.

For det er nemlig ikke slik at alle golfere stiller seg opp, ser retning, kaster litt gress opp i luften for å sjekke vindretning, bestemmer seg og så slår et nydelig slag ut på fairway slik de på tv gjør. Det samme ser man jo også på par 3 hull der proffene legger inn avstand og bestemmer seg for type slag og hvor mye spinn de skal legge i ballen. Vi amatørgolfere står og lurer på om det er en 9-er eller pitch bort dit, og sikter på green… det får duge.

“vi tar en mulligan vel”.. hørt den før?

Du vet for eksempel at selvtilliten er på topp når du tar med driver og jern opp på utslaget.. da sitter tanken allerede i hodet når du skal slå ut at “detta går aldri bra”… og derfor har du med jern for å få en ball i spill etter at du har slått bort førsteballen.

Selvtilliten er selvsagt også på topp når du teller 15 baller i bagen før runden starter… og tusler innom pro-shop for å kjøpe en 12 pack… for å være sikker.

Du vet også at du ikke er helt stabil når du sikter 45 grader til venstre for fairway fordi du ikke blir kvitt slice’n på tørre møkka… vi andre venter da selvsagt på kommentaren “oi, og så gikk den rett ja”.

Du vet også at du ikke er helt på toppen av gamet når du begynner å si at “jeg tar en obligatorisk” istedenfor “jeg tar en provisorisk” etter utslaget.

“Hva er det jeg driver med nå a?”….

“Oi, ble en toppings det gitt”…..

“Oi, jeg kækka den”…..

“aaargh… jeg duffa”….

“Foooooore”….

Vi elsker jo alle en “Harold” i gruppa… en som står på 170 meter fra koppen med laseren sin.. prøvesvinger og dæljer til.. ballen spretter 10-15 meter frem.. og så… opp med laseren igjen…

“er det noen som så hvor den gikk?”…

“herlig… putter for trippel”….

Hvor mange av oss har ikke vært på/i nærheten av green på 2 slag på et par 5 hull og klart kunststykket å gå av med en bogey…

…etterfulgt av “dritt-ball” som så kastes i skogen/fjorden…

 

Man skulle jo tro det bare var frustrasjon og negativt på golfbanen… det er det jo ikke. Det er kort vei mellom “himmel og helvete” ..vel eller da i denne teksten “helvete til himmel”.. for en trippel på ett hull glemmes totalt av en par eller birdie på neste. Et ræva utslag glemmes fort om de to neste er gode og man setter par-putten. Det å spille en ball mot green for så å komme frem og se man har en eagle- eller birdieputt er en kjempefølelse.

Det å spille golf er først og fremst en konkurranse mellom deg og banen. Det er ikke slik at du kan påvirke de andre i samme konkurranse som deg… det er derfor det er så hyggelig å gå en gruppe og kunne gi komplimenter for gode prestasjoner..selv om man spiller i den samme konkurransen. Jeg tror ikke jeg har drevet med noen idrett som utføres på samme måte.. så sånn sett er golf den gentlemansporten man har hørt om.

Juksing er jo bare tull også… driver man med det blir man jo avslørt ved neste konkurranse man spiller. Jukser man seg ned i hcp så klarer man jo ikke spille til det i den klassen man da har jukset seg inn i…. og hvor morsomt er det da å se på resultatlisten..

 

Golf er gøy, utfordrende og konsentrasjonskrevende 🙂

Anbefales på det sterkeste!!

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg